Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

https://www.tvp.info/44498979/material-superwizjera-tvn-to-proba-manipulacji-i-szkalowania                                                                                                                           odnosnie kredytu  , to nie  zły pomysł jak brakuje czesć swoich pieniedzy , teraz pewno około 5%    odsetki   , w niemczech dają pozyczke , w polsce małe firmy na rozpoczecie działalnosci miały również programy na wsparcie  poczatkowe , tylko  wiadomo kilku z gminy wzieło maszyny kupili 5 lat mineło i zamykamy przeważnie na warsztaty samochodowe ale i zakład fryzjerski to te co znam a fryzjer działa  , także w niemczech trzeba oddać w polsce jest za darmo , jak sie ma niezły pomysł i chce sie to da sie na dofinansowanie troche i w polsce .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

Kredyt porażką? Najlepiej inwestować nieswoje. Kwestia zabezpieczenia swojej osoby. Nie rozumiem jak g..no wart pieniądz ma zabezpieczyć rynek pracy przed emigracją. Toż to jeno złudzenie. Kiedyś wszyscy byli milionerami a jakoś dobrobytu to nie przyciągneło. Stara 266 mają remontować... Najpierw T72, teraz to. Co dalej? Pszczoły?

400 tyś za sztukę remontowanego Stara to już ładna kasa a wyciągają te Stary nawet z tych co stoją już przekazane do AMW. Wcześniej zrobili remont 11 szt wozów zabezpieczenia technicznego za 10,5 mln, czyli prawie bańkę od sztuki. Z tą spółką remontującą to jest bardzo ciekawa sprawa. Nie zdziwię się jak dziennikarze pokopią i znajdzie się tam wujka, szwagra zięć.😂 Wpisy w KRS "modernizowane" wielokrotnie a nic z nich nowszego nie wynika.

Tzn wynika- państwo z dykty.

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Ta firma gdzie pracował, czyli Maskpol, to jeden z większych przekrętów w historii PGZ. W związku z tym że nazwa już w reportażu wypłynęła oficjalnie, kupiłem popcorn i poczekam na ciąg dalszy. A o tym jak to było z nowym wzorem maskowania na mundury, w wykonaniu tej firmy pisałem jakiś czas temu. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

https://www.tvp.info/44498979/material-superwizjera-tvn-to-proba-manipulacji-i-szkalowania                                                                                                                           

A teraz powiedz szczerze - przeczytałeś artykuł z mojego linku, czy tylko rzuciłeś okiem na tytuł i portal na jakim się treść znajduje?

Gdybyś przeczytał, a idę o zakład, że tego nie zrobiłeś, to byś zobaczył że w linkowanym przeze mnie jest dokładnie to, co w Twoim. Wybacz, ale nie widzę innego wytłumaczenia dla wrzucania linku do artykulu, która nie zawiera innej treści, ale jest zamieszczona na innym, jak rozumiem bardziej wiarygodnym, serwisie.

Szef NIK poinformował w oświadczeniu, że łączenie jego osoby z działalnością przedstawioną w materiale Bertolda Kittela jest "oszczerstwem i pomówieniem". "Nie zarządzałem pokazanym w materiale hotelem. Byłem właścicielem budynku, który na podstawie umowy zawartej zgodnie z prawem wynająłem innej osobie. Osoba ta prowadziła tam działalność hotelową. Obecnie nie jestem właścicielem tej nieruchomości" - podkreślił Banaś

Materiał odbieram jako próbę manipulacji, szkalowania i podważania dobrego imienia nie tylko mojej osoby, ale również kierowanych przeze mnie instytucji. W związku z nieprawdziwymi informacjami skieruję sprawę na drogę sądową" - zapowiedział prezes NIK.

