Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, marekfarmer napisał:

Masz  jakieś niespełnione  marzenia  ??? wywalili cie z Seminarium ????

Księża  nie pracują  

Oni  pełnią  posługę Kapłańską 

Jak zwał,  tak zwał. Niech będzie że pełnią posługę ale za takie pełnienie posługi np w szkołach dostają regularną pensję która nie jest ustalona przez dyrektora a przez episkopat i dyrektor nie ma możliwości  żadnego manewru. . Wg słownika PWN posługa to wykonywanie dla kogoś lub za kogoś pracy.

Jesli za posługę dostają kasę to jaka jest różnica między posługą a pracą tym bardziej że z definicji posługa to praca?O.o

Opublikowano
Trochę frustrat. Skoro wnuki Bieruta to komuchy nienawidzące polski to kim jest Jarosław Kaczyński? Tak naprawdę niczego nowego nie odkrył Pan Gadowski. To zawsze już będzie, kominy, kręgi, pociotki. Komunista także może kochać swój kraj a przybysz ze wschodu kim był? Granica Polski sięgała Wilna i Lwowa a nawet dalej na Syberię . Jak dali Stalinowi linijkę to każdy z prawej strony mapy stawał się nagle przybyszem ze Wschodu. Wracając do klanu Kaczyńskich - niczym nie różni się obecnie od przytaczanej rodziny Bieruta. Ziobro też ma sporo dzieci...
Zastanawiam się Marek czy Ty Gadowskiego słuchasz w całości czy ktoś Ci fragmenty wybiera.
  • Like 1
Opublikowano

Koryto plus się kręci. A co powiecie o ławkach niepodległości za 4 miliony zł? Nie ma helikopterów i innego sprzętu. Ale MON wpadł na pomysł zakupu grających i mówiących ławek po 30 tys zł sztuka.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Macierewicz miał budować jakieś kolumny niepodległości w liczbie 100. Błaszczak postawił na mówiące ławki.

A czy na takiej ławce przystoją jakiekolwiek amory? Trzymanie za rączkę a może i kolanko? A kto będzie bronił tych ławek przed amatorami tanich trunków, aby nie zrobili z nich lokalu na wolnym powietrzu?:D
Choć z drugiej strony posiedzieć i posłuchać partyzanckich opowieści na takiej ławeczce może być nawet przyjemnie. Zwłaszcza z piwkiem w łapce.:D

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, mirro napisał:

A czy na takiej ławce przystoją jakiekolwiek amory? Trzymanie za rączkę a może i kolanko? A kto będzie bronił tych ławek przed amatorami tanich trunków, aby nie zrobili z nich lokalu na wolnym powietrzu?:D
Choć z drugiej strony posiedzieć i posłuchać partyzanckich opowieści na takiej ławeczce może być nawet przyjemnie. Zwłaszcza z piwkiem w łapce.:D

Lepiej  jak zrobią  grające ławki

jak by mieli   robić  jak ich POprzednik

https://bliskopolski.pl/ludzie/bronislaw-komorowski/lotnisko-w-bialej-podlaskiej/

https://wpolityce.pl/swiat/391908-ojciec-alfiego-evansa-polska-jest-niesamowita-nie-ma-slow-podziekowania-za-poparcie-jakiego-udzielil-nam-polski-prezydent-wideo

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

A co ma piernik do wiatraka? 

Co do Anglii,  to dla mnie nie do pomyślenia to, co robi tam sąd. 

A co powiesz o przyszłości polskiego związku slizgaczy czajnikow? 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
Rodzice za wszelką cenę szukają ratunku. Niestety zostali pozbawieni władzy. Włosi podobno byli na miejscu i też stwierdzili, że opieka już wyłącznie paliatywna. Niewiem. Może trzeba pozwolić rodzicom, może dziecko już będzie tylko cierpiało. Biedny chłopczyk... Z drugiej strony podłączą rurki i może zabić go infekcja. Niema tu mądrego. W polsce wypisali by do domu żeby umarł przy swoich a tam w perspektywie dalszej uporczywej terapi sądpostępuje inaczej.
Marek - żeby te ławki jeszcze grały ale one będą "mówić".
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Koryto plus się kręci. A co powiecie o ławkach niepodległości za 4 miliony zł? Nie ma helikopterów i innego sprzętu. Ale MON wpadł na pomysł zakupu grających i mówiących ławek po 30 tys zł sztuka.

Kuzyn przystapi do przetargu i jako jedyny będzie spełniał warunki. Zleci ławki komuś po 3tys. a potem dostarczy je i zainstaluje za następne 500 . I tak się zarabia ten pierwszy milion

4 godziny temu, DTaras napisał:

Niestety... Może nie trzeba było ruszać. Taki negatyw to przykład kim nie być.

Niech sobie odpocznie. To nosiło znamiona psychozy  obsesyjno maniakalnej. Ja go w sumie nie czytałem ale nawet Alamo czasem zmieniał temat mimo że retoryki nie.

4 godziny temu, mirro napisał:

Będzie oczywiście nowa wersja historii o bohaterskich, nieskalanych niezłomnych i Lechu który ocalił Gruzję

4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Lepiej  jak zrobią  grające ławki

jak by mieli   robić  jak ich POprzednik

https://bliskopolski.pl/ludzie/bronislaw-komorowski/lotnisko-w-bialej-podlaskiej/

Czyli ci sa ciulowi ale poprzednicy byli gorsi wiec jest OK?O.o

4 godziny temu, daron64 napisał:

A co powiesz o przyszłości polskiego związku slizgaczy czajnikow? 

Ja nawet nie wiedziałem że takie coś jest. Pewnie od razu dostali by dużą dotacje bo ta dyscyplina dopiero się rozwija i trzeba trochę polatać po świecie by się poduczyć. 

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/maly-baby-boom-500-demografia,21,0,2404373.html

Gość marekfarmer
Opublikowano

Przed kim ten ,,profesur,,  tak ucieka   Bundeswera   go  goni  czy  uchodźcy

Gość marekfarmer
Opublikowano

A co ma wspólnego  Robotnik  z  ,,nachodzcą  ekonomicznym,,   ??????

Opublikowano

A skąd wiesz że wszyscy wietnamczycy będą pracować lub że żaden z bezowych pracować nie będzie? Jakby muzłumańscy lub chrzescijańscy uchodźcy pracowali to było by ok?:D Takich powinnismy przyjąć?

Pisałeś wczoraj że komisja Antka nie wyjaśni katastrofy. Jaka jest celowość jej istnienia?

Opublikowano

No jak nie wyjaśni ? Wyjaśnili już chyba na wszelkie możliwe sposoby . Jeszcze tylko wątek o UFO pozostał .:D:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v