Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie bój . Zaraz coś królikom dorzucą , a dane też podskoczą , tylko wyliczyć trzeba "odpowiednio" .:D

Opublikowano
Zetor - bardziej miałem na myśli to, że na drugie z pincet zdecyduje się para co dla pierwszego już bierze. Ta para co miałaby dostać jest zdolna sobie policzyć że to barachło nie pieniądz i oleje wymieniony argument. Adresat tej retoryki do ustalenia samemu.
Opublikowano

ja zawsze podkreslam ze jest jeden plus dodatni- my tych pieniedzy nie mamy, tylko pozyczamy je od niemieckich emerytow i to bedzie kiedys piekna katastrofa gdy zbankrutujemy jak w 89 r .  to beda prawdziwe reparacje za II wojne:D:D:D.

Gość marekfarmer
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Wszelkie porazki to wina Tuska

33309_print-trimmed-1.png?resize=max_siz

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

jesli wierzyc wierzyc wikipedii to dziadek zmarl w 83 wiec nawet go nie znal. dotego byl przedwojennym zolnierzem wojska polskiego i wiezniem stalinowskich lagrow dopiero potem poszedl sluszna droga

Pajacuś ,,zapomniał'' nadmienić że stalinowski prokurator Jerzy Maurycy Modlinger był żydem .

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
10 godzin temu, zetorki12 napisał:

Ha . nawet ma mowy żeby znalazł się ktoś na tyle głupi żeby wycofać pięć set plus . To polityczne samobójstwo . Tylko czy to polityka prorodzinna ? Po części tak , ale to głównie flaszka za głos .

Czy ja wiem Tusk nie takie rzeczy obiecał nic nie zrealizował bo nie miał takiego zamiaru PiS jako jedyny realizuje program wyborczy

10 godzin temu, Ulman napisał:

No ale te dzieci nad morze pojadą i ktośtam odzyska godność biorąc socjal a nie poprzez pracę. Jak na 24 mld rocznie to słabo. Głowny powód to kupowanie głosów i mozliwosć straszenia że jak "inne przyjdom to zabierom i nie dostanieta. Głosujta na nas to dostanieta"

Właśnie dzięki 500 plus odzyskano godność poprzez pracę bo zmuszono pracodawców do podniesienia głodowych wynagrodzeń i bajki o kupowaniu głosów skończ opowiadać

10 godzin temu, jacus napisał:

jesli wierzyc wierzyc wikipedii to dziadek zmarl w 83 wiec nawet go nie znal. dotego byl przedwojennym zolnierzem wojska polskiego i wiezniem stalinowskich lagrow dopiero potem poszedl sluszna droga- jakos mi sie to kojarzy z dzisiejszymi sedziami tk,krs............za to o tym ze ojciec byl dzialaczem solidarnosci i inwigilowany przez sb to juz nie pasuje do narracji mareczka...........

jakos rzad sie nie chwali jaki jest wzrost urodzin w I polroczu 2018 -dane gus-u urodzilo sie 194 tys czyli 6 tys mniej niz w 17-czyli cale te 500 + poszlo w pizdu i nic nie dalo w demografii, do tego wzrost liczby smierci i 25 mln polakow niedlugo na horyzoncie

Jacuś jak w ubiegłym roku zebrałeś 6 ton z ha a w tym 2 to całe dopłaty poszły na marne ?No kto jak kto ae tak inteligentny człowiek takie bzdury pisze

Opublikowano

Tak tak Staszku. Odzyskali godność poprzez socjal. Muzułmanie w Niemczech tez odzyskują godność w ten sposób. 

Odzyskanie godności to bzdura bo to ulotne i niepoliczalne ale jak widać łyknąłeś to. Kupują głosy na potęgę tak jak wczoraj premier płaszczył się przed przewodniczącym Dudą. 

Opublikowano

No to by sugerowało,  że przez 500 plus,  pracodawcy musieli podnieść pensje żeby nie odeszli pracownicy.  Ale przecież chyba piewcy dobrej zmiany zazarcie twierdzili,  że to przecież  ie wpływa na rzucanie pracy. 

Opublikowano
51 minut temu, Ulman napisał:

A jakieś argumenty masz?

Z faktami  się nie dyskutuje ;)

Opublikowano

Jakas zniewieściało pedalska narracja. Gdzie on go zaatakował? Dotknął, popchnął? Jakby kopnął w d*pę albo by czapka spadła to rozumiem , ale to? Jak to jest atak to przy starciach z muzłumanami pewnie byłaby hekatombaxD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v