Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Masz  skoro nie pamiętasz   co pisałeś jeszcze np  kilka dni temu  

Za to ty  i zetorek macie  wielkie pojęcie o  pisaniu z szacunkiem 

Nie  weszło  ale wejdzie  PiS  to nie  PO-PSL  które tylko obiecywało  a nic nie realizowało   

I Paliwo które  już  kupujemy będzie się liczyło do tego zwrotu  100l + 30/DJP

Jakbyś nie wiedział to  większość  rolników ma  samochody na ON  także te 100l  będzie w sam raz

Tak samo producenci  bydła   tam potrzeba dużo  ON   także  zwrot  100l  +  30 do 1DJP  jest  sporym zastrzykiem gotówki  

Opłata  emisyjną  ma wziąć na siebie   sprzedawcy  paliwa   także    

Na szacunek , to trzeba sobie najpierw zasłużyć .

..."sprzedawcy paliwa na siebie"    - dobre , nie ma to jak przeczytać żart z rana .

Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Jeżeli wejdzie to wyliczenia są prawidłowe czyli większość będzie w plecy

Czy ty insynuujesz ze rolnicy okradają bądź będą okradać nasze wspaniałe państwo socjalne lejąc bezakcyzowy rolniczy ON do samochodów? Nawolujesz do oszustwa skarbowego?

Wezmą na siebie? A co maja mówić popierającym ich gamoniem? Jak nie raz się okazywało proletariat ma problemy z liczeniem i nawet nie analizuje czy to prawda co mówią a jak wyjdzie ze go doją to powie ze to dla jego dobra czynia

Będziemy    do przodu  o te 14zł   +  30zł  do przodu na 1 dJP  :)  

Ja nic nie insynuuje  ani nie nawołuje  do  oszustwa skarbowego.   Wielu  rolników  ma samochody  dostawcze  wykorzystywane  do  transportu płodów  rolnych  czy do  przewozu  zwierząt  itd. 

Opublikowano

Wszyscy będa do przodu? Możesz to pokazać na cyfrach czy jak zwykle tylko w PISowskiej arytmetyce tak ci wyszło😋 Jak zyska 14 pln przy 80 litrach zuzycia na ha?

Po co zaznaczasz że rolnicy mają samochody na ON? Przy dostawczakach to oczywiste no chyba że u ciebie jeszcze Żuki i Nyski jezdzą😷

Opublikowano
Mirro, dysydent - był już w Polsce przypadek. Zresztą nie każdy przypadek to ognisko. Ognisko jest wtedy kiedy to nie jest zawleczone a się zaczyna rozwijać. Dysydent - wzrost wpływów z podatków związany jest z polepszającą się koniunkturą i to w 2014 roku już się pokazywało.
Opublikowano

Racja i racja. Ale mi chodziło o to iż po zawleczeniu w jakiejś społeczności, nastąpi nagły wzrost zachorowań. A w związku z tym że mobilność ludzka jest dziś ogromna, to nie traktuje się tego jako globalną zarazę a zwalcza miejscowo, Żeby tylko nasi nie wpadli na pomysł iż to choróbsko imigranckie, bo wtedy zamiast działań medycznych będziemy mieli tylko wiece poparcia dla niesprowadzania imigrantów.  

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Ulman napisał:

Zapominamy tez o prywatnych autach które maja rolnicy. Nawet jak zyskają grosze na zwrocie akcyzy rolniczej to ich oskubią na stacjach bęzynowych.

dlatego u znajomego jedno z 4 aut to benzyna i to auto typu przynieś wynies pozamiataj które odpala się i jeżdzi codziennie  kilka - kilkanaście razy dziennie na krótkich odcinkach przez cały rok , reszta dizle

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Tak naprawdę nie jestem pewien czy nikt się nie przyczepi do paliwa rolniczego lanego do dostawczaka. Gdyby tak było to nawet do osobówek można byłoby lać bo każdy udowadniał by ze właśnie przewoził worek pszenicy. Moze ktos wskaże jakąś podstawę prawną która na to zezwala. bo nic takiego nie znalazłem .

