Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie bój się. Teraz w Polsce mamy opcję żydowsko-amerykańską(cyt z Michalkiewicza) także oddadzą także Hotzmanowi... Trybunał Konstytucyjny zaraz "naprawi" ustawę, USA jak i Izrael będą zadowoleni... I jeszcze zapłacimy za utracone udziały w przedwojennych firmach... :D

Opublikowano

Powie się, że to była decyzja suwerennego sądu konstytucyjnego i jakoś przejdzie...Poza tym przykryje to się jakimś tematem zastępczym i będzie OK.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, lukejro napisał:

Jeśli chodzi o Warszawę to rekompensaty można płacić spadkobiercom (nie tylko żydom) za utraconą ziemię. Za budynki niech zapłacą Niemcy. Należy pamiętać, że Warszawę jak i wiele miast odbudowano za pieniądze wszystkich Polaków. Nie tylko były to środki z budżetu ale też ze zbiórek, moi rodzice doskonale pamiętają jak w szkołach "dobrowolnie" kupowali obowiązkowe cegiełki na odbudowę Warszawy.

Spadkobiercy w większości już dostali. Gminy żydowskie za obiekty należące do gmin żydowskich jako majątek wspólny tez już dostały. Tu chodzi o mienie prywatne, co do którego nie ma spadkobierców bo np całe rodziny wymordowano lub zginęły na wojnie. Teraz organizacje żydowskie lub gminy żydowskie chcą za to mienie kasy. Ale nie mają na to szans. Bo jakieś ustawy amerykańskie nie działają w Polsce. Tak samo jak głupia ustawa pisu o IPN nie działa za granicą.  Zresztą podobnie jest w innych krajach. Jeśli jakiś Polak mający majątek za granica umrze i nie zostawi spadkobierców majątek przejdzie na rzecz państwa na terenie którego się znajduje.

Szkoda, że pis swoją głupia ustawą o IPN przykleił do Polski łatkę antysemitów. Teraz będzie łatwiej naciskać na nasz kraj organizacjom Żydowskim bo zostaliśmy postawieni przez nasz własny rząd w złym świetle jako wrogowie Żydów.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

jak pisałem to co należało do gmin jako majątek gmin zostało w zasadzie po oddawane. Tu chodzi o majątki, które gminy chcą odzyskać a które należały do Żydów, którzy nie pozostawili spadkobierców.

Opublikowano

To może my zacznijmy się upominać o majątek po Polakach z USA którzy nie mieli spadkobierców. Prawda jest niestety taka, że PiS zrobi to co chce USA.

Opublikowano
To mpże Twoja gmina była taka łaskawa bo moja nie była. Na Mokotowie przy Domaniewskiej w MSW stawiałem się na tzw. rozprawy. Nie kończyły się oddaniem czegokolwiek. Sprawa zostawała zawieszona nawet jak miałem dowód z zapisów w rejestrze, że nie odebrano a gmina zbyła majątek i uległa rozwiązaniu w latach 30.
Gmina żydowska oczywiście.
Opublikowano

Oj tam narzekacie. PIS co by nie zrobił to jakąś ciemnotę o wstawaniu z kolan wciśnie a TVP powie że tak jest słusznie i patriotycznie i ciemny lud to kupi. Mało tego -  jeszcze będzie bronił tak jak komisji smoleńskiej. :D

Opublikowano

u nas w jednej karczmie zrobiono ubojnie a z drugiej masarnie i na te swinskie przybytki -jedna rozwalona a druga w ruinie -nie bylo chetnych, kolo mnie byla karczma katolicka . ja do skansenu w krakowie wywiezli i zrobili z niej plebanie sasiedniego kosciola

kandydatka na prezydenta krakowa- corka zasluzonego prokutatora prl i budowniczego plastikowego gazociagu, jak to w pisie -panna z odzysku, wlascicielka slynnej wanny z jacuzzi, do tego trzeba dodac sprawe smierci na budowie domu robotnika zatrudnionego na czarno- bedzie sie dzialo, na pewno te fakty zostana przypomniane w kampanii.

u mnie jest taka laweczka niepodleglosci-nie wiem ile kosztowala bo dane z 1928 r sie nie zachowaly:D, stoi juz 90 lat i niejeden raz sie ja beszczescilo, ma pecha ze stoi na rynku kolo przystanku, a toi-toi dopiero 3 lata temu postawili, niejedno piwko i flache w mlodosci sie wypilo, czekajac na autobus sie opalalo, prowadzilo glebokie rozmowy o sensie zyciaB|.

tylko te slowa wyryte duzymi literami-bog-honor-ojczyzna-zaklocaly relaks, a jak niedawno dolozono orla z brazu to zaraz go ukradziono, teraz jest z marmuru i jeszcze stoi.

moze temu ze oprocz napisu niczym sie nie roznil od wyrosnietej lawki parkowej przetrwal bez uszkodzen hiltlera i stalina..........

