Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Roman jaki przemysł dominuje w Bułgarii?

węgla kamiennego, ropy naftowej i gazu ziemnego. Elektrownie wodne wytwarzają około 1/10 krajowej energii elektrycznej, 3/5 pochodzi z elektrowni cieplnych, reszta zaś z elektrowni jądrowych zbudowanych według planów radzieckich. W latach rządów komunistycznych poczyniono znaczne inwestycje w przemyśle przetwórczym. Dużą dynamikę wykazuje produkcja stali, miedzi, cynku, ołowiu, a także maszyn i urządzeń, chemikaliów i wyrobów przemysłu spożywczego, dostarczającego większości dochodów z eksportu. Źródłem dochodów jest także turystyka, rozwinięta szczególnie na wybrzeżu Morza Czarnego.

3 minuty temu, mirro napisał:

Bunga bunga jest we Włoszech.

hehe wiem..

Opublikowano

Przez kilka ostatnich stron pojawiło się już kilka wersji na temat celu dopłat. Ja mam swoją. Dopłaty są po to aby ludność wiejską utrzymać na wsi dopóki nie wymrze. Bo jak pójdzie do miasta ..... 

• Like 2
Opublikowano
"morze" poczytasz.
Mirro - wielkie tak. Dopłaty mają zmienić strukture wsi w czasie i dzieje się to. Jedni uruchamiają usługi inni w naturalny sposób ze wsi odchodzą i nie tylko jest to kres życia. Potem miasta zaczną utrzymywać duże firmy rolnicze aby żywność miała akceptowalne dla przekroju społeczeństwa ceny. Ogólnokrajowa pomoc to obniżony VAT. Wegetacji nie popędzisz, nie wyprodukujesz szybciej. Może GMO by pomogło z dwoma zbiorami...
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, soltys48 napisał:

czego mam zazdrościć?? Pisałem ,ze mam podpisaną umowę i mogę skorzystać a czy to zrobię to nie wiem.

Jaka prawda ma mnie w oczy kłuć??

Cyba ta ,ze nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie jakie Ci zadałem.

Piszesz,ze szanujesz innych , ja twierdzę co innego.Czytając Twoje wypowiedzi nie zauważyłem ani razu szacunku choćby do mojej osoby.Piszesz do mnie z zauważalną pogardą i wyższością zresztą nie tylko do mnie, no cóż wybaczam. I liczę na poprawę

Najwyraźniej tego że ja dostałem MR  a ty nie. I próbujesz  tutaj  dokopać  mi  czy  ośmieszyć  pisząc  że  to social   możesz sobie nawet pisać  że  to jałomóżna  czy żebractwo  mi to  lotto. Jak sprawia  ci to przyjemność i czujesz  się  lepiej   to spoko niech to będzie  social .  

Ja szanuje  innych. Przypomnij sobie  jakimi  epitetami mnie nazywałeś  na przełomie  maja/czerwca i pewnie z największymi wyrazami szacunku to było. Także najpierw zacznij od siebie  a potem czepiaj się  innych. A twój przyjaciel  zetorek  tak samo   nawet  po galerii latał i  cytował moje posty i pisał ,,świr,,  ,,czub,,  i szereg  innych bardzo ,,miłych epitetów.   Pisałem że ma zaprzestać  tej mowy  nienawiści  nie zrobił tego  także  trzeciego policzka nie mam.  Miarka  się w końcu  przebierze  i  mleko się  rozleje. 

Nie masz czego wybaczać.  ,, jak sobie pościelisz  tak się  wyśpisz,, 

2 godziny temu, Elektryk napisał:

A weź ty baranie wełniany 

A weź ty  zrób  sobie tego  ,,barana wełnianego,,  na drutach  z owczej wełny  :)  

40143778_489342624874922_655834252758430

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

No wybacz , ale jak określić kogoś kto radzi rzucać komuś pod koła deskę z gwoździami ?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Nie komuś   tylko  osobie która wyrządza drugiemu szkody.

