Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i o czym to świadczy ? O zamożności społeczeństwa , czy o tymże za 500+ ludzi stać ?

Opublikowano (edytowane)

To jest efekt 500+ :D...  Ale ja chciałbym zobaczyć tą tabelkę z nazwami produktów bo np. pastę do zębów można kupić za 3.99 jak i za 10zł... Każdy kto mieszkał za granicą wie, że ceny mamy podobne tylko zarobki kilkakrotnie mniejsze... hehhehe

Edytowane przez lukejro
Opublikowano
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Alamo , czy Twój dziadek nie służył przypadkiem w wermachcie ?

Nikt nie da ci takich dowodów uznania, jak wrogowie - złorzeczenia, obelżywych poryków- a to dla uszu mężczyzny zawsze piękna muzyka.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Adrian_K_90 napisał:

Co sądzicie o pomyśle referendum konstytucyjnego? Pytania jakie wymyślił prezydent to:

5. Czy jest pani/pan za konstytucyjnym zagwarantowaniem szczególnego wsparcia dla rodziny polegającego na wprowadzeniu zasady nienaruszalności praw nabytych takich jak świadczenia 500 Plus?

6. Czy jest pani/pan za zagwarantowaniem konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej szczególnej ochrony prawa do emerytury dla kobiet od 60 roku życia, a dla mężczyzn od 65 roku życia?

10. Czy jest Pani/Pan za zagwarantowaniem w Konstytucji RP szczególnej ochrony polskiego rolnictwa i bezpieczeństwa żywnościowego Polski?.

11. Czy jest Pani/Pan za wzmocnieniem w Konstytucji RP pozycji rodziny, z uwzględnieniem obok macierzyństwa również ojcostwa?.

12. Czy jest Pani/Pan za konstytucyjną ochroną pracy, jako fundamentu społecznej gospodarki rynkowej?.

13. Czy jest Pani/Pan za wzmocnieniem kompetencji wybieranego przez Naród prezydenta w sferze polityki zagranicznej i zwierzchnictwa nad Siłami Zbrojnymi Rzeczypospolitej Polskiej?.

14. Czy jest Pani/Pan za przyznaniem w Konstytucji RP gwarancji szczególnej opieki zdrowotnej kobietom ciężarnym, dzieciom, osobom niepełnosprawnym i w podeszłym wieku?.

Ja jestem trochę rozczarowany, Szczerze myślałem, że będą to jakieś zmiany ustrojowe. Np. opowiedzenie się za systemem prezydenckim, czy zmianą w ordynacji wyborczej. Tutaj w większości mamy populistyczne bzdety i utrwalenia ideologiczne.   

Wpisanie do referendum 500 plus czy wieku emerytalnego ma przyciągnąć ludzi aby uzyskać frekwencję. Duda po tym jak jego referendalny pomysł olał pis boi się ośmieszenia swej inicjatywy referendum niską frekwencją. Dlatego pomysł na wpisanie tam takich pytań.

Pytania od 10 są zabawne. Pytanie 13 jest zapisane w obecnej konstytucji. Ale skoro ją Duda łamał to może nie zna.

2 godziny temu, Bogdan675 napisał:

Hubertuss jako popapraniec przetłumacz to na waszeNiemcy: 19-letni imigrant z Somalii próbował podpalić cysternę z mlekiem. Myślał, że w pojeździe jest gaz Kategoria: Świat Podziel się Jak informują niemieckie media, 19-letni imigrant z Somalii, który obecnie ubiega się o przyznanie azylu, próbował... 

Źródło: https://www.prawdaobiektywna.pl/swiat/nieudany-zamach-w-niemczech-4946.html © http://www.prawdaobiektywna.pl

Popaprańcem to co najwyżej sam jesteś. Nie wiem co myślał jakiś koleś ani co chciał podpalić. Może głodny był.

