Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, marekfarmer napisał:

46674516_2044504512263530_39985650745527

Weź ten kurła swetru to pajac totalny.karykatura posła.razem z tym kodowcem alimenciarzem.jeden żebrał a teraz drugi 😆

Opublikowano

Jest taki co zbiera by polityke przez radio robić. Podobne w tresci ogłoszenia artykułuje od jakiś 20 lat. Nie jestes tym zgorszony?  

Tak w sumie to kto chce ten da - tak jak na Tadeusza którego nic nie rusza.

Opublikowano

Jak ktoś ma trochę oleju to takie zbiórki mogą tylko rozśmieszyć, a Rydzyka to już dawno Skarbówka powinna ścigać i rozliczyć zresztą całe instytucje Koscielne które biorą za wszystko kasę- takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Racje masz zupełną. Jak jednak widzisz relatywizm, zaprzaństwo i zakłamanie powoduje ze Tadeusz wyciągający od dziadków emerytury obrzydzenia nie budzi a Rysiek już tak. Ot taka ciekawostka

Gość marekfarmer
Opublikowano

Przejdź  się  do Torunia  i  zobacz  co zrobił  porozmawiaj z mieszkańcami  jak to  wszystko wyglądało 30 lat  temu  to  zmienisz zdanie  co do tego  ,,pasożyta,, 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Przejdź  się  i zobacz   co  zbudował  kościół  szkoła  Medialna itd.  i  zapytaj starych  mieszkańców  co tam było   30 lat  temu 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Jedź  zobacz    bo twoja wiedza opiera się na tym co zobaczysz  w ,,TiVN,,   

Opublikowano
2 minuty temu, marekfarmer napisał:

Przejdź  się  i zobacz   co  zbudował  kościół  szkoła  Medialna itd.  i  zapytaj starych  mieszkańców  co tam było   30 lat  temu 

Wpadnij do mojej wiochy , też przez 30 lat się zmieniła , i to nie dzięki kasie ofiarodawców Rydzyka .

Opublikowano
3 minuty temu, marekfarmer napisał:

Daj Ryśkowi tyle samo to może też coś ładnego wybuduje😷

Muszę ci powiedzieć że 30 lat temu w moim gospodarstwie też nie wiele było w stosunku do tego co teraz a jakoś po ludziach nie zbierałem

Opublikowano (edytowane)

Wbrew sobie pomogę w argumentacji; niewątpliwym i niekwestionowalnym sukcesem o. Tadeusza jest zbudowanie mediów Katolickich w Polsce od podstaw i w zasadzie dalej to już bym się czepiał nadużywania tych mediów do celów czysto biznesowych nieproporcjonalnie ponad wyznaniowe.
Komu służysz? Bogu czy mamonie? ....  Ofiarodawcy nie koniecznie chcieli by w tzw doczesne dobra te akurat środki przeznaczyć ale to temat wykraczający ponad moje dziś chęci podejmowania rzetelnej i bezstronnej oceny.
Materia delikatna bo dotyka też intencji ofiarodawców z których wiele jest szczerych choćby i w naiwności i przez wzgląd na Nich nie chcę dalej tego roztrząsać.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Daj Ryśkowi tyle samo to może też coś ładnego wybuduje😷

Na maderę poleci  i tyle  z tego będzie  xD  

Opublikowano (edytowane)

a to fajna riposta z kolei bo partii nie buduje się z pieniędzy co wspólnoty poglądów wielu ludzi.
Ja do tej pory nie wiem o co temu człowiekowi chodzi i na czym miała owa "nowoczesność" poprzednia polegać bo "teraz" czy "później" tylko trudniej Mu będzie o wiarygodność a nawet na samym "końcu". 
Zapał i upór ma tylko nie potrafił dotrzeć do mi podobnych którzy dla zasady unikają uprzedzeń i otwarci na prosty i jasny przekaz podczas gdy gościo zbiera grupę która Go następnie wyrzuca to raczej średnio On się zna na ludziach

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

Wbrew sobie pomogę w argumentacji; niewątpliwym i niekwestionowalnym sukcesem o. Tadeusza jest zbudowanie mediów Katolickich w Polsce od podstaw i w zasadzie dalej to już bym się czepiał nadużywania tych mediów do celów czysto biznesowych nieproporcjonalnie ponad wyznaniowe.
Komu służysz? Bogu czy mamonie? ....  Ofiarodawcy nie koniecznie chcieli by w tzw doczesne dobra te akurat środki przeznaczyć ale to temat wykraczający ponad moje dziś chęci podejmowania rzetelnej i bezstronnej oceny.

Media katolickie  mogą być zupełnie odmienne od rydzykowego radia.

RM to twór dla frustratów , spiskowców i niezbyt rozgarniętych mas. Jest niewątpliwie najbardziej rozpolitykowanym i zdewociałym tworem wśród katolickich stacji radiowych. W katolickim radiu Zamość Podlasie czy Niepokalanów nie ma nawet połowy treści politycznych w stosunku RM

Opublikowano (edytowane)

to już inna sprawa co nie zmienia faktu że jednak jakieś tam media jako pierwsze stricte Katolickie to RM i tv Trwam z samej chronologii pierwsze tak znaczące w postkomunistycznej Polsce.
Właśnie owa ideowość państwa nieco rolę mediów wyznaniowych wypaczyła niejako angażując je w politykę z racji jednostronnych tendencji wyznaniowych państwa.
Czy to komu pasuje czy nie ale jak wygląda wizerunek Matki Boskiej  wpięty przez L. Wałęsę i obecne władze operujące tymi samymi symbolami jako nośnik wartości uniwersalnych gdy obrzucają się wzajemnie błotem co i z tym błotem miesza... Kościół dał się wciągnąć w pułapkę i tyle.
Kościół nie tylko jako kler ale i wspólnota. Taka niepotrzebna kolejna "schizma" bo polityk symboli religijnych używa jak winiety przyklejonej na szybie samochodu.
No może nie każdy polityk; dopisałem po dłuższym namyśle aby nie obrazić kilku którzy rozgraniczają te dwie kwestie.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v