Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Czemu gorszy? Bo przeważnie górnik tylko z nazwy. W KWK elektryk to też górnik. W takim Turowie niekoniecznie a jak klamra popuści to jest z czego się sp...lić. Poniał?

ja ślusarz panie maju ?? też górnik  mam wrażenie jak ty byś spierdolił z górnictwa bo cie warunki pracy przerosły 

przykład wyżej prezentuje wam a nic do powiedzenia nie macie  ??????? co macie ten sam poziom ??????             brak samodzielnego myślenia ?? 

jeden drugiemu do kapsy zagląda czemu bo większy  nieudacznik ????   

Opublikowano

Romek ty tak nie picuj z tym górnictwem bo to nie jest jakiś zawód wybrany. Sam znam wielu górników, ba nawet mam ich kilku w bliskiej rodzinie. Mój ś.p. wuja był sztygarem to tym przepracowanym górnikom śpiącym na nockach ściągał gumiaki a potem wzywał do swojej kanciapy... Ale hitem rodzinnym jest drugi wuja który przestraszony wrócił z nocki do domu i się pyta ciotki: Haniu wszystko w porządku? Dzieci zdrowe? Bo dzisiaj w pracy miałem taki straszny sen.... hehehhe

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

Idę odpocząć. Tak sobię pomyślałem, że kuriozalnym jest jak jeden drugiego u władzy przezywa od złodziei. Przyganiał kocioł garnkowi. Elektromobilność dla przykładu - siedzą, dyskutują i czekają zamiast oferować wsparcie. Rządowy konkurs np. na balansowanie ogniw. Testy zgłoszeń, kupno know how i sprawa kończy się w roku. Idzie kasa i tu ciężko położyć kilkadziesiąt milionów. Fundacja Czartoryskich dostała 500 plus a w rynek konsumenta pompowane są miliardy tylko poto, żeby wykazać zwiększone wpływy z VAT.

Elektromobilność to ściema. Liderem tej ściemy jest Ursus. Podobnie jak był liderem w odbudowie marki ciągników. Tylko wypas na grantach unijnych. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, lukejro napisał:

Romek ty tak nie picuj z tym górnictwem bo to nie jest jakiś zawód wybrany

przecież ja nigdzie się niewywszam to co ty pisałeś to były inne czasy ¬¬ 

12 minut temu, mirro napisał:

Elektromobilność to ściema. Liderem tej ściemy jest Ursus. Podobnie jak był liderem w odbudowie marki ciągników. Tylko wypas na grantach unijnych. 

nie pogardził bym tym ursusem https://www.ursus.com/pl/produkt/ursus-c-3150v-power widział bym go w moim gospodarstwie jest jedno tylko......

Opublikowano

Czy inne to nie wiem... Górnictwo to robota jak każda inna. Może robić wrażenie na ludziach nie związanych z górnictwem ale dla Ślązaków czy jak u nas z terenów KGHM to normalna robota (raz się za***rdala a raz się ściemnia) Ale trzeba pamiętać, że trzynastki czy "czternastki" ma urzędowo cała budżetówka. Ale jakoś nikt nie wypomina tego urzędasom...

A co do tych protestów rolników o których pisałeś to strajkowali rolnicy czy związki zawodowe rolników powiązane z PiS??? Od tego czasu nic się nie poprawiło ale jakoś strajków nie ma... Ale czemu się dziwić jak np. u nas jeden z głównych działaczy Solidarności RI został wicedyrektorem KOWR...

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, lukejro napisał:

Ale trzeba pamiętać, że trzynastki czy "czternastki" ma urzędowo cała budżetówka. Ale jakoś nikt nie wypomina tego urzędasom...

dokładnie a dlatego ze nigdzie ą na urzędników w gazecie nie srają wrzyscy dostawiają ale zawsze wybiera władza kogo tak beee.........

A co do tych protestów rolników o których pisałeś to strajkowali rolnicy czy związki zawodowe rolników powiązane z PiS???

byli to zwykli rolnicy dlatego z nich robiono alkoholików i nierobów 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

dokładnie a dlatego ze nigdzie ą na urzędników w gazecie nie srają yrzyscy dostawiają ale zawsze wybiera władza kogo tak beee.........

Romek , wiem że dys...cośtam , ale zlituj się ...O.o

Opublikowano

Tylko jeden po dwóch latach. I to jeszcze nie wiadomo co mu udowodnią. Za parę lat pewnie na Glińskiego przyjdzie kolej. Kwestia czasu. Może to i dobrze. Za kilka lat ci z po zechcą wziąć na pisie odwet i też kogoś wsadzą. Może da to politykom i po i pis do myślenia, że nie warto kręcić wałków. A swoją drogą ciekawe czy senator pis Kogut czy jak mu tam też na Cela + się załapie?

