Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może to,  że ktoś nie używa polskich znaków jest dla niego tożsame z analfabetyzmem.. To, że sam prawie nie używa znaków interpunkcyjnych,  randomowo pisze wyrazy dużą  literą  i jak popadnie wstawia cudzysłowia - to pewnie dla niego przejaw poprawnego posługiwania się polszczyzną. 

Nie żebym sam tu na forum dbał o jakość  wypowiedzi,  ale takie przytyki słabo wyglądają,  zwłaszcza gdy pochodzą od kogoś, kto sam nie błyszczy w danej kwestii. 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.04.2018 o 22:24, jacus napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wpadka-ministerstwa-edukacji-narodowej-blad-ortograficzny-w-zyczeniach-dla/vql97j2?utm_source=plista&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_plista_n_desktop_wiadomomsci

budowa plotu nie ma sensu tak stwierdzil minister kowalczyk- trzeba bylo stawiac 2 lata temu .

deficyt budzetu panstwa za 2017 to prawie 30 mld-wiec o jakich zyskach mowa ???? za co nagrody dla ministrow i urzednikow, polowa panst w europie ma nadwyzki budzetowe,nawet francja a niemcy od 4 lat.....

okres koniunktury swiatowej sie konczy-ciekawe co zrobi mateusz I krzywousty gdy nastanie kryzys-pewnie nic, bo go odwolajaB|.

w radiu dobrej zmiany dzisiaj rano podali ciekawe dane-zeby przekrecic vat trzeba wydac najpierw prawie polowe tej kwoty, czyli te setki miliardow to zostaly z sufitu wziete...

1 godzinę temu, Ulman napisał:

I

Daron, ja też jestem niezmiernie ciekaw bo nie widziałem tam błędów. Niemniej jednak reakcja z cyklu - "znajdź sobie sam"  albo "niech cie nauczą" ,  świadczy że Marek nie umie takiego błędu wskazać. Po prostu musiał coś napisać więc wyzwał od analfabetów .

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

jestem analfabeta i tego sie  nie wstydze-to tak z przyzwyczajenia i wrodzonego lenistwa, zabawe z komputerem zaczalem w tych czasach gdy ich nie bylo i tak mi zostalo:D:D:D.  

masz jakies merytoryczne zastrzezenia do mojego postu-tylko nie ze sputnika wziete-ja nie lykam rosyjskiej propagandy jak ty.xD,z francja moglem sie mylic-tvp-info tez "czasami" mija sie z prawda.

od miesiaca probuje zrobic wniosek na doplaty-dzisiaj nawet strona glowna nie dziala,  kolejne ogniska asf- to sa prawdziwe problemy a nie jakies bzdety........

zloty szpadel dla tych ktorzy odkryli ze ereksio jest chory psychicznieB|, to nie jest glupi chlopak -wiekszosc jego prawd objawionych jest bliska rzeczywistosci, niestety trafil na zapasc polskiego lecznictwa nie tylko psychiatrycznego, obnizono stawki za leczenie,ograniczono dostepnosc do fachowcow i sa skutki, ostatnie dane zus za 2017 r podaja ze prawie 20 % zwolnien lekarskich dotyczy chorob psychicznych- to kilkunastoprocentowy wzrost od 2014-to zreszta potwierdzenie europejskich badan-dojscie do wladzy prawicy prowadzi do wzrostu zachorowan i samobojstw.........

Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisałem,  poszło mu o polskie znaki. To,  że zdanie zaczynane mała literą,  albo  brak znaków interpunkcyjnych,  to już dla niego nie błąd.. 

Ale dalej nie dostaliśmy odpowiedzi,  co to ma wspólnego z analfabetyzmem. 

Polonista z bożej łaski 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
Strach napisać, że mam podobne do Twoich z Zetorem wrażenie w sprawie reksia. Jak to zaklsyfikować? Mogę napisać tylko o własnym wrażeniu. Mi to podchodzi pod psychopatię...
Co do likwidacji, Roman, to jest pomoc na zamykanie oddziałów i to niemała. Wykorzystywana jest nie tylko na zasypanie dziury w ziemi a np na tworzenie zajęcia dla zatrudnionych ludzi albo koszty likwidacji bo do tego tworzy się osobne stanowiska tzn dyrektor oddziału przemianowuje się na likwidatora (taki skrót myślowy).
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Tak jak pisałem,  poszło mu o polskie znaki. To,  że zdanie zaczynane mała literą,  albo  brak znaków interpunkcyjnych,  to już dla niego nie błąd.. 

