Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

250 tysięcy?:) Toż to drobne jakieś:D Mieli ich łapać za miliardy i wsadzać a tu taką nędze zapodajeszO.o

Wokół większe przepływy sie dokonują https://wiadomosci.wp.pl/nazwali-tadeusza-rydzyka-prywatnym-biznesmenem-sprawa-zajmie-sie-prokuratura-6268618493286529a

Jak by On był autentycznie samofinansującym się biznesmenem dawno poszedł by z torbami. Rzeczywiście nieprawda bo to nie prywatny biznesmen a publiczny że...  znaczy - ten.... no - wolontariusz.

Z cytowanego artykułu wnioskuję o bezpośrednich związkach kręgów ks. Rydzyka z KSC. Jeśli to prawda to skłonny jestem uznać jednak za pozytywne skutki owego "wolontariatu" jeśli służą obronie jedynej poważnej polskiej firmy (czy tam spółki) w branży rolnej. "Księżulo" chyba jednak naprawdę stara się bronić polski kapitał. Aż bardziej się kiedyś przyjrzę reszcie Jego "biznesowych" poczynań bo spotkałem się z jeszcze dwiema innymi poważnymi firmami z Torunia w całkiem innych sektorach gospodarki i też dobrze prosperującymi. 

Sądzę (przy okazji) że redakcji z wp.pl nie o takie wnioski chodziło u czytelników tego artykułu. 
Nie żebym od razu z datkami gonił zwłaszcza po informacji o dofinansowywaniu z budżetu jeszcze datkami tej "tacy"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

250 tysięcy?:) Toż to drobne jakieś:D Mieli ich łapać za miliardy i wsadzać a tu taką nędze zapodajeszO.o

Z tego co wiem to policjant wylatuje za 50 zł łapówy. jeżeli przywłaszczenie 250tyś to jakieś drobne to ile musiałaby przyjąć aby uznać takie zachowanie za naganne - 500tyś?, 1mln. czy może 2mln? A może masz jakiś formalny lub nieformalny cennik łapówek czy innych malwersacji do jakiej sumy ''jakieś drobne'' a od jakiej AFERA!!!!

Opublikowano (edytowane)

To nie jest łapówka, to jest "datek"... na tacę... z podatków nawet tych którzy nigdy by ....
No i właśnie krzyczą.

To było jeszcze w temacie linka od Ulmana

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@binek twoje teksty wskazują na duże pobudzenie twojej osoby. Widzisz, że twoi nie tacy święci i agresja w tobie wzbiera, że cię kiedyś oszukali, że tacy uczciwi. Powiązania z pro pisowskimi mediami Get Backu są jasne i oczywiste. Gdzie przy Amber Gold nie udowodniono żadnego finansowania mediów sprzyjających po. Nikt z Amber Gold nie interweniował u Tuska czy jego rodziny lub otoczenia by pomógł bo Amber Gold pomagało mediom związanym z po. A w przypadku Get Backu było odwrotnie prezes K interweniował u premiera i jego ojca. Więc możesz sobie wymyślać co ci się podoba. Ale Morawieckiemu będzie trudno się od tego wykręcić. Tak samo jak pro pisowskim mediom funkcjonującym jak się okazuje za pieniądze z przewału.

A propo twoich urojeń o których jak twierdzisz piszesz. Weź mi zacytuj i udowodnij te swoje wypociny. Bo coś ci się ww głowie pomieszało człowieku. Jak dobrze pamiętam po wyborach to ja tu pisałem, że pis ma szansę na drugą kadencję. Więc weź mi zacytuj moje słowa i udowodnij swoje bajki.

59 minut temu, binek napisał:

Jeżeli nie wiesz co sam piszesz to musi być z tobą naprawdę źle, mnie nie zmusisz niczym abym przedzierał się przez stek twych wyPOcin aby dotrzeć do jakiegoś kolejnego urojenia aby zacytować. Niemniej jednak czyż nie opisywałeś tu jak cały PIS drży przed Kijowskim no i gdzie jest ten Kijowski? Z Ryśkiem podobnie, już wieszczyłeś ze Rysiek z tym poparciem może być premierem, dwa miesiące po wyborach już grzmiałeś że opozycja ma takie poparcie że może utworzyć rząd, że notowania PIS spadają na łeb i szyje. 

No i co z tego wyszło? - mówiąc słowami klasyka CHDiKK

czekam specjalisto od urojeń i wypocin

A co do 50 zł czy tam 250 tys poczekajmy choćby na wyjaśnieni zakupów jakichś dziwnych kolekcji broni za czasów Macierewicza. Tam grubsza kasa poszła. Na tyle, że Błaszczak się przestraszył i CBA do MON zawołał. Teraz dużo wałków pis trzyma w tajemnicy. Jak choćby wydatki ze służbowych kart w ministerstwach. Ale kiedyś władza się zmieni i szwindle ujrzą światło dzienne. I mogą znacząco przebić to co robiła po.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A co mówi morawiecki o sporze i sukcesie? 

https://wiadomosci.wp.pl/mateusz-morawiecki-deklaracja-netanjahu-to-wiecej-niz-10-filmow-z-hollywood-6268461137458817a

Ja tam jednak sądzę(choć nie twierdzę,  że to dobrze) ,  że 10 wysoko budżetowych filmów miałoby większą siłę rażenia niż oświadczenie Netanyahu, które dotrze raczej tylko do zainteresowanych, bo resztę średnio to obchodzi podejrzewam. 

