Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Jeżeli pojedyńczy kolaborant nie ma wielkiego znaczenia, to pewnie i ich ofiary nie mają wielkiego znaczenia. Wiadomo strony równania muszą się zgadzać.  Takie tam przechodzenie do rozważań czy jeden mordowany męczy się bardziej niż 100 mordowanych. Trzeba jednak czasami zdrowo puknąć się w czerep.

Polskie Państwo  podziemne  Karało  Śmiercią  za kolaboracje  z Niemcami

Wiesz kim była  Irena Sendlerowa ????  ile Żydów  uratowała  i takich ludzi  było  mnóstwo

Także  pojedynczy kolaborańci  nie dają  obrazu  dla  Polski

Tak samo masz teraz  nieliczni  plują na Polskę  że  Braliśmy w tym udział  a raczej  ich rodziny pewnie i chcą  to  przypisać  całemu Narodowi .

Opublikowano

Z jednej strony jazgot aj,waj , że ta ustawa to taka ważna i będzie blokować  dostęp do prawdy historycznej. Z innej strony piszecie że ustawa nie ma znaczenia gdyż nie da się pociągnąć do odpowiedzialności  tych co zakłamują historię poza granicami Polski . To jak , ważna czy bez znaczenia?

Dla myślących podam przykład. Dla Romana Polańskiego (zboka i pedofila) strasznym utrudnieniem jest prawo Amerykańskie. Nie może tam pojechać , kręcić filmów  czy odebrać nagrody.  Czy wyrok sądu amerykańskiego jest bez znaczenia ? Nie , bo wpływa mimo wszystko na ograniczenia swobody przemieszczania się i korzystania z kontaktów z kolegami z branży.

Można powiedzieć: ale ustawa o IPN to coś innego. Nie to dokładnie to samo gdyż wyrok za szerzenie nieprawdy będzie skutkował tak samo wobec obywateli innych państw w których będą szerzyć nieprawdę. Można też powiedzieć : a kto będzie chciał przyjeżdżać do Polski? A jednak chcą i przyjeżdżają. I to coraz częściej , oszacować i odebrać majątek.

Ta ustawa broni się sama bez względu na to jak odbierają ją zydzi, Ukraińcy czy Amerykanie. Tak na marginesie , to holocośtam niczym się nie  różni od zagłady Indian, Ormian czy obecnej próbie eksterminacji Kurdów przez Turków. Zarówno Amerykanie jak też zydzi milczą w tym temacie

dysydent, nie wiem czy na zdjęci to flaga Izraela . Może majtki , a może gacie. Zdjęcie przedstawia dokładnie przedmiot o określonym przeznaczeniu , czyli zestaw do mycia podłóg.  Za dużo skojarzeń . Norwegowie wyprodukowali sweterki w niewłaściwe wzory a ktoś inny buty. Za dużo skojarzeń.......

C1xiMKNUAAAYPn8_jpg_large.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie widzę powodu zatem aby "jakieś nieistotne szmaty" się poniewierały jeśli nie mają służyć skojarzeniom bo za takie buciki ja mogę dać w ryja. I gdzieś mam Prawo bo goście z podobnymi znaczkami trzymali pod karabinami moją matkę i babkę a mój ojciec partyzant do tych gości jak do psów strzelał nie pytając o skojarzenia. 

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Obejrzałem sobie wczorajsze posiedzenie Sejmowej Komisji Obrony Narodowe. Powiem tak, cyrk to mało . Chlew, jeszcze można uznać za miejsce przyzwoite,
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/transmisje.xsp?unid=1C5246FB9380DAC9C125822C00548F8F#
Konkluzja ministra, że to PO nie doprowadziło do końca programu Caracal i dlatego teraz nie mamy jakże obecnie potrzebnych śmigłowców wielozadaniowych.
Nie wiem jak ją zakwalifikować. To jest coraz bardziej straszne.

