Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

świnie drożeją  PO zostawiło  je na poziomie ok 3zł  teraz  między 4,5-5zł

Mleko  drożeje

Wołowina  Drożeje

Zboże  Drożeje

Nawozy  najtańsze  od  chyba 10 lat  albo więcej

Więc  co ty  bredzisz  o  pkb

Co to ma do  cen  płodów  rolnych i środków  do produkcji

A za POPSL to pszenica była po 1000 i rzepak po 2200 a mleko prawie po 2 Pln/l. No i kto jest lepszy? :D  :D  :D  Przepraszam ale nie mogłem sie powstrzymać ;)

hubertus ty chyba jesteś drugi Lepper . Skąd masz takie wiadomości przecież każda telewizja inaczej to   przedstawia .

Po to jest właśnie telewizja żeby odpowiednio sprawę przedstawić

He he dobre gospodarka kwitnie a pkb spada bo mafia Prószkowska lewymi fakturami go nie napędza człowieku masz pojęcie o gospodarce B) B)

Po pierwsze Pruszkowska. Po drugie całość PKB przedstawia się kwotą powyżej 1,7 bln pln więc nawet jak tzw mafia wystawiła lewizne na 100 mln i ukrecili 23 mln Vat to co to ma za wpływ na całość PKB? To tak jakby wróble ci troche pszenicy z przyczepy wyjadły :D Jest to tłumaczenie dla ciemnoty która nie ma pojecia o gospodarce a oficjalne wskaźniki nie wyglądaja dobrze i trzeba to wytłumaczyć

Opublikowano

Jasne PO przednicy mieliby je o wiele gorsze gdyby nie unijne środki które w większości zostaly zmarnowane no ale wskazniki poszybowały dzięki nim do góry

Opublikowano

@hubertus apropos mediow
Tvp info wczoraj wtyle wizji - Polska na 52 miejscu jeśli chodzi o poziom demokracji - ogladalem tylko początek - ani slowa zastanowienia dlaczego Polska spadla w rankingu, tylko insynuowanie, ze the economist jest powiązany z sikorskim, no i ogólnie dlaczego ten ranking jest zly, bee i w ogóle dziennikarzyny zachodnie się nie znaja. Zero jakiejkolwiek refleksji, szabelka i bronimy rządu.
Nie mowie ze ranking jest ok, czy ze Polska slusznie w nim spadla, no ale kuzwa naprawdę przykro się oglada.

Dzis kawalek programu na info(nie wiem dokladnie o czym byl bo pod koniec wlaczylem) ale tekst gościa, ze jakiś tam sedzia nie powinien orzekać bo nienawidzi pis. Poważnie? Już pomijam, ze ciężko uświadczyć komentatorów innych niż z gpc, niezalezna, w sieci itp. Doznania nawet lepsze niż oglądając trwam.

Opublikowano (edytowane)

@staszek

No jak zmarnowne? Drogi są dobre - pszenica z ukrainy i słowacji dojechała. Unia się dołożyła trochę do silosów - zasypałem się początniem stycznia delikatnie ponad 800 ton po 560. Unia dołożyła się mojemu kontrahentowi na rozbudowę biznesu i właśnie wróciłem z podpisaną umową na 800 ton po 690 zł. 

I wszyscy zadowoleni. 

Edytowane przez B3Agro
Opublikowano

@hubertus apropos mediow

Tvp info wczoraj wtyle wizji - Polska na 52 miejscu jeśli chodzi o poziom demokracji - ogladalem tylko początek - ani slowa zastanowienia dlaczego Polska spadla w rankingu, tylko insynuowanie, ze the economist jest powiązany z sikorskim, no i ogólnie dlaczego ten ranking jest zly, bee i w ogóle dziennikarzyny zachodnie się nie znaja. Zero jakiejkolwiek refleksji, szabelka i bronimy rządu.

Nie mowie ze ranking jest ok, czy ze Polska slusznie w nim spadla, no ale kuzwa naprawdę przykro się oglada.

