Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś..... .

Daron64, zetorki12, DTaras - drogie ameby, właśnie o to chodzi co napisaliście , lecz to wy zaprzeczacie w swoich postach faktom wykorzystania gazu do likwidacji zydów. Tak samo jak zaprzeczacie milczeniem ,że metoda ta została przygotowana przy współudziale zydów. W kryminalistyce i nie tylko wskazaniem winnego  lub podejrzanego obciąża się osoby które odniosły z przestępstwa największe korzyści. Odpowiedzcie sobie sami , w świetle ogólnoświatowych zdarzeń i chociażby ostatnich amerykańskich ustaw kto takie największe korzyści uzyskał ? Ogromne odszkodowania, a nawet powstanie swojego państwa , prawo do dalszych roszczeń i bezkarne mordowanie innych nacji.  Te zyski z premedytacją zaplanowano już w latach trzydziestych.  Więc nie pieprzcie mi tu o jakimś holocośtam , bo to tylko maszynka do robienia kasy. Bogaci zydzi pozbyli się zydowskiej biedoty aby było mniej do podziału. Współuczestniczyli w zwykłym morderstwie swoich współwyznawców , tak jak zydowska policja w gettcie. Zydowskie koncerny współfinansowały działalność IG Farben , producenta śmiercionośnego gazu ,  co bezsprzecznie zostało udowodnione.

Jestem chory, tak jestem chory. Czuję się nie najlepiej , gdy mnie Polaka oskarża się o wszystkie nieszczęścia tego świata i nagabuje abym przyznał się do tego holocośtam, do rzekomych długów i odszkodowań których nie popełniłem. A nie popełniłem bo mnie wówczas na świecie nie było , podobnie jak was.  Drażni mnie ,że w "polskich" mediach  zyd stawiany jest ponad wszystko , jego opinia czy nawet najgłupsza wypowiedź uznawana za prawdę objawioną.  Do tego dyktat zydów z izraela, USA i krajów zachodnich wobec Polski i Polaków , to jakaś parodia . Tak, parodia życia.  Nie tak sobie wyobrażałem wolną Polskę i życie dla swoich dzieci.

Daron64, tak na marginesie podciągać to sobie możesz majtki na gumce w toalecie .  Możesz tez fachowo  zaprzeczyć moim wypowiedziom.

143994-e4990f03008a3e14471e3cde1b55c03f.jpg

Daron64, zetorki12, DTaras - drogie ameby, właśnie o to chodzi co napisaliście , lecz to wy zaprzeczacie w swoich postach faktom wykorzystania gazu do likwidacji zydów. Tak samo jak zaprzeczacie milczeniem ,że metoda ta została przygotowana przy współudziale zydów. W kryminalistyce i nie tylko wskazaniem winnego  lub podejrzanego obciąża się osoby które odniosły z przestępstwa największe korzyści. Odpowiedzcie sobie sami , w świetle ogólnoświatowych zdarzeń i chociażby ostatnich amerykańskich ustaw kto takie największe korzyści uzyskał ? Ogromne odszkodowania, a nawet powstanie swojego państwa , prawo do dalszych roszczeń i bezkarne mordowanie innych nacji.  Te zyski z premedytacją zaplanowano już w latach trzydziestych.  Więc nie pieprzcie mi tu o jakimś holocośtam , bo to tylko maszynka do robienia kasy. Bogaci zydzi pozbyli się zydowskiej biedoty aby było mniej do podziału. Współuczestniczyli w zwykłym morderstwie swoich współwyznawców , tak jak zydowska policja w gettcie. Zydowskie koncerny współfinansowały działalność IG Farben , producenta śmiercionośnego gazu ,  co bezsprzecznie zostało udowodnione.

Jestem chory, tak jestem chory. Czuję się nie najlepiej , gdy mnie Polaka oskarża się o wszystkie nieszczęścia tego świata i nagabuje abym przyznał się do tego holocośtam, do rzekomych długów i odszkodowań których nie popełniłem. A nie popełniłem bo mnie wówczas na świecie nie było , podobnie jak was.  Drażni mnie ,że w "polskich" mediach  zyd stawiany jest ponad wszystko , jego opinia czy nawet najgłupsza wypowiedź uznawana za prawdę objawioną.  Do tego dyktat zydów z izraela, USA i krajów zachodnich wobec Polski i Polaków , to jakaś parodia . Tak, parodia życia.  Nie tak sobie wyobrażałem wolną Polskę i życie dla swoich dzieci.