Opublikowano (edytowane)

Wszystkich głupków nie wybijesz a nawet jeśli kilku zamierzasz to po co krzyczysz pierwej UWAGA, SCHOWAJCIE SIĘ BO BĘDĘ STRZELAŁ! chociażby wywieszając podobne majtki-nie flagę. 

A na kogo wyjdę jeśli jeszcze się dowiedzą że kul nie mam, co najwyżej ślepaki. Mnie interesują działania skuteczne co nie oznacza iżbym twierdził o całkowitej nieskuteczności Rządu Polskiego. Przynajmniej coś próbują robić.

Bez urazy, bo głupich do gruntu postów nie komentuję wcale.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Te buciki produkują w USA . Nie w 1945, ale dzisiaj. Podobnie jak sweterki w runiczne wzory wyprodukowano w Norwegii dla sportowców , olimpijczyków. Nerwy puszczają co?

No dobra więcej nie będę.

Co do posiedzenia MON to jest to taki klub dyskusyjny. Nie jest prawdą ,że potrzebne są Polsce caracale. Tak samo niepotrzebne są F-16. Jeżeli mają świadczyć darmowe usługi dla USraela to po co nam takie sprzęcicho . Rosjanie nam nie zagrażają . To wymysł zydowskiej propagandy. Dowód? Bardzo proszę. Choćbyście kupili 500 caracali , albo 1000 , to i tak jest to liczba mniejsza niż posiadana przez Rosjan liczba głowic nuklearnych.

Mimo wszystko stawiam na Tolka Banana , tylko on ten cały jazgot potrafi uciszyć

ab0f6850e9e8c07df2360adcfc6d33c6.jpg

Gość marekfarmer
Opublikowano
28 minut temu, mirro napisał:

Obejrzałem sobie wczorajsze posiedzenie Sejmowej Komisji Obrony Narodowe. Powiem tak, cyrk to mało . Chlew, jeszcze można uznać za miejsce przyzwoite,
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/transmisje.xsp?unid=1C5246FB9380DAC9C125822C00548F8F#
Konkluzja ministra, że to PO nie doprowadziło do końca programu Caracal i dlatego teraz nie mamy jakże obecnie potrzebnych śmigłowców wielozadaniowych.
Nie wiem jak ją zakwalifikować. To jest coraz bardziej straszne.

Jak ci się  podoba  prohibicja  z Poznania  ???

POpierasz  ????

Opublikowano (edytowane)

Tylko prawa połowa tego Tolka trochę mądrzejsza od lewej bo Krym Ukrainie podpi*lił rękami samych wschodnich Ukraińców bo "ufoludków" wysłał dopiero gdy było już "po herbacie" gdy ten z lewej swojemu narodowi też na koniec krwawą łaźnię pośrednio sprezentował. Jeśli ten z prawej jest uczniem lewego to uczeń przerósł mistrza. 

Dawniej bywało że i Polacy na szkolenia do Moskwy jeździli. Może pora żeby znów paru tam na wszelki wypadek wysłać?

Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. Żydowska szkoła.

Jeśli w USA są i lewaki i prawaki (co takie buciki kupują świadomie) to tylko czekać jak się wzajem tam zaczną okładać. Nie ruszać Ameryki bo atak na nią z zewnątrz daje jej tylko siłę. Tam degeneracja społeczna też spora i jeden głębszy kryzys prawdę objawić może zaskakującą.

To że wymieniłem nie oznacza że ludzi dzielę na lewaków i prawaków cytat - "...a zwyczajnie - na mądrych i głupich". koniec cytatu. 

Trochę pocieplało i czepię się jakiej roboty ale chętnie Wasze wpisy poczytam czasami bo sporo ciekawych rzeczy tu znalazłem i warto było zajrzeć.

