Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym systemie zawsze można coś poprawić, Choćby sensory czy pocisk zapewniający większą skuteczność niszczenia celu. Sm IBCS daje możliwość podpięcia systemów krótszego zasięgu. Jeżeli spięcie tego ze środkami produkowanymi u nas dało by zadowalającą skuteczność, to możemy tworzyć obszary z takim pokryciem iż nie będzie opłacało się przeciwnikowi wysyłać tam nic co lata. 
Jeżeli chodzi o cele wyznaczone do ochrony, to trzeba brać raczej pod uwagę np porty naftowe, Gazoport, lotniska.  Czyli Trójmiasto z tym co dookoła. W tym wypadku trudno ocenić czy Trójmiasto ma szczęście, czy też powinno się bać. 
Kolejna sprawa to fakt iż poszczególne wyrzutnie nie mogą stać cały czas w tym samym miejscu jak przyspawane. Jedna dyżuruje a druga przemieszcza się aby uniknąć wstrzelenia się przeciwnika. Chyba że nasi zdecydują inaczej ale daj Boże żeby decydowali wojskowi a nie politycy.

Opublikowano (edytowane)

@marekfarmer co do średniowiecza to sam w nim tkwisz. Po tym co rzucasz widać do jakiego poziomu chcesz sprowadzić rozmowę. Ten co robił ten filmik i chciał pokazać jaki mały mózg ma Petru sam pewnie nie ma go wcale. Podobnie jak ty posługując się tak prostackimi filmikami. Zrób ty czy ten co robił taki filmik karierę jak Petru zarób tyle pieniędzy. To będziesz się mógł nabijać z wielkości jego mózgu. Oczywiście filmiku nie otwierałem tak jak innych rzeczy od ciebie.

Co do kampanii kłamliwej o sędziach w którą utopiono 19 milionów zł. To były w niej przykłady sędziów gdzie mówiono co złego zrobili. Ale nikt nie wspominał o tym,że ponieśli kary i wydalono ich z zawodu. Ja rozumiem, że ty o tym nie wiesz i w to nie wierzysz. Bo jesteś poddawany ostrej propagandzie. Ale normalni ludzie to wiedzą. Na dodatek kampania zawierała kłamliwe informacje jakoby sąd w jakimś mieście wypuścił pedofila. Podczas gdy sąd w tym mieście takiej sprawy w ogóle nie miał.

Naprawdę nie wrzucaj tutaj tego śmiecia bo już wrzucałeś filmiki czy należy bić feministki i tego typu prostackie dzieła. Lub opinie jakichś nie wiadomo jakich ludzi, którzy może i dla ciebie są autorytetami za brednie które głoszą. Jednak normalni ludzie nie chcą tego oglądać.

@mirro obawiam się, że transakcja skończy się na zakupie tego co dadzą amerykanie i nic swojego nie będziemy mogli do tego podłączyć. Trójmiasto to matecznik po może zapomnieć o osłonie. Zresztą strategiczną infrastrukturę mamy rozrzuconą po kraju. Nie da się wszystkiego pokryć dwiema bateriami. Terminal gazowy jest daleko od 3 miasta. Petrochemia Płock jeszcze dalej. Do tego mamy lotniska w Poznaniu, Malborku czy Mińsku gdzie stacjonują myśliwce. Oraz cała masa innych waznych dla obronności i gospodarki obiektów. Pytanie czy amerykanie nie każą nam naszymi bateriami osłaniać swojej tarczy antyrakietowej?

Prawda jest taka, że jest to modernizacja armii. Tak jak był nią f 16. Ale druga prawda jest taka, że dla Rosji to żaden problem. Tym bardziej, że jak słyszałem wczoraj gen Skrzypczak mówił, że USA zaczyna zostawać z tyłu w wyścigu militarno - technologicznym z Rosją i Chinami. My wdrożymy za cztery lata patriot a Rosja pociski hipersoniczne, którym patriot nie bezie straszny.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

No niestety przykre to jest. Ah te autorytety Marka. Ten którego komentarze tygodnia czy jakoś tak kiedyś wrzucał tez miał przetłuszczone włosy. Widać w kogo Marek jest zapatrzony a nabija się z Petru, który elegancko wygląda, ma niczego sobie kobietę, kupę forsy na koncie. Żenada normalnie i jeszcze nas tym raczy.