Opublikowano

zydów nie wsadzamy , ale jakby coś........ .

Z obzydzeniem  stwierdzam ,że serwis Agrofoto ucieka się do wybiórczej oceny i cenzury wypowiedzi, oraz do ich usuwania w imię jedynie słusznej linii zydowskich interesów. Jest to powrót do czasów , które ponoć już dawno minęły , a jak się okazuje nadal trwają.  W dobie zydowskiego bałwochwalstwa,pochwały gejostwa, reklamy wynaturzeń, zakłamania historii , nie jest niczym dziwnym ,że i ten rzekomo rolniczy portal został zinfiltrowany przez  ignorantów ślepo posłusznych .

W swoich kontrowersyjnych wypowiedziach przedstawiałem opinię antysemity , którego przemyślenia, złośliwości, uszczypliwości i przytyki są wymierzone w zydów, ich roszczenia i ich postępowanie wobec innych nacji. Mogłem się  mylić, jednak nie spotkałem się na tym forum z rzeczową odpowiedzią w przedstawianych tematach , co utwierdza mnie w przekonaniu ,że w swoich wypowiedziach przedstawiałem prawdę . Bo czyż nie jest prawdą , że za SOLIDARNOŚCIĄ stali tacy ludzie jak: Mazowiecki, Kuroń, Geremek, Michnik, Krzaklewski, ba nawet Krzywonos ? Może się mylę , a wymienione nazwiska odmieniają się inaczej ? Czyż nie jest prawdą ,że programy telewizyjne są prowadzone przez zydów i dzieciątka dygnitarzy NKWD, UB,SB,MO itp?  Jeśli ktoś jest Polakiem to gdzie mieszka? Pewnie w Polsce. Jeśli ktoś jest zydem to gdzie mieszka?  No tak, ale czemu w Polsce?  Po co on nam w Polsce? Czy do zliczania odszkodowań za to holocośtam , czy do badania poziomu antysemityzmu? Nie wiem. A może do szpiegowania na rzecz Brukseli i donoszenia na kraj nad Wisłą? A czy wy wiecie?

Gdzie tu kłamstwo? No może ten gaz.  Wiadomo ,że od gazu oczy bolą , ale żeby tak od razu  posty usuwać, bo słowo jakieś niecenzuralne. Amerykanie, zydzi i Niemcy nie mieli z tym problemu . Pierwsi dofinansowali produkcję,  a ci ostatni ją umiejętnie przetestowali.  Kłamstwo? Nie , chyba że się mylę tak jak wywiad brytyjski w sprawie Iraku. A Niemcy w temacie gazu stale pracują na okrągło. A to Nord Stream I, II, III, a w Polsce jakieś fobie. Gaz to gaz.

Jeśli chcecie mi zarzucić nawoływanie do kłótni , to wykażcie w jaki sposób. Przedstawianie opinii o historii wydarzenia takim powodowaniem kłótni nie jest. Sam napisałem, że jeśli treść mojego wpisu komuś nie odpowiada , to należy go przewinąć dalej.  Jak to możliwe , ze mieszkając w swoim , demokratycznym  kraju , ja antysemita nie mogę wypowiedzieć swoich przekonań i poglądów , ale może to zrobić publicznie jakiś Biedroń czy Poniedziałek?  Jakie to dokonania R.Petru, K.Lubnauer, p.Pichowicz, niejakiego Szczerby, Kamińskiego Michała, Nitrasa czy Budki powodują , że każde ich kłamstwo i chamskie zachowanie spotyka się z promocją w mediach?

To tylko niektóre wątpliwości antysemity , Polaka który ma tego g...a dość.

jewish-censorship-piss-on-91.jpg

Opublikowano (edytowane)

Człowieku,  nikt za twoje wypociny o Żydach nic ci nie robił. Dostałeś dopiero w momencie napisania tekstu o wczasach na południu i gazie. Jak dla mnie możesz sobie nie lubić i nie tolerować kogo tam ci się podoba. Ty Żydów,  ulman Ukraińców. 

