Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Bo złego słowa o nich nie napisałeś a jak coś to wiewiórczo . Jak jestem w błędzie to udowodnij .

Zawsze pisałem ze to jeden  socjalistyczny lewicowy syf a głosuje od zawsze na wolnościowców Różnica jest taka ze jedni są glupi i leniwi a drudzy głupi i pracowici

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

Jedni z Ewangelii Konstytucję chcą robić, inni z pederastów i nierobów normę paru takich chce aby raz ich wybrano to z wybieraniem skończą.
Nie jestem cyrkowcem aby w tym brać udział w ogóle z dwóch powodów; kogokolwiek bym nie wybrał będę żałował a drugi to względy techniczne bo najpewniej nie zdążę wrócić w zasięg rodzimej komisji wyborczej a i starać się nie zamierzam bo jak, wyżej bo "zawodowców" takich wszędzie pełno widzę a za krótko poszczególne "szajki" się utrzymują aby warto bylo do którejkolwiek przystawać.
Dobrze że mamy wybory do ue pierwsze to w następnych być może trzeba będzie znów glosować przeciw jak kiedyś już z Tymińskim było a to teraz to sondaż co w nas wszystkich statystycznie siedzi.
Nie patrzę co dobrego "wybrańcy" mogą zrobić bo oni to będą robić naszymi rękami , oceniam ile szkód mogą wyrządzić i  najskrajniejsze oszołomsto przynajmniej w sondażach rozłożyło się w nieszkodliwych procentach

laskę biedroniowi to byś zrobił pewnie

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Vide - katolik- niepraktykujący.😂🤣

ciekawe ilu to zrozumiało?

Ten co Mu ciągle biedroniowe genitalia w głowie nawet nie zrozumiał co zacytował , smutne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Podsumowując, sytuacja krytyczna nie jest i radykalne zmiany niosą ryzyko większe niż status quo a na razie wielkich rewolucji się nie zanosi. bo każdy ma własne już ugruntowane zdanie.
To są procesy niemal samoistne i przekonywanie do jakichkolwiek racji nie wiele da. To sama rzeczywistość zweryfikuje. Czy technologia nadąży za socjalizującymi rządami czy nie ? i dopiero od tego zależy co dalej.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

Ten co Mu ciągle biedroniowe genitalia w głowie nawet nie zrozumiał co zacytował , smutne.

dobrze że Ty wiesz co masz mu zrobić

Opublikowano
Slodki66 napisał:

Na PiS zagłosuje oczywiście z prostej przyczyny bo nie ma realnej alternatywy i tyle w temacie. 

Na zawodowych złodziei głosu więcej marnować nie zamierzam. 

konfederacja

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Slodki66 napisał:

No na przykład dysydent  dla idei właśnie. Pytasz bo wszystko zrobiłeś. 

rozumiem aluzję tylko że każdy z nas robi bardziej pomimo rządzących na własnym podwórku.
mi chodziło - po co podpisywać listę jeśli nie ma się na niej nic do skreślenia
nie podpisanie też ma demokratyczny wymiar i jeśli mnie przekona kto że się mylę to zastosuję receptę DTarasa
(w tych akurat wyborach)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
18 minut temu, jarecki napisał:

jak ktos ma troche czasu to polecam film dokumentalny    ,, Sekrety doliny krzemowej ''https://ebd.cda.pl/612x367/210876642?wersja=720p

Po pierwszych pięciu minutach pierwsze moje skojarzenie to niszczenie pierwszych maszyn parowych w fabrykach przez robotników gdzies w początkach dwudziestego wieku w obawie przed bezrobociem. Jak widać co w technologiach raz się pojawiło to pozostaje a świat się nie zawalił.

nie cofnę "pucharka" tylko obejrzę później bo może po wczorajszej ulewie bodaj na piechotę plecakowym w polu co mi się uda dopryskać.
nie mniej już film oceniam za jednostronną i subiektywną ocenę rzeczywistości stąd z pewnym dystansem ale warto obejrzeć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

laskę biedroniowi to byś zrobił pewnie

Ty że słodkim to wolisz stare jaja i kiełbase prezesa  😄

Opublikowano

Apeluję o zachowanie rozsądku i resztek dobrego smaku. Racyl od dłuższego czasu proponuje tu różne zachowania seksualne w stosunku do Pana Biedronia, ale to nie powód żeby eskalować. 

