Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, mirro napisał:

Ulman tylko stawia pytania rodzące się samoistnie z konkretnych wypowiedzi. To że przejaskrawia, to już tylko kwestia wrażliwości odbiorcy. 
Akurat w tym przypadku pytanie jest zasadne, bo można też pójść dalej i stwierdzić ( teza tylko na potrzeby tej wypowiedzi), że Panowie bracia Kaczyńscy maczali palce w śmierci kś Popiełuszki.🤣 Stawianie sprawy że przy stole w Magdalence siedzieli sami agenci służb daje prawo do takich wniosków. Proponowałbym więc "pochylić się rozpędzić i wykonać baranka w mocną ścianę". Albo poszukać sobie innego fetysza. 

Jarecki - nić się nie dzieje. Dzieje się na linii Ukraina - USA i Ukraina Rosja. Odmowa wszczęcia śledztwa przez Ukraińców w sprawie syna przeciwnika Trumpa, Zamrożony Donbas ze wskazaniem na zachowanie stanu obecnego. Załenski chyba rozumie swoje położenie a jak widać Rosji nie zależy na jego utrąceniu. My natomiast ugotujemy się w tym LNG . Chyba że prezes PGNiG wystąpi publicznie i powie jak sprawa wygląda, tak po prawdzie. 

Weś jaśniej z tym gotowaniem. 

Edytowane przez Slodki66
Opublikowano

? to  jaki % gazu zużywanego w polsce w planach nawet tych najbardziej pro amerykanskich ma pochodzić z LNG ?  Wzrost zużycia gazu jest nieunikniony i ten amerykanski nawet w najsmielszych planach nie bedzie stanowił 30 % zużycia krajowego , nawet jak zapłacimy  [ co nie jest oczywiste ] drożej za gaz LNG to w to konto dzieki takiej konkurencji kupimy taniej od rosji  ,jak rosjanie obniżą nam cene to dlatego że bedą widzieć konkurencje .......................

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

dokładnie , ruscy obniża cene ukrainie , żeby ukraina  ,, miała do myslenie co z USA '' to jest zagrywka na podbuzenie nastrojów lub paktu z usa , i co teraz ukraina podpisze umowe wieloletnią z rosją ?                    natomiast nie doceniasz wiejskich targów Ulman .zresztą już ich nie ma .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

jak nie ma jak sa- w srode to droga wojewodzka trudno przejechac, korki zaczynaja sie w sasiedniej wsi, w piatek jest troche spokojniej, ale tez lepiej jechac bocznymi drogami.

wy chyba nie ogladacie "studia polska " ???? ktos kto nie oglada tego programu w sobotni wieczor nie powinien wypowiadac sie o polskiej polityce !!!!!!!

wczoraj wieczorem jasno powiedzieli ze za sp.smierc ksiedza  alfonsa popieluszki odpowiadaja michnik,kuron i walesa !! michnik go zagadal, walesa porazil pradem a kuron zjadl czy cos w tym stylu. 

jedno jest w tej meczenskiej smierci zastanawiajace- czemu kosciol temu nie zapobiegl ????  widzieli jaka jest atmosfera wokol ksiedza-sam glemp mowil ze ma to na sumieniu, wystarczylo go wyslach na studia do watykanu jak wielu innych i bylo by po sprawie.

troche zmeczony bylem i chyba wzrok juz nie ten, ale patrzylem uwaznie na filmy z mszy w parafii stanislawa kostki na warszawskim zolibozu i nie zauwazylem takiego jednego gostka ktory mieszkal przy sasiedniej ulicy-chyba temu ze taki niewysoki jest,czy co ???

niedawno prezes powiedzial ze 3 prezydentow i 7 premierow jemu zawdziecza urzedy- jak polska na tym wyszla -kazdy widzi...................

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

jedno jest w tej meczenskiej smierci zastanawiajace- czemu kosciol temu nie zapobiegl ????  widzieli jaka jest atmosfera wokol ksiedza-sam glemp mowil ze ma to na sumieniu, wystarczylo go wyslach na studia do watykanu jak wielu innych i bylo by po sprawie..

Nie mogli nic zrobić bo wtedy musieliby spalić agenturę wśród swoich. Facet był ideowy i nie dało się go zastopować. Jakby jeszcze imiennie wskazali źródła informacji czyli ( ksiądz taki a taki uzyskał tę informację od swojego oficera prowadzącego), to ludzie spieprzaliby od nich na kilometry. A tak status gry został zachowany i mamy męczennika. 

2 godziny temu, jarecki napisał:

? to  jaki % gazu zużywanego w polsce w planach nawet tych najbardziej pro amerykanskich ma pochodzić z LNG ?  Wzrost zużycia gazu jest nieunikniony i ten amerykanski nawet w najsmielszych planach nie bedzie stanowił 30 % zużycia krajowego , nawet jak zapłacimy  [ co nie jest oczywiste ] drożej za gaz LNG to w to konto dzieki takiej konkurencji kupimy taniej od rosji  ,jak rosjanie obniżą nam cene to dlatego że bedą widzieć konkurencje .......................

A ty myślisz że gdyby mi się to opłacało to nie wymieniłbym palników w wytwornicach pary technologicznej na gazowe? A tak lecę na oleju opałowym i na razie nic nie świadczy o tym że będzie inaczej.

