Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z kilkunastu wsi i paru miast:D 

jak to u nas mowia glodnemu chleb na mysli-kurna powoli robi sie tu gejowski portal po mareczku , zagloba uzewnetrznia swoje zainteresowania..........po ich postach widac o czym mysla-freud sie klania9_9

Opublikowano

A o czym mogą myśleć faceci zakochani w starym kawalerze ?

Opublikowano

Pa @jacus @Ulman

@daron64

Żeby było proszę państwa tak jak było – 
Wiersz ten powstał z inspiracji pani Holland, 
Której słowo całą prawdę nam odkryło, 
Że są po to te protesty w państwie Poland,
Żeby było proszę państwa tak jak było. 
Brać garściami zamówienia i dotacje, 
Tu kontrakcik,tam reprywa,tam zlecenie się trafiło, 
Ośmiorniczki jeść i kawior na kolację, 
Na posadach by państwowych się uwłaszczyć,wziąć odprawę siedem baniek, że aż miło, 
Za granicą w pas się kłaniać oraz płaszczyć, 
By ustawę można było kupić w Sejmie, 
Na cmentarzu żeby coś się załatwiło, 
Wiara prosi i domaga się uprzejmie, 
Demokracji dzielnie broni Gross Jan Tomasz, 
On też pragnie, żeby nic się nie zmieniło, 
Gdy oczernić trzeba Polskę, zawsze masz go, 
Jest, a jakże, i przemawia Lis na żywo,
Protestuje, żeby mu się nie skończyło, 
W telewizji wypasione sute żniwo,
Protestuje.. jak należy Urban Jerzy, 
Przyznam szczerze, że mnie wcale nie zdziwiło,
Larum grają więc z pomocą i on bieży,
Żeby było proszę państwa tak jak było.I schłodzenie od czerwoności gospodarki,a jakże,w duchu Balcerowicza,żeby było proszę państwa tak jak było. 
Ale naród jednak rozum ma nielichy 
I w wyborach zdecydował głosów siłą, 
By odsunąć towarzystwo to od michy, 
I nie będzie proszę państwa tak jak było.

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano

moze zagloba ma racje, bo  wczoraj w krakowie zjawili sie bankster i adrian tylko prezesa brak bo byl na wazniejszej imprezie niz tdp..

70 urodziny antka policmajstra- 700 gosci,kilka radiowozow- na prywatnej imprezie sponsorowanej przez tv republika[niestety geth back juz nie mogl sie dolozyc] musialo sie dziac,  to najlepszy minister tysiaclecia tylko nie wiem ni hu czemu go odwolali

tym razem nie ziemkiewicz tylko czynny sedzia stanu wojennego i byly prezes i wieloletni czlonek zsl- w sumie ma racje wiersz i dzisiaj bardzo aktualny

no  nie wszystko -zagranicy sie nie klaniaja w pas tylko na kolanach klecza:D

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, jacus napisał:

moze zagloba ma racje, bo  wczoraj w krakowie zjawili sie bankster i adrian tylko prezesa brak bo byl na wazniejszej imprezie niz tdp..

70 urodziny antka policmajstra- 700 gosci,kilka radiowozow- na prywatnej imprezie sponsorowanej przez tv republika[niestety geth back juz nie mogl sie dolozyc] musialo sie dziac,  to najlepszy minister tysiaclecia tylko nie wiem ni hu czemu go odwolali

skad wiesz ??

Jako "delikt" ocenił wiceminister sprawiedliwości Michał Wójcik decyzję Sądu Najwyższego o zawieszeniu stosowania przepisów trzech artykułów ustawy o SN w związku ze zwróceniem się z pytaniami prejudycjalnymi do Trybunału Sprawiedliwości UE. Opozycja uważa, że SN miał do tego prawo.

0007ITGLU0F39Y5U-C122-F4.jpg

konkurs szukamy swoich babci i dziadka 

Koniecznie przyjdę. Pamiętam jak sędziowie "walczyli" w obronie lokatorów wyrzucanych przez mafie reprywatyzacyjną z mieszkań na bruk. Wypada odwdzięczyć się i stanąć w obronie sędziów, którym grozi utrata stołków. Trzeba pomóc sędziom walczącym o SWOJE prawa i interesy.

Edytowane przez Roman176
  • Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano
Niewiem o co kaman...
Czytam dziś o pracacg nad 1000 plus. Idą wybory... Ma to jakiś kres? Zamiast uzupełnić to pincet konkretnymi ulgami kombinują dalej z gotówką. Przemyślana strategia wyborcza czy brak pomysłu na rzeczywistość? Wg mnie aby podwoić program trzeba komuś zabrać. Pytanie komu? Zostają tylko obecni beneficjenci programu. Poproszę o wyjaśnienie...
Opublikowano

Tak, tak i jeszcze raz tak. Przeprowadzi się przegląd płatności, wyłapie "karłów reakcji" i zabierze ich potomstwu to co dostało. Potem szybciutko podatek katastralny i wieczne szczęście ludu miast i wsi gwarantowane. 
Scenariusz ten zostanie zrealizowany, bądź nie w zależności od spodziewanych wyników wyborów. Wiadomo przecież że jak będą  przegrywać to szybko wprowadzą z myślą o następcach, którzy odwołując to przerypią następne wybory. Chyba jednak uczą się od Putina, szkoda że testują to na własnym narodzie a nie potencjalnych przeciwnikach.

