Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomyśli tak. No popatrzcie ten Gliński to jednak ludzki pan, Ta Tokarczuk tak szczekała i pluła na Polskę i Polaków a tu władza okazała się jednak wspaniałomyślna i wybaczyła zdradę. Pokazaliśmy wiadomym środowiskom i całej tej reakcji że jednak kultura leży nam na sercu, choćby twórcy nawet kąsali rękę co ich łaskawie karmi. A miłujący pokój Prezes spojrzał łaskawym okiem na niedolę Pani Tokarczuk i poparł wolę ludu wyrażoną ustami ministra Glińskiego.😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

O mocne nerwy zapytaj się tych co stracili w Amber Gold . 

Ja Michniowi nie będe sugerował aby szedł do logopedy bo za stary . Cieszę się że mnie zrozumiałeś mimo błędu 😁tylko zastanawiam się ile twój głos będzie warty glosujac na JKM . 🤣🤣🤣wygrana KO jest znikła tagże nieswiadomie możesz zagłosować na Pis . Dzięki .👏👏👏 

A ile może ugrać Korwin jak wejdzie w koalicję z Pis ?

Najwyżej dadzą mu Marszałka i będzie kupiony 😁 .

Z kupnem maszyny trafiłeś dobrze . Bedzie robił aby on miał najlepszy interes a nie jego wyborcy . 

Wpłacający do Amber Gold sami są sobie winni. Nikt ich tam na sile nie ciągnął 

uwazasz ze mój głos jest mniej warty? Te na PIS są jakoś specjalnie premiowane czy co? 

Pisalem kilkaset razy ale jak widać nie dotarło a nawet jeśli to nie rozumiesz. 

Glosuje na JKM bo najbliżej mi do jego poglądów. Jeśli będzie się wiązał  w koalicje to taka w której będzie mógł zrealizować jak najwiecej programu. Facet od 30 lat mówi to samo a nie to co ciemnemu ludowi powinien. Ma spory majątek i nic już nie musi. Czemu mierzysz go miara gownojadow którzy sprzedają się za jakiś stołek?

Opublikowano (edytowane)

albo że domiar lub odmiar podatku nie zależy od przepisów tylko od.... chociaż wtedy też taki delikwent nie podskoczy władzy.
no rzeczywiście może i się czepiam tylko że właśnie pojutrze ów delikwent ma rzadką okazję wpływu kim będzie ta władza

ja tam bym się wstrzymał z ogłaszaniem bo powszechnie widoczne że nagroda nobla w dziedzinach humanistycznych jest instrumentem politycznym często aż groteskowo nadużywanym .... itd ale to już tutaj nie na temat no i niech inni co innego ja mam na razie swoje a pogoda to szkoda czasu na fora.

Rzeczywiście dziwna logika z tym głosowaniem tylko na tych którzy mają największe szanse nawet jeśli ich uważam za zły wybór.
to już lepiej nie głosować wcale. Akurat na Konfederację sam PiS bardziej zaakceptuje takich wyborców niż tych na postkomunę tak że gdyby wyborca KO odwodził Ulmana to rozumiem a tak ...nie rozumiem :) 
na ra

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

nasi tez w normandii nie walczyli .... w korei i wietnamie chyba brali udzial jako tajni doradcy tyle ze troche jakby po drugiej stronie 🥰, czyli -ratuj sie kto moze 😛

1. Dywizji Pancernej gen. Stanisława Maczka brała na pewno udział w walkach w Normandii więc nie mów, że nie walczyli. Ogólnie nasi żołnierze, lub pochodzenia polskiego brali udział prawie wszystkich operacjach II wojny. Nawet bym się nie zdziwił gdyby w Pearl Harbor jakiś Polak się znalazł. 

Opublikowano

Nie każdy co skończył prawo będzie prawnikiem i nie każdy po filozofii będzie filozofem. No chyba że jak Pan Misiewicz skończą " zwykłe prawo" wtedy gwarancja sukcesu.🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

to jest nie pierwsza i nie ostatnia piramida , tylko chodzi o to że panstwo Polska powinno odpowiednio wczesniej zaaragować  i przerwać proceder .                https://fakty.interia.pl/prasa/news-rzeczpospolita-kto-kupil-kamienice-banasia,nId,3272338     coś tu smierdzi , albo banaś ,, pszyspieszył '' sprzedaż albo tvn wiedziała o sprzedaży i posłużyła się banasiem .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

to jest nie pierwsza i nie ostatnia piramida , tylko chodzi o to że panstwo Polska powinno odpowiednio wczesniej zaaragować  i przerwać proceder .                https://fakty.interia.pl/prasa/news-rzeczpospolita-kto-kupil-kamienice-banasia,nId,3272338     coś tu smierdzi , albo banaś ,, pszyspieszył '' sprzedaż albo tvn wiedziała o sprzedaży i posłużyła się banasiem .

Taaaa jasne i pozbawić potencjalnego zysku potencjalnych klientów, czyli przyjąć na siebie odpowiedzialność za całe przedsięwzięcie.😂  A na koniec okazałoby się że państwo rozpieprzyło kwitnący interes i teraz wypłaci odszkodowania. Oczywiście wtedy winne byłyby służby które bez potrzeby wkroczyły no i Tusk bo im kazał.😭

Jarecki Ale jednak był wcześniej właścicielem i karki krakowskie prowadziły tam hotelik. A jeżeli nie był i go to nie dotyczy to po kija karki do niego dzwoniły? 
I teraz sprawa najbardziej śmierdząca. facet ma prawo dostępu do największych tajemnic, bo nikt nawet nie próbował mu tego ani wdrożyć postępowania sprawdzającego. Ma kolesi z kręgów szemranych co straszą innych nazwiskiem Banasia. Nagle okazuje się że odwołuje wiceprezesów NIK aby ci raportu o jego wyczynach w KAS nie opublikowali. I co? Ano nic . Państwo z dykty nie reaguje.  Jak gen Kraszewskiemu wdrożono postępowanie sprawdzające ( bo niby utracił zaufanie u Antka) to było cacy. Jak szef NIK buja się z sutenerami i wszelką swołoczą to jest cacy.😄

