Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tak sobie tu zajrzałem przy chwili czasu...
to powiadacie że państwo zabiera się za pomaganie producen... a nie, przetwórcom ekologicznej żywności?
no to znając skuteczność państwa w czymkolwiek tośmy sobie zdrowej żywności pojedli
co najwyżej na surowo zanim ostatni producent nie piznie takiego biznesu w którym podstawowym kryterium będzie ile trzeba mieć certyfikatów aby żywność była od takiego producenta ekologiczna.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dysydent - to jeden a dwa, że taki ja jak nie nasieję jakiej rzodkiewki minimum hektar i to w kontrakcie to dopłaty nie dostanę. Trudno się mówi wtedy poradzę bez. Miód podrożeje najwyżej 😉 No te certyfikaty faktycznie bo o ile owa unia pewnie to wymyśli to nasze miszcze świata w komplikowaniu chcąc się wykazać wszystko spierd...

Opublikowano (edytowane)

Gdybyśmy tu do nowego roku zgadywali przez co oni to schrzanią to i tak zaskoczą wszystkich .
Ja nie wiem dlaczego to nie wyjdzie  ale nie wyjdzie bo nic nigdy jeszcze państwowego nie zadziałało aby w końcu nie trzeba było do tego dopłacać a tu już dopłacanie na samym początku to co jeszcze może być gorzej? 
spokojnie, wymyślą

Przypomniało mi się i może to być wyznacznikiem coraz większego oderwania od rzeczywistości nie tylko władzy ale i społeczeństwa. 
Ogłoszono kiedyś że ARiMR będzie zbierać wnioski na urządzenia do znakowania pszczół co wywołało nawet rodzaj u niektórych paniki i całkiem szczerze oburzonych komentarzy nawet jeszcze ze dwa tygodnie po pierwszym kwietnia.

a co to jest ta "ekologiczna żywność"? Może wystarczy to precyzyjnie próbować zdefiniować. tylko uczciwie. Najpewniej nigdy nie zostaną opracowane wystarczająco obiektywne testy które przy ślepych porównaniach będą w stanie odróżnić choćby ten miód produkowany jako eko od nieeko, całą resztę też

"EKOWOODOO" 
jest taki cykl na "reduktorze szumu" na yt jak "audiowoodoo"
o to to

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Ale o co tobie tak właściwie chodzi?

o nic, zastanawia mnie twój spisek co pis wszędzie widzi i dużo oglądam yt  jkm ma podobnie 

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

To pytanie retoryczne ?

do mnie czy ulmana 

?

Opublikowano

Opinia o średniej inteligencji w populacji kobiet jest znana, historia z Bonm również , zakładając że ktoś jest minimalnie bardziej wnikliwy nż wiadomości TV. Co do okrągłego stołu - uważasz że Kaczyńscy  też są agentami Kiszczaka?

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

uważasz że Kaczyńscy  też są agentami Kiszczaka?

nie wiem nikt go nigdy o to nie-atakował 

2 minuty temu, Ulman napisał:

historia z Bonm również , zakładając że ktoś jest minimalnie bardziej wnikliwy nż wiadomości TV.

ja nie mam czasu na tv ani wiadomości teraz jesienią nadrabiam zaległości, widziałem tą polsatowską wersje , ale mimo to pomyślałem ze należało mu się za Polskę tylko nie z liścia a zamkniętej dłoni 

• Thanks 1
Opublikowano

Wybaczcie ale do durna logika. Skoro rokowali ze sobą to zawierali układ. I teraz - skoro ówczesne służby prowadziły grę wykorzystując Wałęsę to i prowadziły owego Morawieckiego pozwalając mu biegać na wolności. Nie uważacie?

Opublikowano

To po uja te tematy skoro to Polak z Polakiem się umówił przy obalaniu flaszki na obalanie komuny? Można dyskutować o podwójnej grze aparatu ale ryzyko jskie podjęła Solidarność dała lub przyniosła jej sławę a owa walcząca służyła tylko legitymizacji rozwiązań przy nieudanym podejściu bo można jej było przyszyć terroryzm. Ostatecznie strona wojskowa nie była wykorzystana. Koniec. Bolki miały być bolkami a Kiszczaki Kiszczakami. Wniosek: toczenie sporów wg takiej legendy, teraz to idiotyzm. Ale, przez palce przeziera bohaterstwo bezpieki... Jest jeszcze wiele możliwych scenariuszy. Każdy będzie miał jednakowy koniec. To co się wydarzyło musiało się wydarzyć i finito. Reszta to gra, w którą ktoś próbuje nas wciągać. Apeluję o zdrowy rozsądek - zostawcie to wreszcie.

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

nie wiem nikt go nigdy o to nie-atakował 

ja nie mam czasu na tv ani wiadomości teraz jesienią nadrabiam zaległości, widziałem tą polsatowską wersje , ale mimo to pomyślałem ze należało mu się za Polskę tylko nie z liścia a zamkniętej dłoni 

Z piąchy i z glana i jeszcze raz z piąchy. 

9 godzin temu, mateuszc355 napisał:

@up mówienie że Kaczyński był agentem to tak jak twierdzić że ziemia jest płaska.

Ulman nie raz już twierdził że ziemia jest płaska a słońce krąży wokół niej. 

9 godzin temu, mateuszc355 napisał:

@up mówienie że Kaczyński był agentem to tak jak twierdzić że ziemia jest płaska.

Ulman nie raz już twierdził że ziemia jest płaska a słońce krąży wokół niej. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

co sie stało ?https://www.pb.pl/ukraina-moze-dostawac-gaz-tanszy-o-20-proc-973320            ciekawe , ukraina nie ma alternatywy poza jak to ujeli co nie którzy  ,, darmowym gazem z polski ''           może to oznaczać że ukraincy zrezygnują z gazu skroplonego z usa rozładowanego w polskich terminalu na bałtyku .    albo coś się dzieje z nord stream 2 czego jeszcze niewiemy .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Ulman tylko stawia pytania rodzące się samoistnie z konkretnych wypowiedzi. To że przejaskrawia, to już tylko kwestia wrażliwości odbiorcy. 
Akurat w tym przypadku pytanie jest zasadne, bo można też pójść dalej i stwierdzić ( teza tylko na potrzeby tej wypowiedzi), że Panowie bracia Kaczyńscy maczali palce w śmierci kś Popiełuszki.🤣 Stawianie sprawy że przy stole w Magdalence siedzieli sami agenci służb daje prawo do takich wniosków. Proponowałbym więc "pochylić się rozpędzić i wykonać baranka w mocną ścianę". Albo poszukać sobie innego fetysza. 

Jarecki - nić się nie dzieje. Dzieje się na linii Ukraina - USA i Ukraina Rosja. Odmowa wszczęcia śledztwa przez Ukraińców w sprawie syna przeciwnika Trumpa, Zamrożony Donbas ze wskazaniem na zachowanie stanu obecnego. Załenski chyba rozumie swoje położenie a jak widać Rosji nie zależy na jego utrąceniu. My natomiast ugotujemy się w tym LNG . Chyba że prezes PGNiG wystąpi publicznie i powie jak sprawa wygląda, tak po prawdzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v