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Niewiem o co kaman...
Czytam dziś o pracacg nad 1000 plus. Idą wybory... Ma to jakiś kres? Zamiast uzupełnić to pincet konkretnymi ulgami kombinują dalej z gotówką. Przemyślana strategia wyborcza czy brak pomysłu na rzeczywistość? Wg mnie aby podwoić program trzeba komuś zabrać. Pytanie komu? Zostają tylko obecni beneficjenci programu. Poproszę o wyjaśnienie...

Gdzie coś na ten temat bo to już zaczyna być groźne. Owe 500 to jakoś w okolicach minimum socjalnego i akceptowalne a nawet do utrzymania na stałe w ramach wytrzymałości budżetu oczywiście, ale po przekroczeniu owego minimum socjalnego nie wiem dlaczego, a bardziej przeczuwam, że coś nie tak. Nie mam czasu ani szukać ani przemyśleć a 1000 pierwsze widzę. 
Wąska jest granica między geniuszem a obłędem oraz między sensem a absurdem... reszty dopisywać nie muszę ani nie mam czasu.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Dzisiaj mijają  3  lata  wspaniałej  Prezydentury  Prezydenta  Andrzeja Dudy

:1300_clap_tone1::1300_clap_tone1::1300_clap_tone1:

Opublikowano

Ano faktycznie dziś trzy lata, Jakieś dwa lata mojego poczucia winy że jednak na PAD oddałem głos. No w życiu tak się nie pomyliłem w ocenie wartości reprezentowanych przez człowieka.

Opublikowano

Nie powiedział bym że "wspaniałej" , raczej przeciętnej . Gdyby był taki wspaniały to marecek nie musiał by o tym trąbić .

Opublikowano

W Polsce, wytresowany i zaszczuty Polak nie poda Rodakowi szklanki wody.
W biedzie krnąbrnych Polaków poratuje opluwany Niemiec.

Kora odeszła,ale pozostawila po sobie wiele znaczących słów.

FB_IMG_1533578692835.jpg

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

38515419_2163145003929806_40086762092515

:1300_clap_tone1::1300_clap_tone1::1300_clap_tone1:

38631142_2164767483780841_55518323521093

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
23 godziny temu, jacus napisał:

tym razem nie ziemkiewicz tylko czynny sedzia stanu wojennego i byly prezes i wieloletni czlonek zsl- w sumie ma racje wiersz i dzisiaj bardzo aktualny

no  nie wszystko -zagranicy sie nie klaniaja w pas tylko na kolanach klecza:D

Wy totalni, postępujecie według zasady – jak nie rządzimy, to podpalimy”

„Jesteście formacją antypaństwową, toksyczną, gangrenującą życie publiczne, taką samą jak przed wiekami różni Radziejowscy, Braniccy i Potoccy”

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, DTaras napisał:

Niewiem o co kaman...

Nie wiem jakie dopalacze bierzesz że takie jazdy masz lepiej odstaw albo bierz połowę :P

Opublikowano
33 minuty temu, Alamo napisał:

Wy totalni, postępujecie według zasady – jak nie rządzimy, to podpalimy”

„Jesteście formacją antypaństwową, toksyczną, gangrenującą życie publiczne, taką samą jak przed wiekami różni Radziejowscy, Braniccy i Potoccy”

przeceniasz mnie-ja jestem potomkiem  zwyklych chlopow pansczyznianych od 1532 r w krolewskiej niewoli, wtedy krol zygmunt stary kupil klucz wsi od szydlowieckich i moim przodkowie zajeli sie produkcja ryb na krolewski stol..choc rzeczywiscie w poblizu mieli majatki potoccy i braniccy a nawet radziwillowie.

o spelnieniu obietnic wyborczych adriana -pardon "pana adriana" moga wiecej powiedziec frankowicze i kleczniki :26_nerd:,

dzisiaj cala pisowska elita zablokowala krakow na pogrzebie pewnej naukowczyni ktora jedyna zasluga bylo to ze wpisala sie do komitetu budowy pomnikow wiadomo kogo, pewnie pies z kulawa noga o niej nie slyszal a oddzial komandosow stal na jej pogrzebie. bankster specjalnie przylecial ze szczecina na stype...kilka karetek ,kilkanascie radiowozow- ciekawe czy pis za to zaplaci ??????? arcy-gej -pardon-biskup mial bezsensowne kazanie ........

przed chwila na republice ziemkiewicz wypowiadal sie o powstaniu warszawskim-o dziwo mamy taki sam poglad ,ale tego alamo nie napisze:D.

podobno 180 pomnikow l.kaczynskiego przyozdobiono koszulkami-myslalem ze jest ich wiecej...........

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v