Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

.. dotację dostaną ..
Mój Boże! czyli jednak "jest coś na rzeczy"??? Naprawdę jakieś opłaty od linków?... no tak, deszcz opodatkować można to czemuż by nie linki.
A mnie komuna uczyła o ciemnocie Średniowiecza.
Na ile jeszcze pozwolimy?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A nie . Tam jest wzmianka o związkach wyznaniowych . Czyli sekty też pod to się łapią . :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Eeee tam zaraz na szafot. Zawsze można znaleźć takiego co lepsze słupki przedstawi. Kwestia kto liczy. Natomiast co do okładania wszystkiego nowymi przepisami, to trochę to nie idzie w parze z wiarą w to że każdy przecież jakiś rozum ma. To będzie tak jak z RODO. Zamiast przykręcić śrubę firmom handlującym danymi albo całymi bazami, to poszło w kierunku ukrywania czego się da, nawet informacji czy twoje dziecko trafiło z wypadku do tego akurat szpitala.

Wiesz Zetorki teraz mi zaświtało ( w zasadzie pod Twoim wpływem) że minister Jaki musiał ustawę o IPN z Alamo konsultować. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Sieć publiczna, jej idea dotychczasowa przynajmniej to odpowiednik ulicy, rynku pod ratuszem i tym podobnych przestrzeni czyli za zapytanie kogoś o drogę lub jej wskazanie (odpowiednik linka) sugeruję też opłaty koniecznie opodatkowane  wprowadzić.
A co za czasy? Ja nie nadążam.
Aby drogowskaz odczytać - "wrzuć monetę"
Czy źle coś rozumiem? bo już sam nie wiem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Hubertus jesteś zmanipulowanym idiotą to jest obrzydliwy szantaż i kłamstwo jesli my wygramy to będzie kasa, powiedzial to co powiedział proste, tylko wy jak zwykle rozumiecie inaczej.Tutaj tok myślenia popaprańca 

Opublikowano

Jeśli wygrają to znikną powody dla których została wszczęta procedura, ponieważ wycofają się z bajzlu stworzonego przez miłościwie panujących. A jak zniknie przyczyna to i kasa zostanie odblokowana. Tu najważniejsze są powody wstrzymania a nie kto kto będzie u władzy bo równie dobrze bajzel mogą posprzątać ci co go stworzyli. I też będzie kasa.:D
A jaki byłby sukces.

Wiem że źródło nielubiane, ale chyba mamy kolejny sukces "Dobrej Zmiany" w PGZ. Do tego sukces naszych służb i kogo by tam jeszcze nie wymienić?
Ręce i nogi opadają. Na kij nam wojna jak wszędzie debile?
http://wyborcza.pl/7,75398,23565446,jak-egipt-rozebral-nasze-wojskowe-radiostacje.html?disableRedirects=true#BoxGWImg
"Prototypowe radiostacje skonstruowane przez Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Centrum Techniki Morskiej miały być podstawowym sprzętem łączności taktycznej polskich sił zbrojnych. Ale wysłane przez Polską Grupę Zbrojeniową do Egiptu zostały tam dokładnie rozmontowane. I nie wiadomo, w czyich rękach są teraz nasze technologie i czy polskie wojsko może z nich bezpiecznie korzystać."

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan675 napisał:

Hubertus jesteś zmanipulowanym idiotą to jest obrzydliwy szantaż i kłamstwo jesli my wygramy to będzie kasa, powiedzial to co powiedział proste, tylko wy jak zwykle rozumiecie inaczej.Tutaj tok myślenia popaprańca 

Wyobraż sobie  ze szantaż i kłamstwo to podstawowe narzędzia do robienia polityki. O pardon - niektórzy nie kłamią tylko mówią półprawdę:D

1 godzinę temu, mirro napisał:

Wiem że źródło nielubiane, ale chyba mamy kolejny sukces "Dobrej Zmiany" w PGZ. Do tego sukces naszych służb i kogo by tam jeszcze nie wymienić?
Ręce i nogi opadają. Na kij nam wojna jak wszędzie debile?
http://wyborcza.pl/7,75398,23565446,jak-egipt-rozebral-nasze-wojskowe-radiostacje.html?disableRedirects=true#BoxGWImg
"Prototypowe radiostacje skonstruowane przez Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Centrum Techniki Morskiej miały być podstawowym sprzętem łączności taktycznej polskich sił zbrojnych. Ale wysłane przez Polską Grupę Zbrojeniową do Egiptu zostały tam dokładnie rozmontowane. I nie wiadomo, w czyich rękach są teraz nasze technologie i czy polskie wojsko może z nich bezpiecznie korzystać."

