Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
58 minut temu, Ulman napisał:

Za co ja  płące ?  Co ma wspólnego twój komentarz z tematem skandalu gazowego? A może tak ci się znowu samo napisało w tej zapaści intelektualnej.

chyba nie za wegiel 

58 minut temu, Ulman napisał:

Nie masz odwagi by iść z tymi newsami do prokuratury? Nie wstydź się ! Jak pójdziesz na trzeźwo to może nawet potraktują cie jak normalnego obywatela i wysłuchają. Może być jedynie problem jak każą ci coś od siebie powiedzieć lub napisać.  Chyba nie zataisz takiej afery ? To byłoby niepatriotyczne , sprzyjające Tuskowi i układowi PO-PSL

według prawa to oni są głosem obywateli wiec nic im nie zrobisz ... morze zapytam się trybunału stanu ?

1 godzinę temu, jacus napisał:

tvn-klamie wiec nie podawaj ich  linkow 

potencjalnych elektoratach partyjnych programy informacyjne TVN częściej wybierają wyborcy PO i PSL, a TVN24 – wyborcy PO. Z kolei na programy w telewizji publicznej najczęściej decydują się zwolennicy PiS. Natomiast Wydarzenia i inne programy Polsatu równie często wybierane są przez zwolenników PiS i PO, a relatywnie najczęściej przez sympatyków ruchu Kukiz’15 i Wiosny" – podano w raporcie.

zależy komu kłamie 

• Like 3
Opublikowano

Ale wujcio przyśle swojego vice na obchody tej lokalnej rocznicy. Tak że spoko loko, interesy pozostaną bezpieczne a i nadzór zachowany.😂
Swoją drogą, Pani Pawłowicz potrafi załatwić dobry humor od rana. Ciekawe czy nadzoruje transport i utylizację produkowanych przez siebie ścieków?
No chyba że od niej odbiera je Putin. Wtedy szacunek.
Dysydent. jakby chodziło o Izrael to by poleciał. Choć nie można mu mieć za złe że chce być ze swoimi w obliczu kataklizmu. A Premier Morawiecki w obliczu ściekowej apokalipsy poleciał i zajął się kataklizmem dopiero po powrocie. Nie trzymał za rączkę obywateli. Nie odwoływał . Widać trza twardym Premierem być, nie jak jakiś Trump miękkim.🤣

Zastanawia mnie tylko jedno. Jeśli w środę miłościwie panujący twierdzą że Pan Tusk nie dostał zaproszenia na imprezę, bo nie jest przywódcą niczego, a w czwartek dociera do niego zaproszenie, to kto tu z kim na rozumy się pozamieniał? A może mamy już jakiś nowy, alternatywny ośrodek władzy? 

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Zbyszko toż to Putin zamordował najlepszego prezydenta a ty PISzesz że PIS jest z Putinem?

Ooo i Roman przetrzeźwiał i znowu rozjuszony atakuje  na oslep. Napisz cos o odwołanej wizycie Trumpa

Wiem że w swoim statucie masz prowokować . Lepiej wytęż swój umysł intelektualny i napisz coś mądrego bo stać cię na to .

Np. Czy w UE zdarzają się awarie nowych oczyszczalni i jak oni sobie radzą . Dobremu gospodarzowi klęknie ciągnik to wskakuje na drugi a jak drugi klęknie to już byle jaki gospodarz . 

Ciekawe jakie byłyby twoje wpisy jakby Jaki rządził .

Pewnie odpowiesz coś tak jak wszyscy z opozycji nie na temat .

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

morze zapytam

🧐   Nie ma takiego morza !

Opublikowano
16 minut temu, 12zbyszko napisał:

Powinni to wypić . Gdzie te ekologi czyzby nabrali nabrali w usta tej śmierdzącej wody . 

Ekolodzy  siedzą w lesie i dzików pilnują. Bo to nie ekolodzy tylko najemnicy na poslugach Zachodu. 

• Like 2
  • Thanks 3
Opublikowano

@6465 dokładnie, Prawdziwi ekolodzy nie walczą tylko dbają o własne otoczenie i o zgodę z naturą a to są ekoterroryści którzy nam zapewnili dpf/scr brak walki z kornikiem w puszczy , brak walki z ASF ( to te jest ustawione politycznie abyu uwalić polską hodowle świń i ) , kwoty CO2 i tego typu żeczy A jeszcze zapomniałem o roz......nym przemyśle i o masie wałów "pro ekologicznych"  np przejście dla nietoperzy nad S8 za 2-ie bańki  

• Like 3
Opublikowano

Igor To będziesz miał niebywałą okazję zapobiec wałkom w programie małej retencji, dopłat do wapnowania i skupie interwencyjnym. Aaaa zapomniałbym o cudownym ratowaniu grupy producenckiej przez giełdę rolna Elizówka.😂