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

byli to zwykli rolnicy dlatego z nich robiono alkoholików i nierobów 

Zwykli??? Może była garstka zwykłych rolników wyciągnięta na drogi przez działaczy związków...  Powiedz czemu w zakładce protesty na stronie Solidarności RI ostatni wpis jest z 4 sierpnia 2015r??? http://solidarnoscri.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=60&Itemid=59

Co się nagle stało, że przestali protestować??? Ja jakoś nie widzę żeby coś się polepszyło. U nas na dolnym śląsku jeden z liderów Solidarności RI został wicedyrektorem KOWR i teraz chodzi zadowolony i śpiewa "jest super, jest super, więc o co ci chodzi?"

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie związki zawodowe to polityka. Teraz ich działacze dostali konkretne posady i siedzą cicho. Strajkować będą jak rząd się zmieni i od koryta ich oderwą. Lider protestów rolniczych w Zachodniopomorskim zasiadł w zarządzie radia Szczecin. Media szeroko o tym donosiły. Elbanowskim zapłacono sowitymi grantami na fundację z której teraz wypłacają sobie całkiem spore pensje. Pani Godek od aborcji też dostała jakieś stanowisko. To samo jest w górnictwie i innych branżach. 

Wracając do rolnictwa. Na przestrzeni ostatnich 5 lat ani ceny płodów ani ceny środków produkcji jakoś specjalnie się nie zmieniły. A strajków brak. Jurgiel nie robi nic ale nikomu to nie przeszkadza. Praktycznie zniszczono stadninę w Janowie. Ale w miejscu gdzie pis zbierał dużo głosów nikt nie strajkuje nie protestuje w ogóle nic nie ,mówi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

To nie jest relikt u mnie w pracy są i 13 i 14. Z tym, że jest to firma prywatna, która dobrze zarabia. Nie mam problemu z nagrodami dla górników o ile kopalnia przynosi zyski. Nauczyciele mają premię w postaci dużo większego urlopu niż większość zawodów. Niech i rząd czy administracja bierze nagrody gdy rozwój w kraju jest i gospodarka na to pozwala. Ale nie na tak bandyckich i złodziejskich zasadach jak zrobiła to Szydło. Poza tym tak naprawdę całe funkcjonowanie państwa opiera się na administracji. Tj urzędnikach, którzy pracują i robią czarną robotę bez względu na to kto rządzi. Inna sprawa, że ich tam  za dużo.

Właśnie w agrobiznesie mówili o wprowadzaniu przepisów karzących płacić ubezpieczenie na pracowników najemnych/sezonowych. Jak myślicie ilu będzie płaciło i czy nie jest to takie kolejne skubanie po troszku następnej grupy zawodowej i społecznej przez pis?

Opublikowano
6 godzin temu, marekfarmer napisał:

Jakie larum przy  tym ta mafia  POwska podnosi . Bronią się wzajemnie prymitywnie ci  donosiciele , nawet togi ten ich partyjny prawnik nie zakłada i w zwykłej marynarce łazi za tymi przestępcami . Takiego bagna to jeszcze w tym kraju nikt nigdy nie próbował robić .  Oni niestety ale muszą  tak się błaźnić bo ten gang to prawie cały będzie miał  zapewne zarzuty  . 

• Like 2
Opublikowano

Poczekaj aż kiedyś pis odejdzie to dopiero będzie bagno. Już dzisiaj nie chcą wszystkiego ujawniać. O Kogucie ucichło. MON nie chce powiedzieć na co poszło 15 milionów z służbowych kart. A jeszcze sporo tych brudów wypłynie jak się władza zmieni.

Opublikowano
17 godzin temu, DTaras napisał:

Idę odpocząć. Tak sobię pomyślałem, że kuriozalnym jest jak jeden drugiego u władzy przezywa od złodziei. Przyganiał kocioł garnkowi. Elektromobilność dla przykładu - siedzą, dyskutują i czekają zamiast oferować wsparcie. Rządowy konkurs np. na balansowanie ogniw. Testy zgłoszeń, kupno know how i sprawa kończy się w roku. Idzie kasa i tu ciężko położyć kilkadziesiąt milionów. Fundacja Czartoryskich dostała 500 plus a w rynek konsumenta pompowane są miliardy tylko poto, żeby wykazać zwiększone wpływy z VAT.

Zauważ że z elektromobilnością jest tak jak w Misiu. Nikt nie wie po co ona ma być  a jak mawia klasyk pieniadze robi sie na drogich nie potrzebnych inwestycjach. Porwali się z motyka na słońce i teraz nie wiadomo jak wybrnąć. Równie dobrze moglibyśmy utworzyć nasz program załogowego lotu w kosmos.