Tak jak zawsze pisałem. Najgorsi są głupi i pracowici. 

Trzeba się z tym liczyć jak Misiewiczy się tam mianuje na członka rady nadzorczej PGZ. Być może na członka to on się nadaje w innym kontekście ale nie do rady nadzorczej:P

Opublikowano

pierwszy kwartal tego roku pokazal ze dzialanie demograficzne 500 + sie skonczylo-dosyc szybkoB|,ciekawe jakie dane beda za I polrocze..

jak wrocilem z pola do domu to myslalem ze juz wprowadzili stan wojenny albo przynajmniej pucz kanapkowy- polscy poslowie nie pojechali na spotkanie z niemieckim z uwagi na dramatyczna sytuacje polityczna kraju i to dopiero dzisiaj wyszlo a tu niiiiiiic-chyba ze cos przez upal przeoczylem...

jenot -drobny kretacz z kieleckiego polecial do londynu donosic na niemcow ze nie chca nam dac kasiory za II wojne- zorganizowal spotkanie w przybudowce ichniego sejmu a tam zebralo sie z 10 poslow . jeden lord powiedzial mu jasno zeby sie .......... i nie zajmowal pierdolami z przeszlosci bo i tak nic nie dostanieny-zdradzili nas angole po raz trzeci....

prawdziwa sensacja to by byla gdyby panna krysia sie na 1000 + zalapala:778_heartbeat:

Opublikowano
Zdradzili? Coś tam w reperacjach było. C45 nie przydał się ruskim to był po wojnie produkowany u nas. Ciekawe, że do ruskich za reperacje nie podskakują. Boją się rachunku za oswobodzenie?
Opublikowano

cos mi sie wydaje ze zwiazek radziecki juz nie istnieje a to on nam mial wyplacac reparacje -jak ustal mn, niejaki churchill

pierwszy raz nas zdradzili w 39 potem w 44-5 , no i niedawno wyszli z uni- obecnie nie wiadomo, czy aby na pewno- a do tego dzisiaj nie poparli naszych roszczen w stosunku do niemiec czyli w sumie 4.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

He he Harrisy teraz już oficjalnie na poligonach do sklepu będą mogły śmigać.

Jak im moduły krypto wymontują, to se na kombajnie zamontuję. Już dawno o takiej śniłem.:D
A tak poważnie, to problem jest dużo większy ni piszą w GW. Bo na razie nie ma na co ich wymienić, a w pewnych miejscach to podstawa łączności. Pozostaje więc modlitwa aby faktycznie zostały zniszczone najważniejsze części z oprogramowaniem. Albo, nie no kuźwa mnie już kończą się pomysły jak można być takim kretynem.

Opublikowano
11 godzin temu, Bogdan675 napisał:

Zmanipulowanym idiotą to co najwyżej sam jesteś. Do tego analfabetą nie rozumiejącym co pisze i czyta. I dajesz temu dowody za każdym razem. Tak on tak powiedział jak wygra po będzie kasa. Ale ty jesteś zbyt głupi by to zrozumieć. Nawet już prawdę napisałeś ale twój pusty mózg nie umie tego pojąć. Te słowa są proste jak cep. Pis idzie w zaparte i nie chce wycofać się z szeregu zmian łamiących prawo i upolityczniających sądy. Myślą, że naopowiadają głupot w UE i ci uwierzą. Ale nic z tego. Grozi nam poważnie utrata masy pieniędzy. Dlatego Trzaskowski powiedział to co powiedział. Po rozmawia z UE aby te pieniądze czekały aż jakiś rząd zrobi porządek po piswoskim bałaganie. Każdy mądry rozumie, że lepiej by ta kasa czekała na nas nawet te dwa lata niż żeby w ogóle przepadła bezpowrotnie. A po cieciach po Brexicie wiele krajów by ją przytuliło.