Ale dalej nie dostaliśmy odpowiedzi,  co to ma wspólnego z analfabetyzmem. 

Polonista z bożej łaski 

Tak jak pisałem. Nie miał się czego czepić to wymyślił analfabetyzm. Równie dobrze mógłby być koklusz O.o Ale ja i tak Marka lubię:)

Marku, jakie masz zdanie na temat słuszności kolejnego opodatkowania by stworzyć socjalny fundusz? Dlaczego to bogaci mają płacić na biednych a nie wszyscy i czemu państwo nie chce zabrać  aferzystom tylko obywatelom?

DTaras,  , ja w ogóle nie czytam jego postów bo są na jeden temat i nic nie wnoszą. Ludzi którzy powtarzają w kółko to samo,  nikt nie słucha bo wiadomo co powie zanim usta otworzy. Niemniej jednak,  mi to jakoś bardzo nie przeszkadza. Jak przesadzi to go wezmą za d*pę nasi albo jakiś Mosad.:D 

Romana nie przekonasz. Będą ryć w ziemi za wszelką cenę a to że na świecie są kopalnie odkrywkowe i kopią węgiel jak żwir ze grosze to nie ważne. U nas  kopalnie są po to,  by górnikom dać prace i z rozsądkiem i ekonomią nie ma to nic wspólnego'

Opublikowano
Trochę racji ma. Mam na myśli JSW. Podkreślam - trochę. Dlaczego? Bo dostawcami stali do europy w postaci gotowych wyrobów są firmy z np. Ameryki Południowej. VW Amarok, T-Roc dla przykładu albo jak dobrze pamiętam NH. Albo kierunek azjatycki Pakistan, Indie (John Deere i w ogóle Carraro). Korea, Turcja, Rosja itp.
Gość marekfarmer
Opublikowano
43 minuty temu, Ulman napisał:

Tak jak pisałem. Nie miał się czego czepić to wymyślił analfabetyzm. Równie dobrze mógłby być koklusz O.o Ale ja i tak Marka lubię:)

Przypomnij sobie  jak  tobie  przeszkadzało jak pisałem słowo  ,,tusk,,  z małej litry  zapomniałeś  już  ????

Pytałeś  jakie błędy tam widzę  bo ty żadnych ci   zaznaczyłem  ładnie i  co   były błędy  czy nie ???

Opublikowano

Jak to były błędy w twoim mniemaniu zasługujące na określenie analfabetyzm to jak nazwiesz swoją twórczość? ANALfabetyzmem?:D

A pisanie jakiegokolwiek nazwiska z małej litery niezaleznie od pobudek  to poziom mniej więcej gimnazjum i nie tyle świadczy o braku szacunku dla danej osoby ale o braku szacunku do do języka ojczystego a to ponoć patriotom nie uchodzi.

Jakie masz zdanie na tematt proponowanego nowego podatku ?  Czemu mamy się na to kolejne socjalne coś składać zamiast aferzystom zabrać?

No i PAD z Błaszczakiem uzgodnili że żadnej ustawy degradacyjnej nie będzie. Hańba to czy poszli po rozum do głowy by zidiocenie ortodoksów PISowskich zatrzymać.

Masz jakieś refleksje na powyższe tematy ? 

Opublikowano

zydów nie wsadzamy , ale jakby coś....

No, ameby, właśnie o to z tymi zydami chodzi aby obsesyjnie im przypominać że w Polsce nie do końca ich lubimy.  Jeszcze ze dwie takie akcje jak z ustawą IPN i poziom antysemityzmu znacznie przekroczy średnią.  Co do samej treści moich wpisów  Romuś , czy zetorki12 , niewiele z tego kumacie i boicie się że wszyscy się połapią ,że jesteście historycznymi imbecylami.  Widzę to tak, Jeśli cię to nie interesuje, przewijasz niżej. Jeśli masz coś do dodania albo chcesz zaprzeczyć faktom to pisz. 

