Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Romku, pisz w jakimś normalnym języku "latał po wsi szubienicom twojej podobizny", to jest dysortografia?

Oczywiście,  że nie byłoby mi cacy. Ale skoro protestujacym to nie przeszkadza,  to mi to zwisa. Dla mnie są tak samo wiarygodni jak Kaczor mówiący o tym jak to im pomogą,  ale jakoś czekał z tą pomocą aż do oblężenia Sejmu. 

9 minut temu, Alamo napisał:

To środowisko tak ma,wszędzie widzi spisek.Ja się nie troszczę,Ja uświadamiam Twoją 

Wybacz, ale nie jestem z pisowskiego środowiska. 

Opublikowano
26 minut temu, daron64 napisał:

latał

po twojemu biegał ze śląskiego

27 minut temu, daron64 napisał:

Oczywiście,  że nie byłoby mi cacy. Ale skoro protestujacym to nie przeszkadza,  to mi to zwisa. Dla mnie są tak samo wiarygodni jak Kaczor mówiący o tym jak to im pomogą,  ale jakoś czekał z tą pomocą aż do oblężenia Sejmu. 

miał na myśli inną pomoc  

Opublikowano
10 godzin temu, marekfarmer napisał:

Większość  organizacji reprezentujących osoby niepełnosprawne  dogadały się z rządem  została garstka  jak było widać na nagraniach   pod silnym naciskiem byłej posłanki  ,,Nowośmiesznej,,

To ciekawe bo na drugi dzień przedstawicielki tych organizacji mówiły, że zostały wprowadzone przez rząd w błąd i się od tego próbowały odcinać.

8 godzin temu, Alamo napisał:

Z tymi niepełnosprawnymi jest tak,protestuje mała grupka od których wiele organizacji się odcina,ta grupka jest finansowana,nabija sobie kasę w kieszenie która płynie z środowisk lewicowo-liberalnych,dzięki temu cwanemu posunięciu, środowisko lewicowo-liberalne upatruje swoją szansę odbicia się od dna.Cel jest zawsze ten sam, wrzód ma ropnieć jak najdłużej,społeczeństwo ma zniechęcić się do rządu,w sondażach poparcie ma spadać,a wzrosnąć stronie przeciwnej.

A w 2014 roku gdy do sejmu zaprowadził ich pis to czyją kasą sobie kieszenie nabijali? To byli ci sami ludzie i co wtedy można było im protestować w sejmie teraz nie?

8 godzin temu, Alamo napisał:

Daruj sobie trucie czasu polityką,to co robisz Ty, i cała reszta środowiska jest bezsensem,marnujesz czas,zajmij się czymś pożytecznym,odzwyczaj się od marazmu trwania tutaj,marnujesz sobie wiosnę i życie,im prędzej tym lepiej dla Ciebie.Prawdopodobnie,komfrontując fakty PiS (na szczęście) będzie rządzić kolejną kadencję na sto procent,ma stabilne podparcie jakie nie miał nikt,a wielce prawdopodobne że i trzecią jak Fidesz Orbana,(tu działa ta sama zasada) także daj sobie spokój albo usychaj na tym forum 10 lat.

Ciekawe bajki piszesz. Bo nawet w rządowym CBOS poparcie pisowi spada. A do wyborów jeszcze trochę czasu jest. Fidesz Orbana pisowi nie grozi. Bo Orban jest dużo lepszym politykiem od Kaczyńskiego i to już nie raz pokazał gdy nawet pis wykiwał.

7 godzin temu, Roman176 napisał:

a jest jeszcze niszy od twojego ??

Jest domyślasz się chyba czyj.

7 godzin temu, Roman176 napisał:

unia wypłaciła my remontowali za 50 baniek  a Niemiec zarobił  ty lepiej już tutaj się nie wypowiadaj.......

No ale te cukrownie Niemcowi to Tusk sprzedał? Bo zdaje się oskarżałeś o to kilka stron temu rząd po.Jeszcze trochę i dojdziemy powolutku do prawdy. Bo to, że ją zamknęli to wina Jurgiela. A teraz odpowiedz kto ją Niemcowi sprzedał. I dojdziemy do prawdy.

Opublikowano
Zacznijcie od surowca czyli warunków potrzebnych dla buraka i jego opłacalności przy produkcji. Alkohol można robić i z acetylenu albo kukurydzy lub z pozaklasowej produkcji rolnej jak popsute owoce i warzywa. To tylko kwestia opłacalności no i czy czasem cukrownie nie wykończyłyby gorzelni.
Gość marekfarmer
Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

Marek, ja konfrontuję pewne nabyte doświadczenia życiowe i posiadaną wiedzę z tym co czytam.A gdyby tam było napisane tak. " Musieliśmy mu w końcu znaleźć jakieś zajęcie bo siedzenie w domu było nie do zniesienia. Niech mu się wydaje że jest potrzebny a jego życie ma jakiś sens." To by według Ciebie lepiej odzwierciedlało całą sytuację? Wtedy nie doszukiwałbyś się oszustwa?

