Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, Ulman napisał:

Alamo , moze ty wiesz jak to mozliwe że TVN ma  na wykresie wiecej a na pasku TVPinfo jest liderem ogladalnosci. Bogdan sie jakoś nie kwapi to może ty będziesz wiedział    https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ilu-widzow-oglada-tvp-info-a-jaka-jest-ogladalnosc-tvn24-w-maju-2018-w-tvp-info-plansza-z-liderem   

bardzo proste tvn oglądają nieroby i blokersi  sam w niedziele oglądam kawę na lawę 

co roku to samo gdy wydłuża się dzień i jest dłuży im spada oglądalność  a w później jesieni i zimą przybywa widzów 

Opublikowano
14 godzin temu, agromatik napisał:

Co do rankingów awaryjności aut, ford galaxy jest w nich bardzo wysoko. Ja takiego posiadam (ma już pełne prawa wyborcze) i chciał bym żeby te nowsze auta "tak często" się psuły.

ford galaxy psuł się tylko w magazynie auto świat  i inne świadczy to o patriotyzmie niemieckim 

Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

Bo jest zindoktrynowanym paranoikiem

Czyli Alamo napisał to co ja zawsze pisałem - czy PO czy PIS to jeden ch...  i robią to samo  lud się cieszy że cos się zmianiło

Nie jeden,Wy wyprzedaje cię wszystko co się da,a na domiar tego islam+,i niech jucha systematycznie płynie ulicami.

Aha "wam nie wolno było ruszać paliw"i wielu innych..

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisałem   - paranoja zaawansowana

Roman, no i co z tego kto oglada? Ogladalnosc to oglądalnośc no chyba ze masz jakies inne metody liczenia. Może jak będą wybory to będziemy inaczej liczyć babki smoleńskie inaczej studentów a jeszcze inaczej robotników. No ale Romanek jak juz tak piszesz to wytłumacz jak można mieć większą ogladalność i nie być liderem?

Może PIS mając największe poparcie w sondażach  nie jest ich liderem?xD 

To auto świat nie jest niemiecki że się tak u niech psuł? Niemcy krytykowali niemeicki samochód z niemieckiego patriotyzmu???O.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Samochodów vw objętych tgz aferą spalinową nikt nie niszczy. Jak pisałem są trzy opcje. Jedną z nich jest odkup od właściciela przez vw. Samochody te przechodzą akcję naprawy polegającą na tym o czym pisałem wcześniej. I można je kupić jak zauważyłeś w Polsce w sieci Das Welt Auto. Nawet jeden taki samochód mam w rodzinie. Właśnie po aferze spalinowej są info na stronie UOKiK i VW, że auto przeszło proces naprawczy i teraz jest legalne. Więc na przyszłość zanim coś napiszesz najpierw sprawdź będzie łatwiej i lepiej.

Pojawiły się spekulacje, że przerwa spowodowana jest faktem, iż modyfikacja oprogramowania, która ma sprawić, że samochody nie będą przekraczały dopuszczalnej emisji trujących tlenków azotu, powoduje wzrost zużycia paliwa. Większe spalanie oznacza natomiast wyższą emisję dwutlenku węgla, co stawia pod znakiem zapytania to, na ile przyjazne dla środowiska są owe zmiany.

Przedstawiciele Volkswagena potwierdzili jedynie, że rzeczywiście akcja została chwilowo wstrzymana, ale zaprzeczyli, aby doniesienia o zwiększonym spalaniu były prawdziwe. Przyznają jednak, że trwa weryfikacja, czy taka zależność faktycznie może zaistnieć.

Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-volkswagen-spaliny/wiadomosci/news-silniki-volkswagena-pala-wiecej-po-zmianach,nId,2183443#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Jak do tej pory, niemiecki koncern odkupił prawie 350 000 pojazdów, z czego 13 000 zostało odsprzedanych, a 28 000 zniszczonych. W tej chwili na parkingach na swój dalszy los czeka około 294 000 aut.

w moim linku wyraźnie pisze ile zniszczonych 

a wracając do w mojej rodzinę też są skody i vw i są to ostatnie samochody tych ludzi nie przejechane nawet 50tyś km 5 akcji serwisowych ciągle jakieś dupsy a są to ludzie co kupują  nówkę na 10 lat i tyle co zeszłymi markami nie najeździli się do serwisu wciągu 10 lat co w rok  tymi badziewiami 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

gdyby nie kolega i jego autoryzowany wielki warsztat to pewnie też bym jeździł vw   tak jak moje pancerny poprzednik golf v 1.9tdi ile bym dał zeby taki nówkę kupić i na tym co nie którzy ludzie jeszcze bazują  