No jeszcze jedno zanim wyjdę. Te buty to w sumie nawet mogą być. Jak byśmy odebrali wizerunek godła Polski na podeszwie, wreszcie można powiedzieć że swastyka została zdeptana a ten co "dla skojarzenia" takowe założy świadomie, w mordę jeśli by dostał ode mnie to tylko za głupotę której nie rozpoznałem w pierwszej chwili.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

W USA bardziej się boją komunistów niż faszystów . Tam można paradować ze swastyką bez konsekwencji nawet moralnych ale już  spróbuj spacerować z symbolem komuny to już "bardzo niedobrze" . Sam Cejrowski po dłuższym pobycie w US stwierdził że  terror komuny był gorszy o terroru nazizmu z wojny , tak wygląda USA i dlatego nie lubią Europy  która krok po kroku staje się lewacką  komuną wprowadzaną na wzór "Folwarku zwierzęcego" a jednocześnie popierają swój ogon który nimi merda czyli Izrael który ze swoimi kibucami tworzył komunę która delikatnie mówiąc przeradza się w na cjo onalizm , Dziś nikt nie pyta ile :uchodźców"  przyjmuje Izrael  choć mają z Syrii nie daleko , czy nie chcą być ubogaceni kulturowo ? Nikt nie wspomina o Żydowskim syjonizmie który ostatnio podnosi głowę . Przekaz w świecie trwa że podczas wojny był tylko holokaust i nikt inny nie może rościć prawa że był poszkodowany a tu Polska wyjeżdża ze swoją ustawą i teraz będzie tak że nikt nie ma monopolu na martyrologię , historycy na całym świecie  zaczną się zastanawiać jak było  naprawdę .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

hubertus

Cytat

Teraz wielu na przekór będzie pisało o Polskich obozach śmierci. Na zasadzie i co mi zrobicie.

kolejne mądrości gimnazialisty, czy przekaz z tvn?

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

Nie widzę powodu zatem aby "jakieś nieistotne szmaty" się poniewierały jeśli nie mają służyć skojarzeniom bo za takie buciki ja mogę dać w ryja. I gdzieś mam Prawo bo goście z podobnymi znaczkami trzymali pod karabinami moją matkę i babkę a mój ojciec partyzant do tych gości jak do psów strzelał nie pytając o skojarzenia. 

"Ojciec partyzant"  Ile Ty masz lat ?

Opublikowano

Ciekawostka dla naszych obronców demokraci

Cytat

Organizacja Narodów Zjednoczonych wydała pierwszy raport, który wprost oskarża Izrael o budowę reżimu apartheidu i stosowanie dyskryminacji rasowej wobec Palestyńczyków. Dokument powstał na polecenie ONZ-owskiej Komisji Gospodarczej ds. Azji Zachodniej

Opublikowano

dopiero o tym sie dowiedziales ?-taka sytuacje jest od powstania panstwa izaelskiego, nie dziwota bo prawie wszyscy jego tworcy i rzadzacy nim przez dziesieciolecia pochodzili z polski-do niedawna[biologia robi swoje] nazwisko prawie kazdego premiera izraela przed zmiana konczylo sie na -ski, a miejsce urodzena bylo gdzies na wisla czy nawet czesciej bugiem i narwia. kazdy z nich wychowal sie w II rp i wzory jej polityki powielil w izraelu-az ze ucierpieli boga ducha winni palestynczycy-taki jest los, kowal zawinil cygana powiesili...

gdy nie zolnierze i oficerowie z armii andersa, ktorzy tysiacami dezerterowali z wojska polskiego -panstwo izraelskie nie wygralo by zadnej wojny.........

w prl krazyl taki zart ze gdyby nie 2 amerykanskim imigrantow to obrady knesetu mozna by prowadzic po polsku -tym bardziej ze jezyk hebrajski to sztucznie wymyslony jezyk, wiekszosc zydow europejskich poslugiwala sie jidysch i musiala sie go uczyc.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, domat1998 napisał:

Mirro czy te twoje caracale (nawet Francja ich nie chce) strącą  iskandery z  Kalingradu .

