Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiesz co chcesz to co za problem zapytać? Napisz  i wtedy bedzie jasne że to ja się wymiguje a nie ty:D

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ulman hipokryto jak tam handel detaliczny z zamkniętymi niedzielami chętny jesteś wklejać obelgi a w drugą stronę ??? 

Na tak postawione pytanie  moge ci odpowiedziec -  na druga stronę detalicznych obelg w niedzielę to wklejanie handlu jest chetnie

Opublikowano

to uchwale 447 to dzisiaj senat usa uchwalil ??? ja proponuje uchwalic ustawe nr 448-polski senat niech nakaze bialym -anglosaskim-protestanckim amerykanom oddac wszelka ziemie,zwierzeta i bogactwa naturalne zabrane indianom i innuitom- co sie bedziemy czaic:P

akurat przy obiedzie obejrzalem sobie jak matki doroslych niepelnosprawnych osob pogonily pania minister- jedna z tych "czarnowlosych" to z moich stron jest, znam pare takich rodzin-za zadne pieniadze bym sie z nimi nie zamienil....................to jest straszna tragedia i zadne zasilki tego nie zrekompensuja- przy takiej propagandzie sukcesu nie dziwie sie ze i one cos chcialy wyciagnac i ze nerwy zaczynaja im puszczac.....

posluchajcie dokladnie co zwolennicy podlej zmiany-politycy i dziennikarze- mowia na temat takich rodzin i wnioski wyciagnijcie sami.

Opublikowano

Jak to co? Kto nie z nami ten przeciwko nam Wichrzyciel, lewak,  dywersant dobrej zmiany, inspirowany przez opozycje i zagranice , element wywrotowy itd itp. Dokładnie tak jak za komuny   

Gość marekfarmer
Opublikowano

Guru  ekonomi  ,, Rysio  ze średniowiecznej,,  wieszczył dramat  związany z  Zakazem handlu  w niedzielę  a tu się okazuje  że  jest  wzrost sprzedaży     w Marcu  

xDxDxDxDxDxD

Opublikowano (edytowane)

Sądzę że to za krótki okres , żeby rząd mógł znowu ogłosić sukces . Moim zdaniem obroty będą takie same , a obecny wzrost to efekt zakupów na święta.

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie Wielkanoc była wcześniej. Ale widać propaganda pisu naiwnym ostro mózgi pierze. No  i widać łatwowiernych i nie myślących znajduje. A co do handlu. Ludzie co mają kupić kupią. Z drugiej strony w kościołach frekwencja nie wzrosła. A to chyba było głównym celem tej ustawy.

Edytowane przez hubertuss
Gość marekfarmer
Opublikowano
10 minut temu, zetorki12 napisał:

Sądzę że to za krótki okres , żeby rząd mógł znowu ogłosić sukces . Moim zdaniem obroty będą takie same , a obecny wzrost to efekt zakupów na święta.

Wiadoma sprawa że  za krótki okres  ale  ,, guru  ekonomi  ze średniowiecza,, wieszczył dramat   a tu jak się okazuje dramatu nie ma.

święta  wielkanocne  nie  generują takich zakupów  jak Boże  narodzenie .

Ale  zgodzę  się z tobą  że obroty  będą  pewnie takie  same  :) 

Opublikowano

A kto jeszcze słucha co On tam przekręci ? Tak samo zwracają wszyscy uwagę jak i na Antka , albo Jurgiela . Sporo takich co nawet nie ma co ich słuchać .B|

Opublikowano

No chyba .Słuchają i wierzą , tak jak i Ty w słowa Antka . Czy Ty może też zauważyłeś że to czub ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie głosowałem na PiS w wyborach 2015 roku 

Opublikowano (edytowane)

Nie twierdzę . Ale Antosia chwaliłeś , a też pieprzy ciągle od rzeczy .

Gość marekfarmer
Opublikowano

Z tego co pamiętam  to pisałem   że  Komisja  Antka  nie  wyjaśni przyczyn Katastrofy  w Smoleńsku 

Poszukaj sobie wstecz :)  :) 

Opublikowano (edytowane)

Nie będę szukał . Może się mylę że chwaliłeś Go jako ministra ?

