Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, racyl napisał:

Ty masz jakieś zajęcie oprócz pilnowania komputera ?

Nie goń w pole już starych, daj im odpocząć. czas się wziąść za robotę.

Wczoraj wsiałem 20 ha szparagówki, do momentu kiedy nie wypłynąłem z pola. Kolejne 20 za tydzień. Dziś pryskać się nie da to robię przy gratach. 

Opublikowano (edytowane)

5 minut temu, mirro napisał:

Wczoraj wsiałem 20 ha szparagówki, do momentu kiedy nie wypłynąłem z pola. Kolejne 20 za tydzień. Dziś pryskać się nie da to robię przy gratach. 

Mocno wlało u Ciebie? zobacz w temacie fasola jakie ryżowiska porobiło gdzieś niedaleko ode mnie.
U mnie już wsiąkło ale też nawet piechotą w pole nie wejdzie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Moje chłopki też na farming symulator tez sieją, zbierają, sprzedają. podtopień tylko tam nie ma

1 minutę temu, dysydent napisał:

Mocno wlało u Ciebie? zobacz w temacie fasola jakie ryżowiska porobiło gdzieś niedaleko ode mnie.
U mnie już wsiąkło ale też nawet piechotą w pole nie wejdzie.

A komputer ci nie nalało

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Strategia siania na polach z domieszką piasku jednak zdaje egzamin 50 ha w jednym w miarę płaskim kawałku. Wczoraj stała woda a dziś już ładnie przewiewa. Dalej gdzie zaczynają się gliny i pagórki armagedon. Nie wiem czy marchewka u ludzi da sobie rade bo miejscami ciężko rządki wypatrzeć.

Opublikowano

dysydent - nie jesteśmy dzieci aby się o byle szczere słowo obrażać. Napisz co uważasz. Swoją drogą to dobrowolna rezygnacja z uczestnictwa w tym procesie także w rozmaity sposób może zostać postrzegana. mirro - ja miesjcami mam wrażenie, że mam piasek z domieszką ziemi. Ale tam łubin i gryka...

Opublikowano

a ja uważam że pójście na wybory to powinność , być może jak kiedyś wprowadzą głosowanie przez internet to i frekwencja bedzie wieksza a już jak by co , to program który by nie przyjmował błednie wypełnionej karty .

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, mirro napisał:

Ale jaja, PiS oszukał policję.😂

judasze mają pożywkę.

Jak się skończy mamusi renta to i internet odetną i przestaną pierdzieć w fotel

Edytowane przez racyl
Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

przynajmniej od prezesa dostanę teraz 2x 500+. A tobie biedroń czy kolesie z PO moga co najwyżej otworzyć kolejny hostel dla ciebie i twego partnera

Wolisz dostać bo zarobić nie potrafisz przykre , oby twoje dzieci nie brały z Ciebie przykładu . Bo Zazwyczaj niezaradnosc zyciowa przechodzi z pokolenia na pokolenie 

Opublikowano
35 minut temu, piotreku1 napisał:

Wolisz dostać bo zarobić nie potrafisz przykre , oby twoje dzieci nie brały z Ciebie przykładu . Bo Zazwyczaj niezaradnosc zyciowa przechodzi z pokolenia na pokolenie 

niezaradność to Ty masz umysłową bo oddajesz głosy na tych co nic nie dają w zamian. jak to mówią pożyteczny idiota. zapomniałem przecież ludzie spod tęczowej flagi się nie mają dzieci  to i im nie potrzebne 500+ 

ja zarabiam a że chcą mi dawać to niech dają. pogardzić to ja moge towarem w sklepie ale nie czystą kasą

Opublikowano

racyl - to napisz kiedy obwodnicę Polkowic dokończą i czy wogóle wezmą się za S 3 od Bolkowa. Pasuje mi ta trasa i chciałbym wreszcie dostać... W robieniu w ch to oni są "miszcze" i to było od dawna wiadomo. Zastanawia mnie tylko po grzyba Policjantom ten typ śmigła? No poco? Przecież mogli sobie z wojska pożyczać... Policji uważam raczej nośnik sprzętu a to lekkie sprawy, niewiem.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

hmm ... no cóż Ciebie ostatniego bym posadził o nie wziecie udziału w wyborach do PE . prawodastwo unijne stanowi 80 % prawa stanowionego i to obywatelom powinno zależeć  na jakosci prawa , to my powinismy tak wybrac aby nasze dzieci czy wnuki  w polsce miały prace pozwalającą na godne i dostatnie życie  i nie na emigracji , prawo unijne to miedzy innymi  wydzielenie zbiórki odpadów na rzecz prywatnych podmiotów - gminy musiały zaprzestać zbiórki odpadów  , teraz bedą wieksze koszta związane z energią odnawialną które wszyscy odczujemy .dale by wymieniał niektóre pomysły są dobre  ale ta unia pod tym zarządem wychodzi przed szereg w swiecie  , i to obywatele ponoszą najwieksze koszta tych zmian i nie dogodnien                  DTaras każdy by chciał aby jak najszybciej zbudowali nam droge ale zarówno poprzedni rząd jak i obecny prowadzi budowy ale nie wszystko naras 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

puki co mają  robić s19 koło mnie. Od lublina w kierunku rzeszowa .

