Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

obietnica antypisu: gdy wygramy wybory przywrócimy wizy do USA :)

Co tak zajebiaszczego jest w USA że zniesienie posiadania świstka z ambasady w Warszawie ( pomijając to że wyżebrane) traktowane jest jak dopust Boży? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

( pomijając to że wyżebrane)

nic nie jest wyżebrane już pisałem kiedyś że odstetek   odmowy wjazdu dla polaków do usa spadł poniżej 3 czy 5% a wiec zgodnie z prawem usa zniesienie wiz jest wskazane , a nie wyżebrane czy trump załatwił  , a nawet wprost pczeciwnie do   ,,wyżebrowania ''  troche ambasador mogła pomóc jedynie uswiadamiając  co nie którym że wizy nie otrzymają i aby nie składali wniosku .

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 2
Opublikowano

Oj Jarecki Ty mnie nie zrozumiałeś.😂 Przecież to administracja US prosiła Polaków aby nie starali się o wizy, a przynajmniej ci co mogliby dostać odmowę,  aby w końcu mogli znieść obowiązek wizowy dla wszystkich obywateli dumnego kraju nad Wisłą. Co to zmieniło dla zwykłego obywatela? Ano nic. Wpisanie tego w program polityczny - słabe.
Sukces to by był przy transferze technologii. Ale jak komuś marzy się zobaczyć prawdziwy obraz Las Vegas, a nie ten z filmów to faktycznie parę groszy zaoszczędzi. 🤣

Opublikowano
Cytat

Co tak zajebiaszczego jest w USA że zniesienie posiadania świstka z ambasady w Warszawie ( pomijając to że wyżebrane) traktowane jest jak dopust Boży?

pytaj tych, którzy tak uważają

nie wiem jak ty ale ja cieszę się, że nie będzie wiz tak samo jak nie potrzeba paszportu w ue, a co do wyżebrania to …. było to słabe

• Like 2
Opublikowano

Na dzień dzisiejszy jedyne rentowne.;)

16 minut temu, WawrzyniecPruski napisał:

Jacy liderzy, taki elektorat.

Intelektualne dno .

POfilskie  jelity polityczne same skrajnie zdemoralizowane, demoralizują  swoich wyborców, którzy głosują na kryminalistów i ludzi z wyrokami. 

To działa też w drugą stronę. Sutenerzy dzwonią do polityków PiS gdy ktoś pyta o ich biznesy.;)

25 minut temu, nie napisał:

pytaj tych, którzy tak uważają

nie wiem jak ty ale ja cieszę się, że nie będzie wiz tak samo jak nie potrzeba paszportu w ue, a co do wyżebrania to …. było to słabe

Pytanie ściśle poznawcze bez wycieczek osobistych. Odpadają odpowiedzi w stylu wstawania z kolan albo że nam się należy.
W czym przeszkadzała Ci w życiu wiza do USA?
a- nie było Cię stać na wizę?
b- nie było Cię stać na bilet po wizę?
c-nie było Cię stać na bilet do USA?
d-podpadłeś w US więc i tak Cię nie wpuszczą?
e inny powód, podać jaki

Opublikowano

Jak dla mnie fajny wodotrysk. Taka reklama jak na you tube w podprogowym przekazie. Film to oczywiście prezentacja sklepu internetowego z bzdetami, które jeszcze nam mogą wcisnąć. Biznesowa zagrywka gdyż podejrzewają, że inna ekipa nie przejawi entuzjazmu w kupowaniu...

Opublikowano

A daj spokój. Przez tyle stanowisk przreszedł i służby go nie prześwietliły? Burdel. Powołują moim zdaniem swoich bezkrytycznie a do tego przełożeni, (premier i marszałkowie) ignorują raporty. Chyba że ktoś służby knebluje.

Opublikowano

nie no, nie wierze, mirro jak mogłeś takie pytanie zadać? rozumiem, że jest to pytanie retoryczne?

ale gdyby jednak nie :) to lepiej kupić bilet na lot.com gdy tylko mam na to ochotę czy lepiej iść do ambasady prosić o wizę i jeszcze za nią płacić???

• Like 1
Opublikowano

„Zapraszam Państwa w piątek 4 października do Krakowa. Będę wycinał maszty 5G i 4G i 3G. (…) Ja nie chcę ani technologii 5G, ani 4G w Polsce, dlatego że ta technologia produkuje elektrosmog. Czyli zabija po prostu ludzi. Tak samo jak smog zabija ludzi, tak samo elektrosmog zabija ludzi.”https://www.dobreprogramy.pl/W-Krakowie-ruszyla-akcja-wycinania-masztow-LTE-i-5G.-Sprawcow-zatrzymala-policja,News,104219.html

https://www.youtube.com/watch?v=C7NPtwIK5zc

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

nie no, nie wierze, mirro jak mogłeś takie pytanie zadać? rozumiem, że jest to pytanie retoryczne?

ale gdyby jednak nie :) to lepiej kupić bilet na lot.com gdy tylko mam na to ochotę czy lepiej iść do ambasady prosić o wizę i jeszcze za nią płacić???