Za gazeta.pl

Bezprecedensowe oświadczenie, można z całą pewnością powiedzieć, ze nie byłoby takiego oświadczenia, gdyby nie to, że 5 miesięcy temu zdecydowaliśmy, by przyjąć tę ustawę, ustawę, która ściągnęła na nas falę krytyki międzynarodowej, ale my wytrzymaliśmy presję - powiedział Jacek Sasin, dodając później, że przepisy zostały zmienione, bo "osiągnęły swój cel".

Opublikowano

ta poslanka po zaczela krasc jak ministrem spawiedliwosci i prokuratorem generalnym byl l.kaczynski a skonczyla gdy byl nim zero-wiec czyja to jest afera ???????

czy wasik jest twardym -sadzac po doniesieniach prasowych to raczej miettki zeby nie napisac cieplutki:D

te 100 mln na muzemu ojca dyrektora to jest zaplata panstwa za wklad rzeczowy jaki daje zakon do muzeum-tak go wycenil niezalezny ekspert-niestety nie znane jest jego nazwisko i sposob wyceny, moga tam byc reklamowki w ktorych wywozono pieniadze do niemiec-czy umowa z rosja na emisje radia z wiez nadawczych na uralu, albo relacja z tego co prawdziwek robil w niemczech w latach 80-90 i kto go tam wyslal - za to warto zaplacic kazde pieniedze:D

Opublikowano
2 godziny temu, binek napisał:

Z tego co wiem to policjant wylatuje za 50 zł łapówy. jeżeli przywłaszczenie 250tyś to jakieś drobne to ile musiałaby przyjąć aby uznać takie zachowanie za naganne - 500tyś?, 1mln. czy może 2mln? A może masz jakiś formalny lub nieformalny cennik łapówek czy innych malwersacji do jakiej sumy ''jakieś drobne'' a od jakiej AFERA!!!!

Oczywiście ze jak przywłaszczyła i to udowodnią to za d*pę i do ciurmy. Problem w tym ze rzekomo skradziono zdradziecko setki miliardów i nikogo nie posadzono a tu kolega jakieś pierdy wkleja za 250 tys. Toz to na waciki chyba , no ale jak.nie ma nIc lepszego to  dobre i to. Kiedy w końcu zaczną za te ukradzione miliardy zamykać? Mija 3 lata rządów a tu tylko gadanie i igrzyska dla jełopów:D

Opublikowano (edytowane)

Samo gadanie sponsorowane bo te komisje kosztują. Tamte miliardy ukradli a resztę zabiorą "komisarze" za wynagrodzenia i szkody jakie w pościgach nieuniknione.
Pamiętam jak jeden MTZ-tem uciekał od drogówki to chłopu pół kukurydzy wytłukli, dodam że uciekł do lasu i go nie złapali bo lepiej znał teren.

Te pościgi niekończące za aferami przypominają przypowiastkę;
"- co ukradłeś?
- kurę.
- zgnijesz w więzieniu, a ty?
- stado koni.
- nie chcesz wejść w spółkę?"

dodam - "pościgową"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A'propos ucieczkę - kiedyś taki dalszy wujek że żniw u kogoś wracał bizonem, taki nagrzany,  że jak go chcieli zatrzymać do kontroli,  to mu się ubzduralo, że im ucieknie. No i zaczął po asfalcie uciekać bizonem.. Skończyło się, że zjechał z utwardzonej drogi, wpadł w jakis wawozik,  czy tam większy rów, no i przez poręcz poleciał na Heder.  Połamane ręką i chyba rzebra :)

Opublikowano

kiedys polska rzadzili agenci kgb-cia-bnd-mi6[niepotrzebnie skreslic] a teraz mossadu i szin-bet, gdyby nie oni to nowelizacja ustawy o ipn by nie powstala- nawet prezesa zmusili by wstal wczesnie rano i o 8 byl w sejmie-nawet pamietnego 13 sb tego nie dokonala

na spotkaniu w wiedniu agenci o nazwiskach -jak przypuszczaja dziennikarze- kalkstein i kornhauser -inni twierdza ze to byl dorn-baum i kirszenstein[niestety ona juz zmarla,wiec trudno to bedzie potwierdzic] zmusili polskich poslow[nazwisk jeszcze nie ustalono] do zagwarantowania zmiany ustawy i podpisania napisanej w izraelu deklaracji premierow.

