Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zobacz sobie ocenę twojego artykułu  ulmanku 

156 Ulman 1329 Romanow   

mam rozumieć ze wpisy Tuska 

1405469548_qspqsa_600.jpg

zależy kto pisze xD brat Niemiec zapodał to ciekawe 

ajj ulman ty hipokryto jednostronny 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

W sumie się nigdy nad tymi pozytywami i negatywami nie zastanawiałem ale patrząc na kilka pierwszych z brzegu artyjułów obawiam się że jest kompletnie odwrotnie. Kciuki w dół ida od tych którzy negatywnie oceniają opisane wydarzenie czy postawę. Trudno bowiem uwierzyć by wiekszość Romanów tak źle oceniała ministra Jurgiela i jego konserwy https://wiadomosci.wp.pl/wyszla-na-jaw-tajemnica-jurgiela-i-swinskiego-lobby-tak-wygladaja-konserwy-z-asf-6269066281588353a

A według ciebie to Gmyz zrobił dobrze? Zachował sie w porządku? 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

W sumie się nigdy nad tymi pozytywami i negatywami nie zastanawiałem ale patrząc na kilka pierwszych z brzegu artyjułów obawiam się że jest kompletnie odwrotnie. Kciuki w dół ida od tych którzy negatywnie oceniają opisane wydarzenie czy postawę. Trudno bowiem uwierzyć by wiekszość Romanów tak źle oceniała ministra Jurgiela i jego konserwy https://wiadomosci.wp.pl/wyszla-na-jaw-tajemnica-jurgiela-i-swinskiego-lobby-tak-wygladaja-konserwy-z-asf-6269066281588353a

widzisz zależy kto truje jeśli nic nam nie zagraża to co ?

ale zatrute jedzenie dla dzieci w rosmanie  odbiły się echem 

pamiętasz kto zjadał niemieckie dioksyny ??

W rozmowie z WP przedstawiciel lobby mięsnego zachwala, że konserwy są dobrym produktem o wysokiej, ponad 90-procentowej zawartości mięsa czy tłuszczu.

Jak zapewnia spółka Sokołów SA, produkty są bezpieczne dla konsumentów. wiec ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Przyjacielu - na egzamin może trafić mistrz a i tak zadecyduje jego dyspozycja. Egzaminator musi mieć szansę to ocenić. Ja proponuję łuk na czas, dwa poprawne przejazdy. Co Wy na to?
Opublikowano

Tak, tak Roman .... i pewnie wdychamy spaliny z niemieckich samochodów.:D

To jak z tą oceną Gmyza? Moim zdaniem czytelnicy uznali za palanta i chama czyli negatywnie Tak samo jak utajnione konserwy Jurgiela i dlatego olbrzymia przewaga ocen negatywnych. Trzymajac się twojej terminologii to Romany są marginesem i tak trzymać bo jak mówił klasyk - chamstwu w zyciu należy sie przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom.

Ten Gmyz się według ciebie dobrze zachował czy nie bo jakoś unikasz tematu?

Opublikowano

Co zaczął? co Wałęsy? Nie rozumiesz co ja do ciebie piszę? Po polsku nie rozumiesz?O.o

Pyatnie jest banalne- czy Gmyz postapił i zachował sie słusznie czy nie ? To chyba nie jest zbyt trudne nawet dla ciebie

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

też tak myślałem Skandal z mlekiem w proszku we Fra

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofywaniu ze sprzedaży 13 partii mleka Babydream sprzedawanego w Polsce. Zostały one wyprodukowane w fabryce w Craon na zachodzie Francji, z której pochodziły zakażone salmonellą produkty dla dzieci.

i to dzieci smacznego ulman 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Co zaczął? co Wałęsy? Nie rozumiesz co ja do ciebie piszę? Po polsku nie rozumiesz?O.o

Pyatnie jest banalne- czy Gmyz postapił i zachował sie słusznie czy nie ? To chyba nie jest zbyt trudne nawet dla ciebie

ja wszystkie szczury podczas manifestacji   nie przeszkadzało ci ??  plucie i kopanie samochodu jak kac zyski wyjeżdżał ??   bogdan wkleja tu cały czas a ciebie tak jedno zaciekawiło ??