To  jest  potrzebny  czy ma się mu wydawać  ????

Czyli,, Jak cie złapią za rękę udawaj że to nie twoja ręka,,

8 godzin temu, Ulman napisał:

Wyszedł prezes już ze szpitala?

A co ty się  tak o  Prezesa  Martwisz   

,,7 osób na spotkaniu z trzema posłami PO, w tym dwóch dziennikarzy!,,

PO-Kamie%C5%84-Pomorski.jpg

http://lewy.pl/61352-7-osob-na-spotkaniu-z-trzema-poslami-po-w-tym-dwoch-dziennikarzy/

Opublikowano
10 minut temu, marekfarmer napisał:

To  jest  potrzebny  czy ma się mu wydawać  ?

Ma mu się wydawać że jest potrzebny .

To zupełnie tak jak z tobą - wydaje ci się że robisz coś mądrego i jesteś szczęśliwy z tego powodu .:D

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Tobie  tez się wydaje i jesteś z tego szczęśliwy   że  plon  1,5t/ha  to

21 godzin temu, zetorki12 napisał:

W sam raz na 4 klasie .B|

Gdzie  dla mnie  i dla wielu w sam raz  jest to 6-8t/ha 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Eeee , no bravo . Robota niczym w TVPis :D:D

Się zdecyduj w końcu czy chcesz żeby grad ci wymłócił , czy zebrać zbiór chcesz , bo znowu będzie jak z tym twoim deszczem :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Najważniejsze jest aby taki człowiek zbudował w sobie chęć do życia. Z powodu wielu ograniczeń jest to utrudnione. Będzie to z pożytkiem także dla rodziny i opiekunów. Będzie miał jakiś cel. Choćby taki prozaiczny jak wstać rano i dotrzeć do miejsca gdzie kila godzin będzie przebywał w innym otoczeniu. Jak bardzo będzie utożsamiał się z zajęciem które mu umożliwiono wykonywać, trudno powiedzieć. Dlatego uważam że sam aspekt korzyści finansowych jest drugorzędny. Jeżeli w międzyczasie okaże się iż odnajdzie się w jakimś innym, może np zostać specjalistą ds zabezpieczeń w sieciach komputerowych, bo widzi pewne sprawy inaczej niż reszta i jest skuteczny, wtedy będzie już pełny sukces. Tu sprawa jest na tyle delikatnej materii, a grunt na tyle nieprzewidywalny że nie wiadomo co może wyniknąć. Nie traktuj tego jako oszustwa, tylko zrozumienie dla pewnych procesów. Część tych ludzi szuka pracy a część jakiegoś zajęcia.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Naucz się czytać  pisałem kilka razy  że trzeba dac  większości z nich Pracę  by czuli się  potrzebni

Nie  po to aby wydawało  im  się  ale  by  czuli  się potrzebni  i znam firmy  małe  i duże gdzie  ci niepełnosprawni czują się potrzebni

( w Hylmet  Tuchola  pracuje w Recepcji  pani niepełnosprawna)  I myślisz  że jej się wydaje   czy  czuje się potrzebna  ???

Możesz  się dalej oszukiwać  że  ,,to nie jest protest Polityczny,,  ale jak widać

Blisko 70%  Polaków  nie  popiera  tego  Protestu 

W sumie to nie powinni nic robić  z tymi w sejmie  do czasu przyjazdu  tych z NATO  niech zobaczą  jak u nas  demokracja  ma się dobrze  B|

Opublikowano

Gdzie widać że tyle nie popiera ? Jasne niech zobaczą jak ich w sejmie odgrodzono .No Bravo . Wiadomo , każdy kto ma inne zdanie niż PiS to WRÓG . To jest świat według marekfarmer .:D

Opublikowano

No było do przewidzenia, że marek z plonami wyskoczy. 

Demokracja, zwłaszcza w kontekście tego protestu,  ma się wręcz kwitnaco. Plany odgrodzenia,  zakaz wychodzenia, kogoś nie wypuścili spowrotem, nie wpuszczanie  ludzi do Sejmu, odwołanie posiedzenia dla dzieci,  zamknięcie na noc muzeów (chyba też miał być otwarty,  ale mogę się mylic), Karczewski tlumaczacy  że to ze względów epidemiologicznych , kuchcinski już nastawiajacy ludzi przeciwko protestujacym -  bo to są koszty. 