@Alamo jeśli dla ciebie i dla twych uszu piękną muzyką jest jak cię wyśmiewają to cóż. Każdy czerpie satysfakcję z czegoś innego. Wszak ludzie są różni.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

@hubertus @jacus @Ulman @daron64 @zetorki12 

Im dłużej staram się zrozumieć, o co Im chodzi i do czego dążą, tym bardziej upewniam się, że o nic i do niczego. Oni jedynie nienawidzą Kaczyńskiego i PiS, nie mogą pogodzić się z tym, że zostali odrzuceni, i coraz bardziej nienawidzą Polski za to, że wybrała PiS, a ich odtrąciła. Wszystko, co robią i mówią jest dawaniem upustu tej furii, frustracji i nienawiści. Nie ma w tym żadnej idei, żadnej logiki.Jest to samonapędzający się mechanizm działający na zasadzie Jożina z Bażin, po części propaganda inspirowana przez siły, którym Polska zwyczajnie psuje interesy - Gazprom i jego lobbystów, którzy zrobią wszystko by zaszkodzić "trójmorzu", beneficjentów miliardów Sorosa starających się powstrzymać rozprzestrzenianie w Europie "polskiego wirusa"

Możliwe też, że politycy PO i jej propagandyści robią to wszystko, co robią, by wybłagać sobie w Brukseli azyl na jakichś ciepłych synekurach jako ofiary faszystowskich prześladowań, które może się obyć bez hipotezy totalnego zidiocenia z bezsilnej nienawiści i poczucia dziejowej krzywdy. Mnie nie przekonuje, ale uczciwie przedstawiam Wam alternatywę:)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Alamo Kurcze kto mnie odrzucił.? Ciekawych rzeczy się tu dowiaduję. Zostałem odrzucony ale przez kogo? Przez pis? To akurat się cieszę. Szczególnie, że w następnych wyborach naród może odrzucić pis. Bo złodziejstwo pisu drażni coraz bardziej tych, którzy do nie dawana zajadle krytykowali opozycję.  Zabawny jesteś jednak ciągle łakniesz muzyki ośmieszenia dla twych uszu.

Na pis głosowało coś koło 18 % uprawnionych do głosowania. Kurcze odrzuciło mnie 18 procent. Teraz przy spadku poparcia dla pisu to może będzie jakieś 15 %. @ Alamo jak myślisz lepiej mieć coś wspólnego z grupką 18 % czy tam 15 % czy 82 % którzy z pisem nie chcieli mieć nic wspólnego.  To chyba was normalne społeczeństwo odrzuciło.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 godziny temu, Adrian_K_90 napisał:

Szczerze wątpię by ktokolwiek zalogowany na tym forum głosował kiedykolwiek na Różę Thun. Pomijając oczywiście fakt, że utożsamianie krytyki rządu z  opluwaniem ojczyzny to jakieś nieporozumienie, lub celowe działanie propagandowe. 

albo paranoja

2 godziny temu, Alamo napisał:

Nie wątp,jeden Niemiec się ujawnił,On jest zgoła poprzeć osobę która reprezentuje niemieckie interesy poza granicami kraju.

Ereksio wszędzie widział żydów a ty wszędzie widzisz niemców. A Pan premier to dał niemcom z Daimlera  ulgi na inwestycje. Czemu on ich wspiera? Może zdrajca?O.o

1 godzinę temu, Bogdan675 napisał:

ZdjÄcie użytkownika Made in Poland.

Wyjscia sa dwa . Porównujesz nie porównywalne  produkty które maja to samo przeznaczenie ale nie są tozsamymi produktami. Dziwi mnie ze tam jest wszystko tańsze jak leci i sie o tym nie mówi. Natomiast na twoim miejscu to bym takich rewelacji nie pokazywał tylko otworzył sklep z takim asortymentem Masz chłopie jak nic z 50% marży a i tak bedziesz  sporo tańszy.  Nie marudź tylko bierz się za biznes i zarób na tych podłych niemcach

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

@Alamo Kurcze kto mnie odrzucił.? Ciekawych rzeczy się tu dowiaduję. Zostałem odrzucony ale przez kogo? Przez pis? To akurat się cieszę. Szczególnie, że w następnych wyborach naród może odrzucić pis. Bo złodziejstwo pisu drażni coraz bardziej tych, którzy do nie dawana zajadle krytykowali opozycję.  Zabawny jesteś jednak ciągle łakniesz muzyki ośmieszenia dla twych uszu.