17 godzin temu, Roman176 napisał:

nie pogardził bym tym ursusem https://www.ursus.com/pl/produkt/ursus-c-3150v-power widział bym go w moim gospodarstwie jest jedno tylko......

Pewnie nie wiele w nim naszych komponentów. Ponoć skrzynia jest nasza i dostali na to kilkanaście mln dofinansowania. Daj Boże żeby to chciało pracować ale zastanawia mnie czy to aby całkiem nasze. Przecież trzeba mieć do produkcji skrzyń odlewnie, formy, i cały ciąg technologiczny a ile oni rocznie tego zrobią? W 2017 sprzedano w Polsce  11 tys traktorów. Ursus ma ok 10% rynku czyli nieco ponad 1000szt sprzedaży Większość  z tego to ciągniki mniejsze , do 100km ale załóżmy że połowa będzie na naszych skrzyniach i na naszym rynku Ursus bedzie sprzedawał nie 1000 a 2000 szt traktorów. Daje to 1000 skrzyń na nasz rynek i może następne 2 -3 tys na export. Zważywszy że na eksport sprzedają do arabów i murzynów to zapewne są ciągniki raczej małe czyli robione na komponentach zachodnich. No ale niech rocznie zrobią 2000 tych skrzyń  - warto opracowywać taki element samemu jak sa na rynku do wyboru, do koloru i sprawdzone od lat marki. Trochę tak jak za komuny że wszystko musieliśmy sami. Dobrze im zycze i niech te skrzynie się sprawdzają ale jako rolnik na ten moment i przez najbliższe 5 lat nie kupił bym takiego wynalazku. Niech się uczą na skórze innych

Gość marekfarmer
Opublikowano
6 godzin temu, gienio007 napisał:

Jakie larum przy  tym ta mafia  POwska podnosi . Bronią się wzajemnie prymitywnie ci  donosiciele , nawet togi ten ich partyjny prawnik nie zakłada i w zwykłej marynarce łazi za tymi przestępcami . Takiego bagna to jeszcze w tym kraju nikt nigdy nie próbował robić .  Oni niestety ale muszą  tak się błaźnić bo ten gang to prawie cały będzie miał  zapewne zarzuty  . 

Skończyły  się  czasy  gdzie  z kancelarii  tuska  dzwonili  do  Sądu  i sprawa była załatwiona

Czy jak z Jackiem K.   zmieniali  prokuratorów  by   sprawy umarzali .

To teraz  próbują  wywierać  Presje   ulicą  na sędziów 

Nie ma się  co dziwić  że  na razie  liderzy  ,,Pogardy Obywatelskiej,, Cieszą  się  wolnością   bo co by to było gdyby  donald został aresztowany   fanatycy  by go pewnie  siłą  próbowali odbić  :ph34r:.

Ciekawe jak donald  wytłumaczy  swoje wizyty na 11 pietrze  hotelu Mariot  na początku  lat  90 tych.

Wychodzi na to że  Andrzej Lepper  po raz  kolejny  miał racje.

Opublikowano

No wiadomo że się skończyły . Teraz telefony od "Prezesa" najważniejsze .:D

Opublikowano

Prokurator chciał postawić zarzuty wiceministrowi z rządu Tuska. W konsekwencji został odsunięty od śledztwa! Przez PrawicowyInternet - Styczeń 11, 201805440 Oto jak „niezależna” była prokuratura w czasach nieskrępowanej wolności i demokracji Tuska & Platformy Obywatelskiej. W 2014 roku prokurator z białostockiej prokuratury chciał postawić Jackowi Kapicy – ówczesnemu szefowi Służby Celnej oraz wiceministrowi finansów w rządzie PO-PSL – zarzuty niedopełnienia obowiązków służbowych w związku z aferą hazardową. Okazało się to jednak niemożliwe. Prokurator ten został bowiem szybko odsunięty od śledztwa, a całą sprawę przeniesiono do zupełnie innej prokuratury. Przypomnijmy – w 2014 roku białostocka prokuratura chciała oskarżyć Jacka Kapicę (pełniącego wówczas funkcję wiceministra finansów w rządzie PO-PSL) o niedopełnienie obowiązków szefa Służb Celnych, które odpowiadały za kontrolowanie automatów do gry – tzw. jednorękich bandytów. Zgodnie z obowiązującym niegdyś prawem, takie automaty (szacuje się, że w latach 2003-2009 zainstalowano ich na terenie Polski nawet do 100 tys. sztuk) powinny umożliwiać grę tylko na niskie stawki, a maksymalne wygrane mogły wynosić do kilkudziesięciu złotych. W rzeczywistości jednak – co dowiodły ekspertyzy zlecone przez białostockich śledczych – umożliwiały one grę o dowolne stawki, a wygrane mogły być wysokie, sięgające nawet kilku tysięcy złotych. 