Opublikowano (edytowane)

u was snieg pada czy deszcz jak u mnie ????

w przypadku sluzby zdrowia to roman niestety ma racje -tak to wyglada w praniu, wiem to niestety z wlasnego doswiadczenia...........

ja sie gole na "1" bo mi tez wlosy sie przetluszczaja, z fryzury to wygladam jak prawdziwy narodowie,strach w ciemnej uliczce spotkac:13_upside_down:.

jesli dobrze doczytalem to tych rakiet ma byc 208 szt , rosja ma ich cos ponad 2000 czyli po paru salwach trzeba bedzie znowu na kon i szable w dlon........jest takie przyslowie -szukaj wrogow daleko a przyjaciol blisko-cos nam to nie wychodzi.

kozystajac z wolnej chwili probowalem zaczac wypelniac e-wniosek- dzisaj nawet zalogowac sie nie moge, nie ma mnie w systemie a w srode bylem i nawet posprawdzalem dane- okazalo sie ze mam tylko 1,42 ha ornego wiec spokojnie moglem oswiadczenie zlozycxD.

ciekawe o ile wzrosnie poparcie dla dobrej zmiany na wsi po kampanii skladania wnioskow ???? bedzie wzrost tak jak w ostatnim sondazu tvn ?

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

To jest drogi system i na dzis tak naprawde przestarzaly i nie skuteczny ....

Te 208 to przy 16 baterii a narazie podposali na 2 baterie za 5 mild dol gdzie bodaj rumuny kupily 3 baterie za 1,5 mild ....

Czyli jak pisze ozzborn ladnie nas amerykanskie zydowstwo wydoi :D.....ot polskie patrioty idioty z pisuaru 

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

Drogi bo drogi. Co do samej przestarzałości to tu  pojęcie jest o tyle płynne że na każdy nowy system rodzi się odpowiedź w postaci innego który go zneutralizuje. Tempo tego wyścigu jest dość szybkie więc pojęcie starzenia się jest też do dyskusji.
Jeżeli Rosja posiada te 2000 rakiet nośników, to postawienie systemu antyrakietowego w pewnej skali niweluje tę przewagę. Tym bardziej że pociski hipersoniczne to jednak dość duży skok, tym bardziej wysiłek finansowy. Na razie mają same nośniki z którymi nasz system sobie poradzi. Zanim wymienią te 2000 starych na nowe też trochę czasu minie. 
Po zbudowaniu konkretnego systemu na bazie Patriota same pociski będzie można wymieniać, tak że najwyżej podwozia z Jelcza będą wymagały tylko zmiany opon na nowe.:D

Gość marekfarmer
Opublikowano

Miro Rycho  Zbycho  Pamiętacie ich jeszcze ???

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe kiedy będą wyroki? Czy choćby skierowanie aktów oskarżenia przeciwko tym zatrzymanym do sądów. Słyszymy tylko o zatrzymaniach. Tu zatrzymano dziesięciu tu zatrzymano v ce ministra. A żaden nie siedzi. Sprawa Kapicy to pewnie wysiłki rządu dla przykrycia spadków sondażowych i afery z nagrodami czy wycieczką jachtem po morzach i oceanach fundacji narodowej. Facet złoży zeznania i wyjdzie jak już nie wyszedł. Zatrzymuje się w świetle kamer a po złożeniu zeznań cichutko wypuszcza zakazując jakiego kolwiek zabierania głosu w sprawie ze względu na dobro śledztwa.

Opublikowano (edytowane)

@marekfarmer Ja rozumiem, że cię złość zżera za to co piszę i myślisz, że mi Nowoczesną dopieczesz. Ale mi to wisi. Pokazujesz jedynie swój poziom przez ludzi, których tu przytaczasz. Wyzwiska to w zasadzie jedyne co potraficie napisać, powiedzieć zacytować. Widzicie, że dobra zmiana się wali i was złość zżera. Myślałem i pisałem, że dwie kadencje pociągną. Ale robią dużo by skończyć po pierwszej. I to mnie cieszy.

Im bardziej agresywny język, cytaty, filmiki  z twojej strony tym u mnie większe przeświadczenie, że dobrze piszę a cię żółć zalewa.

• Thanks 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Twoje  Brednie  są  po prostu śmieszne.

