Skocz do zawartości

Polecane posty

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez ZbigniewK
      Witam.
      Od niedawna jestem posiadaczem Case 1420. W tym roku będą to moje pierwsze żniwa z tym kombajnem i w związku z tym mam do was kilka pytań. Mianowicie, wyjechałem nim pierwszy raz w pole aby sprawdzić jak maszyna działa i zaobserwowałem kilka problemów, z którymi nie mogę sobie poradzić.
      -> Kombajn tnie słomę, (sieczkarnia jest schowana, nie chcę, żeby była pocięta). Zauważyłem, że jest pocięta bardzo drobno już na rotorze. 
      -> Słabo czyści zborze, w zbiorniku jest pełno kłosów
      Bardzo proszę was o pomoc, jakieś rady co zrobić, ewentualnie, jeśli moglibyście przyjechać i pokazać co i jak, lub zaprosić mnie do siebie aby wyjaśnić jak wszystko dobrze ustawić. 
    • Przez Apacz88
      Witam. mam problem z malinami. Żółką liście jak  na zdjęciu. Można im jakoś pomóc? 



    • Przez beli666
      Witam, jestem tutaj nowy więc z góry przepraszam za jakiekolwiek  błedy itp. Mam problem z prasą walcowo-łańcuchową DF 1.8 V UNI fAMAROL  , mianowicie przy pełnej komorze nie potrafie podnieść klapy do góry przy zrobieniu 15 bali tylko 3 otwarcia poszły bez problemu a z resztą masakra. Traktor ma 180 bar na cisnieniu w hydraulice a w prasie za elektro zaworami jest podobnie ! JAK KOMORA PRASY JEST PUSTA DZIAŁA WSZYSTKO BEZ ZARZUTÓW. 
      Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam 
    • Przez ursus1997
      Witam, mam problem mianowicie gdy prasuje i na sterowniku pokazuje mi ze zawsze jest za duzo np siana z prawej strony na a problem wystepuje nawet jak nawet nic nie ma w prasie! Czego to moze byc wina, sterownika, czujników...? Moze ktos wie o co moze chodzic, moze ktos mial podobny problem. Na obrazku pokazałem jak to mniej wiecej wyglada. Pozdrawiam

    • Przez AgroRolnik22
      Witam. Mam problem z przełączeniem prędkości wałka wom w mf 6120 tzn. niezależnie od położenia dźwigni zmiany prędkości nawet gdy ustawię ją na 540 obrotów to wałek działa na 1000 obrotów to samo przy obrotach eco. Co może być przyczyną? Z góry dziękuję za pomoc 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.