Czytaj więcej na: http://prawicowyinternet.pl/prokurator-chcial-postawic-zarzuty-wiceministrowi-z-rzadu-tuska-w-konsekwencji-zostal-odsuniety-od-sledztwa/

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Poczekaj aż kiedyś pis odejdzie to dopiero będzie bagno. Już dzisiaj nie chcą wszystkiego ujawniać. O Kogucie ucichło. MON nie chce powiedzieć na co poszło 15 milionów z służbowych kart. A jeszcze sporo tych brudów wypłynie jak się władza zmieni.

a za 8 lat była jakaś komisja czy płacili jeszcze odszkodowanie kamiskiemu 

12 godzin temu, lukejro napisał:

Zwykli??? Może była garstka zwykłych rolników wyciągnięta na drogi przez działaczy związków...  Powiedz czemu w zakładce protesty na stronie Solidarności RI ostatni wpis jest z 4 sierpnia 2015r??? http://solidarnoscri.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=60&Itemid=59

czy to ważne ?? ważne jak zostali potraktowani i jakimi są nierobami matowi to łyknęli jak ty górnictwo brawo ty  poczytaj info radia zet co dałem.........

Czy inne to nie wiem... Górnictwo to robota jak każda inna. Może robić wrażenie na ludziach nie związanych z górnictwem ale dla Ślązaków czy jak u nas z terenów KGHM to normalna robota (raz się za***rdala a raz się ściemnia

jak normalna gdzie pracujesz w aparacie tlenowym i stężeniu tlenu 18/17% kghm znasz z opowieści słyszałeś o tej temp jak wykańcza ludzi przy 100% wilgotności 

ja byłem na kghm  mamy razem gwarki mam odznaczenie medalu miedzianego ........ ludzie zawsze dużo gadają jak to ludzie plotki kłamstwa prawdy 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał:

Coś usiłujecie wynaleźć i z reguły tak to wychodzi . Sam Siemoniak przyznał że  oni więcej z kart wydawali . Smutnie te tłumaczenia wyglądają , smutnie i śmiesznie za razem .

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś.....

To o co tłuką się teraz barany z Agrofoto? Pewnie same już nie wiedzą czego dotyczy ich wodolejstwo.

Dla odmiany postać bohatera narodowego ale nie Polski lecz jakiegoś innego zamorskiego kraju. U nas się tak nie noszą.

2lVktkqTURBXy9jMTBmYjYzODQ2MzJmOGRkZDdiZTM2N2U1MzRhNjU0ZS5qcGVnkpUDAMz6zRIzzQo8kwXNAxTNAbw.jpg

Opublikowano

żeby było ciekawej dzisiaj to poszło do tvn bo tam taką inteligencje przyjmują z otwartymi rekami ..............B|

13 godzin temu, hubertuss napisał:

Dokładnie związki zawodowe to polityka. Teraz ich działacze dostali konkretne posady i siedzą cicho. Strajkować będą jak rząd się zmieni i od koryta ich oderwą. Lider protestów rolniczych w Zachodniopomorskim zasiadł w zarządzie radia Szczecin. Media szeroko o tym donosiły. Elbanowskim zapłacono sowitymi grantami na fundację z której teraz wypłacają sobie całkiem spore pensje. Pani Godek od aborcji też dostała jakieś stanowisko. To samo jest w górnictwie i innych branżach. 

Wracając do rolnictwa. Na przestrzeni ostatnich 5 lat ani ceny płodów ani ceny środków produkcji jakoś specjalnie się nie zmieniły. A strajków brak. Jurgiel nie robi nic ale nikomu to nie przeszkadza. Praktycznie zniszczono stadninę w Janowie. Ale w miejscu gdzie pis zbierał dużo głosów nikt nie strajkuje nie protestuje w ogóle nic nie ,mówi.

możesz coś powiedzieć swoim zdaniem słyszałem już te pierdolenie w tvn od jakiegoś poeowca czemu nic nie robili przez 8 lat żadnej komisji 

a chcesz mieć dowód czarno na białym   braku twojego samodzielnego myślenia to poczytaj sobie wyborczą  

Opublikowano (edytowane)

A ja dziś zaszczepiłem psa i podlałem kwiatki bo kiedy moze pójde jakby w szkole i co to bedzie ? No i kiedy? A ten Tusk poszedł a potem przyszedł i znowu nie ma komisji dla tych złodziei a socjal nie ma nic wspólnego z socjalizmem i co,co ze co?

A Andruszkiewicz to pedryl jakich mało

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v