Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

TVP jednocześnie sugeruje fałszowanie wyników oglądalności przez jakiegoś tam niepolsko nazwanego ankietera bo im wartość reklam to obniża
Znaczy w sondaże im poparcia mam wierzyć w sondaże oglądalności publicznych mediów mam nie wierzyć.
A ogólnie najlepiej to o wierzeniach lepiej nie dyskutować bo to niepolskie a w pi...u z taką filozofią.

tylko tvp nadrabia tym ze nie puszcza reklam w czasie ciekawych filmów gdy tvn lub Polsat mają ciekawy film akcja i jeb 26 min reklama tak mnie to wkurrrrr  

3 minuty temu, Ulman napisał:

Co ty reżimówki nie ogladasz

przecież jest wyraźnie napisane którego postulatu nie zmienią ostatnie zdanie co się też unia domaga przyjmą projekt to co przecież już wybrali sn  a ich nikt nie każe usuwać 

wiec tylko Ziobry odsunęli  

Opublikowano

Tylko na ten propagandowy obślizgły twór publiczny idzie haracz w postaci abonamentu a i tak sa na minusie. TVN Polsat czy inne TV4 musi się samo sfinansować

Opublikowano

tak tylko pamiętasz przed tvp co było  piłkę nożną na Polsacie musiałeś sobie wykupić  liga mistrzów tylko w n  boks w j**anym polsatowskim pie per viu  40zł 

olimpiada na dodatkowych kałana Polsat sport itp itd   taka złość kurskiego... a raczej nazłość która widzowie kupują 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mi chodziło nie o wartość ramówki co wiarygodność sondaży 
Ze dwa lata filmu na telewizorze nie widziałem i nawet nie wiem czy jest tam po co zaglądać do którejkolwiek stacji.
Jedynie programy info głównie na TVP bo wygoda na necie takiego gotowca bez szukania i tłumaczenia a na necie to patriotycznie bo liczniki wejść niefałszowalne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

przecież jest wyraźnie napisane którego postulatu nie zmienią ostatnie zdanie co się też unia domaga przyjmą projekt to co przecież już wybrali sn  a ich nikt nie każe usuwać 

wiec tylko Ziobry odsunęli  

Jest tez wyraźnie napisane ile rzeczy zmienią  Wyroki TK opublikują co przecież zostały podjete na imprezie towarzyskiej czy tam spotkaniu kolesi jak to sołtysowa mawiała. Swoja droga to jak sie o koryto w sejmie wykłócała. 

Przed chwilą, Roman176 napisał:

tak tylko pamiętasz przed tvp co było  piłkę nożną na Polsacie musiałeś sobie wykupić  liga mistrzów tylko w n  boks w j**anym polsatowskim pie per viu  40zł 

olimpiada na dodatkowych kałana Polsat sport itp itd   taka złość kurskiego... a raczej nazłość która widzowie kupują 

Do Polsatu nikt nie dokłada i musi być rentowny.

Jak cie nie stać to nie oglądasz. Tak jak w kinie, teatrze, operze , zoo albo na koncercie. Jak w kieszeni nie masz miedzi to sie na tyłku siedzi.:D Taki jest normalny swiat Romanie - nic za darmo nie ma. Za TVPis jest przymus płacenia nawet jeśli nie ogladasz a w normalnych stacjach taki wybór masz. Jakby TVP było cos warte to abonament nie byłby obowiązkowy

Opublikowano

tylko walki Adamka i kliczko i innych ważnych u nas w per pe viu  a Niemiec w rtl ma za darmo  

2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak cie nie stać to nie oglądasz. Tak jak w kinie, teatrze, operze , zoo albo na koncercie. Jak w kieszeni nie masz miedzi to sie na tyłku siedzi.:D Taki jest normalny swiat Romanie - nic za darmo nie ma.

tylko w kinie i teatrze oglądasz według zainteresowań ja za cyfrowy polsat mam ful pakiet bodajże 130zł  a w święta nawet filmu nie zobaczysz tylko powtórka z powtórek  

Opublikowano (edytowane)

do tematu reformowania reformy sądownictwa
znów muszę cytować sam siebie ale nikogo stan obecny raczej nie dziwi

Dnia 20.02.2018 o 22:01, dysydent napisał:

...

Nie wiem czyś rolnik jeśli tak to wiesz na czym polega "dobrze zrobione" a sądownictwo jeśli by w warunkach polowych działało to by na tym polu las rósł a oni nadal by paragrafów na markę piły motorowej szukali. PiS to najpewniej spieprzy i dopiero po nich trzeba sądy na nogi stawiać ALE WRESZCIE COŚ SIĘ RUSZYŁO, z resztą za bardzo im na UE zależy aby nie ulegli w wielu kwestiach przed KE czy czymś podobnym. 