Nie raz demaskowałem twoje kłamstwa po czym szybciutko z podtulonym ogonem znikałeś  na jakiś  czas

xDxDxDxD

Opublikowano

Jak Kapicy zamierzają postawić zarzuty z zakresu niedopełnienia obowiązków, to ja tu sukcesu w karaniu nie przewiduję. Myślałem że przyłapali gościa braniu w łapę albo coś takiego. Wyliczenie że mógł narazić skarb państwa na 21mil strat. Mógł, chciał, nie chciał, bał się bliżej nie określonych ludzi i po sprawie.
Pół stanu urzędniczego można za to wsadzić.

• Like 1
Opublikowano

dobrze pamietam te czasy automaty do gry w kazdym barze i klubie, ludzie tracili pieniadze a zarabiala mafiia i gangsterzy i nikt nic z tym nie robil przez pare lat.

marko z tym calowaniem to ci chodzi o b.prezesa imgw-za czasow pierwszego pis-u nim zostal- i jego zastepcy niejakiego pana l ,bratanka euro-osla legutki z krakowa. drugi jego zastepca tez jest z okolic k,  co prawda tez jest mlody i zdrowy tylko bardzo brzydki, razem do szkoly chodzilismy:P.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Widzicie, że dobra zmiana się wali i was złość zżera.

Walić to jeszcze się nie wali. Natomiast coraz wyraźniej widać, że "dobra" to nie do końca dla plebsu, a "zmiana" też ma sporo niedoskonałości.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Twoje  Brednie  są  po prostu śmieszne.

Nie raz demaskowałem twoje kłamstwa po czym szybciutko z podtulonym ogonem znikałeś  na jakiś  czas

xDxDxDxD

Zabawny jesteś. Przed tobą uciekać. Ty rzadko kiedy coś merytorycznego napiszesz. Nie chce mi się już szukać i cytować ile ja twoich kłamstw obaliłem. 

2 godziny temu, mirro napisał:

Jak Kapicy zamierzają postawić zarzuty z zakresu niedopełnienia obowiązków, to ja tu sukcesu w karaniu nie przewiduję. Myślałem że przyłapali gościa braniu w łapę albo coś takiego. Wyliczenie że mógł narazić skarb państwa na 21mil strat. Mógł, chciał, nie chciał, bał się bliżej nie określonych ludzi i po sprawie.
Pół stanu urzędniczego można za to wsadzić.

Tu chodziło tylko o znane nazwisko i zatrzymanie w świetle kamer. Dla takich jak Marek. Potem go wypuszczą bo nie będzie nawet z czego aktu oskarzenia zrobić.

2 godziny temu, marko-kolo napisał:

jak niejaki  jaki ogłosił już mocne dowody że zarzut dotyczy możliwości niedopełnienia obowiązków to naprawdę maja ''mocne ''dowody :D

Mocne dowody ma ładnie brzmieć dla pisowskiej propagandy. Nawet nie wiadomo czy sprawa trafi do sądu. A jeśli trafi to facet wyjdzie bez wyroku. Bo nie dopełnienie obowiązków można postawić połowie polityków od lewa do prawa. Trzeba jakoś uwagę od nagród odwrócić. Bo za dużo pis to kosztuje w sondażach.

Dobra zmiana jeszcze może się nie wali. Ale jej autorzy sukcesywnie i z wielkim zapałem podkopują fundamenty.

Opublikowano
9 godzin temu, marekfarmer napisał:

Napiszę  ci po raz kolejny Ja wierzę w Boga  nie w PiS

To  JKM  wierzy w PiS  ??????

Zależy kto jest tym twoim Bogiem. Niektórzy wierzą w Putina więc poprzez analogię.......:D

Wiem że nie masz czym się odgryźć więc coś o JKM musisz napisać. Jakie są przesłanki do twojego pytania?

8 godzin temu, zetorki12 napisał:

Kto to , że mam Go słuchać ? Wysłuchałeś od początku do końca ? Masz dziwnych mentorów . :o

Ludzie w miarę normalni przestają chwalić PIS więc trzeba sobie wynaleźć nastepnego frustrata brudasa który mimo że nie ma nic do powiedzenia , gada pół godziny. Nie ważne że głupek - ważne że zaspokaja popyt na teorie spiskowe

4 godziny temu, hubertuss napisał:

@marekfarmer Ja rozumiem, że cię złość zżera za to co piszę i myślisz, że mi Nowoczesną dopieczesz. Ale mi to wisi. Pokazujesz jedynie swój poziom przez ludzi, których tu przytaczasz. Wyzwiska to w zasadzie jedyne co potraficie napisać, powiedzieć zacytować. Widzicie, że dobra zmiana się wali i was złość zżera. Myślałem i pisałem, że dwie kadencje pociągną. Ale robią dużo by skończyć po pierwszej. I to mnie cieszy.

