Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Ciekawe z jaką aureolą nosi teraz Matkę Boską .

Z tęczową pewnie a do tego mamy drugiego Lecha Wałęse bo zięć Lech przyjął nazwisko teścia. 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

A nie córki ? 🤔

Tak z ciekawości . W jakim wieku ta córka , że dopiero za mąż idzie ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

to nie z ludzi glosujacych w wyborach samorzadowych zrobiono debili- to ludzie byli debilami i zaznaczali na kazdej stronie ksiazeczki wyborczej po jednym kandydacie- karty do glosowania sa archiwizowane i po paru latach sprawdzono czesc glosow niewaznych i tak to naprawde wygladalo,

a ze psl wygral wybory- to tez jest proste do wyjasnienia- ludzie sa z natury leniwi, gdy widzieli krzyzyk zaznaczony na pierwszej stronie dalej nie sprawdzali, oczywiscie znajdowali sie nadgorliwcy ktorzy sprawdzili nastepne strony i glosy byly niewazne...

tego ze wiekszosc glosow niewaznych byla w polsce b- juz nie trzeba tlumaczyc 😛

Sherlock Jacuś Holmes! 

Odwracając teorie to można było przewidzieć tak jak Jacus i zaprojektować karty wg takiego założenia. 

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

A nie córki ? 🤔

Tak z ciekawości . W jakim wieku ta córka , że dopiero za mąż idzie ?

Teścia czy córki to jeden ch*j  bo i tak wyszedł Lech Wałęsa II

Opublikowano

to bylby dopiero slub...............

https://www.wiocha.pl/1593482,Jarek-glowa-do-gory

ktos kto tworzyl karty wyborcze nie przewidzal ze istnieje ynteligencja wschodniopolska.

gdyby marta k wziela z nich przyklad to nikt by sie nie zastanawial jak sie aktualnie nazywa i jak dlugo jeszcze 😛

dzisaj w krakowie swietowano wybuch II wojny tancemi i spiewem- najlepszy moment byl gdy spiewali piosenke z filmu -"jak rozpetalem II wojne swiatowa " , czasami wydaje mi sie ze ynteligencja wschodniopolska rozprzestrzenila sie juz na caly kraj- niedlugo zamiast po-lakow beda same pis-aki.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

to nie z ludzi glosujacych w wyborach samorzadowych zrobiono debili- to ludzie byli debilami i zaznaczali na kazdej stronie ksiazeczki wyborczej po jednym kandydacie- karty do glosowania sa archiwizowane i po paru latach sprawdzono czesc glosow niewaznych i tak to naprawde wygladalo,

a ze psl wygral wybory- to tez jest proste do wyjasnienia- ludzie sa z natury leniwi, gdy widzieli krzyzyk zaznaczony na pierwszej stronie dalej nie sprawdzali, oczywiscie znajdowali sie nadgorliwcy ktorzy sprawdzili nastepne strony i glosy byly niewazne...

tego ze wiekszosc glosow niewaznych byla w polsce b- juz nie trzeba tlumaczyc 😛

naprawdę? 

Politycy PiS z kretesem przegrali w Pucku jesienne wybory samorządowe. Burmistrzem została Hanna Pruchniewska, a w radzie miasta zasiadają tylko osoby z jej komitetu. Teraz będą musieli za to zapłacić. Miasto nie dostanie od rządu subwencji oświatowej na podwyżki dla nauczycieli.https://wiadomosci.wp.pl/mieszkancy-pucka-pogonili-pis-z-miasta-teraz-dosiegla-ich-zemsta-6415533978282113a

Opublikowano

ywa-tak bylo w wyborach samorzadowwych  w 2014r

u mnie tez pis w wyborach samorzadowych poniosl kleske , ale "piniedzy" na podwyzki nie maja wszystkie samorzady.

w krakowie mamy jeden powod do swietowania- stolica polski znowy zostal krakow😏, spiewy pokazala tvp krakow wie  tak na pewno bylo. rozumiem wszystko ale piosenka franka dolasa ? to chyba tylko jakis mlody pisowski historyk mogl wymyslec.

gdy facet ma kobiete 20 lat mlodsza to okej a gdy jest na odwrot to juz zle ???? wedlug rosyjskich trolli macron to kolega prezesa w teczowej wierze, ale dla przykrywki wzial sobie stara babe 🥰

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Ywa napisał:

naprawdę? 