No co Ty ? Napisałeś "katastrofy" , a nie zamachu ? o.O

Opublikowano
Marek - styczeń i luty co roku w handlu jest denny. Wiosna to zawsze wzrost a były także święta. Fakt jest taki, że w soboty ludzie kupują na zapas a potem efekt w postaci zwiększonej produkcji odpadów. Obrót w soboty wzrośnie i to jest już obcykane. Wpływy z Vat też bowiem ludzie kupują jak na wojnę - kolejny "sukces" . Na stacjach paliw za to zauważyłem kolejki - ktoś jeszcze twierdzi, że spłeczeństwo chce tego zakazu? Wystarczyło do kodeksu wpisać conajmniej dwie wolne niedziele bo chcą usunąć umowy cywilno-prawne ale lepiej było podlizać się solidarności...
Opublikowano

Ze znajomym na Orleanie rozmawiałem,  to mówił,  że w święta w całym mieście(20tys) nie było gdzie piwa kupić. U nich wykupili caly biały alkohol,  zostały tylko perfumy, no i całe piwo,  nawet harnasia dzień przed końcem terminu.  Jakiś koleś zjeżdżalnie do nich to mówił,  że musiał do Elbląga jechać piwa szukać - 40km w jedną stronę za piwem.. 

U nas zakaz w niedzielę ma taki  skutek,  że w sobotę na mieście młyn jak diabli,  a w niedziele jest otwarty jeden sklep na całe miasteczko,  to kolejka od otwarcia do zamknięcia.  Ciekawe,  właściciele nie chcą iść do kościoła,  nie chcą spędzić niedzieli w domu..to chyba ich życie rodzinne na tym traci,  ale ważne, że masy pracujące są zadowolone bo mają wolne. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
9 godzin temu, zetorki12 napisał:

Nie będę szukał . Może się mylę że chwaliłeś Go jako ministra ?

No co Ty ? Napisałeś "katastrofy" , a nie zamachu ? o.O

Na pewno był Lepszym Ministrem MON jak  ,,Gajowy,,  czy Klich  czy  Siemoniak

Nie  na darmo  mówi się  ,, że 100 krotnie powtórzone  kłamstwo staje  się prawdą,,

9 godzin temu, daron64 napisał:

Ze znajomym na Orleanie rozmawiałem,  to mówił,  że w święta w całym mieście(20tys) nie było gdzie piwa kupić. U nich wykupili caly biały alkohol,  zostały tylko perfumy, no i całe piwo,  nawet harnasia dzień przed końcem terminu.  Jakiś koleś zjeżdżalnie do nich to mówił,  że musiał do Elbląga jechać piwa szukać - 40km w jedną stronę za piwem.. 

U nas zakaz w niedzielę ma taki  skutek,  że w sobotę na mieście młyn jak diabli,  a w niedziele jest otwarty jeden sklep na całe miasteczko,  to kolejka od otwarcia do zamknięcia.  Ciekawe,  właściciele nie chcą iść do kościoła,  nie chcą spędzić niedzieli w domu..to chyba ich życie rodzinne na tym traci,  ale ważne, że masy pracujące są zadowolone bo mają wolne. 

Tylko należy współczuć  takiego społeczeństwa  co  świąt  bez  alkoholu  nie  umie spędzić

:(  :(  :( 

Powinni pójść  za przykładem Niemiec  i  Stacje benzynowe  także zamknąć  w Niedzielę  i  święta 

:)  :)  :) 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Lokalne   Stacje  benzynowe  są zamknięte tylko  przy  autostradach  są otwarte  24h

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Na pewno był Lepszym Ministrem MON jak  ,,Gajowy,,  czy Klich  czy  Siemoniak

Nie  na darmo  mówi się  ,, że 100 krotnie powtórzone  kłamstwo staje  się prawdą,,

Powinni pójść  za przykładem Niemiec  i  Stacje benzynowe  także zamknąć  w Niedzielę  i  święta 

:)  :)  :) 

Lepszy? Mitoman i paranoik którego nawet w PIS mieli dosyć no może za wyjątkiem Pawłowicz i pierwszego jamochłona RP posłanki Sobeckiej. Toż to debil był nad debile ale musisz go bronić bo z PIS. Jak uważasz ze komisja nigdy nie wyjaśni katastrofy to jak uzasadnisz konieczność jej funkcjonowania?O.o

Ja bym jeszcze zamknął dworce , lotniska i szpitale. A co tam. Niech i oni wypoczną. Z tymi stacjami to nieźle pojechałeś:D Ty byłeś w ogóle w Niemczech? 

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v