Opublikowano (edytowane)

No i co z tego? Jaki to ma zwiazek z tym prostakiem Gmyzem?  Miał on racje czy nie? Umiesz to ocenić samodzielnie czy jeszcze partia nie podała uzasadnienia? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

a slazaki z rudy slaskiej truja nas kielbasa-  niedawno wycofano tony zatrutego miesa z firmy madej-wrobel:D

ja sporo jezdze po okolicy i czesto sie zastanawiam kto tym ludziom dal prawo jazdy- nie ma tygodnia zebym nie mial smierci w oczach, jak zobacza ciagnik to dostaja pierdolca, wyprzedzanie na zakrecie, pod gore, jazda na trzeciego-to norma..........

gdy kaczynski jak kazdy zwykly czlowiek wchodzil na wawel nikt nie protestowal -gdy zaczal wjezdzac bez zadnej podstawy prawnej wtedy zaczeto pikiety.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/negocjator-netanjahu-polska-cofa-sie-z-podkulonym-ogonem/v19dzr7  co prawda to prawda..

morawiecki senior czasami ma przeblyski....

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/jak-premierowi-polski-ojciec-urzadzil-publiczna-chloste-rosyjskie-media-komentuja/5rtjb49?utm_source=detal&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

a slazaki z rudy slaskiej truja nas kielbasa-  niedawno wycofano tony zatrutego miesa z firmy madej-wrobel:D

jacuś skont to wiesz ?? daj jakieś info ,  wszystkie feyki zawsze szły do marketów 

Gość lukejro
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

To jak z tą oceną Gmyza? Moim zdaniem czytelnicy uznali za palanta i chama czyli negatywnie Tak samo jak utajnione konserwy Jurgiela i dlatego olbrzymia przewaga ocen negatywnych. Trzymajac się twojej terminologii to Romany są marginesem i tak trzymać bo jak mówił klasyk - chamstwu w zyciu należy sie przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom.

Ten Gmyz się według ciebie dobrze zachował czy nie bo jakoś unikasz tematu?

Poziom debaty politycznej zszedł na taki poziom, że nazwanie tej pani szlampą nie robi jakiegoś wrażenia... Oczywiście opozycja będzie z tego robiła aferę a w międzyczasie ich "gmyzy" będą rzucały podobnymi epitetami w  pisiorów.... Punkt widzenia zawsze zależny od punktu siedzenia....  To tak jak ostatnie zdewastowanie elewacji kościołów i kurii w Warszawie dla środowisk lewicowych jest OK, bo to przecież walka o prawa kobiet... Ja tam zawsze mówię, że dla tych wszystkich partyjnych ortodoksów powinno się organizować takie kibicowskie ustawki (z kastetami maczetami itp.) i niech tam się ścierają...

Ulman a z kogo to cytat?? „Blokady? Jakie blokady? Za mojej władzy żadna nie utrzymałaby się dłużej jak 5 minut. Blokadę bym rozwalił, chłopom poobijał mordy, a ciągniki spalił!”  albo ten „Obecnie hodujemy hordy tchórzy i donosicieli! Skurwione społeczeństwo skurwieli!”  i jeszcze wisienka na torcie „Kobiety nie mogą być inteligentne - dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę”.

45 minut temu, jacus napisał:

ja sporo jezdze po okolicy i czesto sie zastanawiam kto tym ludziom dal prawo jazdy- nie ma tygodnia zebym nie mial smierci w oczach, jak zobacza ciagnik to dostaja pierdolca, wyprzedzanie na zakrecie, pod gore, jazda na trzeciego-to norma..........

gdy kaczynski jak kazdy zwykly czlowiek wchodzil na wawel nikt nie protestowal -gdy zaczal wjezdzac bez zadnej podstawy prawnej wtedy zaczeto pikiety.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/negocjator-netanjahu-polska-cofa-sie-z-podkulonym-ogonem/v19dzr7  co prawda to prawda..

morawiecki senior czasami ma przeblyski....

