Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taaa , kupowali - Dwa prywatne Bizony na gminę były . :D

Opublikowano (edytowane)

@Marek  wie lepiej, przecież zna to dobrze z opowieści, co tam wiedza z doświadczenia.

@Marko a co mnie sąsiad może mieć nawet złotą lalę do pościeli, ja kupuję to co mi potrzeba a resztę przepijam:D

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

O. Dzięki za potwierdzenie tego co wyżej napisałe
Pamiętam pogierkowskie czasy gdy były dotacje do mleka, chleba i tylko gospodarka tego nie wytrzymała

jak gospodarka niewytrzymała mówisz o tym długu 4mld ??  a dzisiaj jest super bo jest chyba 8000mld ???

Opublikowano

a ja się nie obawiam bo za Tuska narobili 6000mld + ofe  nic nie dali zakłady zamykali i prywatyzowali i podatki dźwigali  

13 minut temu, marko-kolo napisał:

teraz u każdego zachodni kombajn ..kilka traktorów i parę samochodów na podwórku a dzieciaki smart-fony za 4 tony ;)...no i bida straszna bo sąsiad ma jeszcze więcej :D 

chłopie to rozwój czy technologia ??  jak za komuny z konia na traktur się przesiedli było to samo   osiedlowy rolniku 

Opublikowano (edytowane)

Danina może skasować kiełkujący nowy polski biznes jeśli nie będzie wykorzystana na oręż przed obcym.
Wyznaję pogląd że polityk nie dorównuje biznesmenowi w skuteczności i polityk dowolnej opcji jeśli pcha się w gospodarkę zawsze ta szła z torbami. Najintratniejsze dochody i status obecnie są w biznesie i do polityki trafiają tylko odpady.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Cieszyć się i tak mógł , bo jak by przydział nie wypalił , to co najwyżej jaki po PGR-owski zdezelowany mógł kupić , oczywiście drożej niż taki z przydziału .

Taka to była dobroć ...

dzisiaj taka dobroć ze pomarzyć i w internecie zobaczyć możesz..........

1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Hi , hi - No to żeś podsumował :D. Ale skąd wniosek ? Czy sądzisz że jak śmieję się z PiS , albo z marecka , to takie kopanie leżącego ? Jeśli masz ochotę to morze i tobą się zajmę ???-_-

na chama podczepiasz się pod obrazę......   dawaj :P

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

chłopie to rozwój czy technologia ??  jak za komuny z konia na traktur się przesiedli było to samo   osiedlowy rolniku 

znaczy co technologia to nie rozwój ? ...no być może bo widzę że sprzęt masz a napisać nie umiesz  czyli jesteś niedorozwój ...ok tu się mogę zgodzić że technologa to za mało 

ile to będzie tych ha na osiedlowego rolnika  przypadać ? ....możesz sprecyzować bo coś mi się zdaje że masz sporo mniej od mnie ...wiec jaki ty rolnik ? 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Teraz będzie gorzej. Danina zostanie wyśrubowana. Energia droga. Dla naszych zbudowanie elektrowni atomowej to jak eksploracja Marsa

skąd takie wnioski ??

1 minutę temu, marko-kolo napisał:

ile to będzie tych ha na osiedlowego rolnika  przypadać ? ....możesz sprecyzować bo coś mi się zdaje że masz sporo mniej od mnie ...wiec jaki ty rolnik ? 

sam pisałeś ze jesteś z osiedla .......  gdybyś miał więcej to byś nie mieszkał na osiedlu 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Dla naszych zbudowanie elektrowni atomowej to jak eksploracja Marsa.

Kilka lat temu ktoś z naszych kochanych polityków  się wypowiadał,  że po co budować elektrownie,  jak za 20 lat(na taki okres szacowania budowę )  będą nowe technologie.. 

Opublikowano
2 minuty temu, marko-kolo napisał:

znaczy co technologia to nie rozwój ?

tak ale nie twój tylko firmy , ty kupujesz i inwestujesz postępujesz z technologią    czym się różniła przesiadanie konia na traktor 

Przed chwilą, marko-kolo napisał:

masz dowody na te zwidy ?  

pisałeś w 2015 

Opublikowano (edytowane)

Rozwój technologi służy wszystkim bo byśmy telegramy z trzydniowym doręczeniem a nie posty mogli co najwyżej bez jej służebności "szarakom"; pisywać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dobrze chłopie niech ci zostanie....... nie ma tematu tylko nie wchodzą na każdy temat i ludzi politycznie wyzywaj ostrą rozmowę skoczyłeś w innym temacie 

1 minutę temu, dysydent napisał:

Rozwój technologi służy wszystkim bo byśmy telegramy z trzydniowym doręczeniem a nie posty mogli co najwyżej bez jej służebności "szarakom"; pisywać.

powiedz to Balcerowiczowi co robił w latach 90  

Opublikowano

Dysydent, to wysyłanie to już stara technologia, tylko zastosowanie się zmienia. Choć faktyczne software i hardware też dość często na tym polu ewoluuje:D

Opublikowano (edytowane)

Balcerowicz z technologią niewiele miał do czynienia. nie rozumiem o co chodzi w pierwszej części

5 minut temu, Roman176 napisał:

dobrze chłopie niech ci zostanie....... nie ma tematu tylko nie wchodzą na każdy temat i ludzi politycznie wyzywaj ostrą rozmowę skoczyłeś w innym temacie 

aaa to chyba nie do mnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

aaa to chyba nie do mnie

do marko kolo 

Balcerowicz z technologią niewiele miał do czynienia. nie rozumiem o co chodzi w pierwszej części

Balcerowicz zabronił wprowadzanie prototypów i unowocześniania  osoba która skonstruowała bizona umarła w zeszłym roku i opowiadał gdyby spotkał Balcerowicza to zabił by go własnymi rekami 

Opublikowano (edytowane)

Balcerowicz pomylił odbudowę gospodarki z odbudową waluty a wyszło kosztem gospodarki.
Niekoniecznie sukces w jednej dziedzinie służy całości.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v