Opublikowano
W rsdiu Zet jskiś minister tłumaczy słowa owego Trzaskowskiego jakoby to jego partia miała patent na odblokowanie pieniędzy i napewno to ta partia forsuje rozwiązanie zamrożeń. Jakaś partia polityczna w Polsce może mieć taki wpływ na ciało europejskie aby to po jej wpływem KE tworzyła rozwiązania dla całej formuły? Przecież to jakiś absurd. Trzaskowski dał do zrozumienia, że jego partia jest gwarantem wypełnienia warunków ku odblokowaniu tej kasy. Osobiście olewałem taką retorykę na zasadzie: bujaj las a nie nas ale ciągłe robienie ze mnie debila przez obrośniętych w piórka ministrów zaczyna mnie wkurzać. Wygląda na to, że naprawdę uzyskali swoje miejsca w Sejmie na zasadzie wygranej w konkursie recytowania sms. Dziennikarz pyta o temat wypowiedzi premiera a szanowny Pan Minister twierdzi, że niewie, niezna się nie śledził. Idzie taki do radia jako przedstawiciel i niewie co jego szef na temat polityki uchodźczej wymyślił ale dokładnie wie i rozumie co powiedział polityk partii opozycyjnej. Jakieś sterowanie mediami....
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, DTaras napisał:

W rsdiu Zet jskiś minister tłumaczy słowa owego Trzaskowskiego jakoby to jego partia miała patent na odblokowanie pieniędzy i napewno to ta partia forsuje rozwiązanie zamrożeń. Jakaś partia polityczna w Polsce może mieć taki wpływ na ciało europejskie aby to po jej wpływem KE tworzyła rozwiązania dla całej formuły? Przecież to jakiś absurd. Trzaskowski dał do zrozumienia, że jego partia jest gwarantem wypełnienia warunków ku odblokowaniu tej kasy. Osobiście olewałem taką retorykę na zasadzie: bujaj las a nie nas ale ciągłe robienie ze mnie debila przez obrośniętych w piórka ministrów zaczyna mnie wkurzać. Wygląda na to, że naprawdę uzyskali swoje miejsca w Sejmie na zasadzie wygranej w konkursie recytowania sms. Dziennikarz pyta o temat wypowiedzi premiera a szanowny Pan Minister twierdzi, że niewie, niezna się nie śledził. Idzie taki do radia jako przedstawiciel i niewie co jego szef na temat polityki uchodźczej wymyślił ale dokładnie wie i rozumie co powiedział polityk partii opozycyjnej. Jakieś sterowanie mediami....

A po co ma wiedzieć i myśleć samodzielnie. On nie jest od tego. Jeszcze by mu sie wydało że mądrzejsze byłoby inne rozwiazanie jak premiera i Jarosława i co potem? Dziennikarz który jest lepiej od niego przygotowany zaraz go sponiewiera, polityk sam z siebie zrobi bałwana,  partie osmieszy, prezes mu to na długo zapamięta itd. Nie opłaca sie mieć swojego zdania bo to moze tylko kłopoty przynieść.  

Antoni był tak dobry ze teraz muszą przywracać przeciętność bo jego geniuszu nie pojęli https://wiadomosci.wp.pl/czyszcza-ludzi-macierewicza-piotr-woyciechowski-nie-jest-juz-prezesem-fundacji-6265111926093441a

TVPis na pasku informuje że zmiany w delegowaniu pracowników nie po myśli Polski (ale po myśli naszych pracowników)

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Nie dość że czyszczą to jeszcze CBA chyba otworzy tam chyba stałą placówkę.:D Tylko jedno mnie zastanawia. Skoro był audyt po przejęciu MON przez Macierewicza, teraz Błaszczak znowu robi audyt a wniosków ani widu ani słychu to po kiego grzyba robi się audyt? A swoją drogą to niezły musi być tam bajzel po Antonim.

Opublikowano

Bo im się audyty kończą na pokazówce dla gamoni a nie na konkretach. https://wiadomosci.wp.pl/audyt-rzadow-po-okazal-sie-niewypalem-ministerstwo-finansow-nie-zawiadomilo-prokuratury-6254834718615681     Antoniego wyniszczają bo tak kazał prezes a w przeciwnym razie żadnej kontroli i czyszczenia ludzi Antoniego by nie było. Coś mi się wydaje ze gdyby zastano taką samą sytuację po poprzedniej władzy a nie po Antonim to byłoby to kumoterstwo, prywatny folwark, układ nepotyzm, niegospodarność i skandal najgorszy a tu nawet propaganda o tym nie wspomina.