Nie wiem czy zauważyłeś że nie do końca chodzi w tym o Caracale jako takie. Największe szambo w tym że przez dwa lata mamiono wszystkich bliskością rozpoczęcia programów kluczowych dla stanu techniki w armii, a tu w większości programów jesteśmy na poziomie studium. Minister podawał daty i ilości sprzętu jaki ma być dostarczony do użytkowania, kiedy jeszcze do tej pory nie określono parametrów jaki ma spełniać.  Oczywiście wszystko to odbywało się przy zapewnieniach jak to teraz nasza armia wzbogacona sprzętowo jest w stanie każdemu dokopać. Okazało się że to wszystko ściema a cała gadka godna jest oficera politycznego. Dwa lata zostały zmarnowane a winę zrzuca się na poprzedników. Pomijam apel polityków PiS, aby poprzednicy wstrzymali się od finalizowania wszystkich dużych kontraktów, bo oni chcą mieć pole manewru. 
Czy przypadkiem to wszystko nie obraża Twojej inteligencji?
Poza tym wtedy nacisk był na śmigłowce specjalistyczne a teraz zaczyna się problem z pozostałymi. Po prostu przeznaczenie zaczyna nas doganiać.
http://dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,1,10822,aktualnosci-z-polski,w-sejmie-rp-o-modernizacji-technicznej-polskiej-armii

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.robertbrzoza.pl/polska-kolonia/zydzi-znowu-nas-rozgrywaja-tu-nie-chodzi-o-ustawe-ipn-tylko-o-miliardy-dolarow/

https://wiadomosci.robertbrzoza.pl/polska-kolonia/dlaczego-wy-zydzi-chcecie-wojny-z-polakami/

Dlaczego wy żydzi chcecie wojny z Polakami?

Posted on Styczeń 28th, 2018 by Robert in Polska kolonia

żydowski Izrael

Jak tak małe państewko na świecie, może wywołać taką burze w Polsce?

To jest niesłychane, w jaki sposób zmienili kierunek zapatrywania się na Holocaust.

Poparli nie tylko tezę niemieckiej propagandy, ale również nazistowskiej.

A to już nie mieści się w głowie każdego Polaka.

Yair Lapid , szef centralnego ugrupowania Yesh Atid napisał:

„Całkowicie potępiam nowe polskie prawo, które stara się zaprzeczyć polskiemu współudziałowi w Holokauście, powstało w Niemczech, ale setki tysięcy Żydów zostało zamordowanych bez spotkania z niemieckim żołnierzem”.

Innymi słowy, ten żyd twierdzi, że to Polacy zabili setki tysięcy żydów?

Oszalał?

Można zlekceważyć tę wypowiedź człowieka obłąkanego, jednak wściekłość bestii w chazarskim państwie żydowskim sięga zenitu.

Odzywają się wszyscy święci na czele z Netanjahu i przewodniczącym Knesetu. Potępiają sejmową ustawę o IPN, w której każda osoba nawet zagraniczna, ma być karana za użycie sformułowania: „polskie obozy śmierci”.

Jakim prawem żydzi kolejny raz wywołują wojnę z Polakami?

Czy nie rozumiecie, że popieracie nazistowskie doktryny?

W jaki sposób mamy was szanować, skoro przez całą naszą historię opluwacie nasz naród?

To wy chcieliście na ziemiach polskich zbudować własne państwo o nazwie: Judeopolonia.

To wy organizowaliście i zarządzaliście gettami w trakcie II wojny światowej. Myśleliście, że Niemcy się wycofają z Polski i wtedy nie oddacie terenów, na którym stały getta.

To wy byliście na usługach niemieckich nazistów i podpisywaliście wyroki śmierci na waszych żydowskich rodakach w gettach.

To wy po II wojnie światowej weszliście do struktur PZPR i swoimi decyzjami mordowaliście polską podziemną armię.

To wy ustami głównego rabina w Polsce, Schudricha nazwaliście nas Polaków: nazistami za marsz niepodległości.

A teraz wmawiacie całemu światu, że to Polacy wymordowali żydów i Polaków w obozach koncentracyjnych, że to my mordowaliśmy was, że to były nasze obozy śmierci.

