Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Poziom zdjęć świadczy o twoim poziomie intelektualnym. Czemu kpisz z ofiar?

z których ofiar dinozaura czy człowieka kebab ?? 

14 minut temu, Ulman napisał:

bo takiego prostactwa jeszcze tu nie było

Co za niespodzianka :D

jest większy sam go prezentujesz 

Opublikowano

To pytanie świadczy o głupocie i chamstwie .Jeśli masz wątpliwości to moja ocena twojego prostactwa  jest więcej niż trafna.  

Patriota PISowski wkleja tak niesmaczne rzeczy.O.o. Ciekawe czy inni wyznawcy dostrzegą w tym coś niestosownego?

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To pytanie świadczy o głupocie i chamstwie .Jeśli masz wątpliwości to moja ocena twojego prostactwa  jest więcej niż trafna.

mojej ??

2 minuty temu, Ulman napisał:

Patriota PISowski wkleja tak niesmaczne rzeczy.O.o. Ciekawe czy inni wyznawcy dostrzegą w tym coś niestosownego?

ty student warszawski  a plecenie głupot co pasuje to kulturalne ?  

Kaczyzm – hasło polityczne negatywnie określające rządy braci Jarosława i Lecha Kaczyńskich.

• Bardziej niż powrót IV RP zagraża Polsce błędne koło  –  konflikt wolnorynkowego spektaklu a’la Palikot z wawelsko-smoleńską polityką śmierci. Nie ma tu miejsca na realną debatę o naszym miejscu w Europie, o stosunkach z Rosją, o państwie opiekuńczym, prawach kobiet, o innej, niż konserwatywna, modernizacji. Jeśli Platformę jawnie wesprą dziś środowiska, które uważają się za „zaangażowane”  –  dawni dysydenci, intelektualiści, autorytety  –  z kołowrotu PO-PiS nie wyjdziemy przez lata a widmo kaczyzmu nie przestanie krążyć. Starsi bracia w inteligenckiej wierze, apeluję, nie idźcie tą drogą!
  • Kaczyński i Ziobro mogą się okazać silniejsi od bobrów (Ziobro kazałby nawet sfilmować wkroczenie służb do bobrowego żeremia), ale to nie znaczy, że zbudują tu państwo. Sposób, w jaki PiS zarządza mediami publicznymi wcale na to nie wskazuje. „Kaczyści” kompromitują w Polsce etatyzm, „antykaczyści” kompromitują liberalizm. Na razie pozostaje nam obserwowanie degeneracji dyskursu liberalnego zderzonej z degeneracją dyskursu etatystycznego. To gorsze od powodzi. Nawet apokaliptycznie wzmocnionej przez media. I ostatecznie zachwyca mnie i kołysze do snu tabloid TVN-u. Obrazkami heroicznego ślimaka, który wspiął się na wysoki patyk i przetrwał noc na rozlewisku (…).
  • Kaczyzm to kaczyzm. Komu z czym się kojarzy, to jego sprawa.
  • Nadchodzi kaczyzm. Czy znajdzie się dość odważnych posłów, żeby powstrzymać totalitaryzm?
  • Nasz kraik wkracza w nowy reżim zwany kaczyzmem.
  • Nie tyle sam kaczyzm wieje grozą, ile skala społecznego dlań przyzwolenia.
  • To polska odmiana totalitaryzmu XXI wieku. Czerpie z totalitaryzmów europejskich i południowoamerykańskich. Bierze z nich różne elementy. To wszystko w tym kaczyzmie się miesza. Ograniczanie demokracji, swoisty zamordyzm, cenzura. Trudno w tej chwili dokładnie definiować. Kaczyzm rodzi się na naszych oczach. Częściowo występuje w formie zakamuflowanej. Został ubrany w szatę solidaryzmu społecznego, patriotyzmu, odnowy moralnej. Ma przyjazną gębę, a Polacy dają się nabierać. W miarę umacniania się rządów braci Kaczyńskich kaczyzm będzie rozkwitał. Zacznie się otwarte ograniczanie wszelkich działań, które zostaną uznane za nieprawomyślne i niezgodne z doktryną wyznawaną przez bliźniaków. Zamykanie ust przeciwnikom już się zaczęło. Marszałek Jurek nie dopuścił do zadawania pytań w drugim czytaniu becikowego. Pierwszy taki przypadek w III RP. Zwiastun IV RP. Kaczyzm jest groźny dla demokracji. Jest jej przeciwieństwem.
  • W systemie kaczystowskim będzie Ziobro tolerancji dla lewicy.
  • Widmo krąży po Polsce – widmo kaczyzmu.
    • Autor: Joanna Senyszyn
    • Opis: parafraza pierwszego zdania Manifestu komunistycznego.

