Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

co z tego nie rozumiesz ?. większy popyt to i powód do podwyżek.

A co najważniejsze zawsze tam było drożej niż wszędzie 😂

Wzrost cen jest powodowany głównie podwyżkami podatków ZUSow płac minimalnych czy  podniesienie kwoty wolnej przez jej obniżenie Oczywiscie propaganda  tego nie powie

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Przecież pracodawcy obciążenia nie rosną w żaden sposób, a miłujący pokój rządzący tylko zmuszają tych krwiopijców do podzielenia się zyskiem. 

Leszek a co? Ropę w dużych ilościach gdzieś u nas znaleźli?

Opublikowano
56 minut temu, Ulman napisał:

Wzrost cen jest powodowany głównie podwyżkami podatków ZUSow płac minimalnych czy  podniesienie kwoty wolnej przez jej obniżenie Oczywiscie propaganda  tego nie powie

dobre żarty dla ciemnej masy 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Polska będzie niedługo jak Wenezuela

daj spokój oni mają benzyne po 20 gr u nas spadła dopiero do 5 zł jeszcze długa droga do20 gr ,

Edytowane przez jarecki
  • Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, 12zbyszko napisał:

Według Ulmana to jest tak . Jak ziemniaki kosztowały 0,15 zł to rolnicy płacili  bardzo niskie podatki . Jak teraz kosztują 1 zł to bardzo podatki poszły do góry 😁😁😁

a jak  całe lato i teraz w sklepach, warzywniakach, targowiskach po 3zł

na pewno Ulman powie że podatki drastycznie wzrosły 🤣

Opublikowano

Historia zatacza koło 

Tylko w kryzysie taka biedronka czy stonka przetrwa bo tam koszy dzieli się przez dużą ilość towarów a taki mały sklep nie da rady utrzymać pracownika na które trzeba będzie z roku na rok coraz więcej płacić(oczywiście na będą podnosić cenę minimalną 

Opublikowano
24 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Według Ulmana to jest tak . Jak ziemniaki kosztowały 0,15 zł to rolnicy płacili  bardzo niskie podatki . Jak teraz kosztują 1 zł to bardzo podatki poszły do góry 😁😁😁

Ale co Ciebie interesuje cena w sklepie czy na targowisku? Jeżeli sam nie sprzedajesz odbiorcy końcowemu to Twoją jest cena sprzedaży pośrednikowi. 

Opublikowano
Dnia 12.10.2019 o 00:13, DTaras napisał:

Natomiast Romans należy wysłać do Złotego Stoku i wsadzić na łódkę w zalanym korytarzu. Niech cwaniak popróbuje wody z tego źródełka a później pogadamy 😁

ty myślisz ze w kopalni woda na 1 tyś metrów jest inna ??

Opublikowano
56 minut temu, leszek1000 napisał:

Chodzi mi o inflacje która spowodowała że kasą mogą się podcieraj w kiblu niż coś kupić. 

inflacja albo wykorzystywanie suszy jako doping cenowy ale nie dla nas tylko handlarzy 

przykład czerwiec jęczmień 800 żniwa 500 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v