Opublikowano

Łoj bo od nadmiaru demokracji to sie ludziom tylko we łbach przewraca ...:D

Opublikowano
Wiecie, że w pewnej chwili protest zostanie zakończony. Będzie to już niedługo, na zasadzie: "ciężko pracowaliśmy i udało się". PIS przekuje to w swój sukces a będzie to wynik zmęczenia i zapewne sztucznych kompromisów i co ważniejsze moment zostanie wybrany tak aby skutecznie podnieść poparcie. Na razie osiągają dolinę bo na tle tego każde porozumienie jest olbrzymim sukcesem. Ktoś im dobrze doradza. Opieram to na pojawiających się wypowiedziach jak to Kuchciński dba o protestujących, zapewnia salę, jak to Morawiecki daje piniądz. Zaraz dobrną do sum całkowitych i zacznie się wytrącanie argumentów. Wygląda na to, że ktoś dobrze kombinuje w tym PISie i to oni kontrolują ten protest. Skąd ta kasa ma się brać? Węgiel zbyt zdrożał to na ochronę powietrza pójdzie z transportu - szynobusy też na ON jeżdżą a o zwolnieniach choćby rolników, pekaesów czy kolei nic nie słyszałem. Skąd tu wezmą? Ubezpieczenia?
Opublikowano (edytowane)

W zasadzie to w tej chwili kupił sobie "nieśmiertelność", inaczej będzie wiadomo komu nie był na rękę.:D 
Marek, odczucie tej Pani jest na tyle subiektywne że zaspokaja jej potrzeby w tej materii, Nikt przecież nie będzie drążył tematu i pytaniami starał się dociec czy widzi głębię swojego zajęcia. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Tyle, że jak się powiedziało "a to wypadałoby odsłonić karty. Kto go namawiał i przeciw komu miałby świadczyć. W mojej ocenie,  jeśli tego nie zrobi, to straci na wiarygodności. Tylko teraz weź tu komuś coś udowodnij. Jak nie ma nagrania, to ciekaw jestem jak to się potoczy.  Rzuci przeciw komuś oskarżenie? 

Wiadomo za to, co będzie że strony opozycji i obozu władzy. PiS będzie chciał go zdyskredytowac i pewnie pokazać jak kogoś,  kto chce sam się wybielic,  czy też zrobić  siebie męczennika. Za to opozycja będzie z niego takiego politycznego męczennika robić. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Najważniejsze jest aby taki człowiek zbudował w sobie chęć do życia. Z powodu wielu ograniczeń jest to utrudnione. Będzie to z pożytkiem także dla rodziny i opiekunów. Będzie miał jakiś cel. Choćby taki prozaiczny jak wstać rano i dotrzeć do miejsca gdzie kila godzin będzie przebywał w innym otoczeniu. Jak bardzo będzie utożsamiał się z zajęciem które mu umożliwiono wykonywać, trudno powiedzieć. Dlatego uważam że sam aspekt korzyści finansowych jest drugorzędny. Jeżeli w międzyczasie okaże się iż odnajdzie się w jakimś innym, może np zostać specjalistą ds zabezpieczeń w sieciach komputerowych, bo widzi pewne sprawy inaczej niż reszta i jest skuteczny, wtedy będzie już pełny sukces. Tu sprawa jest na tyle delikatnej materii, a grunt na tyle nieprzewidywalny że nie wiadomo co może wyniknąć. Nie traktuj tego jako oszustwa, tylko zrozumienie dla pewnych procesów. Część tych ludzi szuka pracy a część jakiegoś zajęcia.