o czym to świadczy ty sam nawet nie myślisz ciebie myślenie podsuwają głupotami 

Opublikowano

Kpiny ze zwłok czyje by one nie były to oznaka skrajnego zdziczenia i cecha swołoczy. Tyle w temacie 

Nie plecenie  głupot tylko jako socjalista i człowiek ułomny intelektualnie nie jesteś w stanie tego pojąć.  Poza tym inteligencja , elokwencja i kultura to dwie odrębne rzeczy . Ty nie masz ani jednej z nich

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Kpiny ze zwłok czyje by one nie były to oznaka skrajnego zdziczenia i cecha swołoczy. Tyle w temacie 

z czyich zwłok ??

6 minut temu, Ulman napisał:

Nie plecenie  głupot tylko jako socjalista i człowiek ułomny intelektualnie nie jesteś w stanie tego pojąć.  Poza tym inteligencja , elokwencja i kultura to dwie odrębne rzeczy . Ty nie masz ani jednej z nich

oj dziękuje, ja przynajmniej nie nie neguje artykułów jak prostak bez wiedzy i jakiego kol wiek doświadczenia i znajomości osób ...  samo zachwytem Urbanowskim  tylko jeden ich znał ty nawet na oczy nie widziałeś 

a  morze POŻAR W STREFIE CZARNOBYLSKIEJ. już do ciebie dymy doszły i takie samo poczucie ??

http://niezalezna.pl/227058-pozar-w-strefie-czarnobyla-plonie-juz-10-hektarow

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
21 godzin temu, Bogdan675 napisał:

Ty wiedzę czerpiesz z tego 

Nie ważne skąd czerpię wiedzę. Ważne jest, że Morawiecki twierdząc, że Papież popiera polską politykę imigracyjną kłamał. Bo jak pisałem nie ważne jaki kto ma stosunek do imigrantów. Ale Papierz jest dokładnie przeciwnego zdania niż to co w sprawie imigrantów robi Polska. A słowa Morawieckiego słyszałem na własne uszy.

Co do kłamstw jak pisałem pis kłamał w wielu sprawach i to wyszło. Więc daruj sobie to co robiła po bo pis od po niczym się w tej sprawie nie różni.

Opublikowano

Ubecy, choćby ze względu na upływ czasu, chyba już są na wymarciu a po raporcie Mazura to już w ogóle uznano ich za niegodnych. Postkomuniści w obecnym rządzie mają się bardzo dobrze, więc faktycznie TVN może kłamać.
Ale nie martw się bo jak Macierewicz z Misiewiczem i Janigerem stworzą nową siłę polityczną ( a jeszcze podchody robi do nich niejaki Kowalski ze swoją ekipą ), to pewnie zrobią z tym porządek. :D Będziesz miał bezstronne relacje i prawdziwe.

Opublikowano

Bogdan słyszałem co Morawiecki mówił więc daj już spokój z tym tvn em. Te same słowa słyszałem na tv pis jak i na polsacie jak i w tvn. Powiedział wyraźnie, że Papież popiera polską politykę wobec imigrantów. A wszyscy przecież wiemy, że akurat w tej kwestii rząd polski i Papież mówili co innego. Na spotkania z premierem nie chodzą bo szkoda czasu na słuchanie łgarstw jak wtedy gdy na jednym z tych spotkań kłamał, że pis podniósł rentę opiekuńczą o 50 %. Szybko okazało się, że było to nie całe 40. Ale rozumie, że tacy jak ty chodzą i tam Morawiecki może im nawijać makaron na uszy.