Dzisiaj w niedzielę, przypadkowo ktoś  włączył  Tel Awiw Netvork (TVN) , a tam 4 zydów opowiada o innych zydach. Dalej Meller, Kraśko i kilku innych przedstawiają swoje dzieci tak jakby była to promocja zydostwa w czystym wydaniu . Ani jednego Polaka . Strach się bać. O ile przed wojną udział zydów w polskim społeczeństwie stanowił niecałe 8 % to w TVN jest to pełne 100%.  Polaków już nie ma.  I właśnie dlatego trzeba o tym trąbić obsesyjnie , bo inaczej skończysz jak Palestyńczycy.

apartheid_by_latuff2.jpg

Gość marekfarmer
Opublikowano
59 minut temu, Ulman napisał:

Jak to były błędy w twoim mniemaniu zasługujące na określenie analfabetyzm to jak nazwiesz swoją twórczość? ANALfabetyzmem?:D

A pisanie jakiegokolwiek nazwiska z małej litery niezaleznie od pobudek  to poziom mniej więcej gimnazjum i nie tyle świadczy o braku szacunku dla danej osoby ale o braku szacunku do do języka ojczystego a to ponoć patriotom nie uchodzi.

Jakie masz zdanie na tematt proponowanego nowego podatku ?  Czemu mamy się na to kolejne socjalne coś składać zamiast aferzystom zabrać?

No i PAD z Błaszczakiem uzgodnili że żadnej ustawy degradacyjnej nie będzie. Hańba to czy poszli po rozum do głowy by zidiocenie ortodoksów PISowskich zatrzymać.

Masz jakieś refleksje na powyższe tematy ? 

moje  posty  nie  podkreślają  się  na czerwono. u mnie  brak wielkiej litery przy  słowie ,,tusk,, zauważałeś  a u  swoich kolegów  POpierających  ,,Pogardę  Obywatelską,,  już  nie dostrzegasz  tego  że piszą nazwiska osób  z PiS  z małej litery    

Gdzie  masz napisane  że  pisanie  słowa  ,,tusk,, z małej litery  to brak szacunku  do  języka  ojczystego  ???

Jak będzie owy  podatek  to się wypowiem   bo nie ma co dyskutować o czymś czego nie ma   xD

Opublikowano

Nie wiem czy w ogóle kogoś lubimy. Przykład ustawy o IPN nie trafiony. Po prostu przyniosła skutek odwrotny od zamierzonego. Zamiast pogłaskać nas po głowie i powiedzieć ze mamy rację usłyszeliśmy pytanie, czy mam się coś nie po..bało we łbach. Zaczęto nawet szeroko upubliczniać takie niechlubne fakty jak ilość donosów do najeźdźców. Nie ważne w zasadzie  na kogo były pisane, ale daje to obraz "solidarności" w  obliczu rozpoczętej eksterminacji. To był czas "wyrównywania rachunków" rękami wojsk okupacyjnych. 

Kiedyś nocą, przy ognisku w lesie kumpel snuł wizję jakby wyglądała drużyna piechoty złożona z gwiazd dziennikarstwa telewizyjnego. Akurat Kraśkę i Ibisza obsadził w roli obsługi karabinu maszynowego. Były to czasy kiedy oni i my byliśmy młodsi. Ale kubki z herbatą wypadły nam rąk ze śmiechu.:D

Opublikowano
Przed chwilą, marekfarmer napisał:

moje  posty  nie  podkreślają  się  na czerwono. u mnie  brak wielkiej litery przy  słowie ,,tusk,, zauważałeś  a u  swoich kolegów  POpierających  ,,Pogardę  Obywatelską,,  już  nie dostrzegasz  tego  że piszą nazwiska osób  z PiS  z małej litery    

Gdzie  masz napisane  że  pisanie  słowa  ,,tusk,, z małej litery  to brak szacunku  do  języka  ojczystego  ???

