Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
31 minut temu, marekfarmer napisał:

w 2012 roku  w Polsce  to było  za rządów   ,,profesura,,  

https://www.pb.pl/ceny-paliw-bily-rekordy-w-2012-r-931546

żeby nie było.....

co tam złotówka różnicy, najlepiej rzucić hasło nie ważne czy to prawda czy nie.Narobić przy tym hałasu a jak się wyda po cichu sprostować-skąd ja to znam

21 minut temu, marekfarmer napisał:

Ja nic ci nie będę udowadniać.

Skoro twierdzisz że tak nie było  to ty to udowodnij  że  w memie  który wkleił  Bogdan jest napisana nieprawda 

a co Ty chcesz udowadniać??Twoje manipulowanie rzeczywistością??

• Like 1
Opublikowano

A skąd ma wiedzieć jak pewnie znowu skopiował ? 

Ciekawe ze w Wawie jest  1/4  złodziei i podobnie w innych miastach. W stolicy byłoby pewnie Ok 0,5mln osób a w kilku większych miastach pewnie z milion by się do zamknięcia nadało I właśnie mnie olśniło - PIS ich do paki nie wsadza bo nie ma tyle miejsc w więzieniach. Będą toczyć z nimi walkę psychologiczną - wiemy ze jesteście złodziejami i może was wsadzimy a może nie🙄

• Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, soltys48 napisał:

U mnie cena 6 nie przekroczyła

A kogo obchodzi co było u ciebie  xD  Jednak nie 1zł różnicy,  krąży  gdzieś po sieci  fotka z Orlenu z pod Niemieckiej granicy z ceną  ok 7zł  jak znajdę wrzucę :) 

Podatki za wykonane  Usługi  do US  zapłaciłeś  ??

5b7ea3c1b537c_p.jpg?1535108010

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
Ten artykuł o cenie paliw czytaliście cały? Pamiętacie co się później wydarzyło? I to za tej samej ekipy...
Przygraniczna cena. Że same auta na niemieckich blachach tam tankują nie wspominasz? Pewnie - był też czas że jak miałeś euro kupione miesiąc wcześniej tovtaniej wychodziło w niemczech...
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, marekfarmer napisał:

A kogo obchodzi co było u ciebie  xD  Jednak nie 1zł różnicy,  krąży  gdzieś po sieci  fotka z Orlenu z pod Niemieckiej granicy z ceną  ok 7zł  jak znajdę wrzucę :) 

Podatki za wykonane  Usługi  do US  zapłaciłeś  ??

Tyle samo co obchodzi co cena gdzieś w PŚCIMIU .........

MNie interesuje jedno 7 złotych nie było i kropka.

Podatki zapłaciłem tak jak TY za handel.....

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

,,Że co? ukrócono zyski "tym co kradli"? Może i tak, czyli jeszcze kolejni dołączą do rzeszy polskich dziadów. " -cytat

dysydent ,jesteś jednym z tych co im ukrócono zyski że się nad nimi użalasz?

Jak dotychczas za mojego życia nie było możliwości w Polsce uczciwie się dorobić, może za wyjątkiem krótkiego okresu przedakcesyjnego gdy państwo było zbyt słabe aby potrafiło zedrzeć np. zyski z handlu walutami, budowaniu manufaktur wykorzystujących niskie płace siły najemnej (tak zrodziła się potęga przemysłu meblarskiego) i kilku innych pomniejszych sektorów, istotnym inkubatorem polskich biznesmenów były kontakty zagraniczne do ściągania produktów wysokich technologii i czerpanie zysków z marż i tu Kulczyk może być jakimś przykładem.
Ja się nie użalam. Ja pamiętam gdy zwykły samodzielny handel nazywano spekulacją, rzeczony handel walutami był  kryminalnym przestępstwem a zwykły badylarz w mediach był kreowany na podejrzane indywiduum mimo że warzywnictwo jest jednym z najbardziej pracochłonnych zawodów i ci ludzie to była najwartościowsza klasa jaką po sobie komuna zostawiła bo polegali tylko na sobie i własnej pracowitości. 
Ja się obawiam że złodziejstwem będzie nazywana skuteczność gospodarcza a na razie największym złodziejem jest państwo polskie które pragnąc wydatkami upodobnić się do zachodnich sąsiadów ponad miarę zdziera z biedaków jeszcze długo - swoich obywateli. 
Za co wykończono Kluskę? Za rzekomy opór w płaceniu haraczy? bo jaka różnica czy wymusza na mnie haracz bandzior czy skarbówka? bandziorowi mogę łeb rozwalić.
Dostrzegam u PiS-u zrozumienie zagrożeń radykalizacji nastrojów społecznych bo sam J. Kaczyński wysyłał sygnały do Brukseli gdy oskarżano Go o zbytni nacjonalizm. Powiedział coś w stylu że mogą przyjść następni przy których zatęsknicie jeszcze do PiS-owskiego internacjonalizmu. 
Żałosną przewrotnością jest to co się teraz dzieje w propagandzie władzy która nie rozumie iż nie wygrała dla tego że byli tacy dobrzy ale że konkurenci byli tak słabi i to PO jest niejako fundatorem tego sukcesu a jaka wdzięczność? ;)

Gość marekfarmer
Opublikowano
37 minut temu, soltys48 napisał:

Tyle samo co obchodzi co cena gdzieś w PŚCIMIU .........

MNie interesuje jedno 7 złotych nie było i kropka.

Podatki zapłaciłem tak jak TY za handel.....