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/jak-premierowi-polski-ojciec-urzadzil-publiczna-chloste-rosyjskie-media-komentuja/5rtjb49?utm_source=detal&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne

Bo mamy taki system szkolenia kierowców, karania za nie przestrzeganie przepisów ruchu drogowego...

Jaka podstawę prawną??? Chodzi o to że wielu osobom się nie podoba, że Kaczyński jest pochowany na Wawelu... I tyle.

Oj tam z podkulonym ogonem, przecież wstaliśmy z kolan... Po prostu "wycofaliśmy się na z góry upatrzone pozycje"... 

Dzisiaj co niektórzy próbują na nowo pisać historię wg której mój dziadek który został wcielony na tzw ochotnika do 1 Dywizji  Piechoty i przeszedł cały szlak bojowy "od Lenino do Berlino" jest zdrajcą bo walczył pod ruskimi rozkazami i sprowadził nam radzieckiego okupanta... To jest po prostu kpina... Na siłę gloryfikują żołnierzy wyklętych a zapominają, że największą ofiarę wśród walczących z Niemcami ponieśli Polacy walczący w oddziałach Ludowego Wojska Polskiego...

Edytowane przez lukejro
Opublikowano
11 minut temu, lukejro napisał:

Poziom debaty politycznej zszedł na taki poziom, że nazwanie tej pani szlampą nie robi jakiegoś wrażenia... Oczywiście opozycja będzie z tego robiła aferę a w międzyczasie ich "gmyzy" będą rzucały podobnymi epitetami w  pisiorów.... Punkt widzenia zawsze zależny od punktu siedzenia....  To tak jak ostatnie zdewastowanie elewacji kościołów i kurii w Warszawie dla środowisk lewicowych jest OK, bo to przecież walka o prawa kobiet... Ja tam zawsze mówię, że dla tych wszystkich partyjnych ortodoksów powinno się organizować takie kibicowskie ustawki (z kastetami maczetami itp.) i niech tam się ścierają...

dokładnie o to mi chodziło zależy która strona pisze........ 

Opublikowano

Co do konserw to co innego jest jeśli coś trafia na rynek w wyniku nie świadomości producenta lub sprzedawcy czy importera. A co innego jeśli ktoś coś zataja specjalnie. Konserwy nie są szkodliwe. Ale po co było to zatajać. Przecież nie jest jakimś szczególnym wyczynem przewidzenie, że ktoś może sprawę wydać. Zwłaszcza dzisiaj w dobie internetu itd. Teraz zrobili sobie problem i obciach. Bo to nie ładnie wciskać społeczeństwu towar z jakąś niby wadą. Sami powinni ten pasztet spożywać na posiedzeniach rządu.  A nie dawać do jedzenia innym zatajając pochodzenie. No ale tylko się cieszyć. Każdy taki numer to spadek poparcia. Dla i tak już skompromitowanej ekipy.

Co do Gmyza no cóż. Nie ma co komentować. Dobra zmiana wieloma takimi się otacza. Jak nie wypity przed kamerą z papierosem w zębach. To wypisuje chamskie teksty. W sam raz korespondent  pisowskiej telewizji. 

A tym czasem pis już myśli jak podkopać sędziego Iwulskiego, którego Duda wyznaczył na zastępcę Gersdorf. Okazuje się, że sędzia orzekał w dwóch sprawach stanu wojennego. Od Dudy dostał pozwolenie na dalszą pracę. A przecież ustawa miała takich ludzi z SN usunąć. Pawłowicz już mówi, że przeszedł w stan spoczynku. Ale przecież Duda mu pozwolił. Ci ludzie tak pięknie się kompromitują, że aż śmiać się chce.