Daron64, tak na marginesie podciągać to sobie możesz majtki na gumce w toalecie .  Możesz tez fachowo  zaprzeczyć moim wypowiedziom.

• Like 1
Opublikowano

Matko , ale ty chory . O.oWeź przestań mówić że ty Polak , bo to tylko Nam wstyd przynosi .

Opublikowano (edytowane)

Reksio,  amebo,  wroc-jamochlonie(dzięki @mirro) -  z jednej strony silisz  się na jakieś pseudonaukowe wywody,  a z drugiej rzucasz ambitne teksty, na poziomie  nawet nie gimnazjum, o podciąganiu gumy.  Tak samo komiczne,  jak przypisywanie mi jakiegokolwiek stanowiska w sprawie Żydów, gdy jedyne do czego się odnosilem,  to twój tekst o gazie.  Ja odpowiadam za to,  co napisałem,  a nie za to, co ty z tego odczytales, prawdziwy polaku. 

Edytowane przez daron64
Gość marekfarmer
Opublikowano
4 godziny temu, zetorki12 napisał:

To próbowanie ile czasu ma trwać ? Tyle co i nadzieja ?

No i do jakiej konkluzji doszedłeś po tym porównaniu ?

któryś  z nich  kłamie 

4 godziny temu, Ulman napisał:

1. Marek - czemu nie złożą e Rosji? Może złozyli by kilka newralgicznych fragmentów. Może by tam w ogóle ktoś pojechał na wstepnę ocenę szczątków. Może ktoś w ogóle postarał by się o zwrot? 

2. Czy kłamał czy nie kłąmał to nikt tego nie sprawdzi. Ty będziesz wierzył ze kłamał bo co masz zrobić

3. Po co wyjaśniać jak nie wyjasniąO.o Jaka jest celowość takich dzałań? To taki sam efekt jakbyś z siewnikiem po polu jeździł wiedząc ze nie ma nasion w środku. Jaki byłby sens takich działań? Po co takie rzeczy robić?

1. A czemu  Holendrzy zabrali wrak  z Ukrainy  i  składali go u siebie  a nie na Ukrainie ???

2.  Kłamał  albo  Graś  albo  ,,Profesur,,

3. Należy próbować  wyjaśnić   bo prawda należny się tym 96 ofiarom Katastrofy i tym wszystkim związanym z lotem do smoleńska  którzy w dziwnych okolicznościach  ,,popełnili Samobójstwo,,

Opublikowano
1 bo tam wojna 2 kurtuazja - rozmowa na żadnym szczeblu więc mieli przyznać, że cerdolili farmazony? 3 prawda jest taka że samolot dupnął w ziemię i zgineli wszyscy na pokładzie. Błąd ludzki. Nieważne czy na ziemi był ktoś winien skoro to pilot skierował statek na ziemię. Co do eksplozji już nikt chyba niema złudzeń.
Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

któryś  z nich  kłamie 

1. A czemu  Holendrzy zabrali wrak  z Ukrainy  i  składali go u siebie  a nie na Ukrainie ???

3. Należy próbować  wyjaśnić   bo prawda należny się tym 96 ofiarom Katastrofy i tym wszystkim związanym z lotem do smoleńska  którzy w dziwnych okolicznościach  ,,popełnili Samobójstwo,,

Ciekawe jakie byłoby wycie gdyby Tusk powiedział że nie pamięta o czym rozmawiali? Poza tym zeznawał pod przysięgą a sąd nie wytknął mu że błądzi w zeznaniach, więc przyjmujemy iż mówił prawdę, Jak ktoś chce być skrupulatny to niech wyśle zapytanie do Putina czy pamięta tamtą rozmowę i czego dotyczyła. :D
I najtrudniejsze zadanie. Jak tu wyjaśnić samobójcy że jego śmierć miała związek z katastrofą Smoleńską? A jak ofiarom katastrofy, dlaczego zginęli?
No i właściwie to wypadało by na początku ustalić czy dana komisja, albo ktoś inny ma cokolwiek wyjaśnić albo ustalić i co zrobimy potem z wynikiem pracy. Albo co ważniejsze, jak się zachowamy gdy wynik będzie odbiegał od naszych oczekiwań.
Na razie, poza komisją Millera, nikt niczego nie bada tylko brzydko mówiąc grzebie się w tej katastrofie. Jak coś wygrzebie to ogłasza że oto nastąpił nagły zwrot w wyjaśnianiu katastrofy . Potem prokuratura odpowiada że  generalnie ich to nie interesuje bo mają swoich ekspertów, a naród żyje sensacją.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, marekfarmer napisał:

któryś  z nich  kłamie 

1. Zabrali , bo im  go wydali by zachód wiedział jaka ta Rosja zła. Nam nie wydali bo swirują ale zapraszali do badań wraku w Rosji i nikt sie nie pofatygował. Rozegrali nas pięknie bo w świat poszedł przekaz ze nie bronią dostepu do wraku ale my nie chcemy go nawet badać tylko snujemy fantastyczne teorie. Jak ktoś śledzi zmienność teorii Antka to szybko wywnioskuje kto świruje pawiana.

2. Nawet jak kłamał to co mu zrobią? Powie że mógł się mylić bo dawno było. Jakby mówili to samo to by pewnie znaczyło że uzgodnili kłamliwe zeznania.

3. Jaki sens ma próbowanie jak wiadomo że nic z tego nie będzie. Jak samóbójstwa były dziwne to niech udowodnią ze była wina osób trzecich. Jednak by mit smoleński mógł trwać nigdy tego nie zrobią. Niech ludzie wierzą w co chcą bo dopowiedzą sobie teorie rodem z Monty Pythona

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

I po kiego wała wydawać 14 mld na śmigłowce, kiedy za 18 mln można spłodzić kwity przedłużając resursy tym co jeszcze są w stanie oderwać się od ziemi.:D
"3. Regionalna Baza Logistyczna zawarła warte ponad 18 mln zł umowy z Instytutem Technicznym Wojsk Lotniczych. Dotyczą one opracowania dokumentacji związanej z przedłużeniem resursów sprzętu lotniczego, w tym śmigłowców Mi-17, Mi-8, Mi-2 i Mi-14 oraz analizy niezawodności i badań związanych z eksploatacją samolotów F-16, MiG-29, Su-22, PZL-130 TC-II i G550."
http://www.defence24.pl/dluzsze-resursy-smiglowcow-i-badania-samolotow-dokumentacja-za-18-mln-zl

Taki prosty zabieg a jakie oszczędności. PO powinno uczyć się od miłościwie panujących rozwiązywania problemów w tym zakresie. Choć w tym przypadku wizja latania na drzwiach od stodoły staje się przeraźliwie realna.

Opublikowano
Dnia 26.04.2018 o 00:05, Ulman napisał:

Wysusza ale i tak mam wystarczające podsiąkanie. W 2015 miałem rekordy. Poczytaj o czarnoziemach Tomaszowsko Hrubieszowskich, czarnoziemach lesno stepowych na wyżynie zachodnio wołyńskiej ew grzędzie sokalskiej. Powinieneś sie wybrać żeby zobaczyć jak dobra ziemia wygląda.   

nam tłumaczą ze gupczyce mają naj i ziemi i pogody ok 60km ode mnie 

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

1. Zabrali , bo im  go wydali by zachód wiedział jaka ta Rosja zła. Nam nie wydali bo swirują ale zapraszali do badań wraku w Rosji i nikt sie nie pofatygował. Rozegrali nas pięknie bo w świat poszedł przekaz ze nie bronią dostepu do wraku ale my nie chcemy go nawet badać tylko snujemy fantastyczne teorie. Jak ktoś śledzi zmienność teorii Antka to szybko wywnioskuje kto świruje pawiana.

2. Nawet jak kłamał to co mu zrobią? Powie że mógł się mylić bo dawno było. Jakby mówili to samo to by pewnie znaczyło że uzgodnili kłamliwe zeznania.

3. Jaki sens ma próbowanie jak wiadomo że nic z tego nie będzie. Jak samóbójstwa były dziwne to niech udowodnią ze była wina osób trzecich. Jednak by mit smoleński mógł trwać nigdy tego nie zrobią. Niech ludzie wierzą w co chcą bo dopowiedzą sobie teorie rodem z Monty Pythona

,,Profesur,, mówił że pamięta  bardzo  dobrze  więc  kto kłamał  ,,Profesur,, czy Graś  ???