Dzis kawalek programu na info(nie wiem dokladnie o czym byl bo pod koniec wlaczylem) ale tekst gościa, ze jakiś tam sedzia nie powinien orzekać bo nienawidzi pis. Poważnie? Już pomijam, ze ciężko uświadczyć komentatorów innych niż z gpc, niezalezna, w sieci itp. Doznania nawet lepsze niż oglądając trwam.

To żałuj że nie oglądałeś do końca bo ludzie dzwonią i wypowiadają się krytycznie o obecnym rządzie i nikt im tam nie ubliża ani głosu nie zabiera jak za PO

Opublikowano

Wczoraj przyznaje, ze nie ogladalem calego, choc często oglądam i przyznam szczerze, ze nie spotkalem się z telefonem krytykującym obecny rzad, bądź wpisem z twittera, czy tam srajbuka, niezgodnym z oficjalna liniia stacji.

Opublikowano

Wejdźcie na stronę gus i jak coś zrozumiecie to przestaniecie wypisywać tu te bzdury. Tam dowiecie się, że tempo wzrostu pkb spada i inwestycje są najniższe od dziesięciu lat. Nie wystarczy czytać lub słuchać pisowkich mediów, które karmią was dyrdymałami. Trzeba zapoznać się z faktami.

Staszek pojęcie o gospodarce jak widać mam lepsze niż ty. Bo przynajmniej konkretnie pisze a ty pleciesz jakieś dyrdymały bo nic mądrego napisać w tej sprawie nie umiesz.

Zbyszko możesz śmiało jeść swój post. Ty oglądasz jakieś telewizje a wystarczy wejść na strony gus by dowiedzieć się jaka to teraz koniunktura. Wzrost pkb jest. Ale tempo jego wzrostu spada. A jak spada to łatwo może z koniunktury zrobić się dekoniunktura. Tym bardziej, że ten rząd nie ma jakichś konkretnych planów na rozkręcenie gospodarki. Bo jak widać 500 + nie rozkręciło gospodarki wbrew zapewnieniom rządzących.

No i najlepsze u ciebie podobnież fundusze poszły na drogi. A może podobnież nie poszył. Na jakie drogi? Smacznego z tym postem.

@marekfarmer ty po rak kolejny udowadniasz, że nie rozumiesz co czytasz. Bo mowa była o koniunkturze w gospodarce, deficycie budżetowym. A nie nawozach czy świniach. Jak coś to ty bredzisz. Bo tempo wzrostu pkb spada i to jest fakt. A że drożeją płody rolne czy tanieją nawozy to inna bajka. Nie mająca związku z kasą jaka została po rządach po ze sprzedaży LTE, zysku z NBP nie mająca z nawozami i świniami nic wspólnego.

GUS zanotowało mniejsze PKB tylko z czego to możne wynikać .

Przestraszyli się Ziobro i już nie krążą faktury pomiędzy unią a Polską bez towaru .

Druga sprawa to peowce narobili tyle zamieszania że kraj jest w rozsypce i inwestorzy podeszli do swoich inwestycji z rezerwą .

Trzecia sprawa to co z tego ze mieliśmy jeden z największych PKB w unii jak to się nie odzwierciedliło w społeczeństwie  .

Opublikowano

A ja z innej beczki czy któryś z kolegów potrafi wskazać jakiekolwiek niezależne media gdzie by można było znaleźć rzetelne informacje o naszym nieszczęsnym kraju?Wiadomo TVN -amerykański za PO, TVP-PIS(chociaż nazywa się publiczna) itd.A gdzie dowiedzieć się prawdy?

Opublikowano

Prawda jest po środku.Wszystko co swiadczy źle o PIS jest przez nich traktowane jako wroga reakcja, gorszy sort, odmawia im się racji rozumu itd. ,tak jak było za komuny. Dla ludzi z poza sekty PIS,   TVPIS, Trwam, W sieci, RM, GPC itp sa machina propagandową na rzecz nowego socjalizmu narodowego obecnego rzadu. Najlepszym wyjsciem jest samodzielne myslenie ale niestety wiekszość ma z tym problem 

