Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

łukaszenka robi te zwroty w kierunku polszi aby ugrać coś na rosji lub bardziej na putinie tani gaz i rope , zresztą akuray te działania jego są nieudolne .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

to jest oczywista oczywistość, mnie bardziej interesuje czy nasi zechcą kolejny raz łapki w tryby wsadzić czy jednak ktoś poskoczy nieformalnie do Putina aby jakos się dogadać co z tym "Olesiem" robić a co ugadają to jest okazja by nowy amerykański ambasador w Mińsku robił za posłańca i żeby się nie obraził to nazwać Go mediatorem czy jakoś tak.
Najpierw nam Łukaszenko urządza pokaz siły manewrami rusko białoruskich wojsk przy granicy a teraz ... to dyktator i przedmiotowo ludzi traktuje z raz by można mu pokazać jak to jest być tak traktowanym. 
Skoro Putin bydlakowi kółko w nos założył to po co wyciągać? bydlak bydlakiem i tak zostanie i parę razy już to pokazał jak potraktował polskie organizacje itp pomimo wcześniejszych deklaracji poprawy sytuacji.
Tylko czy "sami swoi" "swojemu" aż takie świństwo?... przecież to polityka i trzeba "pragmatycznie", z bydlakami też? 
Gdzie w polityce leżą granice zwykłej ludzkiej wrażliwości? czy wogóle takowe istnieją?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Trump na Twiterze to se może.🤣 Chyba pod dupskiem mu pali się mocno skoro już chce ruszać na kolejną wojnę. Turcja jest w takiej sytuacji że dogadana jest z Rosją i sąsiadami. A z tymi co nie jest dogadana to robi to, co z Kurdami. Najwyżej Turcja każe zabierać głowice jądrowe z Incirlik, albo zablokuje bazę logistycznie aż dostanie co chciała, albo szef departamentu obrony przyleci i zbierze opierdol od Turków na miejscu. Taki koniec Kurdów wieszczyłem.  

Sprawa druga to trzeba by się zastanowić na ile posunięcie Łukaszenki jest autorskim, a na ile autorzy znajdują się dalej na wschód.🤣

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Już tak było, że przedterminowe wybory ogłaszali. Równomiernie to znaczy, że koalicja może iść w każdym kierunku. Słodki - teraz to jest po ptokach. Nie mniej spółdzielnie nie dysponują własnością i to je 20 lat temu zabiło. Jest możliwe legalne przejście do sp. z o. o. Teraz możnaby się uwłaszczyć ale to są koszty. Taka "ochrona" przed prywatyzacją to czyja zasługa? Brak własności skutecznie hamował tego rodzaju działalność. Czasu nikt nie cofnie.

Fiu fiuu. Nie mniej z pięć lat już ten gość szczerzy złote zęby w naszym kierunku.

Tak jest. Czasu nie cofniesz tak jak śmierci nie unikniesz. Co do własności to zaiste ciekawa kombinatoryka,  której żadna logika się nie ima.  

1 godzinę temu, mirro napisał:

Trump na Twiterze to se może.🤣 Chyba pod dupskiem mu pali się mocno skoro już chce ruszać na kolejną wojnę. Turcja jest w takiej sytuacji że dogadana jest z Rosją i sąsiadami. A z tymi co nie jest dogadana to robi to, co z Kurdami. Najwyżej Turcja każe zabierać głowice jądrowe z Incirlik, albo zablokuje bazę logistycznie aż dostanie co chciała, albo szef departamentu obrony przyleci i zbierze opierdol od Turków na miejscu. Taki koniec Kurdów wieszczyłem.  

Sprawa druga to trzeba by się zastanowić na ile posunięcie Łukaszenki jest autorskim, a na ile autorzy znajdują się dalej na wschód.🤣

Napewno na wschód i to możliwe że jeszcze dalszy niż się mogłoby wydawać. 

• Like 4
Opublikowano

Który szczekał że  Wojciechowski definitywnie skreślony jako kandydat na komisarza bedzie miał odwagę sie przyznać bo nie chce mi się wertować całego tygodnia czy dwóch Za mówienie nie prawdy powinno być  postępowanie karne wówczas ktoś by pomyślał chwile (o ile ma czym ) co wypowiada lub pisze

A opozycja też delikatnie go popierała i znowu ktoś sie rozminoł z prawdą

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

Za mówienie nie prawdy powinno być  postępowanie karne wówczas ktoś by pomyślał chwile (o ile ma czym ) co wypowiada lub pisze

No weź przestań, cała nasza (i nie tylko) "elyta" polityczna siedziała by w pierdlu, przecież można by było orła wywinąć z normalności.