Na pis głosowało coś koło 18 % uprawnionych do głosowania. Kurcze odrzuciło mnie 18 procent. Teraz przy spadku poparcia dla pisu to może będzie jakieś 15 %. @ Alamo jak myślisz lepiej mieć coś wspólnego z grupką 18 % czy tam 15 % czy 82 % którzy z pisem nie chcieli mieć nic wspólnego.  To chyba was normalne społeczeństwo odrzuciło.

18 proc. uprawnionych?No i co ma z tego wynikać? W demokracji nieobecni racji nie mają..gdyby mieli, to żaden z dotychczasowych rządów III RP nie mógłby być uznany za uprawniony do jakichkolwiek zmian, zwłaszcza tak daleko idących, jak na przykład reformy Balcerowicza. Bo wybory kontraktowe w 1989 tylko dlatego zostały przez komunę wyraźnie przegrane, że w zadufaniu zgodziła się ona na niekorzystną ordynację wyborczą. A potem już frekwencja była stale coraz mniejsza, a rozrzut głosów coraz większy.

Jakby tych 82 proc.było z Wami?Czyli ilu nieobecnych?wszyscy co do joty,błazenada i upust frustracji,nie zauważając że jeśli tak chcesz liczyć głosy za zmianą to powinieneś do wyniku PiS na pierwszy rzut dodać zsumowane wyniki Kukiza i Korwina.

• Like 1
Opublikowano

Ale wiadomo o co chodzi z tymi 18 procentami. "Oni" nie mają prawa rządzić, te wybory się nie liczą,na takiej właśnie zasadzie działa zbolała lemingowska dusza

• Like 1
Opublikowano

Eeee tam, trochę przesadzasz. Tym bardziej że sam proces rządzenia jest raczej formą służebną w stosunku do ogółu obywateli. Rządzenie dla samego rządzenia to raczej zły kierunek. Tu bym raczej na jakieś specjalne owoce nie liczył.Tak samo jak rządzenie przez chaos i liczenie na samoistne korzystne klarowanie się sytuacji. 

Opublikowano
1 godzinę temu, lukejro napisał:

To jest efekt 500+ :D...  Ale ja chciałbym zobaczyć tą tabelkę z nazwami produktów bo np. pastę do zębów można kupić za 3.99 jak i za 10zł... Każdy kto mieszkał za granicą wie, że ceny mamy podobne tylko zarobki kilkakrotnie mniejsze... hehhehe

No ale jak chcieli kierowcom podnieść to Marek Roman i inni byli przeciw bo coś tam. Oni nie chcą by ludzie żyli godnie i byśmy doganiali zachód

9 minut temu, DTaras napisał:

Alamo — 35% przy niecałych 50% frekwencji to cała Polska?

Oczywiscie  że tak Wczoraj sie okazało ze 4,5 < 3,62 więc 18% to cała Polska . Pewnie reszta to niemcy żydzi i ruscy agenci.

8 minut temu, hubertuss napisał:

@Alamo Kurcze kto mnie odrzucił.? Ciekawych rzeczy się tu dowiaduję. Zostałem odrzucony ale przez kogo? Przez pis? To akurat się cieszę.

Być odrzuconym przez takie draństwo to żadna ujma. 

Opublikowano

alamuskowi sloneczko ostro przygrzalo-na szczescie u mnie dzisiaj dwa razy padalo i wszystko pieknie rosnie- w koncu to sam srodek niemiec:P:P:P, probuje sobie przypomniec czy w eurowyborach glosowalem na roze wozniakowska-chyba nie ale nie jestem pewny

dzieciaku moim dziadkom w kenkartach niemcy wpisali pole i polin, a ciebie to ziemkiewicz musi dac glejt polskosci bo bez niego nie potrafisz napisac paru zdan z sensem-pewnie w twojej rodzinie polski to jezyk obcy, znany od niedawna:D

rano na tvp-info w koncu podali ile wydadza na drogi lokalne-5 mld, nie ogladalem wieczorem wiec nie wiem ile za 12 godz wzrosla kwota..

te radiowozy to tez imigranci spalili-chyba ze farmerek bo cos ucichl9_9

http://www.expressbydgoski.pl/aktualnosci/a/dwa-radiowozy-splonely-przed-posterunkiem-w-choceniu-czy-bylo-to-celowe-podpalenie,13249154/

Opublikowano
22 godziny temu, DTaras napisał:

77 kW? Jaki on tam pancerny.

ma 400tyś od nowości przeżył tankowanie benzyny  gadam o silniku BKC  

wymiana turbina i sprzęgło podaj mi drugie takie auta co tyle wytrzyma 

+ cześć eksploatacyjne  

15 godzin temu, agromatik napisał:

Tylko galaxy powstało w kooperacji z VW i jednocześnie wypuszczone zostały alhambra i sharan obydwa należące do VW-grup i wszystkie niemal konstrukcyjnie identyczne.

silnik tsi też był najlepszy dostał nagrodę silnik roku 2008  a w 2014  został najbardziej awaryjny  i najgorszym silnikiem wiec jaka tu ocena prawdo obiektywności   

Opublikowano

A kto ci takich pierdół naopowiadał? Jak jeździsz w trasie to i ponad 300 zrobisz spokojnie. Do tego tak DTaras pisze rodzai TSI jest co niemiara i wbrew twojemu mniemaniu  pracują nawet bardzo długo. Wiem że Jak jeździsz 100 tys rocznie to nic ci nie odpowiada bo każdy samochód zajedziesz w 3 lata max. ale ludzie lubia TSI i je kupują bez wzgledu na twoje poglady. Nagrodę  za silnik roku dostaje się za konstrukcje a nie za trwałość więc jak zwykle się ośmieszyłeś.

Opublikowano (edytowane)

Roman, miałem Merca A 170 w CDI, był z tych pierwszych 1998 i .  Żywot zakończył z przebiegiem około 1mln km. Raz wymieniona skrzynia biegów i raz głowica bo pękła przez zasyfioną chłodnicę. Jak kiedyś  będziesz miał  okazję dotłuc maszynę do takiego przebiegu to daj znać, chętnie obejrzę TSi z takim przebiegiem. 
W zasadzie gdyby go rdza nie zjadała, jak to miała w zwyczaju przy Mercedesach z tych lat, to mechanicznie jeszcze byłby znośny.:D

Edytowane przez mirro
Opublikowano
10 godzin temu, Alamo napisał:

@hubertus @jacus @Ulman @daron64 @zetorki12 

Im dłużej staram się zrozumieć, o co Im chodzi i do czego dążą, tym bardziej upewniam się, że o nic i do niczego. Oni jedynie nienawidzą Kaczyńskiego i PiS, nie mogą pogodzić się z tym, że zostali odrzuceni, i coraz bardziej nienawidzą Polski za to, że wybrała PiS, a ich odtrąciła. Wszystko, co robią i mówią jest dawaniem upustu tej furii, frustracji i nienawiści. Nie ma w tym żadnej idei, żadnej logiki.Jest to samonapędzający się mechanizm działający na zasadzie Jożina z Bażin, po części propaganda inspirowana przez siły, którym Polska zwyczajnie psuje interesy - Gazprom i jego lobbystów, którzy zrobią wszystko by zaszkodzić "trójmorzu", beneficjentów miliardów Sorosa starających się powstrzymać rozprzestrzenianie w Europie "polskiego wirusa"

Możliwe też, że politycy PO i jej propagandyści robią to wszystko, co robią, by wybłagać sobie w Brukseli azyl na jakichś ciepłych synekurach jako ofiary faszystowskich prześladowań, które może się obyć bez hipotezy totalnego zidiocenia z bezsilnej nienawiści i poczucia dziejowej krzywdy. Mnie nie przekonuje, ale uczciwie przedstawiam Wam alternatywę:)

http://fakty.interia.pl/opinie/ziemkiewicz/news-po-czyli-parodia-opozycji,nId,2466280

I Ty pieprzysz coś o byciu mężczyzna? Pajac,  który  nie ma własnego zdania a jedynie potrafi krasc i kopiować? A jeszcze dla ludzi jak Bogdan się to podoba. 

18 proc. uprawnionych?No i co ma z tego wynikać? W demokracji nieobecni racji nie mają..gdyby mieli, to żaden z dotychczasowych rządów III RP nie mógłby być uznany za uprawniony do jakichkolwiek zmian, zwłaszcza tak daleko idących, jak na przykład reformy Balcerowicza. Bo wybory kontraktowe w 1989 tylko dlatego zostały przez komunę wyraźnie przegrane, że w zadufaniu zgodziła się ona na niekorzystną ordynację wyborczą. A potem już frekwencja była stale coraz mniejsza, a rozrzut głosów coraz większy.