Opublikowano

Moje pytanie było nieco prowokacyjne-też uważam,że należy wszystkie zebrane informacje z różnych źródeł "nieco wymieszać" i samemu wypośrodkować.Chociaż nadal uważam,że to telewizja publiczna powinna być obiektywna aż do bólu.A zostaje tylko "do bólu".Ciekawe co by było jakby J.K. dopiął swego i wykupił TVN?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Koniec  świata 

Tylko  Owsiak by został  jeden dzień dłużej

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:

:lol:

Opublikowano

Że tak zapytam ,te minki oznaczają Twoją rodzinę(ciągle je wklejasz),to by oznaczało ,że bierzesz 2 koła na dzieci.Ale skup się to może coś mądrego napiszesz.Może Ty wskażesz gdzie szukać w pełni rzetelnych informacji-przecież wiesz wszystko a wiedza Twoja niczym bezkresna przestrzeń oceanu....

Opublikowano

Rzetelną wiedzę znajdziesz w swoim gospodarstwie domowym . Jak masz chęci do pracy i powodzi ci się coraz lepiej to znaczy że dobrze żądza a jak odwrotnie to źle a nie szukać gusów dupusów .

Niech w agrobiznesie powiedzą że duży zysk jest na pomidorach  to na drugi rok są za bezcen . To są właśnie media .

Gość marekfarmer
Opublikowano

Że tak zapytam ,te minki oznaczają Twoją rodzinę(ciągle je wklejasz),to by oznaczało ,że bierzesz 2 koła na dzieci.Ale skup się to może coś mądrego napiszesz.Może Ty wskażesz gdzie szukać w pełni rzetelnych informacji-przecież wiesz wszystko a wiedza Twoja niczym bezkresna przestrzeń oceanu....

Na jakie  dzieci  ?????

Ja nie mam dzieci  nie korzystam z 500+

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:

:lol:

Gdzie  szukać  hyyy   musisz  to  wiedzieć   sam   komu  wierzysz  a komu  nie

TVP  wiadomo  że   zawsze  jest  pro  rządowe  wcześniej było  TVPO  teraz jest TVPiS   i tak  było   jest  i  będzie   niema  co  się  bulwersować.

Za czasów  PO -PSL  mieliśmy  taką  wolność  słowa  że  Przesłuchanie  Prezydenta  RP  przed  Sądem  żadna  telewizja  nie odważyła  się  transmitować  mimo  zapewnień  sędziego  że  to  robią   

Dziwne  co    taki  News  przesłuchanie  Prezydenta  a tu  ani słowa 

Ja osobiście  oglądam  TVP  i  Polsat News  

Nie oglądam TV Trwam   czasem  zdarzy  się  że  włączę  na  Fokty ale  to na parę  minut

Oglądając  TVP  i  Polsat  można  się   doszukać  Prawdy

Opublikowano

Zbyszko-Rzetelną wiedzę znajdziesz w swoim gospodarstwie domowym . Jak masz chęci do pracy i powodzi ci się coraz lepiej to znaczy że dobrze żądza a jak odwrotnie to źle a nie szukać gusów dupusów- ogólnie racja ale nie do końca widzę za dużą rolę rządu

Niech w agrobiznesie powiedzą że duży zysk jest na pomidorach  to na drugi rok są za bezcen-tu się akurat zgodzę.

daron64- Też uważam,że na obecną chwilę jednak w Polsacie.Chociaż myślałem ,że ktoś podpowie jakąś stronę gdzie potrafią rzetelnie przedstawić rzeczywistość-

bez politycznie. Po prostu fakty.

W TVP niestety prawda jest bardzo "Kargulowa".I żeby nie było w TVN też.

Opublikowano

Dokładnie Polsat jest w miarę ok. Kiedyś za po oglądałem wydarzenia, potem fakty i na koniec wiadomości. Teraz wiadomości nie dam rady obejrzeć ze względu na propagandę. Kończę więc na faktach. Przy czym mało interesuję się komentarzem dziennikarzy a uwagę zwracam raczej na słowa polityków i innych, których się tyczy dany news.