Na miejscu ludzi,  którzy tu rzadza to bym się zastanowił,  czy pod art. 255 kk tego tekstu o gazie podciągnąć nie można. Napewno bym cie tu nie tolerowal.  To, że jeszcze tu jesteś i dalej piszesz,  świadczy tylko o tym,  że włodarze pozwalają na dość swobodna wypowiedź,  a tylko już naprawdę skrajne usuwają. A ten jeszcze narzeka,  biedny ucisniony. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Toż to bydle niczym się różni od takich samych pojebów rozjeżdżających z premedytacją ludzi , tylko dlatego że są innego wyznania . Dawno prokurator takim powinien się zająć .

Opublikowano
Dron - jak już kiedyś napisałem podpada mi ten człowiek pod psychopatę. Za grosz emocji - odrzucenie holokaustu, traktowanie innej nacji przedmiotowo Brak naturalnej skłonności uczenia się - zafiksowany na ukierunkowanym podejściu do sprawy semickiej, nie przyjmuje innych punktów widzenia bombardując otoczenie własną lub przejętą opinią. Brak relacji interpersonalnych - nie reaguje na zwracanie mu uwagi, atakuje innych wyrażających opinie odmienne od jego.
Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

Miałem kiedyś przełożonego, który wykorzystując moją dobrą wyobraźnię , stawiał mi rozkaz bojowy do obrony  w odległości jakichś 20km od faktycznego miejsca jej organizacji, bo mu się nie chciało jechać na rekonesans..
Najpierw spytał czy pod najbliższym drzewem widzę czołg. Odpowiedziałem że nie. Kazał mi się przyjrzeć jeszcze raz. Teraz odpowiedziałem że tak. Skwitował to słowami że skoro mam dużą wyobraźnię to postawi mi rozkaz tu na miejscu , bo on się tłuc tam nie ma zamiaru.
Dobrze to się nie skończyło, to tak per analogia do wyobraźni komisji.

Co to  Wojsko ludowe  robiło z ludzi  :( 

Widać  ta  bujna wyobraźnia  została  ci po dziś  dzień  :) 

10 godzin temu, Ulman napisał:

Zetorki  , Oni sa po pierwsze za głupi żeby to zbadać a po drugie musza jechać na antyrosyjską nutę. Gdyby tam pojechali i badali przez miesiąc to cześć ludzi mogła by zobaczyć że zła wola leży po naszej stronie. Najlepiej nie robić nic tylko oskarżać wszystkich dokoła i snuć teorie od czapy.

Marek , wrak w Rosji nie nadaje się do zbadania a w kraju juz by się nadawałO.o:):D

Wymysliłeś po co jest ta komisja skoro nic nie może i nic nie zrobi?

Teraz będą oddawać żydom majątki i to tez będzie wina Tuska?  Co to dla nich żeby się z tego wykręcić?  Uchwalą w nocy ustawę odstepującą od tej deklaracji i po kłopocie. 

W  Polsce by go złożyli  i by było wiadomo  co się stało a w Rosji  tego nie zrobią .

A  ,,Profesur,,  kłamał w sądzie na temat  treści  jego  Rozmowy  z Putinem  na Sopockim Molo  w 2009 roku  czy mówił  prawdę     ??????

Opublikowano (edytowane)

Pewno "półprawdę" mówił .:D

To może niech komisję rozwiążą do czasu zwrotu wraku ? Jak sądzisz ?

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Nie 

Niech próbują  wyjąsnić

,,nadzieja  z Panem Bogiem nie umiera nigdy,,

:)  :)  :) 

,,Poniedziałkowe zeznanie pod przysięgą Donalda Tuska porównano ze słowami Pawła Grasia, sekretarza stanu oraz rzecznika prasowego w jego rządzie. Znaleziono pewne nieścisłości.

W spotkaniu na molo, które trwało kilka minut, rozmawialiśmy o sprawach czysto kurtuazyjnych. Dość dokładnie pamiętam rozmowę, była prowadzona na zmianę, po rosyjsku, angielsku, niemiecku ze względu na nasze możliwości językowe. Pokazywałem, gdzie jest plaża, po której biegam, gdzie jest mój dom. Premier Putin opowiadał, że ma bardzo dużo ochrony, także w mieszkaniu, i z tego powodu cierpi

- mówił w poniedziałek Tusk.