Im bardziej agresywny język, cytaty, filmiki  z twojej strony tym u mnie większe przeświadczenie, że dobrze piszę a cię żółć zalewa.

Marek ma obsesję na punkcie N i Petru i tego nie zmienisz. Musze kiedyś policzyć ile wklejek o N robi tygodniowo

3 godziny temu, jacus napisał:

1.dobrze pamietam te czasy automaty do gry w kazdym barze i klubie, ludzie tracili pieniadze a zarabiala mafiia i gangsterzy i nikt nic z tym nie robil przez pare lat.

2. marko z tym calowaniem to ci chodzi o b.prezesa imgw-za czasow pierwszego pis-u nim zostal- i jego zastepcy niejakiego pana l ,bratanka euro-osla legutki z krakowa. drugi jego zastepca tez jest z okolic k,  co prawda tez jest mlody i zdrowy tylko bardzo brzydki, razem do szkoly chodzilismy:P.

1. Nikt im nie kazał . Jak ktoś głupi niech gra. W lotka też tracą pieniądze i a maszyny do zakładów w co drugim spożywczaku i stacji benzynowej

2. Misiewicz i Janniger też za piękni nie byli:$

Opublikowano (edytowane)

Oto jak "Ulman" i "zetorki12" zrobili niechcący reklamę 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Ludzie w miarę normalni przestają chwalić PIS więc trzeba sobie wynaleźć nastepnego frustrata brudasa który mimo że nie ma nic do powiedzenia , gada pół godziny. Nie ważne że głupek - ważne że zaspokaja popyt na teorie spiskowe

no i teraz zamiast co napisać ,przy kawie sobie ten materiał obejrzę z ciekawości; co też może mieć wpływ na miłośników teorii spiskowych?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Streszczę . Jakiś gość z przetłuszczonymi włosami gada coś o szczurach . Przeskakiwałem po kawałku , bo myślałem że jak ktoś to wstawił , to coś tam musi być , ale jakoś tylko zapamiętałem te brudne włosy .:D

Opublikowano (edytowane)

Autor jest zbyt młody a przez to nie doinformowany przynajmniej w kwestii "polskości" Stuhr-a seniora bo pamiętam jak sam jeszcze za młodu o sobie mówił, że jest z pochodzenia Austriakiem i ma ten "komfort" nie chcieć być Polakiem. 
Wszelkie inne domysły i "klimaty" z tego wynikłe pozostawiam czytelnikowi.
Komediantom (artystom) się wydaje że mają większe prawo kształtowania norm jakichkolwiek od "pospólstwa" ale to nieprawda że "Śpiewać każdy może". Publika też ma swoje pomidory i tanie przeterminowanie jajka. Nie wiem do czego odnosi się cały materiał ani co rodzina Stuhr-ów sobie w Polityce poczyna i jak nie obejrzę wszystkich rozlazłych filmów tak i nie słucham prywatnych wynurzeń jakićhś komediantów bo ich miejsce gdzie indziej. Mistrzostwa artystycznego odmówić im obu nie można.

Pamiętajcie - J. Rewiński sobie PPPP dla jaj założył i sam był mocno zaskoczony wyborczym sukcesem co tylko o klasie czasów i wyborców świadczyło bo już mistrz kabaretu J. Pietrzak został potraktowany właściwie jak mu prezydentury się zachciało.
Nieprofesjonalizm to też gdyby A. Einstein został fryzjerem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

marko z tym calowaniem to ci chodzi o b.prezesa imgw-za czasow pierwszego pis-u nim zostal- i jego zastepcy niejakiego pana l ,bratanka euro-osla legutki z krakowa. drugi jego zastepca tez jest z okolic k,  co prawda tez jest mlody i zdrowy tylko bardzo brzydki, razem do szkoly chodzilismy:P.

https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,bylismy-trojka-najlepszych-przyjaciol-brat-jakuba-r-o-znajomosci-z-wasikiem,256292.html 

generalni pytałem naczelnego propagandystę co on na to,  jako katolik i taki wierzący w BOga ?:D

ale widzę ze jeszcze nie dostał  instrukcji  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v