Kiedy skończycie z tą obłudą, zakłamaniem, fałszem?

My nigdy nie będziemy nawet znajomymi z wami?

Dlaczego?

Bo to wy żydzi tego nie chcecie.

Co chwilę wywołujecie wojny z nami, z Polakami, z polskimi patriotami.

To wy podsycacie nienawiść do Polaków, to wy działacie przeciwko naszemu narodowi, to wy działacie przeciwko Polsce.

Czy prożydowski prezydent Andrzej Duda podpisze ustawę, czy kolejny raz zhańbi się usługując żydom?

Co się dzieje w Stanach?

Trwa walka o uchwalenie ustawy: S. 447 (Senat) i HR 1226 (Izba Reprezentantów).

Z jednej strony organizacje żydowskie lobbują za uchwaleniem tej ustawy, z drugiej strony organizacje polonijne lobbują, aby jej nie uchwalić.

Przypominam, że jest to ustawa wręcz bandycka dla Polski.

Po jej podpisaniu przez prezydenta Trumpa, organizacje żydowskie, wyliczą ile majątku pozostawili żydzi i będą żądać za nie pieniędzy. Nie ważne, czy właściciel nieruchomości żyje, czy nie. 

Teoretycznie, mogą udokumentować, że 100 lat temu twój dom, twoje nieruchomości należały do żydów i oczekują teraz rekompensaty.

Sam tytuł ustawy „Justice for Uncompensated Survivors Today (JUST) Act of 2017” („Sprawiedliwość dla Ocalałych, którzy nie otrzymali rekompensat”) jest fałszywy, ponieważ nie ma ocalałych z Holokaustu, którzy nie otrzymaliby rekompensat.

To tak, jakby organizacja Polska zgłosiła się do władz USA o oddanie terenu, na którym stoi miasto Chicago, ponieważ kiedyś należał do Polaka.

Wyśmialiby tę organizację i oskarżyli o wymuszanie pieniędzy. 

Gra toczy się o miliardy dolarów

Plan był następujący.

Cały świat w tym Ameryka musi dowiedzieć się o polskich obozach śmierci, jak również o mordach Polaków na żydach.

Skoro ambasador Izraela powiedziała, że takie polecenie dostała od premiera Netanjahu, to znaczy, że całą akcję zaplanowali. 

Sygnał poszedł w świat: to Polacy zrobili Holocaust, to Polacy mordowali żydów.

Co z tego, że w mediach polskich będą odkręcać te oskarżenia, skoro w USA taki przekaz poszedł z żydowskich mediów do polityków amerykańskich.

W takich warunkach ustawa JUST zostanie uchwalona i podpisana przez prezydenta.

Żydzi zaczną procedurę ponownego okradania Polaków na sumę miliardów dolarów.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Niestety słowa Tuska są prawdziwe. Teraz wielu na przekór będzie pisało o Polskich obozach śmierci. Na zasadzie i co mi zrobicie. Ponad to przy okazji dyskusji przypomniane zostaną faktyczne niecne postępki Polaków. Niestety ta ustawa to konkretny strzał w kolano jaki zafundował sobie i niestety nam jako Polakom pis.

A od kiedy Ty jesteś Polakiem ?

Opublikowano

Ywa,  w tych artykułach nie zgadza się kalendarium. Jeżeli cały świat miał się dowiedzieć najpierw o naszych obozach, to potrzeba było zapalnika w postaci procedowania przez naszych ustawy. Nasi do tej pory nie palili się z jej procedowaniem, więc strona Izraelska nie imała pretekstu aby protestować. Tym bardziej nie mogli tego zgrać z procedowaniem w stanach. Chyba że ktoś u nas dostał sygnał że należy jak najszybciej procedować, bo Izrael za chwilę będzie w USA montował roszczenia.  Mogło być też tak że to sami Izraelczycy podpuści;i naszych. Z resztą przy rozbuchanym ego Jakiego specjalnie się starać nie trzeba.

Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał:

hubertus

kolejne mądrości gimnazialisty, czy przekaz z tvn?

On jest lementem wielkiej zmowy europejskich lewaków oraz opcji zjednoczenia Europy pod auspicjami Francji i Niemiec...reszta to niewolnicy... To wszytko do tego zmierza... POni zaprzedali się tej idei za różne obietnice i korzyści

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

"Ojciec partyzant"  Ile Ty masz lat ?

z 1965-ego. Pamiętam dobrze Gierka i wybuchy śmiechu w domu na debilne teksty Gomółki ale mały wtedy jeszcze byłem i myślałem że to bajki jakie w radiu "dla dorosłych". Pamiętam i porządnych komunistów i bydlaków i widzę dziś i przyzwoitych katolików i zwyczajne świnie (idiotów zawsze pełno było). Wiem co to ujemne punkty za pochodzenie a to co w Polsce dziś widzę i śmieszne i straszne. Jedną ideologię zastąpiła druga - przeciwstawna. Wprawdzie w większości z obecną się zgadzam w praktycznych działach co dewiację po imieniu nazywa, ale to zawsze ideologia i fanatyzmem zakończyć się może jeśli przekroczymy pewne granice. Prezydent Trump za przykład nam dawał naszych bohaterów co fanatycznie za ojczyznę zabić się dali, cieszyli się nasi bo wielki brat chwali a może mu potrzebne świeże mięso armatnie?

Dogadywać się między sobą na ile to możliwe, na różne obozy, krucjaty czy inne nigdy nie jest za późno a zawsze za wcześnie nastają. Nic na razie nie usprawiedliwia emocji które zaczynają nas otaczać. Rozum dla mnie nie oznacza jednocześnie pozytywnych wartości bo i kanalie bywają wyjątkowo inteligentne, ale tylko rozum jest podatny na słuszne argumenty, Bóg Honor Ojczyzna to za mało bo każdy co innego pod nimi rozumie. Na początek Rozwaga, nawet co pisać w przestrzeni publicznej aby mądrzejszy ode mnie pośmiewiska ze mnie nie zrobił i pretensji mieć nie mogę bo sam nieraz mówię że śmiech to zdrowie. Zachowajmy każdy własne zdanie a innych tylko może się uda przekonać ale nie musi. Jeśli mamy rację tym gorzej dla nich. Jeśli oni ją mają... co? siłą? A mamy?

• Like 1
Opublikowano

Czyli teoretycznie mogłeś mieć ojca partyzanta . Myślałem że wyobraźnia Cię poniosła .B| Chodź i tak jakoś nie dowierzam .:ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Był w AK a po przejściu frontu zwerbowany do Drugiej Armii LWP. Nawet mu krzyż za Odrę i Nysę dali. Za komuny byłem po-AKowcem, teraz braterstwo broni z krasnoj armioj przeszkadza. Wisi mi to jak i czyjeś wierzenia.

Dzięki Bogu nie został Żołnierzem Wyklętym bo by mnie najpewniej nie było.

..co??. korciło ten wpis zacytować a - z pożytkiem dla świata - błyskotliwie dopisać?

To są właśnie te granice których nie przekraczamy.... najczęściej.

BO NIE JESTEŚMY POLITYKAMI!

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

K...a , zaczynam kopać schron. W telewizji inwazja na każdym kanale. Tyle zydów Polska jeszcze nie widziała. Chyba coś nie tak z tym holocośtam. Albo Niemcy spartaczyli robotę , albo mośki mnożą się jak króliki. Skojarzenie chyba trafne. Króliki zasiedliły Australię wolniej niż zydzi Polskę. Coraz bardziej jestem pewien że Mieszko I był zydem. Przemawia za tym fakt że  wszyscy ostatni prezydenci Polski od zydostwa nie odstają i przygotowują nas na ten czas. Czas wygnania.

Co oni robią? Hajlują po swojemu

1ee8925367977b3a2e0c2db2ae5bc9e5.jpg

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v