Opublikowano (edytowane)

Schetyna "sobie nagrabił" ostatnio trywializując męczennika co musiało się tak skończyć (lub dopiero zacząć).
szczegóły w necie a nie chce mi się niczego linkować bo wszędzie jakaś propaganda podpięta. 
każdy niech sobie wyszuka sam co tam komu akurat pasuje

i jeszcze w kwestii Ukrainy a to podlinkuję bo robi wrażenie jakiejś tam oceny merytorycznej i to akurat w tematach rolniczych
czyli tutaj jak znalazł :) 
https://m.interia.pl/biznes/news,2632646

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Najważniejszy jest parametr o którym tu nie ma mowy. Po transferze z OFE  , realny pieniądz wpadł do ZUSu węc maja sporo grosza na taklie harce. Na kontach i tak w efekcie będą środki wirtualne. W związku z zastrzykiem z OFE nie ma potrzeby by  budzet dokładał kilkanaście miliardów do ZUS. No i w efekcie  mamy sukces bo budzet sie zbilansuje. Niestety będzie to kosztem przeżerania realnych pieniędzy zakoszonych z OFE.

Opublikowano (edytowane)

z tego co sie orientuje i trzeba to sprawdzić to zus ma wieksze srodki dzieki rekordowej liczbie zatrudnionych oraz rosnącym wpływom dzieki większym płacom , coraz wiecej jest umów które podlegają pod ozusowaniu a coraz miej umów smieciowych a to dzieki dobrej sytuacji w gospodarce . ale pewno już widzicie pierdykniecie  .  w ogóle to 2 lata temu już były pogłoski o rekordowych wpływach do ZUS

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

chyba mial zly dzien , pozniej w zakopanem o malo co nie zabil sie o wlasne sznurowki 😛, strach pomyslec co bedzie jak szybko  solidny snieg nie spadnie..

na rok 2018 dotacja do zus-u z budzetu panstwa wyniosla- 46,6 mld zl ,to roznica miedzy skaldkami a wyplacanymi emeryturami i co roku rosnie.

Opublikowano (edytowane)

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ukraincy-lataja-dziure-ubezpieczeniowa-juz,7,0,2348295.html

17 minut temu, jacus napisał:

chyba mial zly dzien , pozniej w zakopanem o malo co nie zabil sie o wlasne sznurowki 😛, strach pomyslec co bedzie jak szybko  solidny snieg nie spadnie..

na rok 2018 dotacja do zus-u z budzetu panstwa wyniosla- 46,6 mld zl ,to roznica miedzy skaldkami a wyplacanymi emeryturami i co roku rosnie.

kochasz konta hejterów  ?

to jest twoje paliwo ?

@jacus twój poziom intelektu można porównać do jachiry albo wałęsy 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

czesc lolek ☺️-jak tam na olx masz juz jakies sukcesy ??? sprzedales te czesci czy dalej nie umiesz wstawic ogloszenia ???

romus-twoj poziom to mozna porwnac do tego  na ktorym fedrujesz😛, zreszta ty chyba jak bolek skonczyle zawodowke ?? w wolnej chwili sprawdze na nk, a jachira to naprawde inteligentna kobita- najlepszy dowod tego ze dostajecie bialej goraczki na samo jej wspomnienie.

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Takie mechanizmy funkcjonują na wiejskim targu. Tu jest dużo węcej zmiennych bo wchodzi w to polityka

O Panie na targu też nie zawsze 😊,osobiście handluje pszenice na takim wiejskim A mam stałych klientów gołębiarzy i drobiarzy  ,towar oczywiście pierwsza klasa u mnie po 100 zł kwintal i pier**li mnie że przykładowo dziadek z boku ma po 70 😏 i co najlepsze moja idzie jak świeże bułki

Opublikowano (edytowane)

widzisz mam Nadzieje jak wałęsa od elektryka do prezydenta moim przypadku od ślusarza po prezydenta albo rolnika 

10 minut temu, jacus napisał:

jachira to naprawde inteligentna kobita- najlepszy dowod tego ze dostajecie bialej goraczki na samo jej wspomnienie.

no no po jej wypowiedziach naprawdę inteligentna 

zobacz sobie jak tej szelgus konfederacja gasi w programie kawa na ławę

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

,osobiście handluje pszenice na takim wiejskim A mam stałych klientów gołębiarzy i drobiarzy  ,towar oczywiście pierwsza klasa u mnie po 100 zł kwintal i pier**li mnie że przykładowo dziadek z boku ma po 70 😏 i co najlepsze moja idzie jak świeże bułki

u mnie podobnie tylko ze ja po 80 bo od 20 do 40 ton idzie z pola prosto do fermy kur wiec dlatego dałem lepszą cenę 

a jak sprzedaje cent u nas czyli 50 kg to podobnie bo nie mam czasu warzyć worków 

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Jak dziewcze na miniówę na balecie to znaczy, że chce z każdym?

zwraca uwagę na pewno, ale jeśli otworzy usta a tam brak inteligencji to towarzystwo się wycofuje z pierwszego wrażenia

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

O Panie na targu też nie zawsze 😊,osobiście handluje pszenice na takim wiejskim A mam stałych klientów gołębiarzy i drobiarzy  ,towar oczywiście pierwsza klasa u mnie po 100 zł kwintal i pier**li mnie że przykładowo dziadek z boku ma po 70 😏 i co najlepsze moja idzie jak świeże bułki

I tak jak piszesz zapewne będzie z ruskim gazem. Mogą obniżyć cenę  wszystkim dokola  a nam podnieść bo i tak jesteśmy zmuszeni od nich kupić . Jeśli wkoło będą mieli taniej to nasz reeksport lng nie zaistnieje a cały misterny plan bycia hubem płodzie w ......

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v