mareczku -za pincet tygodniowo bede sie codziennie modlil przed oltarzem sw, izydora ,numer konta na priw..........xDxDxD

Opublikowano
5 godzin temu, binek napisał:

Policjant w kontaktach z ludem reprezentuje majestat prawa danego państwa, Jego zadaniem, funkcją bądź podstawowym celem działania jest fizyczna obrona i ochrona osób mu powierzonych, czyli obywateli. Jeżeli ściąga haracz w postaci łapówki, to sprzeniewierza się fundamentalnym założeniom służby do której został powołany. Jest to czyn dalece gorzej postrzegany niż w przypadku osoby cywilnej. Poddaje w wątpienie sens istnienia danej służby i powoduje utratę zaufania w społeczeństwie. 
Policjantowi z założenia wolno mniej. Tak że porównanie do policjanta jest z założenia nie na miejscu i dla niego obraźliwe. Jeśli nie czujesz tej różnicy to mi przykro,

Gość marekfarmer
Opublikowano
48 minut temu, jacus napisał:

mareczku -za pincet tygodniowo bede sie codziennie modlil przed oltarzem sw, izydora ,numer konta na priw..........xDxDxD

Spóźniłeś  się    Ojciec Tadeusz  był pierwszy  :)  

Opublikowano

u mnie  izydor jest drugim patronem parafii , mirrro ty jestes hiszpanem ??? jak izydor ??

pada  w calej polsce bo bylem ostatnio dwa razy w kosciele[niestety na pogrzebach] i modlilem sie przed jego oltarzem :(

Opublikowano

U mnie też drugi. Ale jest tak długo że chyba już się zżyłem z nim. Matka Boska była Polką, to Izydora co już naturalizował się na kwadracie mojej parafii mam traktować jak imigranta?:D Na obrazie w ołtarzu jakoś tak nawet rozsądnie mu z gęby patrzy.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Pamiętacie  jeszcze  tego  Pana

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Policjant w kontaktach z ludem reprezentuje majestat prawa danego państwa, Jego zadaniem, funkcją bądź podstawowym celem działania jest fizyczna obrona i ochrona osób mu powierzonych, czyli obywateli. Jeżeli ściąga haracz w postaci łapówki, to sprzeniewierza się fundamentalnym założeniom służby do której został powołany. Jest to czyn dalece gorzej postrzegany niż w przypadku osoby cywilnej. Poddaje w wątpienie sens istnienia danej służby i powoduje utratę zaufania w społeczeństwie. 
Policjantowi z założenia wolno mniej. Tak że porównanie do policjanta jest z założenia nie na miejscu i dla niego obraźliwe. Jeśli nie czujesz tej różnicy to mi przykro,

No powiedz, a ja myślałem że bycie posłem czy senatorem zobowiązuje do fundamentalnych słów przysięgi "Uroczyście ślubuję rzetelnie i sumiennie wykonywać obowiązki wobec Narodu, strzec suwerenności i interesów Państwa, czynić wszystko dla pomyślności Ojczyzny i dobra obywateli,..' Przykro mi bardzo że można odróżniać ''lekkie'' złodziejstwo wykonywane przez posła i ''cięższe'' w wykonaniu policjanta. Moim zdaniem złodziejstwo ma jednakowe imię i jednakowo trzeba tępić niezależnie w czyim wykonaniu.

Opublikowano

Przecież nie dzielę złodziejstwa na lekkie i ciężkie ze względu na zawód, Mówię tylko że od policjanta obywatel ma prawo wymagać więcej, czyli sam fakt popełnienia takiego czynu nosi znamiona większego kalibru, bo oprócz szkody finansowej niesie utratę honoru, godności i rzutuje na zaufanie do służby. 

Opublikowano (edytowane)

A odnośnie Pani Sobeckiej. To ostatnio ta pani wywalczyła przenosiny centrum szkolenia WOT z Siedlec w strony Rydzykowe.
Jacuś, ten cytat jest najlepszy.:D
"Rzecznik prasowy WOT, płk Marek Pietrzak pytany o powody zdjęcia ze stanowiska płk. Mikołajczyka odesłał nas do ministra obrony. - Z naszego punktu widzenia wygląda to tak, że pan pułkownik został skierowany do wykonywania nowych obowiązków w dowództwie WOT. Będziemy nadal wykorzystywali jego wiedzę i doświadczenie przy formowaniu kolejnych brygad - skomentował płk Pietrzak. Zdradził też, że z końcem lipca nowym dowódcą podkarpackiej brygady zostanie płk Dariusz Słota."
Znaczy w MON nie ma jeszcze oficjalnej wersji odwołania. Podobno Macierewiczowi kompania  honorowa krzyknęła "Czołem Panie Ministrze".:D

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

marekfarmer Nic tylko teraz pisać do Papierza  o wszczęcie procedury świętości dla Donalda. Wszak złodzieje, krętacze i wszelkiego rodzaju malwersanci tez mogą mieć prawo do świętego patrona :D

Edytowane przez binek
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v