Jakby tych 82 proc.było z Wami?Czyli ilu nieobecnych?wszyscy co do joty,błazenada i upust frustracji,nie zauważając że jeśli tak chcesz liczyć głosy za zmianą to powinieneś do wyniku PiS na pierwszy rzut dodać zsumowane wyniki Kukiza i Korwina.

Ale wiadomo o co chodzi z tymi 18 procentami. "Oni" nie mają prawa rządzić, te wybory się nie liczą,na takiej właśnie zasadzie działa zbolała lemingowska dusza

http://fakty.interia.pl/opinie/ziemkiewicz/news-strategie-pourazowe,nId,1913185

Że ty wstydu  nie masz i cały czas wklejasz czyjeś teksty jako swoje. c*pa nie mężczyzna. 

11 godzin temu, Alamo napisał:

Nikt nie da ci takich dowodów uznania, jak wrogowie - złorzeczenia, obelżywych poryków- a to dla uszu mężczyzny zawsze piękna muzyka.

No k**wa nie wierzę,  nawet to ukradl

https://www.uziemkiewicza.pl/publikacje/felieton-interia/716-polska-na-grillu

Opublikowano

pada,deszczyk pada i to nawet ladnie:P,siano mi moknie-wczoraj skosile-oj niedobrze 9_9.dobrze ze wczoraj stonke dokarmilem bo by mi ziemniaki zjadlaB|, u was tez taki nalot-pare lat nie bylo takiej masy- bruzdy az czerwone.

a moze alamo to jest po prostu zakamuflowany ziemkiewicz ?? przeciez on jest rolnikiem-nawet chwalil sie ze kupil kilka ha i placi krus zeby nie dac pieniedzy tym krwiopijcom z zus.

nasi tez nie gorsi-dobrze ze bogdan i jemu podobni nie wychylaja sie ze swojego zadupia bo by ze strachu w miescie w toi-toi wylacznie przebywali.....

https://krakow.onet.pl/nozownik-zaatakowal-w-centrum-krakowa/mphq8zq

ja mam kolejne pytanie do referendum- czy chcesz byc zawsze piekny, mlody,zdrowy i bogaty ????????????

Opublikowano
11 godzin temu, Alamo napisał:

A not o ma z tego wynikać, że piszesz jakieś bzdury jakobym był przez kogoś odrzucony. Mniejsza część społeczeństwa nie może nikogo odrzucić.  Ja nigdzie nie pisałem, że ten rząd jest nie uprawniony czy nie może rządzić. Szkoda tylko, że nie robi tego zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem. Konstytucję złamali i Duda i Szydło.

Tak do wyników pis dodaję głosy Kukiza bo to cichy koalicjant. A z tego dodawania wychodzi, że coraz częściej pojawiają się sondaże, Że opozycja ma razem więcej niż pis i Kukiz. Bo na ludzi coraz słabiej działa kiełbasa wyborcza pisu w postaci socjalu. A coraz bardziej działają skandale związane z grabieżą państwa i rosnące ceny i podatki.

11 godzin temu, Roman176 napisał:

ma 400tyś od nowości przeżył tankowanie benzyny  gadam o silniku BKC  

wymiana turbina i sprzęgło podaj mi drugie takie auta co tyle wytrzyma 

+ cześć eksploatacyjne  

silnik tsi też był najlepszy dostał nagrodę silnik roku 2008  a w 2014  został najbardziej awaryjny  i najgorszym silnikiem wiec jaka tu ocena prawdo obiektywności   

Crafter 2,0 tdi wytrzymuje 600 czy 800 tys. W pewnej firmie mają ich kilka.

Silnik 2,0 fsi od momentu swego debiutu przeszedł trzy poważne modyfikacje. Wadliwe pierścienie poprawiono chyba przy okazji drugiej modyfikacji. Często wielu wrzuca wszystko do jednego worka. A prawda jest taka, że tak jak 2,0 tdi tak 2,0 fsi jest kilka wersji różniących się między sobą czasami znacznie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v