Edytowane przez dysydent
wcale się nie zarzekam mówić - a nie mówiłem?
Opublikowano

Prorok jakis czy co:D

2 minuty temu, Roman176 napisał:

tylko walki Adamka i kliczko i innych ważnych u nas w per pe viu  a Niemiec w rtl ma za darmo  

tylko w kinie i teatrze oglądasz według zainteresowań ja za cyfrowy polsat mam ful pakiet bodajże 130zł  a w święta nawet filmu nie zobaczysz tylko powtórka z powtórek  

To jedź do Niemiec i bedziesz miał za darmo . Proste

Po cholere płacisz 130 Pln jak nie ma czego ogladać? Ogladaj naziemny darmowy Polsat  i płac tylko za pay per view.

A jak z tym naszym rządem - czyni ustępstwa czy nie?

Opublikowano

zobaczymy pożyjemy co z tego wyniknie 

1 minutę temu, Ulman napisał:

To jedź do Niemiec i bedziesz miał za darmo . Proste

a nie uważasz ze Solorz ma monopol na satelity ??  czemu nikt za granicy tu się nie zalakował  jak operatorzy gsm 

Opublikowano

zydów nie wsadzamy, ale jakby coś... .

I właśnie o to chodzi. O myślenie i refleksję, a nie o rzucanie liczbami 200 000 ; 3 000 000; 6 000  000  i uogólnienia zamieniane na nienawiść. Ile trzeba się napracować aby prawda i wspólne bolesne doświadczenia zaczęły budować miłość , zaufanie i współpracę , a nie stały się podłożem do budowy nienawiści, czy wykorzystywania  dla geszeftu. To nie zabawa w pytania o jakość węgla,cenę zboża czy ASF. Nie można się więc dziwić ,że zydowskie zakłamanie spotyka się z rykoszetem. Holocośtam po polsku nazywa się zagłada i radzę o tym pamiętać bo w przeciwieństwie do znaczenia tego słowa holocośtam oznacza geszeft.  Tak samo jak "walka o lepszą Polskę " w ustach zydów oznacza Polskę bardziej uległą i zniewoloną.

gwiazda.dawida.zbrodnie.450-300x300.jpg

Opublikowano

No i co że ma? Miał głowe  na karku, biznes długofalowo rozwijał, podejmował słuszne decyzje to ma. 

Jakby byli z zagranicy to byś narzekał że obcy kapitał nasz rynek opanował:D 

A w sumie to czemu nie ma u nas jakis innych rafinerii tylko ten Orlen który wchłonie nawet Lotos.  Moze tez tak powinno być jak z operatorami gsm. W końcu była by konkurencja

Opublikowano (edytowane)

to rafineria ale stacje i oleje są konkrecyjne , oren tak jak największe niemieckie państwowe firmy Südzucker ag vw ag  man ag itp

przykład prywatnej gospodarki własnie tak wygląda jak Solorz monopol i zbijanie kapitału na ludziach   

głowe na karku to ma człowiek co od zera do bohatera a nie kontrowersyjne finansowanie                                      

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Popisywać się popisują ale muszą uznać konieczność dotrzymania traktatów bo ewentualny polexit to koniec wielu intratnych posad, dotacji a najpewniej i utrata władzy w bardzo szybkim czasie. Nie ma wyjścia. KE powie "Czarnecki won" i jest, KE powie zaciskanie finansowe pasa i będzie nawet jeśli by i reformę sądów cofnięto całkowicie.
Budowanie narodowej gospodarki opartej na własności państwowej temu przeciwstawić? Renacjonalizację? Nie wiem ale chyba nie ma alternatywy bo kapitał polski prywatny? Niewielki a z pustego i Salomon.
Nieciekawa to alternatywa bo pamiętam wartość państwowego a energetyka to filar gospodarki bo przemysł trzeba po większości od podstaw budować i co państwowy? Co to za model gospodarki wyjdzie? Czy to ma szansę ? Miał być kapitalizm a on dziś ogranicza się do poszanowania własności prywatnej "kawałka podłogi" i paru gadżetów oraz nieco małych "prywaciarzy" skazanych na dyktat cen surowców i energii ustalanych centralnie bo konkurencja handlowa może tylko konkurować marżą. Jak to się nazywa wolny rynek to ja chcę zmiany podręczników Ekonomii. Wolny bazarek drobnicą bo reszta po za konkurencją rynkową i podstawy czyli główne cenotwórcze segmenty gospodarki jak paliwa surowce i energia coraz bardziej scentralizowane.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

haaaa

xDxDxDxDxD

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
15 godzin temu, Roman176 napisał:

to rafineria ale stacje i oleje są konkrecyjne , oren tak jak największe niemieckie państwowe firmy Südzucker ag vw ag  man ag itp

przykład prywatnej gospodarki własnie tak wygląda jak Solorz monopol i zbijanie kapitału na ludziach   

głowe na karku to ma człowiek co od zera do bohatera a nie kontrowersyjne finansowanie                                      