na razie nic się nie dzieje chodzili rzeczoznawcy i cisza. niektórzy szykują sie do wyprowadzki ale nie mają żadnych decyzji

dla m

Opublikowano
9 godzin temu, dysydent napisał:

Jedni z Ewangelii Konstytucję chcą robić, inni z pederastów i nierobów normę paru takich chce aby raz ich wybrano to z wybieraniem skończą.

Z tym ze pamiętaj o tym że w UE większość stanowią lewacy więc jako przeciwwagę warto oddać głos na prawa stronę aby trochę ich zastopować

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mich9 napisał:

@maroon masz na myśli prawą stronę czyli pis? 😁

Raczej Konfederację Kaczyński i PIS ostatecznie się pogrzebał poparciem dla stworzenia armii europejskiej

Edytowane przez maroon
  • Thanks 1
Opublikowano

u mnie dopiero teraz zaczelo padac......

co to jest ta konfederacja ??? ogladam pasjami tvp-info i nic na ten temat nie slyszalem 😊😊😊

dtaras-po co sa te policyjne smiglowce-sa sie zastanawiam jak leca nade mna, woza brozke do przecieszyna ?? lataja do wadowic, oswiecimia, czasami to zaraz wracaja ,raczej nigdzie nie zdazyly zaleciec, wyladowa i wystartowac- pewnie je docieraja, maszyny i piloci swoje musza wylatac-nawet bez celu....

w krakowskim centrum onkologii zlozyli wypowiedzenia wszyscy onkolodzy-zostana tylko stazysci i ordynatorzy,  rehabilitanci szpitalni zaczeli  po tygodniu strajku glodowke-na szczescie tam gdzie chodze nie strajkuja.

z tylu kurwizji...

https://trojmiasto.onet.pl/lukasz-s-z-zarzutem-znecania-sie-nad-konkubina/9nd8s5c

prawi i sprawiedliwi

https://trojmiasto.onet.pl/pomorze-byly-polityk-pis-uslyszal-zarzut-zabojstwa-zony-i-usilowania-zabojstwa-syna/09h45k8

wlasciciele biedronki i lidla juz drza 😏

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/dyskont-mere-wchodzi-do-polski/9jdmdk3?utm_source=detal_viasg_businessinsider&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne&srcc=ucs&utm_v=2

Opublikowano
2 godziny temu, maroon napisał:

Raczej Konfederację Kaczyński i PIS ostatecznie się pogrzebał poparciem dla stworzenia armii europejskiej

w tej konfederacji są tacy co zawsze łączą dwa słowa - "tfu, demokracja"
ktoś pluje na mój głos a ja ... ?
Politycznych idiotów starych już mamy dostatek
chociaż 

54 minuty temu, jacus napisał:

co to jest ta konfederacja ??? ogladam pasjami tvp-info i nic na ten temat nie slyszalem 😊😊😊

ja telewizji nie oglądam ale na yt ich pełno i taka "cisza" w mediach oficjalnych może im nawet zrobić przysługę.

dawno temu zauważyłem ze narasta społeczne przyzwolenie na rządy twardej ręki i co prawda w konfederacji też zbieranina ale również i takich co ....

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

wziąść 

8 godzin temu, Slodki66 napisał:

żec

Czemu zwolennicy PIS tak kaleczą ortografie? 

7 godzin temu, racyl napisał:

jasne. tylko dzień w dzień na forum

Cos jak ty

7 godzin temu, jarecki napisał:

a ja uważam że pójście na wybory to powinność , być może jak kiedyś wprowadzą głosowanie przez internet to i frekwencja bedzie wieksza a już jak by co , to program który by nie przyjmował błednie wypełnionej karty .

Przez internet nie zrobią bo by przegrali

5 godzin temu, racyl napisał:

niezaradność to Ty masz umysłową bo oddajesz głosy na tych co nic nie dają 

Jak dajom to dobre som 

5 godzin temu, racyl napisał:

puki 

Pukasz Biedronia?  ANALfabeta

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czemu zwolennicy PIS tak kaleczą ortografie

Wydaje Ci się . Ja staram się nie kaleczyć . :ph34r:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v