Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, mirro napisał:

Yva coś tu zapodała w kwestii całowania po rękach. Nie to żebym propagował nazizm, ale przy sobocie ( dobrze że z lektorem).

To Schotyna złą politykę prowadzi . Zamiast do tęczowych to powinien do księży uderzyć jak hitler . Wiem że to kabaret . Jakie miękie serce ma hitler . A może się już urodził i wszystkich okłamał 😁

Opublikowano

Już ktoś mi to zapodał jako taki kabaret, ale nie miałam ochoty słuchania do końca.... tego języka.

Teraz dokończyłam...i ta reinkarnacja, o której mowa na końcu.....to na pewno Racyl !!!!!

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jarecki napisał:

co się staneło ?  mi z 10 lat temu dysk wyskoczył to nawet do domu cieżko dojsc , tylko do osrodku i zastrzyk rozkurczający miesni i wskoczył a za drugim razem zastrzyk nie pomógł tylko ,, znachorka '' rozmasowała .

przeforsowałem bo fasole po podcinarce trzeba było podocinać ręcznie kątami pola gdzie nie docięło ustrojstwo, narobiło mijaków po bruzdach i na pierwszych trzech rundach zanimesmy ustawili do pola gdzie od siewu nie była niczym ziemia ruszana a podcinarka na pole po pielniku z lekkim obsypaniem rządków była ustawiona no i trzeba podocinać bylo aby doschło jednocześnie z resztą aby na raz wymlócić i czort z tą nawet nie dociętą fasolą ale liście zielone jak przez maszynę przejdą to sok pokoloruje białe ziarno i nie było wyjścia jak najpóźniej dzisiaj pole powierzyć słońcu bez jakichkolwiek "niedocinków" a żeby wiedzieć co akurat nie ścięte to jeszcze trzeba było podgrabić do rzędów pod kombajn a to na wstecznym ciągnikiem i szyja jak i cały kręgosłup...
Dzis nawet lepiej się czuję bo po tym balecie z ręcznym ścinaczem jeszcze czasu stało na obcinanie cebuli a jako że obcinarka trochę prymityw to woreczki ręcznie trzeba odstawiać no i załadować później na przyczepę i ... cebulowa "rehabilitacja" o dziwo na ból krzyża pomogła bo nie czuję tak jak wczoraj tylko nie wiem czy przez zmęczenie czy rzeczywiście  coś się tam rozmasowało. 
na pewno taniej wyszło od znachorki :D choć dopiero jutro się przekonam czy bez "nawrotów"

a teraz poczytam co tam u Was nowego dziś bylo

a to o takie znachorki chodziło, a ja tu się po jakichś cebulowych polach szlajam o.O 

ten kabaret? reinkarnacja? jak by zestawił daty ... to sugestia jest już na samym początku. :o sakramentalne trzy dni ...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

to chyba jakas epidemia-mnie wczoraj dotknelo po zwiezieniu reszty slomy-dzisiaj dozynki gminne,wiec musialem sie sprezyc,nawet mi ktos przyniosl imenne zaproszenie,- po ogladnieciu , studia polska,mnie polamalo,skurcze dreszcze-dawno tak mnie nie wzielo.😌

zapominacie o waznej sprawie -ojciec biznesmen jest zakonnikiem i podlega tylko swojemu generalowi zakonu i papiezowi-"epidiaskop" moze mu skoczyc 😛.

ogladacie tak jak ja tv trwam ???? w porownaniu z kurwizja to jest calkiem normalna stacja ☺️, sa rozne programy i filmy ktore bez bolu glowy mozna obejrzec, oczywiscie maja tez odloty ale to kazda tv tak ma.......

wczoraj w studio polska pokazywano zdjecia rabieja zeswoim partnerem- sensacja by byla jakby pokazali z jego partnerem sprzed 25 lat, ale wtedy fotografowanie byl ciut trudniejsze niz dzis- to byla proba przykrycia zdjec jakie sedzia z nadania pis-u przesylal malej emi, w piatkowym fakcie je pokazali.😍

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/dlaczego-piszemy-o-sedzim-cichockim/b1wyhn0

Opublikowano

Lekki to przewrót aby facet słał zdjęcia do panny. Może to pokazywać że w sprawa jest szyta. Ale też może pokazywać, że w pewnych kręgach potrzebni są ludzie pożyteczni a niekoniecznie mądrzy. Pozdrowienia z Pogorzelicy - kiepski tu zasięg...

Opublikowano (edytowane)

Rok temu zobaczyłam u znajomego xiaomi - owe zalety  to pomyslałam, że zrezygnuje z iphone'a kiedy padnie w końcu.....czekam, ale trzyma się juz ok 10 lat i nie chce zepsuć....