Politycy PiS z kretesem przegrali w Pucku jesienne wybory samorządowe. Burmistrzem została Hanna Pruchniewska, a w radzie miasta zasiadają tylko osoby z jej komitetu. Teraz będą musieli za to zapłacić. Miasto nie dostanie od rządu subwencji oświatowej na podwyżki dla nauczycieli.https://wiadomosci.wp.pl/mieszkancy-pucka-pogonili-pis-z-miasta-teraz-dosiegla-ich-zemsta-6415533978282113a

prawdziwy przykład trola 🤣

po raz kolejny  identyczny wpis

Edytowane przez racyl
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

to bylby dopiero slub...............

https://www.wiocha.pl/1593482,Jarek-glowa-do-gory

ktos kto tworzyl karty wyborcze nie przewidzal ze istnieje ynteligencja wschodniopolska.

gdyby marta k wziela z nich przyklad to nikt by sie nie zastanawial jak sie aktualnie nazywa i jak dlugo jeszcze 😛

dzisaj w krakowie swietowano wybuch II wojny tancemi i spiewem- najlepszy moment byl gdy spiewali piosenke z filmu -"jak rozpetalem II wojne swiatowa " , czasami wydaje mi sie ze ynteligencja wschodniopolska rozprzestrzenila sie juz na caly kraj- niedlugo zamiast po-lakow beda same pis-aki.

Ciekawe jak będziesz trolowal po wyborach podkrakowski pomazancu pełowskiej ynteligencji. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ywa napisał:

naprawdę? 

zawsze trzeba poszukać przyczyny bo nikt wprost nie powie oniej , subwecncja oswiatowa na podwyżki dla nauczycieli jest wszedzie ale zależy od kilku czynników , w warszawie gdansku ,  krakowie  gdzie płace są wyższe przelicznik bedzie inny jak dla pucka , dodatkowo dochodzi ilość uczniów przypadająca na nauczyciela , chociaż WP jest polskim portalem  informacyjnym to oni manipulują faktami , i jak trafią na podatne ziarno .....

10 godzin temu, jacus napisał:

a może ktoś przewidział i wykorzystał liste nr .1 PSL    ?         czy w innych wczesniejszych wyborach były książeczki ? 

9 godzin temu, jacus napisał:

w krakowie mamy jeden powod do swietowania- stolica polski znowy zostal krakow😏, spiewy pokazala tvp krakow wie  tak na pewno bylo. rozumiem wszystko ale piosenka franka dolasa ? to chyba tylko jakis mlody pisowski historyk mogl wymyslec

ale też PO-wcy tancowali jak tu , dobrze ze ją kaczor pognał bo w obecnej parti sie odnalazła i skrzydła może rozpostrzeć https://www.tvp.info/44197442/tance-poslanki-po-na-1-wrzesnia-internauci-oburzeni-wideo         zeby nie , było mi to nie  przeszkadza  ,  tylko to odpowiedż na wpis Jacuś      chociasz w  -  tancu z gwiazdami - by nie wygrała 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Jarecki co co ty ? Wygrała by tylko jakby komisja składała sie z opozycji .

Po wczorajszych wypowiedziach  powinni bardziej wzmocnić obserwacje fundacji i wzmocnić ochronę Prezydenta Polski .

• Like 2
Opublikowano

Proszę. Święto chleba sprytnie wpojone w obchody klęski Europy. Okazuje się, że wszyscy mieli mieć wczoraj ten sam wyraz twarzy - przegapiłem nakaz i nie byłem smutny. Co teraz? Mam się spodziewać tego, co przydarzyło się wielu po 5 marca 1953 roku?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, 12zbyszko napisał:

Polska nie jest podzielona na stany żeby w każdym mieście było innaczej . 

dlaczego na takie argumenty zapala mi się "ostrzegawcza lampka?

https://www.dorzeczy.pl/kraj/112601/Wystarczy-ze-sie-spojrzy-w-kierunku-Polski-Piekne-slowa-Mikea-Pencea.html
On się czuł tutaj ze swym ultrakonserwatyzmem jak ryba w wodzie.

You don't know this country mr. Pence.

....
Łoł!
https://fakty.interia.pl/lubelskie/news-wot-planuje-przysiege-w-tym-samym-miejscu-i-dniu-w-ktorym-ma,nId,3179986
wymowna symbolika.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał:

https://www.dorzeczy.pl/kraj/112601/Wystarczy-ze-sie-spojrzy-w-kierunku-Polski-Piekne-slowa-Mikea-Pencea.html

....
Łoł!
https://fakty.interia.pl/lubelskie/news-wot-planuje-przysiege-w-tym-samym-miejscu-i-dniu-w-ktorym-ma,nId,3179986
wymowna symbolika.

Będzie kurła pierwsza krew. Ciekawe kto komu w paradę włazi? Pedały terytorialsom czy odwrotnie. Znając ten obwoźny pedalsko-pelowski cyrk to różnie może być. 