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

koleś z wyrokiem nie powinien dostać pozwolenia na obrót złotem i prowadzenie instytucji finansowej, która jest koncesjonowana przez państwo i państwo ponosi odpowiedzialność za doprowadzenie do takiej sytuacji, ale antypis może wszystko i za nic nie odpowiada bo "elity" wszystko usprawiedliwią

Ulman:

Cytat

Czemu mierzysz go miara gownojadow którzy sprzedają się za jakiś stołek?

Cytat

Ludzie są zidociali i prymitywni więc obsobaczenie kogoś  sprawia że czują sie lepsi , madrzejsi i poprawiaja sobie samoocenę.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

uwazasz ze mój głos jest mniej warty? Te na PIS są jakoś specjalnie premiowane czy co? 

Glosuje na JKM bo najbliżej mi do jego poglądów. Jeśli będzie się wiązał  w koalicje to taka w której będzie mógł zrealizować jak najwiecej programu. Facet od 30 lat mówi to samo a nie to co ciemnemu ludowi powinien. Ma spory majątek i nic już nie musi. Czemu mierzysz go miara gownojadow którzy sprzedają się za jakiś stołek?

Szansa na koalicje z takim kretynem niestety jest realna ale bedzie brana pod uwage ostatnia w kolejności. Swego czasu interesowałem się jego poglądami są aż nadto demencjalne i utopijne a zarazem nie do zrealizowania. Uważam że za marszałka go nie kupią tu w gre wchodzi teka ministra i tu będzie ten pat negocjacyjny chyba że departament psychiatryczny powołają. Jego scenariusz jest do realizacji po zniszczeniu państwa wskutek działan wojennych albo zagłady nuklearnej.

• Haha 2
Opublikowano

nie - rozpędziłeś się za bardzo, zwolnij. To były umowy na skład a nie obrót. Naparzali reklamą jak z gniazda karabinu naszynowego co daje ogromne szanse upolowania gdy tłum na celowniku. Dom składowy to nie jest bank. Ponieważ przy okazji kręcił nielegalnie piramidę ładnie się maskował. Trzy lata niecałe to trwało zatem czas typowego śledztwa. Mamy rok 2019, posiedzi jeszcze z trzy. Wyjdzie i odkopie paręnaście milionów, które na kancie ugrał. Na grzyba to wyciągasz? Zaraz się zacznie pewno o Tusku... "Zwykłe prawo dla zwykłych ludzi" da Misiewiczowi miejsce w panteonie tzw. "swoich" bym dodał, Mirro.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, BENNY82 napisał:

Jego scenariusz jest do realizacji po zniszczeniu państwa wskutek działan wojennych albo zagłady nuklearnej.

no po nuklearnej to raczej już nikt nie potrzebny tak że trochę za bardzo odjazd ale z resztą z grubsza się zgadzam.
oczywiście podmiotem domyślnym cytowanego zdania jest JKM :) 
Wartością dodaną w parlamencie gdyby jednak weszli są inni którzy w praktyce sprawdzą jak silny jest opór materii we wprowadzaniu czysto teoretycznego założenia, idei. Jak rozłożone są siły i interesy różnych grup społecznych i to nie takie łatwe wszystko zliberalizować nawet dyktatorskimi metodami a co dopiero w wielogębnym zgiełku pomieszanych wszystkich opcji.
Potrzebny jest ożywczy trend promujący zasady selekcji naturalnej i jeśli by minimalny bodaj wpływ miał na całokształt zarządzania mże znacząco opóźnić albo i wyeliminować groźbę sytuacji gdy owa selekcja samoistnie znajdzie warunki gdy degeneracja całości do upadku może doprowadzić.
Po to jest właśnie wieloosobowy parlament by możliwie wszyscy mieli tam swoją reprezentację.

to teraz zabieram się za wymianę talerzowców na ssdeki w  laptopach włącznie z tym na którym piszę i znów przerwa w "nadawaniu" :) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Dla mnie twój głos bedzie wartościowy tylko dla ciebie nie .

Słyszałeś o bogatym który powiedział że już się dorobił . Nawet ten najbogatszy człowiek tak nie powie i będzie momone robił żeby go ktoś nie wyprzedził .

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, BENNY82 napisał:

Szansa na koalicje z takim kretynem niestety jest realna ale bedzie brana pod uwage ostatnia w kolejności. Swego czasu interesowałem się jego poglądami są aż nadto demencjalne i utopijne a zarazem nie do zrealizowania. Uważam że za marszałka go nie kupią tu w gre wchodzi teka ministra i tu będzie ten pat negocjacyjny chyba że departament psychiatryczny powołają. Jego scenariusz jest do realizacji po zniszczeniu państwa wskutek działan wojennych albo zagłady nuklearnej.

No ale gdyby go zrobi MONem a on powołał Antoniego na wiceministra to ja myślę że i może ruszylibyśmy  na Kijów.🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, gienio007 napisał:

To Tuska by z Brukseli do Gdańska i spowrotem tak  potraktować !!

Gdyby POwców mieli tak powiązać to by liny zdrożały bo tyle byłoby ich  potrzeba .

Oj i sporo z PiS by mogło się załapać na takie ciąganie .

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Na PiSiorów też by było potrzebne sporo lin :)

4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Oj i sporo z PiS by mogło się załapać na takie ciąganie .

coś dokładniej za co ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v