Sens  ma taki że ,,nadzieje  z Panem Bogiem nie umiera nigdy,,

Janusz Korwin-Mikke o protestujących w Sejmie: Żyli przez 40 lat bez tych zasiłków, więc mogą żyć dalej

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/573387,janusz-korwin-mikke-protestujacy-w-sejmie-szantazysci.html

Opublikowano

Tym czasem zwiazkowa swołocz skarży na pracujacych https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/zabka-chce-obejsc-zakaz-handlu-solidarnosc-krytykuje-zachowanie-sieci/k8p8k3g

Roman- Głubczyce są swietne bo to też gleby pylaste , próchniczne i podobnego pochodzenia. Jednak u nich jest ok 40 - 50cm warstwy próchnicznej a potem podkład gliniasty . U mnie jest 40-80 wastwy próchnicznej a pod spodem kilka metrów lessu. Jesli chodzi o pogodę to Głubczyce maja dłuższą wegetacje ale też sa narazone na późniejsze przymrozki i bardziej gwałtowne zjawiska pogodowe. 

Marek- no i co jak kłamał? I tak nic mu nie zrobią a jedynie ty masz frajde, zajecie i nadzieję że może w końcu cokolwiek mu zrobią. Takie przesłuchania są właśnie ku uciesze gawiedzi mimo ze nic z nich nie wynika, Co niby twoim zdaniem tam padło podczas rozmowy? 

Tusk - może załatwimy Lecha?

Putin - który to ? Ten z kotem czy ten z żoną?

Tusk - ten żonaty.

Putin - no tego to tak bo przepedził nasze wojska z Gruzji

Tusk - no i krzesło mi zabrał

To bys chciał usłyszeć?O.o

Z tym "nadzieje z Panem Bogiem ......"  to przekaz dnia czy kolejna wymówka z cyklu "....to sobie poszukaj   " uzywana jak nie wiesz co napisać?? Nie umiesz inaczej wytłumaczyć głupoty jak przy pomocy Pana Boga? Miotasz sie chłopie bo to jest bzdura nie do obrony. Robienie czegos więdząc ze to na nic,  jest domeną głupków albo skazańców. 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

JKM  ma rację  czy  nie w kwestii  protestujących w sejmie  ???

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Rozważając temat czysto logicznie - tak. Nie zmieniły się warunki funkcjonowania rodzin niepełnosprawnych. Mogli dotąd zyc - mogli by i teraz. Tak samo jak bez 500+ żyli.  Jednak najgorsze jest to że po spełnieniu ich żądań przyjdą następni  i tak po kolei trzeba będzie zadowalać kolejne socjalnie wymagające grupy szantażujące  rząd. Z dużymi grupami społecznymi rząd nie powinien mieć problemu bo ugłaskał zwiazkowe draństwo dając im dobre stołki ale takie teoretycznie małe i rozproszone ale bardzo nie wygodne grupy będą ich teraz doić bo i do wyborów coraz bliżej. JKM jest mało empatyczny bo taka jest prawica. Jedni maja lepiej inni gorzej, jedni maja szczęście a inni pecha. Tak było od zawsze i jest to normalne.

Uleganie jakiemukolwiek szantażowi nie jest metodą. Z resztą nasz dzielny rząd od 2 lat głosi że nie będzie ulegał szantażowi Brukseli i jakos to popierasz

Normalnie powinno sie tych ludzi rozgonić do domów a jak emocje opadną zaprosić na rzeczowe rozmowy. Udane wymuszenie czegoś okupacją jest dowodem słabości państwa.

Opublikowano

wedlug prawicowych mediow pierwsze dwa "smolenskie" samobojstwo bylo juz w 2009 i III 2010 r;).

w tvp-info bylo wydanie specjalne na temat tego ze matka wasserman kupila mieszkanie w krakowskiej kamienicy "sprywatyzowanej" pare lat temu ?????????, sprawa zajmuje sie prokuratura-pierwszy dzien kampanii i walka sie zaczela:P

straj generalny w locie- widac sytuacja nie jest taka dobra jak w dzienniku podaja........

proponuje zrobic zbiorke na dobrego psychiatre dla ereksia- bo i ta dziedzine panstwowej medycyny dotknela zapasc.