Automatycznie niemal przykład S. Hawking-a się kojarzy, tylko w Jego przypadku wsparciem była rodzina a nie socjal rządu USA, no co najwyżej środowisk naukowych.
Problem polega na postawie roszczeniowej, nie ważne jak by humanitarnie nie motywowanej, ale roszczeniowej, - "mi się należy" - BŁĄD!!! nawet życie ci się nie należy jak każdemu z nas a tym bardziej kosztem przymuszonych wyrzeczeń innych bo takie zaspokajanie wszystkich żądań wszelkiej maści słabszych jednostek może sprawić że jako samodzielny i samowystarczalny bez prawa żądań czegokolwiek od innych to ja będę dyskryminowany. Pomysł opodatkowania najbogatszych dla najsłabszych może by i był akceptowalny gdyby państwo nie preferowało swoich byczków goryli którzy w pełni wieku produkcyjnego są emerytami przedterminowymi za to że byli siepaczami Władzy jak by demokratyczna nie była to jednak używająca przymusu jeśli ma być władzą i dla tych jest bo siłę reprezentują gdy dla słabych - nie ma i trzeba kolejne daniny..
Wszystko spada na barki najwartościowszej klasy ludzi którzy ciągną to wszystko pracujących w najróżniejszych zawodach produkcyjno usługowych również jako zarządzający, bez których nie było by nic a Ci pracują do późnej starości z czego wielu by się kwalifikowało jako niepełnosprawni tylko szacunek dla samych siebie a często i rzeczywista nieudolność sprawiają że "zasuwają" nieraz na niewdzięcznych stanowiskach różnych sprzątaczek, pielęgniarek, pracowników fizycznych za minimalne wynagrodzenie słono jeszcze opodatkowane bez skargi i pikietowania instytucji publicznych choć też mają prawo i Oni gorzej wychodzą finansowo niż niepełnosprawni bo jeszcze i nowe pokolenie wielu wychowuje. Pomysł jednolitego zasiłku na dzieci był koniecznością i to ani wina wni zasługa PiS-u Oni tylko reagowali na bieżąco na wymóg sytuacji bo wymieramy a i "nędza w Polsce miała twarz dziecka najczęściej" a że pierwsi to pisowcy dostrzegli to i wygrali.
Marek zarzucił mi pogardę w kontekście "złomu pracowniczego" ale czy szczerze na większy szacunek zasługuje nędzarz nie żądający niczego od nikogo tylko mniej lub bardziej udolnie próbujący uciułać grosze pracą na przeżycie od tego który siłą ode mnie chce daninę wymusić "bo mu się należy".
Ten sam Marek wspomniał gdzieś wcześniej o rodzinie z dziećmi "prowadzonymi" "od małego" na rentierów socjalu aby prawne wymogi spełniły tylko ja tego nie nazwę pogardą a brutalnym pragmatyzmem i to często uzasadnionym.
Dobrze "szanowni" protestujący, zwróciliście uwagę na problem ale to nie wy będziecie decydować ile i nie dlatego dostaniecie żeście zmusili a dla tego że inni wykazują się empatią i uznają was za swój problem konieczny bo darem niebios to wy nie jesteście bo takich Hawkingów świat zna niewielu. 
Brutalna prawda, nic więcej czy to komu pasuje do programów politycznych czy nie.

Trochę opóźniony odpał mam bo Mirro kolejne posty w międzyczasie... ale ten jego był przemyślany i bez wątpliwości autorski a ostatnie z niego zdanie zobowiązuje do szacunku wobec i tych ludzi, tej części bo niektórzy raczej szukają tylko darmowych zasiłków niczego w zamian nie oferując, bodaj dobrej woli.
Opiekunowie zaś zasługują na traktowanie jak pełnowartościowi pracownicy i tego bronić trzeba i jakoś uprawomocnić bo w każdej chwili może stać się jednym z nich każdy z nas i to nie świadomy wybór a konieczność życiowa najczęściej.
Czy to komu się podoba czy nie, mamy socjalną unię i państwo to skoro musi być ten socjal niech będzie możliwie najsprawiedliwszy

PiS nie PiS ale kto by nie rządził musi się z tym uporać bo sprawa niezałatwiona od niepamiętnych czasów i rządzicieli.

o tak przy święcie mi się naklikało bo w polu nikogo nie widzę i trochę zdezorientowany siedzę choć mi pola chwastem zarastają niepryskane bo tydzień lało a i na jutro znów deszcz nadają a tu jakieś kościółkowe święto choć etatowe firmy idą pełną parą. Nie wiem co zrobię ale trochę tych świąt za dużo w wiejskiej tradycji dla jednych a dla drugich zabobonie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Post przemyślany i chyba o taką dyskusję by chodziło. 
Co do święta to niestety dziś nie mogę odpuścić sobie. Tym bardziej że w końcu do posiania jeszcze 70ha szparagówki a mokro i od jutra też ma coś kapać. Siłą rzeczy opryskami dziś się zajmę. Może to moją największą przewiną nie będzie. :D

Opublikowano (edytowane)

oj to ja też chyba czepię opryskiwacz bo komosa jarówkę przerosła (no trochę przesadzam ale ilościowo dawno tyle widziałem) a rzepak w fasoli z niskich dawek basagranu mi wyrośnie.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

,,Bolcio,,  Dał  popis  w Sejmie  tego można było się spodziewać   xD  xD  xD

,,Wam się należy !!!   Panie Prezydencie pan z nami zostanie mamy  materac  dla pana   Ja nie mogę ja mam ważne spotkanie  o 18:00,,   

xD  xD  xD  xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v