Opublikowano
Roman - nikomu nie życzę doświadczenia, które podpowiada mi: "skąd wiem". Poza tym poco wybuch skoro zabrakło i prędkości i wysokości?
Pożar w strefie zero jest bardzo niebezpieczny bowiem wbrew Twojej krótkowzroczności powodują nie tylko dymy tylko unoszą konwekcyjnie pył radioaktywny, który bez problemu dotrze głębiej w europę niż tylko do Polski.
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, DTaras napisał:

Pożar w strefie zero jest bardzo niebezpieczny bowiem wbrew Twojej krótkowzroczności powodują nie tylko dymy tylko unoszą konwekcyjnie pył radioaktywny, który bez problemu dotrze głębiej w europę niż tylko do Polski.

a gdzie widzisz moją krótkowzroczność ?? czy ja wypisałem coś na temat bezpieczeństwa? napisałem ze już dymy Ulmanowi zaszkodziły ??

6 godzin temu, mirro napisał:

Ubecy, choćby ze względu na upływ czasu, chyba już są na wymarciu

i tu się mylisz mają się dobrze biznesy i wpływy chyba słyszałeś ostatnio o sieci almo ??

6 godzin temu, hubertuss napisał:

Bogdan słyszałem co Morawiecki mówił więc daj już spokój z tym tvn em. Te same słowa słyszałem na tv pis jak i na polsacie jak i w tvn. Powiedział wyraźnie, że Papież popiera polską politykę wobec imigrantów. A wszyscy przecież wiemy, że akurat w tej kwestii rząd polski i Papież mówili co innego. Na spotkania z premierem nie chodzą bo szkoda czasu na słuchanie łgarstw jak wtedy gdy na jednym z tych spotkań kłamał, że pis podniósł rentę opiekuńczą o 50 %. Szybko okazało się, że było to nie całe 40. Ale rozumie, że tacy jak ty chodzą i tam Morawiecki może im nawijać makaron na uszy.

ty a ojciec złodziej brejzy ci nie przeszkadza ???   dla ciebie tylko faszyzm kaczystowski się liczy ??

Przedstawicielka Polski wstawiona przez PO dba o interesy PO a nie Polski. Czego możemy się spodziewać w Unii, gdy Polska ma takich swoich komisarzy i takich europarlamentarzystów Jak ci z PO. Nie pomagają a wręcz szkodzą kiedy i gdzie mogą jak Pani Thun

"Corriere della Sera" ostrzega rząd Włoch
w opublikowanym w środę komentarzu przestrzegł nowy rząd Włoch przed sojuszem z Grupą Wyszehradzką (V4),

i zaczyna się faszyści z Włoch  uwaga prawica odsunęła się od eu 

bliżej im do Rosji 

zagrożona  demokracja 

skąd my to znamy ???   gotowy scenariusz napisany przez kogo ??

a jak było z trapem ???

a ty dalej walisz tu swoim gównem 

Thun poszła do telewizji, udzieliła wywiadu i

Chcą obciąć Polsce fundusze! Według Komisji Europejskiej... mamy za dobrze. „Jesteśmy ofiarą sukcesu”

co ty na te zdradzieckie mordy ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Nawet nie krótkowzroczność a otaczająca ciemność i zaburzenia w postrzeganiu . 

Strefa wokół Czarnobyla ma 2600km2. 10 płonacych ha to 0,1 km2 czyli 0,04% całości 600 km ode mnie. No ale jak się nie wie co pisać to sie pisze pierdoły.

Jak UE nam przykreci kurek z kasa to oczywiście jest to wina PO . Zresztą jak wszystko inne

Opublikowano

Roman nie wiem co tam ukradł ojciec Brejzy. Ale jeśli faktycznie kradł to są odpowiednie służby i więzienia nie widzę problemu.

Co do obcinania funduszy. To cóż nie tak wcale dawno temu zwolennicy pisu pieli z zachwytu jak to w Wielkiej Brytanii społeczeństwo da nauczkę znienawidzonej przez pis UE. Tutaj tez nie brakowało gorących zwolenników Brexitu. Mądrzy wiedzieli już wtedy czym to pachnie, głupki się cieszyły. Dzisiaj płacimy za to rachunek. Anglia wpłacała dużo kasy do UE. Trudno, żeby wszystkim obcięli tylko nie Polsce. Tym bardziej, że rząd pisu szukał gdzie tylko mógł kolejnych pól do wojny z UE.