Jasne PO przednicy mieliby je o wiele gorsze gdyby nie unijne środki które w większości zostaly zmarnowane no ale wskazniki poszybowały dzięki nim do góry

Skoro zmarnowano środki to jak mogły poszybować wskaźniki? Śordki z ue zainwestowano. Schetynówki, autostrady ekspresówki, stadiony na euro i inne tego typu. Rozbudowano znacznie LPR. Kupując dużo śmigłowców i budując bazy. Dobrze rozwijało się budownictwo mieszkaniowe. Przemysł też.

GUS zanotowało mniejsze PKB tylko z czego to możne wynikać .

Przestraszyli się Ziobro i już nie krążą faktury pomiędzy unią a Polską bez towaru .

Druga sprawa to peowce narobili tyle zamieszania że kraj jest w rozsypce i inwestorzy podeszli do swoich inwestycji z rezerwą .

Trzecia sprawa to co z tego ze mieliśmy jeden z największych PKB w unii jak to się nie odzwierciedliło w społeczeństwie  .

Nie wierz w bajki Morawieckiego. Wyłudzenia vatu były są i będą. Zgarną jednych kombinować będą drudzy. To pis robił i robi to zamieszanie Wzniecają coraz to nowe konflikty. W których w zasadzie nie chodzi o nic. Przykład TK. Poczekali by rok mieli by prezesa i sędziów. Ale im zależało na wojnie więc nie czekali.

PKB nie odzwierciedlało się w społeczeństwie jak ktoś miał lewe łapki lub nie miał mózgu. Ja znam masę ludzi, u których widzę, że w latach 2007 - 2015 drobili się wiele i ich poziom życia znacznie się poprawił. czy to na wsi czy to w mieście. Wliczam w to mnie i moją rodzinę. 

Opublikowano

Wczoraj przyznaje, ze nie ogladalem calego, choc często oglądam i przyznam szczerze, ze nie spotkalem się z telefonem krytykującym obecny rzad, bądź wpisem z twittera, czy tam srajbuka, niezgodnym z oficjalna liniia stacji.

A to ciekawe bo ja nie oglądam zbyt często a już 3 razy spotkałem się z krytycznymi zdaniami dzwoniących i jakoś prowadzący pozwolili im na swobodne wypowiedzi co więcej w pewnym odcinku Pani Ogórek ostro zareagowała gdy jeden z dzwoniących użył obrazliwych słow wobec pewnej osoby z opozycji polecamwszystkim bo to moiim zdaniem bardzo dobry program nie oglądajcie Trwam oglądajcie W tyle wizji ;)

Opublikowano

Zbyszko-Rzetelną wiedzę znajdziesz w swoim gospodarstwie domowym . Jak masz chęci do pracy i powodzi ci się coraz lepiej to znaczy że dobrze żądza a jak odwrotnie to źle a nie szukać gusów dupusów- ogólnie racja ale nie do końca widzę za dużą rolę rządu

Niech w agrobiznesie powiedzą że duży zysk jest na pomidorach  to na drugi rok są za bezcen-tu się akurat zgodzę.

daron64- Też uważam,że na obecną chwilę jednak w Polsacie.Chociaż myślałem ,że ktoś podpowie jakąś stronę gdzie potrafią rzetelnie przedstawić rzeczywistość-

bez politycznie. Po prostu fakty.

W TVP niestety prawda jest bardzo "Kargulowa".I żeby nie było w TVN też.

Rząd ma to do siebie że może załatwić rynki zbytu jeśli będzie chciał . Może wpłynąć na urzędy które kontrolują towar który do nas przysyłają z zagranicy . 

Opublikowano

wiesz 3 razy wobec dziesiątek innych to trochę cienko-promil promila wszystkich wypowiedzi.Problem w tym ,że tam tylko krytyka opozycji i wychwalanie dobrej zmiany.

A tu niespodzianka ,nierzetelność zaczyna wyłazić:

https://www.wprost.pl/kraj/10041290/Sedziowie-TK-neguja-decyzje-prezes-Wsrod-buntownikow-Pszczolkowski-wybrany-przez-PiS.htm

A tak opisuje:

http://wpolityce.pl/polityka/325911-normalnosc-wraca-do-trybunalu-konstytucyjnego-odbylo-sie-zgromadzenie-ogolne-sedziow-tk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v