Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o uproszczenie hydrauliki, przez wyrzucenie regulatora siłowego, było tam coś o tym pisane ze 2 strony temu i tak nie do końca wiem czy przewody od rozdzielacza byłoby trzeba podłączyć od razu pod siłownik podnośnika czy jednak do tego rozdzielacza pod siedzeniem, może to tak nie brzmi profesjonalnie, ale dopiero się uczę co do MTZ-a i jakoś jeszcze tak się nie orientuję w tym wszystkim tak dokładnie.

Opublikowano

U Ciebie ktoś ominął regulator pod siedzeniem więc nie ma po co go podłączać. To pod kierownicą to wzmacniacz hydrauliczny ciężaru przyczepnościowego i on i tak już nie działa tak jak powinien bez regulatora pod siedzeniem więc można go też ominąć.

Opublikowano (edytowane)

Witajcie ponownie złożyłem a raczej przerobiłem swoją hydraulikę konkretnie podnośnik pozbyłem się regulatora z pod siedzenia i wszystko gra  zawór zwrotny dławiący działa jak należy podnośnik podnosi szybko i trzyma jak cholera a opuszcza delikatnie(zależy jak sie ustawi na zaworze) zawór mam wpięty na tłoczeniu wszystko gra aa no i pospawałem troszeczke tą wąską rurkę od rodzielacza pod kierownica przespawałem i wpiąłem w powrót do zbiorniczka chodzi wszystko eleganto dzięki wszystkim a tu macie parę zdjęć jak by ktoś chciał moge jeszcze dosłać 

post-217904-0-10476600-1502281817_thumb.jpg

post-217904-0-05055700-1502281827_thumb.jpg

post-217904-0-81103200-1502281834_thumb.jpg

post-217904-0-15747100-1502281841_thumb.jpg

post-217904-0-35949300-1502281856_thumb.jpg

post-217904-0-71486400-1502281861_thumb.jpg

post-217904-0-47288500-1502281896_thumb.jpg

Edytowane przez KrzychuMTZ
Opublikowano

zawór doregulowałem sobie z plugiem i jest wporzadku nie trzeba nic nim krecić
szybkość opuszczania maszyny jest ustawiona a schowałem ten zawór właśnie w tamtym miejscu żeby się mu nic nie stało żeby nie zachaczyć itp.

Opublikowano

zawór zostaje tam gdzie jest a jeśli nawet trzeba będzie regulować to co za problem wyjść z kabiny otwierasz prawe drzwi i masz dźwignie od podnoszenia podnośnika a pod spodem zawór więc dostęp jest dobry

Opublikowano

Po 1.Ja chciałem żeby zawór był w kabinie pod dźwigniami

po 2.Mój tata który ma już ponad 50 lat sam wymyślił żeby zawór dać tam a nie gdzie indziej.

a po 3 .Każdego to jest indywidualna sprawa gdzie sobie ten zawór zamontuje

Opublikowano

Ja użytkuję swojego już kilka lat i wiem, jak na normalnym dławiku zachowuje się z pługiem i jak z bronami, dlatego sam się zastanawiam nad założeniem regulowanego zaworu dławiącego na przewodzie do siłownika z dostępem z kabiny.

Opublikowano (edytowane)

Misy i podpory nie zdejmowałem. Z przodu wału będzie gdzie wsadzić półpierścienie? Wydaje mi się, że wał za mocno wysuwa się w tył, tylko nie wiem teraz, gdzie i czy w ogóle jest możliwość wyparcia go tymi pierścieniami od przodu.

Edytowane przez LTZ55a
Opublikowano

Po każdej stronie piątej podpory mają być dwa pierścienie górny i dolny a nie dwa obok siebie. Na zdjęciu popatrz sobie na podporę. Jest w niej od przodu rowek na pierścień z płetwą a od góry w bloku na pierścień bez płetwy. Po drugiej stronie podpory są takie same rowki. Zdejmuj miskę oleju nawet się nie zastanawiaj bo nie wiesz czy pierścienie po drugiej stronie podpory w ogóle są.