Tu powtarza się ten sam scenariusz co w przypadku pracowników delegowanych. Pretensje pisu do wszystkich dookoła, że dbają o własne interesy bo pis nie umie zadbać o polskie interesy. A niby dlaczego inni mieli by dbać o nasz interes skoro pis zadbać o niego nie umie? Znowu pretensje do po. A żadnych pretensji do pisu. Który przez te zaraz prawie trzy lata nic z UE nie próbował załatwiać tylko szukał kolejnych sporów. Zrozum w końcu, że żaden inny kraj nie będzie dbał o nasze interesy skoro nasz rząd tego nie robi. Gdy pis rządził pierwszy raz i pracowano nad budżetem UE na lata 2007 - 2014 Marcinkiewicz jeździł do Brukseli negocjować. Pamiętasz Yes Yes Yes? A teraz kto z rządu jeździ negocjować co kolwiek? Jak od Brukseli może dostać więcej pieniędzy kraj wobec którego padają zarzuty o łamanie praworządności, kraj, którego prezydent i premier złamali konstytucje? Co pisowi dała wojna o TK, co dała wycinka puszczy i wiele innych bzdur, którymi pis otwierał nowe spory z komisją?

Opublikowano

W najlepszym wypadku obetną nam tyle co wszystkim a pewnie więcej by pokazać że jak ktoś fika to poniesie konsekwencje. 

Roman jako socjalista ma wpojone że państwo ma obowiązek o niego  dbać więc UE powinna dbać o Polskę nawet jak ona sam tego nie robi. 

Opublikowano
27 minut temu, Ulman napisał:

Roman jako socjalista ma wpojone że państwo ma obowiązek o niego  dbać więc UE powinna dbać o Polskę nawet jak ona sam tego nie robi. 

ale to ty jesteś socjalistą praktykującym wie c ??

41 minut temu, hubertuss napisał:

Tu powtarza się ten sam scenariusz co w przypadku pracowników delegowanych. Pretensje pisu do wszystkich dookoła, że dbają o własne interesy bo pis nie umie zadbać o polskie interesy. A niby dlaczego inni mieli by dbać o nasz interes skoro pis zadbać o niego nie umie? Znowu pretensje do po

a kto głosuje przeciwko Polsce ???  kto przeprasza ze źle ręka naciska  wina pisu ze ręką poszła źle ??    dlaczego nie po bo wiecej ich tam siedzi po wyborach do parlamentu wiec kto ma dbać jak jest ich większość a jak tam król eu ??

32 minuty temu, Ulman napisał:

W najlepszym wypadku obetną nam tyle co wszystkim a pewnie więcej by pokazać że jak ktoś fika to poniesie konsekwencje. 

twoja inteligencja sięgnęła zenitu  w eu głosują a jest takie coś jak weto w takim głosowaniu miedzy narodowym wiec co chcesz pokazać głupotę ??

Weto to broń atomowa w Unii Europejskiej

Janusz Lewandowski, europejski komisarz ds. budżetu, w wywiadzie dla dwutygodnika „Bloomberg Businessweek" przekonuje, że członkostwo Polski w UE to więcej niż tylko pieniądze, które Warszawa może otrzymać z unijnego budżetu.

to te k**wy nas sprzedały w 2012 nikt nic nie zawetował tylko obniżyli jeszcze Polsce 

Premier o negocjacjach nad budżetem UE: weto jest ostatecznością

deklaruje premier Donald Tusk

http://www.newsweek.pl/polska/premier-o-negocjacjach-nad-budzetem-ue--weto-jest-ostatecznoscia,98697,1,1.html

tylko ulman i hubertus  zaświecili największą głupotą brawo wy......... ulman widać ze miałeś komunistyczne studia a zamiast nauki wojaże po europie 

Opublikowano

Popluj sobie , popluj. Nie pomoże ci to w marnym jestestwie ale na pewno ulży i da upust frustracji . 