Skoro nikt na świecie nie lubi żydo-amerykanów to Polska jako matka Teresa znowu ich przyjmuje?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, jacus napisał:

jak tam pogoda-pizdzi jak na dworcu w kieleckiem ??☺️

na dozynkach jak to na wsi swinie przylazly do koryta z pomyjami- wszelkiej masci

a tak serio to dają wam korytko na dożynkach ? u mie od 2 lat nie ma , bo tak to zawsze koła gospodyń zorganizowały ciasta kanapki dobre ze smalcem  a i grochówka zawsze była i kiełbasa z grila darmo  a w tym roku tylko płatne podobno , bo sam nie byłem .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Parę dni temu czytałem to wezwanie Trumpa do powrotu przemysłu na US kontynent. Tylko że było troszkę ostrzejsze niż Pan komentator przedstawia. Polska to nie Matka Teresa , nie ta klasa, a wogóle to wchodzą już jak w swoje.  Z racji poddańczości naszych miłościwie panujących zakładam że zamerdamy ogonkiem na każdą durną obiecankę. Ale skoro mamy kupić amerykański gaz, to czemu ma na nim nie jechać amerykański przemysł. Deal stulecia. 🤣

Opublikowano (edytowane)

Jeśli by "pojechał" tu kiedy amerykański przemysł "pełniejszym gazem" to Amerykanie jeśli potrafią liczyć (a potrafią) kupią ten gaz gdzie najbliżej czyli u ruskich.
Nord stream i Im nie po drodze tylko z całkiem innego powodu niż nam a nawet przeciw nam bo my będziemy mieli umowy na amerykański gaz skąd by nie pochodził
deal stulecia to wcale nie przesada Mirro (a nie  kursywy nie było). Mamy głowę ostatnimi stuleciami do interesów ... które inni na nas robią.

najśmieszniejsze jest pytanie oparte na fakcie poszukiwania gazu łupkowego w Polsce przez amerykańskie firmy.
Kto z polskich rządzicieli wie co Oni tam naprawdę "nie znaleźli"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wcisniecie gazu z usa to jest nic innego jak ograniczenie funduszy rosyjskich przez co ograniczenie  wydatków na obronnosć , tylko to co zrobił Obama w swojej kadencji prezydenckiej to ja porównuje z Jelcynem , obydwaj nic a rozpasli swoich miliarderów którzy przy użyciu swojej kasy próbują medialnie podważać sens obecnych działań o lie w USA media mówią co chcą to w rosji nie zabardzo . a widać to np . w produkcji chemi firmy za bardzo nie chcą się podporządkować potrzebom a produkują to co i im daje najlepszy zysk .

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jarecki napisał:

wcisniecie gazu z usa to jest nic innego jak ograniczenie funduszy rosyjskich przez co ograniczenie  wydatków na obronnosć , tylko to co zrobił Obama w swojej kadencji prezydenckiej to ja porównuje z Jelcynem , obydwaj nic a rozpasli swoich miliarderów którzy przy użyciu swojej kasy próbują medialnie podważać sens obecnych działań o lie w USA media mówią co chcą to w rosji nie zabardzo . a widać to np . w produkcji chemi firmy za bardzo nie chcą się podporządkować potrzebom a produkują to co i im daje najlepszy zysk .

A ile ucierpi budzet Rosji jak trochę mniej gazu do nas popłynie?  To są  jakies grosze NS2 to spokojnie nadrobi z nawiązką. Wcisnięcie gazu to nic innego jak zrobienie interesu przez USA bazując na ślepym uwielbieniu dla Usa i ślepej niecheci do Rosji

2 godziny temu, martin0000 napisał:

Szykuje nam się komisarz ds.rolnictwa,chyba nadchodzą lepsze czasy dla nas😂

No z pewnością . Pstryk i podwoją dopłaty 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Nie da się jakoś uziemić tego krzyża i tych łańcuchów na giewoncie.Bo z tego co wyczytałem w internecie to tych przypadków było bardzo dużo.Mamy 21wiek chyba i pioruny da się jakoś okiełznać.

Opublikowano

A mamy kogoś rozsądnego na stanowisko komisarza? Kogoś co ogarnia temat głupizny tworzonych programów? Toż tam sama elita znana z dokonań w kraju pojechała. "Trza dać na mszę, aby jakiego kretyństwa nie namnożyli".
Jeśli tak się stanie, to i tak gościu zostanie wyleczony przez unijny system i biurokrację. 

• Thanks 2
Opublikowano

No to niech Wielki Duch Manitou ma nas w opiece.🤣

10 minut temu, Wiesi0 napisał:

Nie da się jakoś uziemić tego krzyża i tych łańcuchów na giewoncie.Bo z tego co wyczytałem w internecie to tych przypadków było bardzo dużo.Mamy 21wiek chyba i pioruny da się jakoś okiełznać.

Można obok postawić wyższy krzyż.🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v