W kraju zużywa się 27 mln m3 paliw. 0,1 Pln podatku z litra daje w skali Polski 2,7mld podatku wyciągnietego z kieszeni Polaków a Fascynuje mnie że koledzy  twierdzą że na tym zyskujemy i to dla naszego dobra. Nigdy co prawda nie doczekałem się klarownego przedstawienia ich twierdzeń na cyfrach  ale nadal mam nadzieję ze ten dzień nadejdzie.

Mam nadzieje ze Marek wytłumaczy jak mam zyskać 14 pln/ha przy moich przepałach na poziomie max 70l. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Wszyscy będa do przodu? Możesz to pokazać na cyfrach czy jak zwykle tylko w PISowskiej arytmetyce tak ci wyszło😋 Jak zyska 14 pln przy 80 litrach zuzycia na ha?

Po co zaznaczasz że rolnicy mają samochody na ON? Przy dostawczakach to oczywiste no chyba że u ciebie jeszcze Żuki i Nyski jezdzą😷

Nigdy  wszyscy nie będą zadowoleni  ale  większość  tak.

A to  Matematykę  też  dzieliście na PiSowską  i nie  PiSkowską  ???? 

Przy  zużyciu 80  litrów  czy mniej nie  zyska  bo jak ????

Zyskają  wszyscy którzy  mają  uprawy  paliwochłonne  czy  ci którzy mają dzierżawy na tak zwaną  ,,gębę,,  czy  tacy  jak ja producenci  Bydła.

Nie umiesz  czytać  czy co  napisał ci  co to znaczy że mają Rolnicy samochody  na ON.  

Z tego co wiem to nysa  i  żuk  był  na benzynę  nie  ON  

Opublikowano
Żuki bywały na on... Trzeba powiedzieć, że Adamowicz - kimkolwiek jest - to skuteczny gracz. Chwała napewno za to, że jest porozumienie.
Co do Niemców to tylko powtórzę: niema że imigranci są lubiani bo nielubiani byli i Polacy. Nie mniej Policja tam w środkach nie przebiera.
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

1. Nigdy  wszyscy nie będą zadowoleni  ale  większość  tak.

2. A to  Matematykę  też  dzieliście na PiSowską  i nie  PiSkowską  ???? 

3.Przy  zużyciu 80  litrów  czy mniej nie  zyska  bo jak ????

4. Zyskają  wszyscy którzy  mają  uprawy  paliwochłonne  czy  ci którzy mają dzierżawy na tak zwaną  ,,gębę,,  czy  tacy  jak ja producenci  Bydła.

5.Nie umiesz  czytać  czy co  napisał ci  co to znaczy że mają Rolnicy samochody  na ON.  

Z tego co wiem to nysa  i  żuk  był  na benzynę  nie  ON  

1. Dlaczego sadzisz że większość będzie zadowolona?

2. Matematyka PISowska daje inne wyniki niż matematyka uzywana na całym swiecie.

3. Jesli nie zyska to czemu piszesz że 

9 godzin temu, marekfarmer napisał:

Będziemy    do przodu  o te 14zł   +  30zł  do przodu na 1 dJP  :)  

Jeśli przy 80 l lub mniej nie zyska nic  a paliwo zdrozeje o 10gr/l to  straci bo koszty na ha mu wzrosną.. Zgadzasz się?

4.Dzierżawy na gebę są niedopełnieniem obowiązków więc czemu maja na tym zyskać? Ile jest takich upraw w których masz zuzycie większe niż 95l/ha bo przy tej wartości zaczynasz zyskiwać w ogólnym rozrachunku 

5. Po co piszesz  -  :Jakbyś nie wiedział to  większość  rolników ma  samochody na ON  także te 100l  będzie w sam raz"   

Co ma wspólnego zwiększenie limitu do 100l z faktem że rolnicy maja auta na ON że aż musisz to podkreślić? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

5. Po co piszesz  -  :Jakbyś nie wiedział to  większość  rolników ma  samochody na ON  także te 100l  będzie w sam raz"   

Co ma wspólnego zwiększenie limitu do 100l z faktem że rolnicy maja auta na ON że aż musisz to podkreślić? 

Bo marek to takie stworzenie, co jest wdzięczne władzy za ściganie mafii paliwowej a sam robi wały odliczając akcyzę od paliwa, które leje do samochodu. Jak Kali kraść to dobrze, jak Kalemu to źle...