Opublikowano

alamo-ty nawet czesci do kosiarki nie umiesz sprzedac-wiec my musimy nadrobic:D:D:D,

udowodnilem ci czarno na bialym ze jestes ograniczonym glupkiem wiec  spadaj tam gdzie twoje miejsce -sprzedawaj swoje teorie na olx:P z promowaniem czy bez to juz twoja wola. af to nie kluby gazety polskiej -tu nikt nie ma klapek na oczach i widzi swiat szerzej niz widz  tvp -zreszta juz towarzysz piotrowicz ci powiedzial jak to wyglada.. 

brunon k. kolo mnie zrobil wybuch a jakos sie nie widze na mapie ???? a ten gosc z wroclawia ktory odpalil bombe w garnku z gwozdziami to gdzie a "gumis" to co ??? a gimnazjalista ktory zginal przy konstruowaniu bomby prawie rok temu -tez w mojej gminie ???

jak to dobrze ze nie ogladam tvn bo bym musial dres kupic a ze 30 lat nie mialem.

dzisiaj wrocil temat drog lokalnych-ale niestety sam sie pogubilem -ile tych pieniedzy bedzie ile da rzad ile samorzad, w ciagu ilu lat -jedno zapamietalem po-psl dawalo rocznie ok. 2mld  a pis-da wiecej czyli 400 mln czy 500 mln-zaleznie od stacji, w tvp-info nawet 1,3 mld bylo .......

dajcie spokoj juz tymi wieswagenami-to bylo w 2015 i od tego czasu juz byly inne afery:P

Opublikowano

Jak cie stać na BMW to nie dziwota że VW to za niskie progi i nie dobry.

To jak to  z tymi słupkami oglądalnosci/ poparcia?. Mozna miec więcej i nie być liderem? 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

dzisiaj wrocil temat drog lokalnych-ale niestety sam sie pogubilem -ile tych pieniedzy bedzie ile da rzad ile samorzad, w ciagu ilu lat -jedno zapamietalem po-psl dawalo rocznie ok. 2mld  a pis-da wiecej czyli 400 mln czy 500 mln-zaleznie od stacji, w tvp-info nawet 1,3 mld bylo .......

dokładnie bo tylko gadają ile bd potrzeba + pewnie wliczone w fundusze eu  tam gdzie biedne gminy nie miały nawet wkładu 30% 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak cie stać na BMW to nie dziwota że VW to za niskie progi i nie dobry.

a vw niema perełek suw i piekny amarok 

Opublikowano

a przyklad takie adriana-ma najwieksze poparcie a nie ma zadnego znaczenia ?????

co najwyzej w usa moze sobie ryby lowic. nawet gajowy o polowaniach z obama rozmawial ,a ten co najwyzej szyprowi lodki mogl sie pochwalic.......

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Roman, no i co z tego kto oglada? Ogladalnosc to oglądalnośc no chyba ze masz jakies inne metody liczenia. Może jak będą wybory to będziemy inaczej liczyć babki smoleńskie inaczej studentów a jeszcze inaczej robotników. No ale Romanek jak juz tak piszesz to wytłumacz jak można mieć większą ogladalność i nie być liderem?

Może PIS mając największe poparcie w sondażach  nie jest ich liderem?xD 

ja ci nie pisałem jak to możliwe tylko o słupku a jak to możliwe chwalą się chyba 7 % wzrostem od początku maja nie oglądałem wiadomości 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Wiesz juz jak mozna miec najwieksze poparcie i nie być liderem?

nie :P

ulmanku tak wygląda serwis vw 

Opublikowano

No i ten VW taki beznadziejny a ludzie tak kupują. A Toyota czy Mazda co ma zerowa emisje spalin taka genialna i sie ludziska poznać na tym geniuszu nie mogą

Roman, po co wklejasz rzeczy niezwiązane z tematem ? Żeby sie pocieszyć?

Cała sprawa dotyczy ogladalności TVN24 i TVP info.

Jedna stacja ma 4,50%  a druga  3,64% . I teraz pytanie na poziomie podstawówki. Kto ma wiecej i kto jest liderem? Mam nadzieje że zadanie nie jest za trudne i dasz sobie radę:D

Dla przypomnienia link zebyś nie mówił ze nie widziałes albo nie pamietasz   https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ilu-widzow-oglada-tvp-info-a-jaka-jest-ogladalnosc-tvn24-w-maju-2018-w-tvp-info-plansza-z-liderem

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Roman176 napisał:

bardzo proste tvn oglądają nieroby i blokersi  sam w niedziele oglądam kawę na lawę 

co roku to samo gdy wydłuża się dzień i jest dłuży im spada oglądalność  a w później jesieni i zimą przybywa widzów 

Ale jaja ładnie się podsumowałeś.