Najwieksze niemieckie firmy blokują dostep do rynku niemieckiego? Jak?

Czyli najlepiej by tak jak za komuny gospodarka była państwowa? W sumie dla lewicowców to oczywiste.

Jak Solorz ma monopol na satelity (jak ty to nazwałeś mimo że to naciągane) to jest źle ale jak Orlen ma monopol to już dobrze i poprawnie.Solorz zbija kapitał na ludziach a Orlen to robi za darmo by proletariatowi dobrze zrobić? Jak nie chcesz by zbijał kapitał to po cholerę mu płacisz 130 Pln za cyfrowy Polsat? Sam go dorabiarz a potem mu zazdrościszO.o

Wedłyg ciemnoty która nic nie może i nie umie osiągnąć wszyscy którzy się czegoś dorobili są podejrzani i jak to napisałeś  " kontrowersyjne finanasowanie"  Najlepiej jakby im dop...ić by się proletariat poczuł dobrze. Kułaków powinno się rozkułaczyć wg ciebie? Może tak jak za komuny byłoby dobrze? 

Nie kompromituj sie i nie gwałć intelektu czytających twoje wpisy. Litości! 

Opublikowano (edytowane)

cyt "Wedłyg ciemnoty która nic nie może i nie umie osiągnąć wszyscy którzy się czegoś dorobili są podejrzani..."
coś Ty, przecież to Żydzi nawet jak który i czarnoskóry.

Pierwsza handlowa niedziela po dwu tygodniach postu i jaki spokój na forum.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano

,,Profesora,, tuska   zapomniałeś dodać

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

Pierwsza handlowa niedziela po dwu tygodniach postu i jaki spokój na forum.

A teraz następne śtyry handlowego celibatu, jak to społeczeństwo wytrzymie! Pierwszą na rauszu, ale pozostałe trzy ?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

Najwieksze niemieckie firmy blokują dostep do rynku niemieckiego? Jak?

przez rząd i od nich regulacje  nie morze obco krajowiec nabyć więcej niż 20 akcji  a u nas można kupić za taniochę jak ciech 

Jak Solorz ma monopol na satelity (jak ty to nazwałeś mimo że to naciągane) to jest źle ale jak Orlen ma monopol to już dobrze i poprawnie

jakąś cenę nabija orlen czy mamy tak samo jak w całej eu ?? a Solorz ?? tu masz piękną odp 

Wedłyg ciemnoty która nic nie może i nie umie osiągnąć wszyscy którzy się czegoś dorobili są podejrzani i jak to napisałeś  " kontrowersyjne finanasowanie"  Najlepiej jakby im dop...ić by się proletariat poczuł dobrze. Kułaków powinno się rozkułaczyć wg ciebie? Może tak jak za komuny byłoby dobrze? 

według j**anej ciemnoty na kontrowersyjne przejęcia i zgody w uoki kkrti to w porządku ? zajadanie się z politykami  w restauracji za załatwienie wszystkie to w porządku ??xD

Właściciel telewizji Polsat Zygmunt Solorz-Żak był współpracownikiem służb specjalnych PRL w latach 1983-85 - podano w w programie TVP "Misja specjalna". Gdyby nie jego zobowiązanie do współpracy, So­lorz-Żak nie zbiłby fortuny - uważa historyk Tadeusz Witkowski, który zapoznawał się z dokumentami na temat Solorza-Żaka w IPN.

taka tam afera z 97 roku 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Daj jakiś link na potwierdzenie twoich twierdzeń. Jak sa notowane na giełdzie to jak nie może kupic wiecej jak 20?o.O

W 2017 Orlen miał ponad 7 mld zysku. Skad sie te pieniadze wzieły? Żydzi i masoni je tam wpłacili? Golą nas az miło tylko nie wiesz o tym bo nie ma konkurencji która dawała by właściwa perspektywę. 

Co " a Solorz" i jaka mam odpowiedż jak żadnej nie podałeś?O.o

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v