• Haha 1
Opublikowano

wlaczcie tvp-info zamiast telexpresu minister ardanowski sie wypowiada-  juz za niedlugo bedziemy w raju jak nie dzisiaj wieczorem to najdalej  jutro rano, powstana porty zbozowe, nadbrzeza cukrowe, holdingi cukrowe- jeszcze tylko bank cukrowy i gotowa kariera nikodema dyzmy polskiej wsi....

jesli w kurwizji jest tak dobrze to czemu w realu jest tak zle ??? w tygodniku rolniczym przeczytalem ze w lubuskim 1\3 gruntow nie jest  aktualnie uprawiana bo rolnicy nie maja pieniedzy- czekaja na odszkodowania suszowe zeby ruszyc z uprawami, rzepak i jeczmien nie posiany bo nie mieli pieniedzy na paliwo i nawozy.

Opublikowano (edytowane)

Chłopaki z ISIS tańczą i płaczą ze śmiechu na wieść o nalotach tureckich. Tak oto wypełnia się los tych przed którymi drżeli. 
Turcja prowadzi operację na nie swoim terytorium ze znamionami czystki etnicznej. Nic dodać, nic ująć. A teraz poczekam na ruch naszych matołków. 

Jak ktoś liczył na kolejną falę imigrantów. to właśnie dostali sygnał do startu. Tylko teraz nie miejcie pretensji do cioci Angeli.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

wewnątrz samego nato można się spodziewać różnych ocen tego co Turcja wyczynia a już USA unię europejską postrzega obok Chin jako konkurencję gospodarczą. Pomieszanie sprzecznych interesów gospodarczych, cła wojny handlowej a tutaj niesubordynacja jeszcze jednego z członków NATO bo już zaniepokojenie można wyczytać w necie, jakieś spędy w ONZecie. Na tej zadymie niejeden zechce coś ugrać w wojnie handlowej a dla USA NATO przeciw Chinom nie ma zbyt wielkiej wartości.... itd, itp
no zaczyna się robić kocioł .
Mirro; nie musialeś długo czekać
 https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-turecka-ofensywa-w-syrii-jutro-pilne-posiedzenie-rb-onz,nId,3269101

Opublikowano

Dysydent Niezdecydowana z tej ekipy to tylko Polska i Belgia. Reszta powiedziała żeby Turcy się ogarnęli. Bo trzeba by potępić wujcia Trumpa za pozostawienie sojusznika samemu sobie. Ale takie potępienie to pokazanie narodowi przed wyborami że wybrany patron raczej nie przykłada wagi do życia swoich sojuszników. A to już mogłoby wzbudzić niesmak, bo toż to nasz wybrany obrońca, jedyny.

Opublikowano

Tylko, że my jak Ci Kurdowie właściwie... W sprawie saperiady. Czasem sobie coś zachowam😉 https://photos.app.goo.gl/u1iLZyRJbaj3ihjbA Co do lubuskiego to ja uprawę widzę jeno siewy ozikjn u nas później. A orkę na ostro to można sobie częstonprzed bożym narodzeniem machnąć. Ale głównie tu lasy. To prawda jakaś w tygodniku jest.

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

jesli w kurwizji jest tak dobrze to czemu w realu jest tak zle ??? w tygodniku rolniczym przeczytalem ze w lubuskim 1\3 gruntow nie jest  aktualnie uprawiana bo rolnicy nie maja pieniedzy- czekaja na odszkodowania suszowe zeby ruszyc z uprawami, rzepak i jeczmien nie posiany bo nie mieli pieniedzy na paliwo i nawozy.

gdzie tak źle twoje dzieci maja się tak dobrze ze ciebie mają w d*pie twoja gospodarce a ty z takim czymś wyjeżdżasz  

Opublikowano
31 minut temu, jacus napisał:

roman-matka juz ci zapisala gospodarke ??? czy ma podobne zdanie o twoich zdolnosciach do rzadzenia co wielu na tym forum ?????

naprawdę oprócz ciebie jest jeszcze ktoś ? ty się nie martw o moją gospodarkę na przyszły rok mam dostać 20 nowej dzierżawy a ty jak tam ??

Opublikowano (edytowane)

kiedy ty to obrobisz ??? ja tylko dwa wydzierzawilem w tym roku, 

za czasow dumpfa byly tylko dwie wizyty panstwowe-z pelnym ceremonialem, prezydenta francji i premiera nowej zelandii, reszta to byly wizyty nizszej rangi-to z radia dobrej zmiany,chyba prawdziwe dane, wiekszosc wizyt adriana polegala na jezdzeniu po polonijnych kosciolach i salkach parafialnych, do tego ryby

https://www.wiocha.pl/1598011,08-10-2019---Anzej-w-Gorze.--Migawka

6ccac92821537247a4c1e6c3846d2931.jpg

Edytowane przez jacus
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

kiedy ty to obrobisz ??? ja tylko dwa wydzierzawilem w tym roku, 

albo rozbije uprawy w qq albo dojdą jarę + kupno nowego ciągnika  , mam pytanie czy u was jak dostajesz dzierżawę zabierają dopłaty do siebie ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v