I nie tylko ja to pisałem ale i kilka innych osób pisało to samo i jakoś  oni nie byli  ,, świrami, czubami,,  

40036469_1342310785903686_12586796540221

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

ciekawe ile kosztowala willa na zolibozu ???????? a tw balbina ile dostawala ??????

jedna ofiara wizyty adriana juz jest- za zlekcewazenie wizyty prezydenta tysiaclecia prl ze stanowiska zostal odwolany premier australii.........

ten marcinkiewicz to byl premierem rzadu pis-lpr-samoobrona desygnowanym na stanowisko przez samego najwyzszego prezesa ??? czy mi sie cos pomylilo ,albo to prezes cos ma z wyborem swoich eunuchow-adrian ,brozka,krzywousty.......

pamietacie jeszcze brozke ???-likend wiec placze sie po malopolsce, to taka izabell 2.0

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Najwyraźniej tego że ja dostałem MR  a ty nie. I próbujesz  tutaj  dokopać  mi  czy  ośmieszyć  pisząc  że  to social   możesz sobie nawet pisać  że  to jałomóżna  czy żebractwo  mi to  lotto. Jak sprawia  ci to przyjemność i czujesz  się  lepiej   to spoko niech to będzie  social .  

Ja szanuje  innych. Przypomnij sobie  jakimi  epitetami mnie nazywałeś  na przełomie  maja/czerwca i pewnie z największymi wyrazami szacunku to było. Także najpierw zacznij od siebie  a potem czepiaj się  innych. A twój przyjaciel  zetorek  tak samo   nawet  po galerii latał i  cytował moje posty i pisał ,,świr,,  ,,czub,,  i szereg  innych bardzo ,,miłych epitetów.   Pisałem że ma zaprzestać  tej mowy  nienawiści  nie zrobił tego  także  trzeciego policzka nie mam.  Miarka  się w końcu  przebierze  i  mleko się  rozleje. 

Nie masz czego wybaczać.  ,, jak sobie pościelisz  tak się  wyśpisz,, 

A weź ty  zrób  sobie tego  ,,barana wełnianego,,  na drutach  z owczej wełny  :)  

Marku z całym szacunkiem choć jeden post w którym Cię obrzuciłem epitetami.Jeśli nie zauważyłeś trudno przez cały czas odnoszę sie do Twojej osoby z szacunkiem.Nie zgadzam sie z Twoimi wypowiedziami ale to nie powód żeby Tobą gardzić.Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie,ze mną gardzisz......

Kilkanaście postów wyżej prosiłem Cię o odpowiedź nie uzyskałem jej , szczerze nie liczyłem na odpowiedź

Opublikowano (edytowane)

A widzisz , a ja to się nawet z mareckiem czasami zgadzam . Też uważam tak jak podpisy pod dwoma przedostatnimi obrazkami które wkleił .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, marekfarmer napisał:

Nie muszę, ty robisz za dziesięciu. Napiszesz mi te przychody i wydatki za 2017r.?

Edytowane przez Elektryk
  • Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Elektryk napisał:

Nie muszę, ty robisz za dziesięciu. Napiszesz mi te przychody i wydatki za 2017r.?

No nmwszystko idzie doskonale. Na każdym polu. Gospodarka ma się świetnie, ratingi szybują, Ministerstwo Finansów deklaruje ogromny wzrost ściągalności podatków. Co pozostało z jeremiad, że PiS w ciągu roku doprowadzi kraj do bankructwa, upadku i krachu finansowego? Dokładnie tyle samo, ile po wejściu do Rady Bezpieczeństwa ONZ, wizycie Trumpa i sromotnym wycofaniu się Komisji Europejskiej z pogróżek "procedury kontroli praworządności" pozostaje ze straszenia "międzynarodową izolacją".
A polityka wewnętrzna?, tu już naprawdę mogą władzy uderzyć do głowy bąbelki. Pokładanie się Rejtanem "totalnej opozycji" i ogłaszanie przez nią po raz pięćset któryś końca demokracji obchodzą może jeszcze psa z kulawą nogą.