Co o rozmowie na sopockim molo mówił Paweł Graś?

Temat Katynia był tematem rozmowy miedzy panami premierami, panem premierem Tuskiem i panem premierem Putinem,  podczas spotkania w Sopocie

– mówił 1.09.2009 roku Paweł Graś.,,

http://niezalezna.pl/223528-tuska-pograzyl-jego-najblizszy-wspolpracownik-rozmowa-na-sopockim-molo-oczami-pawla-grasia-wideo

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

To próbowanie ile czasu ma trwać ? Tyle co i nadzieja ?

No i do jakiej konkluzji doszedłeś po tym porównaniu ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Oj tam narzekacie. Jedni wierzą że wszystko wina żydów a inni  że wina Tuska

Marek - czemu nie złożą e Rosji? Może złozyli by kilka newralgicznych fragmentów. Może by tam w ogóle ktoś pojechał na wstepnę ocenę szczątków. Może ktoś w ogóle postarał by się o zwrot? 

Czy kłamał czy nie kłąmał to nikt tego nie sprawdzi. Ty będziesz wierzył ze kłamał bo co masz zrobić

Po co wyjaśniać jak nie wyjasniąO.o Jaka jest celowość takich dzałań? To taki sam efekt jakbyś z siewnikiem po polu jeździł wiedząc ze nie ma nasion w środku. Jaki byłby sens takich działań? Po co takie rzeczy robić?

Zetorki - próbowanie bedzie dotąd dopóki sPISkowcy bedą w to wierzyć a bedą długo. Drugim parametrem długości trwania komisji jest głębokość kieszeni jej członków.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Marek - sprawa katyńska to nie samolot tylko radzieckie dokumenty w rosyjskich archiwach i kwestia przyznania się do zbrodni. Pamiętaj, że dla Rosjan wojna zaczęła się w 1943 roku.
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co mu się dziwcie. Mało co wie ale dużo pisze. Pisowska propaganda ogłupia go do reszty. Przesłuchanie miało związek z katastrofą Smoleńską. A uroczystości w Katyniu miały być hołdem pomordowanym 70 lat (2010) temu polskim oficerom i nie tylko. Tusk rozmawiał z Putinem o Katyniu dlatego, że ten miał tam oddać hołd pomordowanym Polakom. Dla niego Katyń i Smoleńsk to jedne czort. Oba leżą w Rosji i tylko tle wie. Przesłuchanie Tuska było żenująca próbą przypisania mu choćby jakiejś najmniejszej winy za katastrofę Smoleńską. Po tym jak pis się skompromitował nie mogąc nic udowodnić ani byłemu rządowi. Ani nie mogąc udowodnić zamachu. Próbują desperacko przypisać Tuskowi winę za rozdzielenie wizyt i obarczyć odpowiedzialnością za techniczne aspekty organizacji lotu itd. Gdzie każdy myślący człowiek wie, że premier kto by niem nie był nie zajmuje się organizacją lotu, doborem załogi, lotnisk zapasowych czy składu delegacji.

W sprawie Smoleńska nie została już nadzieja a czysta desperacja. Mieliśmy już przykłady rozsyłania czy rozdawania bzdur Macierewicza w parlamencie europejskim. Teraz pojechał do USA rozpowszechniać swoje brednie. Nie zdołali nic udowodnić to postanowili sprawę zwyczajnie zakłamać rozpowszechniając na świecie swoje nikczemne kłamstwa.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
29 minut temu, marekfarmer napisał:

Co to  Wojsko ludowe  robiło z ludzi  :( 

Widać  ta  bujna wyobraźnia  została  ci po dziś  dzień  :) 

W  Polsce by go złożyli  i by było wiadomo  co się stało a w Rosji  tego nie zrobią .

A  ,,Profesur,,  kłamał w sądzie na temat  treści  jego  Rozmowy  z Putinem  na Sopockim Molo  w 2009 roku  czy mówił  prawdę     ??????

W 2008 roku to chyba już LWP nie było?:D Facet wcale nie pochodził z czasów głębokiej komuny, a czołgu pod każdym drzewem wskazanym dziś nie widzę. więc chyba symptomy ustąpiły.:D Podejrzewam że była to raczej potrzeba chwili niż głębszy problem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v