Nie wiem jaki musi być poziom ludzi którzy Antka poważają.  

Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.06.2018 o 07:08, Ulman napisał:

Po pierwsze wyszło za maz a nie ożeniło. Po drugie próbujesz dorobić jakąś teorie by usprawiedliwić to jak cię PIS oszukuje. Najpierw ze. niby chrześcijanie teraz ze się żenią z naszymi dziewczynami Nie masz danych ani na jedno ani na drugie twierdzenie  Jak zwykle  PISzesz rzeczy o których nie masz pojecia i co najzabawniejsze brniesz dalej bez  żadnych konkretów a tylko z jakimiś wydumkami. No i co ze są zdjęcia jakiś patalachow od ciebie z wioski? To jest jakaś patologiczna i nie reprezentatywna okolica Ja znam setki wiosek w których nie ma beżowych wcale. A nie. boisz się tak z nimi w jednej okolicy przebywać ? Mordują gwałcą śmierdzą nic nie robią a jak robią to i tak coś knują. 

Dawaj dane ilu z tych 3000 przyjętych w 2018,  wstąpiło już w związek  malzenski ? Zakładam ze wszyscy zmienili wiarę i stali się katolikami.. A może żenią się podstępnie.byzyskać obywatelstwo a potem sprowadza tu swoje rodziny? Pewnie u ciebie to zaraz nastąpi jak już ich tylu masz bo wasze dziewczyny tak bardzo lubiom bronz:o:DxD

świadczy o twojemu myśleniu i prostocie ...  porównaniu do ciebie nie zakrywa mi głupota mi złym pisem ciągle jedno majaczysz a jak np. są to studenci studiujący w Polsce ?? 

sam studiowałeś pomyślałeś zapomniałem ty nie myślisz ty widzisz tylko jedno 

raport-sz2017-wykres.jpg

raport-sz2017-tabela.jpg

jakoś ciapa tych dużo ...

W ubiegłym roku Polki i Polacy zawarli za granicą co najmniej 17,8 tys. małżeństw – wynika z danych GUS. Prawdopodobnie było ich więcej, ponieważ dane te obejmują tylko te śluby, które zostały zarejestrowane w naszym kraju w urzędach stanu cywilnego (USC).

i co ty na to mało myślący wolno gospodarczo sterowniczy przymusowo xD 

16 godzin temu, hubertuss napisał:

Zmanipulowanym idiotą to co najwyżej sam jesteś. Do tego analfabetą nie rozumiejącym co pisze i czyta. I dajesz temu dowody za każdym razem. Tak on tak powiedział jak wygra po będzie kasa. Ale ty jesteś zbyt głupi by to zrozumieć. Nawet już prawdę napisałeś ale twój pusty mózg nie umie tego pojąć. Te słowa są proste jak cep. Pis idzie w zaparte i nie chce wycofać się z szeregu zmian łamiących prawo i upolityczniających sądy. Myślą, że naopowiadają głupot w UE i ci uwierzą. Ale nic z tego. Grozi nam poważnie utrata masy pieniędzy. Dlatego Trzaskowski powiedział to co powiedział. Po rozmawia z UE aby te pieniądze czekały aż jakiś rząd zrobi porządek po piswoskim bałaganie. Każdy mądry rozumie, że lepiej by ta kasa czekała na nas nawet te dwa lata niż żeby w ogóle przepadła bezpowrotnie. A po cieciach po Brexicie wiele krajów by ją przytuliło

kolejno jedno myśleniowiec  gdzie jest łamane prawo i sądy ??  za kac zyski dzwoni za wyrokami jak Tusk 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Studenci to przyjęci imigranci lub uchodźcy? Trzeba ich utrzymywać? Coś podobnego. To, że zawarto związek za granicą nie oznacza, że druga połowa z automatu dostaje pozwolenie pobytu lub choć wizę. Takie szybowanie nad danymi i wyciąganie słupków to typowa twórczość choć mało artystyczna to budująca alternatywną rzeczywistość. Statystyka zawsze opiera się na opisie środowiska dla którego została wykonana i tylko dla tych warunków jest prawdziwa.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v