Nie ma za to nawet słowa wzmianki i kredycie, o oświadczeniu majątkowym, o osobie która wynajmuje obecnie te kamienice, o karierze syna itd. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

daron64 pszeczytałem artykuł w całosci i dodatkowo przeczytałem również na interi i stwierdzam że coś jest na rzeczy , ale zaciekawił mie skierowanie pozwu na droge sądową , a wiec ze  swojej strony  szef nik  banaś [ kto to ? ]   dopełnił formalnosci podejrzewam , mogł o całej sprawie wiedzieć , ale równiez nie musiał .  kiedyś skomentowałem jedną sprawe wynajecia mieszkania przez innego posła , ale niestety wynajem mieszklania jest obarczone pewnym ryzykiem i nieraz nie kazdy może sobie pozwolić  na doglądanie co sie dzieje dopóki nie ma skarg a było to na warszawskim srudmiesciu  gdzie jedna osoba wynajmowała 2 ,5 roku mieszkanie a nagle zdziwienie , a pieniądze z wynajmu na konto wpływały .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Mnie z całej treści najbardziej zaciekawiła część o karierze syna. Sama historia kamienicy jakoś przy poczynaniach naszych polityków większego wrażenia na mnie nie zrobiła. Mógł wiedzieć komu wynajmuje, mógł nie wiedzieć. Nawet nie będę się starał tego oceniać. 

Skoro przeczytałeś, to powiedz po co bez słowa komentarza wrzuciłeś link do TVP, w którym nie bylo nic ponadto, co w podlinkowanym przeze mnie? A nawet parę kwestii było tam całkowicie przemilczane.

Opublikowano
59 minut temu, daron64 napisał:

Mnie z całej treści najbardziej zaciekawiła część o karierze syna. Sama historia kamienicy jakoś przy poczynaniach naszych polityków większego wrażenia na mnie nie zrobiła. Mógł wiedzieć komu wynajmuje, mógł nie wiedzieć. Nawet nie będę się starał tego oceniać. 

Skoro przeczytałeś, to powiedz po co bez słowa komentarza wrzuciłeś link do TVP, w którym nie bylo nic ponadto, co w podlinkowanym przeze mnie? A nawet parę kwestii było tam całkowicie przemilczane.

syn mie nie interesował bo nawet nie wiedziałem kto to , nawet byłem przekonany ze w nik jest jeszcze Kwiatkowski  [ akurat tego lubiałem słuchać ] i odniosłem sie tylko do tego szefa NIK . banasia

Opublikowano

O zmianie słyszałem, ale o nowym nie wiedziałem nic poza tym że był związany długi czas z nik i skarbówka. O młodym przeczytałem dziś. Ciekawe ilu takich synów funkcjonuje na różnych stanowiskach. Ilu takich synów w czasie wszystkich rządów znalazło sobie swoje miejce tu i ówdzie.

• Like 1
Opublikowano

skąd służby - z zaufanego, zaprzyjaźnionego grona. 400 tys za kabinę z Chin, bez opancerzenia, silnik obcięty o dwa cylindry nowa skrzynia biegów plus rozebrać, naprawić wypiaskować, złożyć... To może wychodzić drogo. W wojsku jest tego na tysiące zatem czas wyremontowania taboru będzie pewno porównywalny z dostawą śmigłowca. Ktoś rozsądny chyba nad tym myślał, taką mam nadzieję, bo dopancerzony Jelcz wiele droższy nie jest..

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

w polsce małe firmy na rozpoczecie działalnosci miały również programy na wsparcie  poczatkowe , tylko  wiadomo kilku z gminy wzieło maszyny kupili 5 lat mineło i zamykamy przeważnie na warsztaty samochodowe ale i zakład fryzjerski to te co znam a fryzjer działa  , także w niemczech trzeba oddać w polsce jest za darmo , jak sie ma niezły pomysł i chce sie to da sie na dofinansowanie troche i w polsce .

Bo tu chodzi o to ,że po tych kilku latach ZUSy i inne idą w górę i "firmy" zamykały działalność. A taki zakład aby się utrzymał to trzeba mieć umiejętności i klientów.

Idzie ktoś na wybory zgodnie z hasłem ostatnio lansowanym przez aktorów ?

Opublikowano (edytowane)

a jakie to hasło? bo nie mam czasu nawet neta gruntowniej przejrzeć  a co mówić o ... cho ć nie bo radia słucham ale jakoś nie mówili .

Na wybory? Jeśli pójdę to po to aby wyrównać szanse kogoś z dalszym numerem na listach wyborczych jeśli to będzie jakiś znajomy a wybieram się czy nie to zależy czy będzie tam jakikolwiek znajomy. 