Nie było i kropka  coś mi to przypomina  a raczej kogoś  

Ja żadnego ,,handlu,, nie prowadzę

Więc jak rozumiem podatków za usługi nie płacisz   działalności nie masz założonej bo i KRUS  trza płacić  wyższy.   :/   

Gość marekfarmer
Opublikowano

Tu nie chodzi oto czy było dokładnie 7zł  

A oto  że  ówczesny  premier   zwany  przez  niektórych  ,,profesurem,,  mówił na jakimś balu  że  ,,teraz K*rwa  paliwo i po 7zł może być,,

Od  taką postawę  miał ówczesny premier względem swoich wyborców  xD  xD  xD 

Opublikowano (edytowane)

NIe chodzi??To dlaczego pisałeś o cenie 7 zł??

Czyżbym miał rację ??

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

https://www.pb.pl/ceny-paliw-bily-rekordy-w-2012-r-931546

żeby nie było.....

co tam złotówka różnicy, najlepiej rzucić hasło nie ważne czy to prawda czy nie.Narobić przy tym hałasu a jak się wyda po cichu sprostować-skąd ja to znam

a co Ty chcesz udowadniać??Twoje manipulowanie rzeczywistością??

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

Jak dotychczas za mojego życia nie było możliwości w Polsce uczciwie się dorobić, może za wyjątkiem krótkiego okresu przedakcesyjnego gdy państwo było zbyt słabe aby potrafiło zedrzeć np. zyski z handlu walutami, budowaniu manufaktur wykorzystujących niskie płace siły najemnej (tak zrodziła się potęga przemysłu meblarskiego) i kilku innych pomniejszych sektorów, istotnym inkubatorem polskich biznesmenów były kontakty zagraniczne do ściągania produktów wysokich technologii i czerpanie zysków z marż i tu Kulczyk może być jakimś przykładem.
Ja się nie użalam. Ja pamiętam gdy zwykły samodzielny handel nazywano spekulacją, rzeczony handel walutami był  kryminalnym przestępstwem a zwykły badylarz w mediach był kreowany na podejrzane indywiduum mimo że warzywnictwo jest jednym z najbardziej pracochłonnych zawodów i ci ludzie to była najwartościowsza klasa jaką po sobie komuna zostawiła bo polegali tylko na sobie i własnej pracowitości. 
Ja się obawiam że złodziejstwem będzie nazywana skuteczność gospodarcza a na razie największym złodziejem jest państwo polskie które pragnąc wydatkami upodobnić się do zachodnich sąsiadów ponad miarę zdziera z biedaków jeszcze długo - swoich obywateli. 
Za co wykończono Kluskę? Za rzekomy opór w płaceniu haraczy? bo jaka różnica czy wymusza na mnie haracz bandzior czy skarbówka? bandziorowi mogę łeb rozwalić.
Dostrzegam u PiS-u zrozumienie zagrożeń radykalizacji nastrojów społecznych bo sam J. Kaczyński wysyłał sygnały do Brukseli gdy oskarżano Go o zbytni nacjonalizm. Powiedział coś w stylu że mogą przyjść następni przy których zatęsknicie jeszcze do PiS-owskiego internacjonalizmu. 
Żałosną przewrotnością jest to co się teraz dzieje w propagandzie władzy która nie rozumie iż nie wygrała dla tego że byli tacy dobrzy ale że konkurenci byli tak słabi i to PO jest niejako fundatorem tego sukcesu a jaka wdzięczność? ;)

podsumowując Twój elaborat to masz rację PiS powinien po d*pach całować Schetyna end company że trafiła im się taka ,,opozycja"

(banda niedołężników)

• Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

NIe chodzi??To dlaczego pisałeś o cenie 7 zł??

Czyżbym miał rację ??

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

d8dd5b4f2e0813e635d08eb8d31584ef.jpg

Ale takich miejsc, gdzie cena diesla przekroczyła magiczną granicę 6 złotych jest znacznie więcej. 6,21 - tyle trzeba zapłacić w Straszynie na Pomorzu 

Czytaj więcej na https://www.rmf24.pl/ekonomia/news-drozyzna-na-stacjach-paliw-diesel-przekroczyl-6-zl-za-litr,nId,429768#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano
8 minut temu, marekfarmer napisał:

Tu nie chodzi oto czy było dokładnie 7zł  

A oto  że  ówczesny  premier   zwany  przez  niektórych  ,,profesurem,,  mówił na jakimś balu  że  ,,teraz K*rwa  paliwo i po 7zł może być,,

Od  taką postawę  miał ówczesny premier względem swoich wyborców  xD  xD  xD 

Jak nie o to chodzi,  jak dokładnie o tym rozmawialiśmy.

A Jarosław,  co mówił o cenach paliw? Gdzie się podziały jego jaja? 

Jaka jest jego postawa? On ma w d*pie ile kosztuje paliwo. Czemu nie odważy się obniżyć podatków z nim związanych? Przecież niższe paliwo mogłoby znacząco wpłynąć na ceny produktów? 

A no dlatego,  że w opozycji nie trzeba liczyć wydawanych pieniędzy.  

Gość marekfarmer
Opublikowano

Jakoś ,,jaja,,  mają   i po 14zł  do ha do paliwa  dokładają  plus  30zł  do każdej DJP  

:)  :)  :)  

Gość marekfarmer
Opublikowano

Z tego co wiem to  UE  wymusza  nakładanie akcyzy na paliwo  więc  dlaczego ,, nienależnie pobrane,, 

Opublikowano

Ja w kontekście tych składowych które nie powinny dotyczyć paliwa zużywanego przez maszyny rolnicze. A czy oni nazwą to zwrotem akcyzy, czy drogowego, czy środowiskowego nie ma znaczenia. I tak było nienależnie pobrane.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Dlaczego  nienależnie pobrane  możesz rozwinąć myśl  

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ja piszę o   akcyzie  nie podatku drogowym 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v