Opublikowano

Coś więcej o pierwszym akapicie? 

Wiesz to musiała być akcja zakrojona na szeroką skalę,  planowana z dużym wyprzedzeniem.. 

Ostatni akapit-nie odpisuje, boję się,  że zbiera siły do ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej na forum. Dowiemy się może,  kto jeszcze jest ameba, albo kogo by na wczasy wysłał.. 

Opublikowano (edytowane)

http://www.wnp.pl/parlamentarny/sondaze/znowu-rosnie-poparcia-dla-pis,306.html

Pamiętacie jak pisałem, że druga kadencja jest dla pisu realna. Chyba się myliłem. Opozycja ma razem 6 % więcej niż PiS i Kukiz razem. Za dwa lata może się rozlec głośny kwik odrywanych od koryta pisowskich notabli. Dlatego te nagrody tak chapią. Oczywiście sondaże nie pokazują idealnego poparcia. Ale widać, że przewaga pisu wcale nie jest taka mocna jak było kiedyś.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Póki co opozycja nie ma jakiegoś dobrego pomysłu żeby przyciągnąć wyborców . Sama krytyka im nie wystarczy do wygrania . PiS musiałby nieźle się wygłupić żeby przegrać .

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Ulman napisał:

Rozważając temat czysto logicznie - tak. Nie zmieniły się warunki funkcjonowania rodzin niepełnosprawnych. Mogli dotąd zyc - mogli by i teraz. Tak samo jak bez 500+ żyli.  Jednak najgorsze jest to że po spełnieniu ich żądań przyjdą następni  i tak po kolei trzeba będzie zadowalać kolejne socjalnie wymagające grupy szantażujące  rząd. Z dużymi grupami społecznymi rząd nie powinien mieć problemu bo ugłaskał zwiazkowe draństwo dając im dobre stołki ale takie teoretycznie małe i rozproszone ale bardzo nie wygodne grupy będą ich teraz doić bo i do wyborów coraz bliżej. JKM jest mało empatyczny bo taka jest prawica. Jedni maja lepiej inni gorzej, jedni maja szczęście a inni pecha. Tak było od zawsze i jest to normalne.

Uleganie jakiemukolwiek szantażowi nie jest metodą. Z resztą nasz dzielny rząd od 2 lat głosi że nie będzie ulegał szantażowi Brukseli i jakos to popierasz

Normalnie powinno sie tych ludzi rozgonić do domów a jak emocje opadną zaprosić na rzeczowe rozmowy. Udane wymuszenie czegoś okupacją jest dowodem słabości państwa.

Czyli  nie   popierasz  tego  protestu 

,,Jak wynika z badania instytutu Pollster na zlecenie „Super Expressu”, chęć głosowania na Prawo i Sprawiedliwość deklaruje aż 42 proc. Polaków. Oznacza to wzrost o 1 pkt procentowy w porównaniu do poprzedniego badania. ,,

https://wpolityce.pl/polityka/392179-sondaz-pis-zdecydowanym-liderem-rosnie-poparcie-dla-partii-rzadzacej-dobry-wynik-kukiz15

Ciekawe co na to Ulman i Zetorki12  ??

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/historia-swini-kruszynki-ktora-blakala-sie-po-miescie/mvbmg12

xDxDxDxDxDxDxDxD

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Wiadomo i tak że wszystkich ... i to łącznie ze swoją żydowską rodziną .:D

Kruszynkę już pokazywałem . Pytałem dlaczego ta świnia bez kolczyka ibioasekuracji nie wymagają . Według przepisów powinna być natychmiast zutylizowana . Cały czas twierdzę że walczą z rolnikiem , a nie ASF .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Naganny nie jest sam protest a uległość rządu wobec szantażystów. Po nich przyjdą kolejni i przerobią przećwiczony przez rodziny niepełnosprawnych scenariusz. 

Zastanawia mnie to co mówiła premier Szydło - "wystarczy nie kraść i na wszystko starczy" Tyle że jakoś im nie starcza nawet mimo nakładania i podnoszenia podatków. Mówiła " półprawdę":D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v