Opublikowano (edytowane)

retencja, wiem ale wapnowanie też jakiś przekręty były? 
w sumie to wapnowanie też nieekologiczne bo zmienia naturalny stan gleb np piaszczystych czy torfów które naturalnie są kwaśne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Rząd zapowiedział "wyzerowanie" budżetu w 2020-m roku i nietrudno zgadnąć w jaki sposób.
czy ograniczą wydatki?
czy zwiększą podatki?
a może coś pośredniego?
nie jestem złośliwy i niczego nie sugeruję z samego uprzedzenia bo przyznam jestem uprzedzony w tym przypadku. Będzie to jednak rok powyborczy czyli na dwoje babka wróżyła ale matematyka to nauka ścisła i jeśli teraz mamy deficyt i tracą nasze dzieci i wnuki to na kogo zostanie przeniesiona ta strata jeśli by się miało zbilansować?
Jeśli nie rozwalą tym gospodarki i uda się to, to będzie przyszły rok historycznym jak i udowodni wątpliwy sens literalnego stosowania unijnych zaleceń bo w całej unii deficyty są normą.
Ja tam kibicuję w tym przypadku rządowi. Dobre i to.

Opublikowano

Dobrze się tak strzela jak nikt nie odpowiada. Swoją drogą to zastanawiam się dlaczego tyle kul w ziemię posłał. Mirro - ciekawe jaki Igor ma kocioł w domu i dlaczego nic o smogu nie wspomniał. No i piękny koniec lata - nieprawdaż. Moja fasola dopiero zaczyna dojrzewać choć miejscami jaszcze kwiatki... Dysydent - z tym budżetem to jak ze sztuczną inteligencją mam wrażenie.

Opublikowano

Wydatków nie ograniczą, bo niby jakim cudem. Aby ograniczyć wydatki trzeba piznąć taki hamulec jak awaryjny w pociągu. Wydatki to samonapędzający się mechanizm i nie reaguje na kosmetykę.

A moja na 20 hektarach ma zamiar kwitnąć.

Opublikowano (edytowane)

u mnie praktycznie wszystko powymłacane z fasoli jeśli co wiecej to w stosownym temacie.

Wydatki jest bardzo łatwo ograniczyć przenosząc stratę na beneficjentów, inflacją i tego się najbardziej boję
o, jak widzę nie tylko ja

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dysydent - jak pisałem, że to podatek państwowy to mało mnie tu nie pożarli - tak, że pozor. A prądu kuźwa ostatnio bardzo szkoda. ENEA mi przysłała abym się zreflektował nad mocą chwilową oraz bierną bo oni mają teraz "liczniki" i będą sypać kary. No i korekty ani widu ani słychu...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Np przycisk start w PWPW S.A. Tylko czy to nie zmieni jej w wytwórnię papieru toaletowego?🤔 Moja fasola siana w maju...

Podcierać dupsko papierem z takimi zabezpieczeniami? Toż to godne miliarderów.:ciekawe:

No Taras musisz baterie kondensatorów, albo falowniki zakładać. Inwestuj rozwijaj się, państwo na Ciebie liczy.(I pewnie pomoże).:lol:

Opublikowano (edytowane)

a z "dupskiem" się mi przypomniał film-ik na yt , zaraz poszukam bo ciekawe choć nie bardzo na temat 

Taras podrzuć na fasolowym kiedy jaką jeszcze fotkę stanu tej fasoli bo na lata ma szansę tu zostać a jest to ciekawy eksperyment ta plantacja choć jej na oczy po za forum nie widziałem :) Może komu kiedy się przyda.

a oto i "ciekawy kraj" skąd chyba rok temu nawet fasolę suchą ktoś chciał w Polsce sprzedawać ale do końca nie jestem pewien czy akurat z tego czegoś co państwem nazywają czy tylko z tamtej okolicy?

tam nawet niektórych gazet nie wolno do kibla nawet wnosić

przy okazji dowiedziałem się ze powierzchnia kraju to co najmniej 150% powierzchni kraju jeśli by pustynie i grunty rolne zsumował ale może nie wszystko w tym filmidle to takie durnoty ;) 
Twórca może być z tych roczników gdy matematyka na maturze w Polsce była nieobowiązkowa :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Mirro - na początku też tak pomyślałem. Potem się okazało, że to wszyscy wokół dostali i olałem... A jak mnie będą wkur.. to zapierniczę pikowaty i powiążę to z mikrowiatrem. Wtedy to może się okazać, że to oni mi a nie ja im... Najlepiej to by było chemiczne ale to za duża kasa.

To nie to. Okazało się, że taki bonus wszystkie firmy dostały.

Wcina moje posty...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v