7 godzin temu, Roman176 napisał:

Pojawiły się spekulacje, że przerwa spowodowana jest faktem, iż modyfikacja oprogramowania, która ma sprawić, że samochody nie będą przekraczały dopuszczalnej emisji trujących tlenków azotu, powoduje wzrost zużycia paliwa. Większe spalanie oznacza natomiast wyższą emisję dwutlenku węgla, co stawia pod znakiem zapytania to, na ile przyjazne dla środowiska są owe zmiany.

Przedstawiciele Volkswagena potwierdzili jedynie, że rzeczywiście akcja została chwilowo wstrzymana, ale zaprzeczyli, aby doniesienia o zwiększonym spalaniu były prawdziwe. Przyznają jednak, że trwa weryfikacja, czy taka zależność faktycznie może zaistnieć.

Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-volkswagen-spaliny/wiadomosci/news-silniki-volkswagena-pala-wiecej-po-zmianach,nId,2183443#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Jak do tej pory, niemiecki koncern odkupił prawie 350 000 pojazdów, z czego 13 000 zostało odsprzedanych, a 28 000 zniszczonych. W tej chwili na parkingach na swój dalszy los czeka około 294 000 aut.

w moim linku wyraźnie pisze ile zniszczonych 

a wracając do w mojej rodzinę też są skody i vw i są to ostatnie samochody tych ludzi nie przejechane nawet 50tyś km 5 akcji serwisowych ciągle jakieś dupsy a są to ludzie co kupują  nówkę na 10 lat i tyle co zeszłymi markami nie najeździli się do serwisu wciągu 10 lat co w rok  tymi badziewiami 

Roman po pierwsze w artykule z interii nie ma ani słowa o tym ile to samochodów zniszczono. 

Poza tym nie masz bladego pojęcia o tym o czym chcesz tu pisać podobnie jak autor tego artykułu. Obaj się na tym nie znacie.  Kilka bzdur tak dla przykładu.

Z tego co wiemy, podejrzenia takie mają dość mocne podstawy - wystarczy spojrzeć na to, jak dokładnie działało oszukujące oprogramowanie silników. Volkswagen zastosował w swoich jednostkach tzw. NOX Trap, czyli "pułapkę na tlenki azotu", zwaną po prostu katalizatorem zasobnikowym. Jego zadaniem jest wychwytywanie tych szkodliwych tlenków, dzięki czemu nie dostają się one do atmosfery.

Tam nie było żadnych pułapek. System oszukiwania vw polegał na tym, że oprogramowanie auta wykrywało, że auto jest na stanowisku pomiarowym i przełączało silnik w tryb pomiarowy mający na celu redukcję określonych substancji w spalinach. Wykrywanie odbywało się np przez to, że system wykrywał obracanie się tylko przednich kół. Wtedy systemy przełączały silnik w tryb pomiarowy. A że auto było na rolkach cięzko było wykryć, ze nie ma mocy takiej jak trzeba. 

Kolejna bzdura

Katalizator ma jednak ograniczoną pojemność i kiedy osiągnie maksimum swoich możliwości, musi nastąpić wypalenie NOx. W tym celu silnik zaczyna pracować na wzbogaconej mieszance, podwyższając temperaturę i spalające tlenki azotu, które zmieniają się na azot i dwutlenek węgla.
Po pierwsze azot się nie pali. Po drugie redukcja tlenków azotu nie odbywa się poprzez wypalenie ale poprzez działanie egr.  Akcja serwisowa pojazdów vw polegała na zmianie map wtrysków oraz zmianie działania egr. Po prostu więcej i częściej się otwiera po zmianie oprogramowania. Nie zauważyłem, zeby auto po zmianach więcej paliło. Jetta VI po akcji serwisowej ma dynamikę podobną i spalanie do jetty V o tej samej mocy. Tak więc jeśli się nie znasz nie wklejaj tych bzdur bo to co tam napisał człowiek, który się na tym nie zna tak jak ty jest śmieszne.

No i sam artykuł jest z 2016 roku. Na dzień dzisiejszy wszystkie auta które fałszowały wyniki pomiarów czystości spalin są już po akcji. I nic nie zniszczono. Vw sprzedał je jako używane. Tak jak jettę, którą jeździ teraz mój ojciec i którą bardzo sobie chwali.

Tekstów @Alamo już nawet nie komentuje bo nie chcę się nad nim pastwić. Los i tak go już mocno skrzywdził.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Spoko,  ukradnie  coś od ziemkiewicza i i tak Ci udowodni,  że to on ma rację. 