• Haha 1
Opublikowano
51 minut temu, DTaras napisał:

Proszę. Święto chleba sprytnie wpojone w obchody klęski Europy. Okazuje się, że wszyscy mieli mieć wczoraj ten sam wyraz twarzy - przegapiłem nakaz i nie byłem smutny. Co teraz? Mam się spodziewać tego, co przydarzyło się wielu po 5 marca 1953 roku?

chyba od niektórych osób pełniące pewne funkcje można wymagać wiecej , trzeba wyczuć kiedy można się smiać i żartować a kiedy być poważnym , sam taniec czy hulanka nie jest zła i mi nie przeszkadza ale od osób majacych pewne aspiracje można wymagać wiecej bez  wzgledu czy z PIS czy PO czy SLD 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

😂😂😂obrońcy demokracji kładli się tupali  prowokowali obrażali i nic im sie nie stało . Z tego co pamiętam jedna w pysk dostała ale na zagranice sie to nie zakwalifikowało 😂😂😂 . Tagże nie masz się czego obawiać .😉

Edytowane przez 12zbyszko
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

....
Łoł!
wymowna symbolika.

W sumie obie strony mogłyby się dogadać. Ktoś mógłby imprezę zrobić w sobotę, a ktoś w niedzielę. Temat śliski bo akurat personalnie znam stronę wojskową, więc nawet nie wypada mi komentować. Ja jednak zgłosiłbym imprezę po choćby słabej, ale zawsze, konsultacji z organizatorem "konkurencyjnej" imprezy. No w tym przypadku jednak wojsko powinno być mądrzejsze.

Opublikowano

Ale Meksyk, chce się powiedzieć. Dobrze, że nie wjechali rządowi bo mieliby co robić ze skonsolidowanymi siłami a i fo takiej interwencji potrzebny jest doświadczony dowódca. Zapewne poszedł zwiad i postanowili zaczekać aż ognisko zgaśnie. GorzEj, że zaczęto używać pojazdów - to pociągnie do dozbrojenia się w ręczne wyrzutnie i miny. Co do wojska i lpg. Wojsko ma być niewidoczne siłą w czasie pokoju tzn. ZABRANIAM choćby skały srały eskalacji tego konfliktu. Takie polecenie pójdzie z góry o ile siedzi tam ktoś rozumny. Zbyszko - tak jak prawosławny nie wpier... się do 24 grudnia tak święto chleba niech pozostanie świętem chleba. Dziś jest 2 września to może poświętujmy światłą decyzję Grzyba - Śmigłego o nieużywaniu w boju Armii Poznań i ciągłym, późniejszym zlewaniu gen. Kutrzeby przez niego?

Opublikowano

pada deszczyk pada-a nawet leje,byle teczy potem nie bylo😛

niby dlaczego nie mozna polaczyc parady rownosci z przysiega wot ?? uwazacie ze tam i tu nie ma normalnych ludzi ktorzy nie mysla zeby komus od razu przypierdolic ???? zreszta - wojsko to byc moze nie kosciol ale i pewnie tam niejedna osoba lgbtq+ by sie znalazla..............

jarecki- wczoraj byly dozynki   wojewodzkie wschodniej malopolski-zachodniej byly za miedza w tamta niedziele- bylo pelno poslow,ministrow ,senatorow- pozniej poszukam jakiejs relacji- zaklad o flaszke ze spiewali i tanczyli ???????

slodziaku- czas leci szybko,za 4 lata wejdziesz pod stol i odszczekasz wszystko ??? gwarantuje ci to, kiedys pewnie glosowales na tyminskiego,pozniej na kwasniewskiego,potem na leppera a na koniec na kaczynskiego-juz mysl na kogo bedziesz glosowal za 4 lata

myslalem ze to fejk ale minister potwierdzil - tasma 😛

tasma😛-lodolamacz tasma klejony.........smiali sie z szyby trzaskowskiego a tu tasma 😛-panstwo z tasmy 😛

https://natemat.pl/283151,szczecin-lodolamacz-puma-od-pis-posklejany-tasma-zdjecia

kurna tasma😛

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

jarecki- wczoraj byly dozynki   wojewodzkie wschodniej malopolski-zachodniej byly za miedza w tamta niedziele- bylo pelno poslow,ministrow ,senatorow- pozniej poszukam jakiejs relacji- zaklad o flaszke ze spiewali i tanczyli ???????

ale ja napisałem ze mi to nie pszeszkadza tylko nie chciał bym zobaczyć np . swoje wójta na którego głosowałem na takich tancach i hulankach ot co .według mie osoby które reprezentują czy władze czy są np . dyrektorami firm jednak powinni być zobowiązani  ,, szlachetctwem ''  i na oficjalnych uroczystosciach zachować się godnie bez wzgledu na jakie  kolwiek daty związane z historią kraju naszego , jest również muzyka do której osoby te mogły by zatanczyć spokojnie z wyrafinowaniem i wdziekiem , bez wzgledu na opcje polityczne .

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v