Jak będzie owy  podatek  to się wypowiem   bo nie ma co dyskutować o czymś czego nie ma   xD

Penie sie nie podkreslaja bo komputer zwatpił że sie kiedyś nauczyszO.o

Pisanie jakichkolwiek nazwisk z małej  litery  to brak szacunku do jezyka polskiego . Było to tak mniej wiecej w 2 klasie podstawówki ale pewnie byłeś chory. Dotyczy to wszystkich ale to ty dziś uznałeś brak polskich znaków za analfabetyzm. Jak taki z ciebie esteta to zacznij od siebie.

A jak Tuska, Kopacz , Komorowskiego, Kosiniaka,Millera, HGW i  jeszcze o nic nie oskarzyli ani nie skazali to po co sie wypowiadasz.??? Nie dyskutuj o czymś czego nie ma:D

Kazdy rozgarnięty człowiek ma zdanie na temat proponowanych zmian. O ile mnie pamieć nie myli to miałeś zdanie na temat proponowanych zmian w TK sadach czy zakazie handlu zanim one zostały wprowadzone i nie przeszkadzało i że dyskutujesz o czymś czego nie ma. Stosujesz tą zasadę wybiórczo do tematów obnażających lewicowe propozycje prawicowego rządu.

Opublikowano
Reksio - historycznie powinieneś trygława czcić bo jak na zachodzie powstawały miasta wokół chrześcijańskich placówek jakimi były klasztory to wojowie tu po lasach biegali a kiedy wreszcie już nie mieli gdzie spier... ać przyjeli przymierze z południa - chrzest. Bursztynowy szlak ubarwił nasze regiony nacjami i zapełnił tereny rusi kijowskiej. Semici zostali objęci ochroną i o co mieć do nich pretensje? Oni nigdy nie mieli własnego Państwa aż do proklamowania Izraela. Jest taki gość, Leszek Bubel. Daleko mi do jego klimatu. Chyba jedyny ze strony bardzo prawej, którego czasem warto posłuchać.
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

Penie sie nie podkreslaja bo komputer zwatpił że sie kiedyś nauczyszO.o

Pisanie jakichkolwiek nazwisk z małej  litery  to brak szacunku do jezyka polskiego . Było to tak mniej wiecej w 2 klasie podstawówki ale pewnie byłeś chory. Dotyczy to wszystkich ale to ty dziś uznałeś brak polskich znaków za analfabetyzm. Jak taki z ciebie esteta to zacznij od siebie.

A jak Tuska, Kopacz , Komorowskiego, Kosiniaka,Millera, HGW i  jeszcze o nic nie oskarzyli ani nie skazali to po co sie wypowiadasz.??? Nie dyskutuj o czymś czego nie ma:D

Kazdy rozgarnięty człowiek ma zdanie na temat proponowanych zmian. O ile mnie pamieć nie myli to miałeś zdanie na temat proponowanych zmian w TK sadach czy zakazie handlu zanim one zostały wprowadzone i nie przeszkadzało i że dyskutujesz o czymś czego nie ma. Stosujesz tą zasadę wybiórczo do tematów obnażających lewicowe propozycje prawicowego rządu.

Co to są  te  ,,Penie,, ??????

Edward Gierek  w 90 roku  przewidział to co stało się w latach 90tych i  dalej aż  to co  dzieję  się dzisiaj w polityce  tak Polskiej jak i Światowej.

Już wtedy  mówił że  Polityka społeczna w Europie  będzie  ,, lewicowa,,  i  tak  też  się stało.

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Marek, to się nazywa literówka. :)Tak zwana "zjedzona"  litera. Zdarza się podczas pisania na komputerze.

Dalej będziesz komentował rzeczy których nie ma, czy tylko wybiórczo?