Coraz większa ilość epitetów świadczy tylko o zagubieniu i impotencji intelektualnej a chaos myślowy  tylko potwierdza ogólną dezorientację w otaczających realiach.  Właśnie dlatego twierdzę że demokracja to ułomny ustrój bo głos takiego osobnika jak ty jest równoważny głosowi człowieka inteligentnego.  

Opublikowano
Były czasy liberum veto. Nie dały nic oprócz rozpadu. Był prezydent co korzystał z weta i generował zamęt. Weto to forma protestu, taki zawór bezpieczeństwa. Gdy zamiast rozmawiać tylko stajemy okoniem dyskusja staje się akademicka. Takie puszczanie bąków w towarzystwie powoduje tylko, że nikt z Tobą nie będzie chciał w ławce siedzieć.
Opublikowano (edytowane)

Tylko że im sie wydaje że zasmrodzą wszystko tak że inni przywykną do smrodu i zobojętnieją na pierdzenie. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Popluj sobie , popluj. Nie pomoże ci to w marnym jestestwie ale na pewno ulży i da upust frustracji . 

Coraz większa ilość epitetów świadczy tylko o zagubieniu i impotencji intelektualnej a chaos myślowy  tylko potwierdza ogólną dezorientację w otaczających realiach.  Właśnie dlatego twierdzę że demokracja to ułomny ustrój bo głos takiego osobnika jak ty jest równoważny głosowi człowieka inteligentnego.  

gadaj sobie co chcesz tylko nie ja się mylę od wyborów z 2015  ciągle się łudzisz 

Niemal w tym samym czasie Frankfurter Allgemeine Zeitung (w Niemczech) oraz należący do niemiecko - szwajcarskiego koncernu medialnego Newsweek (w Polsce) wypuściły teksty krytyczne wobec planów budowy Centralnego Portu Komunikacyjnego pod Warszawą. Dlaczego niemieckie gazety tak bardzo interesują się tym tematem? Odpowiedź jest prosta - chodzi o kasę. Jeśli CPK powstanie to będzie on gigantyczną konkurencją dla lotniska w Berlinie. O tym, że to lotnisko w Polsce, a nie pod Berlinem, miałoby być dla Chin "bramą do Europy" nawet nie będę wspominał.

Jeśli niemieckie gazety są przeciw budowie centralnego lotniska, to znaczy, że może być nam ono bardzo potrzebne

http://niewygodne.info.pl/artykul9/04430-Znamienny-sprzeciw-niemieckiej-prasy-ws-CPK.htm

Opublikowano

tvn

Zastanawialiście się dlaczego tak wielu polityków (szczególnie skrajnie "nowoczesnych"), "znanych i lubianych" celebrytów oraz ekspertów udzielających wywiadów dla TVN, Newsweeka czy Wyborczej, wypowiada się w sposób autorasistowski? Ich opinie cechują się niechęcią własną do Polaków, własnego państwa i panujących w nim zwyczajów. W taki sposób próbują oni wpoić swoim odbiorcom wstyd z samych siebie. W tym kontekście warto wiedzieć, że zahukanym i zakompleksionym społeczeństwem o wiele łatwiej jest manipulować. 

Sąd Apelacyjny nakazuje „Faktowi” sprostowanie tekstu o niechęci marszałka Sejmu do uchylenia immunitetu posłowi PiS Łukaszowi Zbonikowskiemu

„Newsweek” ma przeprosić Piotra Dudę za tekst o pobycie w hotelu „Solidarności”, RASP odwoła się od wyroku

ulman pamiętasz to okazało się fejk nius szkoda ze prawda wychodzi po paru latach ale gówno się rozlało  a ty go już wypiłeś a dzisiaj żaden już nie pamięta 

Opublikowano (edytowane)

Jakby nie było zakompleksione to by nie dało sobie wmówić wstawania z kolan, odzyskiwania godności  i nie głosowało by na  PIsocjalistów, leni z Solidarności i nie wierzyło w wybuchy . To bierze się z ciemnoty a ciemnota zawsze jest zakompleksiona, widzi układy, spiski i intrygi bo normalne działania przekraczają ich zdolność pojmowania

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v