Opublikowano (edytowane)

Samodzielne myślenie bardzo boli? Nie podając źródła robisz plagiat. https://fakty.interia.pl/opinie/news-zadyszka-rewolucji,nId,2417124

A tego dlaczego nie przekopiowałeś?

"Fantastycznie wzrosła ściągalność podatków! Bez żadnej reformy, po prostu "wystarczy nie kraść", a pieniądze na rozbuchany socjal będą. A kilka dni później nagle okazuje się, że jednak trzeba wprowadzać nowy podatek?"

"Zamiast przedstawić konkretny projekt, uczciwie wyjaśnić o co chodzi, potraktować wyborców poważnie, rząd przepycha nowy podatek chyłkiem, jakby w nadziei, że Polacy podwyżki nie zauważą."

"Najwidoczniej w rok po przygotowaniu tego projektu okazało się, że mimo wzrostu dochodów budżetu, perspektywicznie wydatki nie stykają się przychodami. I trzeba zawczasu przygotować rezerwę na nadchodzące chude lata."

Zresztą niech każdy sobie przeczyta.

A moje pytanie dalej bez odpowiedzi...

Edytowane przez Elektryk
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

ale dalej bd jeździł o 80gr tańszym paliwem niż niemiec z czego twój mózg nie może przyjąć do rozumu bo mamy potentat paliwowy , ale twój mug pewnie by się cieszył gdyby jeździliśmy by droższym paliwem od niemiec  o 80gr 

jeśli bd jeździł drogami takimi jak jest zakładane w programie to popieram ostatnio miałem wojaż prawie po całej polsce nowe drogi  już rozjeżdżane przez tiry kolejny

a niektóre pomsta do nieba się proszą  ... 

Paliwo miałbyś 95 gr tańsze od Niemców a tak będziesz miał tańsze o 80gr od niemieckiego. Tak jak rząd obiecał - doganiamy ich😀

Roznica w zarobkach pewnie ze 300% a w cenie paliwa 15% i u nas drożeje a ty się cieszysz. Brawo , takich ludzi PiS-owi trzeba

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Elektryk napisał:

Samodzielne myślenie bardzo boli? Nie podając źródła robisz plagiat. 

Kolega chyba nowy w tym temacie 😛

alamo jedyne co potrafi,  to wklejanie  randomowych tekstów ziemkiewicza. 

Opublikowano

Ja do tekstu Ziemkiewicza. A jakich to ładunków chce obywatel tak pilnować na drogach nieobjętych systemem elektronicznego poboru opłat? Bo padło w tym tekście że można przewieźć przez kraj co się chce bez nadzoru. Chyba system ma naliczać opłaty a nie zaglądać do naczep co, kto wiezie? Ładunki wrażliwe i tak są pod nadzorem od miejsca startu do odbiorcy. No chyba że trzeba będzie zgłaszać słomę w belach . Ale taki ładunek upilnować?😂
Bardzo lubię te teksty Ziemkiewicza. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
12 godzin temu, soltys48 napisał:

Marku z całym szacunkiem choć jeden post w którym Cię obrzuciłem epitetami.Jeśli nie zauważyłeś trudno przez cały czas odnoszę sie do Twojej osoby z szacunkiem.Nie zgadzam sie z Twoimi wypowiedziami ale to nie powód żeby Tobą gardzić.Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie,ze mną gardzisz......

Kilkanaście postów wyżej prosiłem Cię o odpowiedź nie uzyskałem jej , szczerze nie liczyłem na odpowiedź

Skleroza ???

Odnosisz mylne  wrażenie  nie gardzę tobą 

Skoro nie liczyłeś  na odpowiedź to poco pytałeś 

40118765_1342796435855121_88586749606132

39987961_1564456770366156_12342874094667

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v