• Thanks 1
Opublikowano
56 minut temu, piotreku1 napisał:

Ty że słodkim to wolisz stare jaja i kiełbase prezesa  😄

przynajmniej od prezesa dostanę teraz 2x 500+. A tobie biedroń czy kolesie z PO moga co najwyżej otworzyć kolejny hostel dla ciebie i twego partnera

Opublikowano (edytowane)

A czy nie lepiej zapytać czy nie może kiedyś się taki hostel .... taka strefa dla LGBT przerodzić w rodzaj getta?
ile to da do myślenia nie tylko potencjalnym rezydentom strefy co i samym pomysłodawcom?
wzbudziło to niepokój i mieszane uczucia co napisałem (?) bo prymitywizowanie co najwyżej niesmak. 

Racyl 
Taki weźmy Żyd z kabaretów tamtych czasów by pewnie zapytał
- a ile ten Prezes ma na swoim prywatnym koncie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Apeluję o zachowanie rozsądku i resztek dobrego smaku. Racyl od dłuższego czasu proponuje tu różne zachowania seksualne w stosunku do Pana Biedronia, ale to nie powód żeby eskalować. 

Ty masz jakieś zajęcie oprócz pilnowania komputera ?

Nie goń w pole już starych, daj im odpocząć. czas się wziąść za robotę.

Opublikowano

@22zbyszko - a co ja napisałem? @Dysydent - ja Ci odpowiem: nic. Na własnym do tego prywatnym źle by to wyglądało. Co do głosowania to przychodzi mi do głowy takie sztandarowe niedawno zawołanie, iż ów PIS to wybrańcy większości. Oddając głos nieważny dopisujesz się do statystyki i takim krzykaczom prztyczka w nos robisz. Tyle. Pisałem już kiedyś, że mnie nie interesuje od jakiegoś czasu kto komu w jelito zagląda. Mają ci oni gorzej w pewnych sprawach a i dziedziczenie to nie tak hop bowiem trzeba notarialny podział majątku za życia robić. To ich hartuje moim zdaniem i jest to pewien rodzaj kalectwa. Osobiście stosuję sposób Pattona w takich sytuacjach czyli: "nie wiesz co robić - atakuj". Co w mojej wersji brzmi: "a jedwab to pies, do roboty". Szanuję to towarzystwo jako takich samych jak ja ludzi i tyle. Taki wyborczy cyrk jest dla mnie mało zrozumiały ale to tak jak wizy do USA.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

@22zbyszko - a co ja napisałem? @Dysydent - ja Ci odpowiem: nic. Na własnym do tego prywatnym źle by to wyglądało. Co do głosowania to przychodzi mi do głowy takie sztandarowe niedawno zawołanie, iż ów PIS to wybrańcy większości. Oddając głos nieważny dopisujesz się do statystyki i takim krzykaczom prztyczka w nos robisz. Tyle. Pisałem już kiedyś, że mnie nie interesuje od jakiegoś czasu kto komu w jelito zagląda. Mają ci oni gorzej w pewnych sprawach a i dziedziczenie to nie tak hop bowiem trzeba notarialny podział majątku za życia robić. To ich hartuje moim zdaniem i jest to pewien rodzaj kalectwa. Osobiście stosuję sposób Pattona w takich sytuacjach czyli: "nie wiesz co robić - atakuj". Co w mojej wersji brzmi: "a jedwab to pies, do roboty". Szanuję to towarzystwo jako takich samych jak ja ludzi i tyle. Taki wyborczy cyrk jest dla mnie mało zrozumiały ale to tak jak wizy do USA.

Nic go nie interesuje jak tatuś z mamusią emeryturki synusiowi oddają to go nic nie obchodzi.

A jak dostał podwójnie w maju to myślał że to zielone ludki dały

Opublikowano

W stosunkach z Panem biedroniem to ja bym Mirro radził daleko idące środki ostrożności. Po wojskowemu to żec można ubezpieczajcie tyły! 

Co do jaj to nie stwierdzisz piotreku1 czy i jak są stare (chyba że smierdza) więc ja sobie robię jajecznicę z kiełbasą a skoro ty uważasz że to ma inne zastosowanie to próbuj tylko nie zapomnij o cebuli żebyś sobie mógł po konsumpcji tłumaczyć że te łzy to od cebulki właśnie a nie z bólu..... dupska.

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v