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

40161558_449433945554038_517398338163284

To pierwszy sukces tej formacji. Wyczyn godny  członka OSP tylko ich nie odznaczają. 

A tak w sumie to ten chłopak ma zydowskie imie zydowskie nazwisko i na żydka wygląda. Moze to jakaś intryga wrogich sił?

Opublikowano
Dnia 27.08.2018 o 17:01, Ulman napisał:

Ty byś chciał zeby tobie tylko dawać. A bierz się do roboty zamiast oczekiwać ze ktoś da. Co do reszty to chyba nikt nie wie co napisałeś.

ja w porównaniu do ciebie od dawna się wziąłem do pracy a ty dalej na forum jak płatny hejter 

Dnia 27.08.2018 o 17:01, Ulman napisał:

Gówno prawda - jestesmy na 8 miejscu od końca a spadające deficyty budzetowe to powszechny trend w całej UE a nie PISowski cud

8 miejsce od końca na 28 krajów  Skąd ty żeś info o jednym z najniższych deficytów w UE wziął? Kurski mówił czy może wielebny z Torunia ?

https://portaltechnologiczny.pl/2018/04/23/deficyt-budzetowy-polski-wyraznie-powyzej-sredniej-unijnej-i-na-tle-ue-wiekszy-niz-dwa-lata-temu/

DbdOcNiXcAA_IpU.jpg

widać że przepalają ci się styki w głowie dlatego twoja żona prowadzi firmę ??

Dnia 27.08.2018 o 21:36, Ulman napisał:

100l na ha  nie weszło w zycie wiec też cieszysz się bezzasadnie.😋

Prawda jest taka ze zarówno opłata emisyjna jak i powiększony limit wchodzą w życie od 2019 roku więc nie ma w tych wyliczeniach nic błednego i taka sytuacje będziemy mieli  za kilka miesięcy Najwieksza część rolników zapłaci wiecej bo mogą zyskać tylko ci którzy zuzywaja od 96 do 140l na ha przy maksymalnym proficie wynoszacym 4 Pln/ha przy 100l/ha. Zapominamy tez o prywatnych autach które maja rolnicy. Nawet jak zyskają grosze na zwrocie akcyzy rolniczej to ich oskubią na stacjach bęzynowych. 

ooooooooo naprawdę 1zł zwrotu to mało coś w głowie nie halo  ch*j ci do tego prywatne auta rolników  sam jesteś rolnikiem i do pracy nie dojeżdzasz bo masz na podwórku a jezdzisz autem w/lub/załatwić 

naprawdę się o ciebie obawiam a najwiekszą to twoja głupota 

ulman mam coś na twoją inteligencje ty na pewno w to wierzysz 

Wierzą w to, że Kaczyński zesłał suszę na zachodnią Polskę, aby dokuczyć sympatykom opozycji

Naprawdę są wśród nas ludzie, którzy wierzą, że politycy Prawa i Sprawiedliwości posiedli umiejętność sterowania pogodą tak, aby zesłać suszę na rolników, którzy sympatyzują z opozycją i doprowadzić ich do bankructwa. To nie żart! Zobaczcie sami.

olejna żałosna zagrywka @pisorgpl
Najnowszy raport krajowego bilansu wodnego pokazuje, że susza plądruje tylko zachodnią proplatformerską część Polski. Na pisowskim wschodzie deszcz pada co kilka dni. Przypadek? 😉 #pogoda #deszcz #bilanswodny pic.twitter.com/qlOsJTGNyr

— Patryk Osowski (@Patryk_Osowski) 28 sierpnia 2018

1731248.jpg

Opublikowano (edytowane)

Twoja bezsilność intelektualna jest zdumiewająca. Coś i emocjonalnie zaburzony jestes jak na lewaka przystało.

Inwektywy i docinki na poziomie zaplutego pyskacza tylko mnie w tym utwierdzaja.

Pisałeś że jestesmy w czołówce państw z najmniejszym deficytem.. Podtrzymujesz to?

Skad wiesz w co ja wierzę?  Co do inteligencji to zamieszczanie takich newsów najlepiej o zamieszczającego sprawności umysłowej nie świadczy

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v