Oni celowo nie dążą do naszej nędzy, firm zamykania czy nawet szkodzenia komukolwiek.
Politycy tylko chcą pomagać a ja dzielę ludzi na takich którzy na pomoc nie zasługują i drugich którzy pomocy nie potrzebują dlatego nie lubię polityków bo wprawdzie trzeba tym słabym pomagać mimo wszystko, ale politycy często innych wskazują niż w rzeczywistości i jak tak wszyscy sobie wzajem zaczniemy pomagać nic nie robiąc dla siebie to niebawem wszyscy będziemy "zasługiwać na pomoc"

nie wiem jak tu by z tą kursywą? no nie wiem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

banas -to nawet w malopolsce osoba malo znana, uslyszalem o nim gdy zostal vice-ministrem finansow, na kilka miesiecy ministrem a teraz do nik--u gdzie dziesiatki lat pracowal-niezaleznie jaka opcja rzadzila ......... to taki goral niskopienny-podobnie jak adrian lach sadecki, najgorsza kategoria gorali.

gdy jeden z poslow  powynajal mieszkanie jednej pani z roksy to byl dym w kurwizji na cale tygodnie a gdy posel pis wynajmuje kamienice na takie same cele to cacy bo o niczym nie wiedzial, jakis naiwny wydzierzawia majatek nie sprawdzajac komu ???? naiwniak czy doskonale wiedzial co tam robia ???

https://krakow.onet.pl/pracownice-biura-prasowego-archidiecezji-krakowskiej-zostaly-zwolnione-bo-nie-maja/mnzx9q9

Opublikowano (edytowane)

nie czytałem calego artykułu jeszcze Jacus z linka ale pierwsze co mi odruchowo do tytułu dopisać to - ... bo nie będzie na kogo ewentualnych dzieci zapisać :ph34r:
w sutannach nie tylko pedzie, ale i zwykli kurwiarze się trafiają. i nie dyskutować mi tu z tym bo znam kilka prawdziwych przykładów z realu i jeśli chce kto barchaniarzy bronić to nie prowokować mnie do palcem wskazywania.
;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dnia 21.09.2019 o 06:09, mirro napisał:

Ptaki Dodo też lubiły zastany stan rzeczy i wyginęły, bo niczego się nie bały.😂 Woleć a upatrywać zagrożeń to dwie różne sprawy. 

albo wygineły bo przywieźli na statkach drapieżnika dodo 

Opublikowano (edytowane)

no wlasnie otwieraja luki bagazowe kolejnych statkow z drapeznikami nastepnymi tym razem zza Atlantyku
na poczatek daja im nasi fory ograniczajac opodatkowanie
(kolejny Linux bez polskich znakow. sorry)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Wracając do banasia - na dorzeczy też ani słowa o kredycie, oświadczeniu majątkowym, synie.

Komentarze większość anty tvn, że skąd miał wiedzie  itd, ale jeden pan napisał

Nie wiedział. Człowiek od kontrolowania mojego konta, nie wiedział, co się dzieje w jego kamienicy. Minister Ziobro też nic nie wiedział. Po co nam Mariusz Kamiński, skoro nikt nic nie wie.?

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, daron64 napisał:

Nie wiedział. Człowiek od kontrolowania mojego konta, nie wiedział, co się dzieje w jego kamienicy. Minister Ziobro też nic nie wiedział. Po co nam Mariusz Kamiński, skoro nikt nic nie wie.?

no własnie to polskie służby albo nie istnieją albo swoją robote zrobiły i notatka nie dotarła tam gdzie potrzeba , ale po filmie polityka stwierdziłem wczesniej jedno znacznie iz żadne służby w cywilizowanym  swiecie nie dopusciły by do nakrecenia filmu o rządzie w czasie sprawowania władzy , a wiec podległe obecne służby biura bezpieczenstwa  zdają sie za słabe na dawnych wyjadaczy .  krowa jest zapładniania wczasie rui  ,jak ktoś niewie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Wiedział, wiedział inaczej ten kark z recepcji nie dzwoniłby do niego że reporterzy łażą mu po kwadracie, A że nie zaprzecza iż gościu do niego dzwonił, to już dziś powinien być wjazd na chatę i zabezpieczenie wszystkiego co się da z elektroniki. Pisałem kiedyś o zadaniowaniu służb? No ale jak zadaniować na siebie?:lanie2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v