Opublikowano
6 godzin temu, lukejro napisał:

Dzisiaj co niektórzy próbują na nowo pisać historię wg której mój dziadek który został wcielony na tzw ochotnika do 1 Dywizji  Piechoty i przeszedł cały szlak bojowy "od Lenino do Berlino" jest zdrajcą bo walczył pod ruskimi rozkazami i sprowadził nam radzieckiego okupanta... To jest po prostu kpina... Na siłę gloryfikują żołnierzy wyklętych a zapominają, że największą ofiarę wśród walczących z Niemcami ponieśli Polacy walczący w oddziałach Ludowego Wojska Polskiego...

Bo piszący historię na nowo opierają swoją wiedzę na filmie "Czterej pancerni i pies". W filmie tym zginęło wielu Rosjan i jeden polski kucharz, który w międzyczasie kradł konserwy. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Lukejro - też miałem dziadka, który nie chciał zostać na wschodzie i wcielił się, przeszedł, nie poległ. Żołnierza nie interesuje polityka gdy naczelnym zadaniem jest coś ważniejszego. Teraz pewnie w grobie się przewraca. Problem w tym, że niekażdy miał takiego dziadka i ludzie pozwalają sobie wmawiać głupoty.
Gość lukejro
Opublikowano

Tylko jest pytanie nie chciał czy nie mógł tam zostać??? Jak mój dziadek opowiadał to dużego wyboru nie było. U nich w obozie był chłopak który nie wstawił się w punkcie mobilizacyjnym bo akurat w tym czasie jego żona urodziła dziecko i chciał jej pomóc przez parę dni a potem pójść do wojska . Po trzech dniach przyjechało po niego NKWD i ślad po nim zaginął.... Nie było go ani w wojsku ani nie wrócił do obozu...

Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał:

A czy Gersdorf postąpiła dobrze czy zle? Nie no sory ona jest z tej nadzwyczajnej kasty jej wszystko wolno:P

9 godzin temu, hubertuss napisał:

Co do konserw to co innego jest jeśli coś trafia na rynek w wyniku nie świadomości producenta lub sprzedawcy czy importera. A co innego jeśli ktoś coś zataja specjalnie. Konserwy nie są szkodliwe. Ale po co było to zatajać. Przecież nie jest jakimś szczególnym wyczynem przewidzenie, że ktoś może sprawę wydać. Zwłaszcza dzisiaj w dobie internetu itd. Teraz zrobili sobie problem i obciach. Bo to nie ładnie wciskać społeczeństwu towar z jakąś niby wadą. Sami powinni ten pasztet spożywać na posiedzeniach rządu.  A nie dawać do jedzenia innym zatajając pochodzenie. No ale tylko się cieszyć. Każdy taki numer to spadek poparcia. Dla i tak już skompromitowanej ekipy.

Co do Gmyza no cóż. Nie ma co komentować. Dobra zmiana wieloma takimi się otacza. Jak nie wypity przed kamerą z papierosem w zębach. To wypisuje chamskie teksty. W sam raz korespondent  pisowskiej telewizji. 

A tym czasem pis już myśli jak podkopać sędziego Iwulskiego, którego Duda wyznaczył na zastępcę Gersdorf. Okazuje się, że sędzia orzekał w dwóch sprawach stanu wojennego. Od Dudy dostał pozwolenie na dalszą pracę. A przecież ustawa miała takich ludzi z SN usunąć. Pawłowicz już mówi, że przeszedł w stan spoczynku. Ale przecież Duda mu pozwolił. Ci ludzie tak pięknie się kompromitują, że aż śmiać się chce.

No to rząd PiS padnie przez konserwy no już nie mają co wymyślać :P

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, lukejro napisał:

Ja tam zawsze mówię, że dla tych wszystkich partyjnych ortodoksów powinno się organizować takie kibicowskie ustawki (z kastetami maczetami itp.) i niech tam się ścierają...

Oj tak, tylko niech za to "uzbrojenie" sobie sami płacą.

16 godzin temu, lukejro napisał:

i jeszcze wisienka na torcie „Kobiety nie mogą być inteligentne - dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę”.

O poziomie inteligencji świadczy szacunek do głupoty bo jest od inteligencji powszechniejsza. Szacunek nie pogarda.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v