Właśnie premier Morawiecki w TVPis mówi o rzeczach których nie ma ale w imię "solidarności państwa" "sprawiedliwości społecznej" i "wsparcia socjalnego" ma wprowadzić kolejny podatek. Matko jedyna jaki to paskudny socjalista:( Czerwony pełna gębą ale post komunistycznemu społeczeństwu najwyraźniej to pasuje. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

A to fajnie zaczyna się robić. Najwięcej zarabiający to niewielka grupa , więc potężnych protestów nie będzie. Jak nie uda się nic wymyślić to można powiedzieć że pieniędzy nie ma bo najlepiej zarabiający ominęli podatek. My wskazaliśmy wam źródło, idźcie po wasze pieniądze do wskazanych, one tam są i wam się należą. 
I kolejna spraw to fakt że obecna władza kiedyś zmniejszyła im już ten podatek, a teraz wskazuje jako potencjalnych depozytariuszy kasy niepełnosprawnych. Jajca na całego. kiedyś prosiłem aby Morawiecki nie starał się za dużo tłumaczyć ludziom po angielsku. Teraz mam taką prośbę ale dotyczy ona języka polskiego. Nie wiem czy znajdzie biegłego tłumacza z tego języka ale ja rozumiem to w ten a nie inny sposób, chyba że niczego nie rozumiem.

Gość marekfarmer
Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

Marek, to się nazywa literówka. :)Tak zwana "zjedzona"  litera. Zdarza się podczas pisania na komputerze.

Dalej będziesz komentował rzeczy których nie ma, czy tylko wybiórczo?

Właśnie premier Morawiecki w TVPis mówi o rzeczach których nie ma ale w imię "solidarności państwa" "sprawiedliwości społecznej" i "wsparcia socjalnego" ma wprowadzić kolejny podatek. Matko jedyna jaki to paskudny socjalista:( Czerwony pełna gębą ale post komunistycznemu społeczeństwu najwyraźniej to pasuje. 

Napiszę  ci  jeszcze  raz  Edward Gierek to  przewidział  28 lat  temu.

Bardzo dobrze  że  tłuste koty chcą  opodatkować   :D  :D 

Ja bym im proponował  W  Rolnictwie  wszystkich  Vatowców opodatkować 10% dochodowym  :) 

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś.......

DTras twój przykład uważam za niewłaściwy, chociaż nie jest on całkowicie błędny.  To tak jakby twierdzić ,że gdyby nie odkrycie Łukasiewicza to po ziemi nie jeździłyby samochody. Właśnie dlatego że Mieszko nie miał zamiaru spier....ć , dlatego przyjął chrzest i zawarł odpowiednie sojusze.  Zydzi podróżujący  bursztynowym szlakiem wracali do siebie  z towarami które wymienili. Na teren Polski sprowadzili się zydowscy lichwiarze którzy mieli wyłącznie aktualny do dziś cel. To im zawdzięczamy że w Polsce zabrakło i na zamki i na miasta i na bogate nowoczesne życie.  Nie był to jednak powód dla którego Polacy zrezygnowali ze swojej tożsamości państwowej. Tu była, jest i będzie Polska a nie to czego by chcieli żydzi . Co najwyżej spuści się im kolejny wpier..l .

Brain-puppet256.jpg

Opublikowano

A jakie to PKB miały tereny Mieszka w tamtych czasach, że na całe to życie zabrakło. Jak nic nie było do opchnięcia , poza niewolnikami z zawojowanych osad?:D

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, marekfarmer napisał:

Napiszę  ci  jeszcze  raz  Edward Gierek to  przewidział  28 lat  temu.

Bardzo dobrze  że  tłuste koty chcą  opodatkować   :D  :D 

Ja bym im proponował  W  Rolnictwie  wszystkich  Vatowców opodatkować 10% dochodowym  :) 

Dlaczego  dobrze że chcą opodatkować? 

Vatowcy dadzą sobie radę z 10% dochodowym bez problemu. Narobiło by się tyle kosztów uzyskania przychodu że państwo  grosze by  uświadczyło a  np lepiej opłaciło by się brać leasingi  bo generowało by to koszty. 

Z resztą jest to propozycja jak za komuny i Gierka który najwyraźniej ci pasuje. Bogatych rozkułaczyć a chłoporobotnikom i małorolnym dać bo gamonie sami nie potrafią się utrzymać. Utopijny komunizm.

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Z tego co wiem to za ,,komuny,,  żadnego socjalu  nikt nie dostawał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v