6 godzin temu, Ulman napisał:

Jedna stacja ma 4,50%  a druga  3,64% . I teraz pytanie na poziomie podstawówki. Kto ma wiecej i kto jest liderem? Mam nadzieje że zadanie nie jest za trudne i dasz sobie radę:D

Może było spróbować (przy całej oczywiście nieporownywalnosci procentów,  do normalnych jednostek w sztukach)

"ala ma 4.5 jabłka,  a Ola 3.64 jabłka.  Która ma wiecej jabłek?" 

Warianty odp:

A) ala,  bo 4.5>3.64

B) ola,  bo 3.64>4.5

C) Ola,  bo ogląda jedyne polskie media dbajace  o polska rację stanu -  tvp,  a nie k**wa jakieś lewicowo-liberalno-masonsko-kodomicko-niemiecko-antypolskie media,  a poza tym jej 3.64 jabłka to duże polskie jabłka,  z polskiego sadu,  kupione w małym rodzinnym sklepiku, których sprzedaż przyczynia się do poprawy sytuacji zwykłych Polaków, a te 4.5 jabłka to na pewno  importowane z zachodu i kupione w markecie, który podatki odprowadza niewiadomo gdzie, ake nasz bohaterki rząd i z tym się rozprawi.  Za rodinu, za kaczora, wperiod na smiertnyj bój.. Uraaaaaaa

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Oni wiedzą, kto ma więcej jabłek czy też kto ma większą oglądalność tylko zaprzaństwo nie pozwala przyznać racji czy choćby zamilknąć wobec faktów. A to, że wiedzą, że obrona pisu to słaba sprawa bo często trzeba naginać fakty i udawać głupiego lub brnąć w zaprzaństwo to widać po tym, że coraz ich tu mniej. Coraz mniej osób ma ochotę bronić ludzi, którym być może nawet uwierzyli w 2015 roku. A teraz zobaczyli, że dzieje się gorzej niż za po. Puls biznesu robi raport polityków dorabiających w państwowych spółkach. Robili taki raport za czasów po zrobili i za pisu. I sami przyznali, że tak jak teraz nigdy nie było.

https://www.pb.pl/lista-1000-pis-chowa-glowe-w-piasek-852442

https://static.pb.pl/atta/3127-spis-zasobow-wlasnych-raport.pdf

Mało kto chce bronić tutaj ludzi, którzy doją państwo jak Duda modlił się o dojną ojczyznę. Bo każdy widzi, że to głupota. Ludzie zaczynają widzieć, że to co dostają w postaci kiełbasy wyborczej tak naprawdę jest zbierane od nich w postaci nowych podatków i rosnących opłat I coraz mniej jest chętnych by płacić więcej po to by pis dał tym co się im nie chce pracować.

Ostatnio mama rozmawiała ze znajomym. Który głosował na pis i który do nie dawana uważał, że protesty pod sejmem czy każde inne należy pałami rozganiać. Uważał, że Szydło to równa i swoja kobietka była. No właśnie była. Bo po aferze z nagrodami zaczął na nią ostro gadać. Na własne uszy słyszałem jak z innym wyborca pisu wyśmiewali daninę solidarnościową, że to podatek. Gość ostro krytykował nowy podatek w paliwie. Ale wracając do tej ostatniej rozmowy. Opowiada mamie, że GDDiK kazała mu zapłacić za szyld, który wisi nad chodnikiem. Czego nigdy w naszym mieście nie było. A szyld wisi tak już z 10 jak nie 15 lat. Na to mama mówi mu co się dziwisz dobra zmiana. A on się wku...ł i mówi jak p.....lę taką dobrą zmianę. No i jeszcze poszło parę epitetów i wulgaryzmów na ch i na k. Znam go dobrze. Mam częsty kontakt i w szoku jestem jak od Nowego Roku poglądy faceta na to co robi pis się zmieniły. Na początku jak wielu tutaj próbował tłumaczyć jak mu się mówiło co pis wyprawia, że tak robią wszyscy politycy, że za po było tak samo. Teraz już hamulce puściły. Już nie mówi, że za po było tak samo. Już jedzie po pisie równo.

W ramach ciekawostek GDDKiA w naszym mieście kazało zapłacić za postój taksówek tak jak temu gościowi za szyld. Choć postój taxi jest tam ze 40 lat. To teraz trzeba by było zapłacić 20 tys zł rocznie. Tak pis kroi ludzi. Byle by było na socjal a w budżecie tyle kasy niby jest. Oczywiście postój poszedł do likwidacji.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v