Pytanie było z serii tych bezsensownych. Dlatego podałem kilka możliwych odpowiedzi w takim samym stylu.
Jasne że lepiej kupić bilet i polecieć. Tylko zastanawiam się na ile wizy przeszkadzały w podróży ludziom zdecydowanym odbyć taką podróż.

Opublikowano

racyl znów agituje. Mirro - nic to nie przeszkadzało gdyż jak ktoś często fruwał to dawał na wielokrotnej a kolejka na pogadankę nie taka długa. Była jeszcze ścieżka szybka. Dobrze, że znieśli bo to był jakiś ewenement ale jak ktoś rzygnie, że Prezydent Trąb... Duda załatwił to mnie zczyści chyba.

Opublikowano

Ale tu aktywność PISstwa socjalnego wszelkiej masci sę nasliła. Zwarcie zwieraczy przed wyborami i non stop atak.Znamiona sekty jak nic. No ale po to kurski napycha pod berety co trzeba by takie zachowania powstawały. Gdybym wyhodował propagandą armie takich partyjnie zaangażowanych  i oddanych proletariuszy, to wystarczy im podrzucać obrazki wytworzone w dziale propagandy a oni zrobią to co trzeba. Trzeba przyznać że PIS robi to po mistrzowsku.

Co do wiz. To  jakiś fetysz rozdęty do granić absurdu. Za komuny jak nie można było nigdzie jechać , USA była ziemią obiecaną. Teraz mozna lecieć zasadniczo wszędzie bez problemu za wyjątkiem USA , tyle tylko że tam nic cudownego nie ma. Zasadniczo dostanie wizy to dyskomfort bo trzeba poświęcić czas i trochę grosza ale przy kosztach podróży to i tak nic nie znaczy. 2 lata temu załatwiałem wizy dla całej mojej rodziny i nie ma z tym najmniejszego problemu. 

Opublikowano
17 godzin temu, mirro napisał:

a co takiego zajebistego było w cioci Merkel ze dawali jej prezenty w postaci dobytku narodowego ... coś nam ukradło? usa coś nam nakazało jak niemcy, coś nam wmawia ze to i już , każe przestać węglem palić mimo  ze zużywa 10 razy więcej itp ??   daj konkrety 

7 godzin temu, mirro napisał:

Uuuuuu tego jeszcze nie grali. Odwołał wszystkich vice żeby nie było komu opublikować raportu. Brawo!
https://www.money.pl/gospodarka/raport-nik-uderza-w-mariana-banasia-izba-go-nie-publikuje-6431388050352257a.html

a ktoś kiedyś się przejmował raportem NIK ?

4 godziny temu, Ywa napisał:

„Zapraszam Państwa w piątek 4 października do Krakowa. Będę wycinał maszty 5G i 4G i 3G. (…) Ja nie chcę ani technologii 5G, ani 4G w Polsce, dlatego że ta technologia produkuje elektrosmog. Czyli zabija po prostu ludzi. Tak samo jak smog zabija ludzi, tak samo elektrosmog zabija ludzi.”https://www.dobreprogramy.pl/W-Krakowie-ruszyla-akcja-wycinania-masztow-LTE-i-5G.-Sprawcow-zatrzymala-policja,News,104219.html

https://www.youtube.com/watch?v=C7NPtwIK5zc

naprawdę morze za chwile bd strzelać do samolotów bo rozpylają ???

https://www.cda.pl/video/22997313

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ale tu aktywność PISstwa socjalnego wszelkiej masci sę nasliła. Zwarcie zwieraczy przed wyborami i non stop atak.Znamiona sekty jak nic. No ale po to kurski napycha pod berety co trzeba by takie zachowania powstawały. Gdybym wyhodował propagandą armie takich partyjnie zaangażowanych  i oddanych proletariuszy, to wystarczy im podrzucać obrazki wytworzone w dziale propagandy a oni zrobią to co trzeba. Trzeba przyznać że PIS robi to po mistrzowsku.

Co do wiz. To  jakiś fetysz rozdęty do granić absurdu. Za komuny jak nie można było nigdzie jechać , USA była ziemią obiecaną. Teraz mozna lecieć zasadniczo wszędzie bez problemu za wyjątkiem USA , tyle tylko że tam nic cudownego nie ma. Zasadniczo dostanie wizy to dyskomfort bo trzeba poświęcić czas i trochę grosza ale przy kosztach podróży to i tak nic nie znaczy. 2 lata temu załatwiałem wizy dla całej mojej rodziny i nie ma z tym najmniejszego problemu. 

ty buraku co to znaczy ze konfederacja chce nacjonalizacja gospodarki ??🤣 cały twój misterny plan poszedł ?? 

debata słowa wilka 🤣 a wilk jest od nas czyli ze śląska dobry gospodarz dobrze zarządza na własnym podwórku a głupi się sprzedają obcemu kapitałowi 😎

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v