Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nic nie zrobią bo El Nino im przeszkadza. 
Oglądałem spot naszej ambasady w Izraelu z Panem Magierowskim.  Piszę dużymi literami bo facet chyba otrząsnął się z paranoi Pałacu Prezydenckiego. Jak dla mnie filmik jest zajebiaszczy, Niestety to chyba pojedynczy przypadek  zrobienia czegoś fajnego w związku z rocznicą.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

No ale Tusku to tylko jeden ma taka ochronę  Jakis minisrów nie moga pozamykac?  Bronka przed trybunał postawić?  Przez 8 lat rujnowali nasz kraj i jedynie Gawłowskiego aresztowali a następnie wypuścili i to w sumie za podejzenie łapówkarstwa a nie za doprowadzenie kraju do ruiny. Zaczną ich wkońcu zamykac za współudział w zbrodni na Polsce czy nie? Może chociaż jakieś formalne zarzuty niech postawią.

Powoli. Zaczekaj.

jak już ta pseudo opozycja sama się wykończy to dobiorą się wszystkim po kolei. Teraz to nie ma sensu bo nadzwyczajna kasta i tak ich uniewinni. Jak chyba było z Sawicką. Wzięła łapówkę, udowodnili ale to ci co dali zostali winnymi.

w USA jak chcą wyłapać dziadostwo to specjalnie zastawiają pułapkę

Opublikowano

Nooo jak nasi zastawią pułapkę to pewnie złapanym będziemy płacić odszkodowania do śmierci.  Niech nie zapomną postawić dużego banera z napisem "Uwaga pułapka".

Opublikowano

Przedtem nie mogli im nic zrobić bo ci rządzili, mieli ich potem rozliczyć.  Przyszło te potem, są u władzy absolutnej i okazuje się że dalej nic im nie mogą zrobić bo żydokomuna, bo nadzwyczajna kasta i inne wymówki nieudaczników. Bo jak nazwać kogoś, kto mając taki aparat do dyspozycji nie może pociągnąć do odpowiedzialności osób odpowiedzialnych(ich zdaniem) za doprowadzenie kraju do ruiny? Tacy zawsze znajdą wymowke. Igrzyska muszą trwać nadal. 

@up

Juz wassermanowna taka pułapkę dla donka zrobiła, że aż się nie mogę kolejnych doczekać. 

Opublikowano

Nawność ludzka nie ma granic. Jedni wierzyli że zarobią na lokatach w złoto 5 razy wiecej jak u innych a inni ze dobiora im sie do skóry. Przez 3 lata nic tylko plucie a teraz kolega twierdzi że jak sie opozycja rozleci to coś tam zroią. A jak się nie rozleci to na co bedą czekać? 

Opublikowano

8lat pieprzenia, że wszystko wina Tuska,  od finansów po Smoleńsk. W końcu doszli do władzy i okazuje się, że przez 3lata rządów nie udało się skazać nikogo z tej złej obecnej totalnej opozycji, która przecież ma odpowiadać za całe zło świata. Chociaż postawili kogoś w stan oskarżenia, za te straszne przestępstwa? 

Ale dla was to nie jest wina, nieudolność pisu, tylko wina złej  opozycji, sądów, unii, żydokomuny, itd itp. Wszędzie tylko zła opozycja. 

Do tego oskarżenie każdego, kto ma odmienny pogląd, co do rządów dojnejzmiany, że musi być totalniakiem, lewakiem  itd. 

Winni są wszyscy, poza umilowanym Jarosławem że swoją świta. 

• Like 2
Opublikowano

Część koledzy . Myślłę że pójdziemy razem w pochodzie . Ulman i Miro wy starzy weterani i Marko Kolo coś tam dołoży .  Nareszcie walc ma swoje miejsce a kto nie będzie brał w pochodzie to nie polak . 

Opublikowano
1 godzinę temu, saszeta napisał:

To cały program opozycji. Tylko krytyka. Jak już waszym zaczną się dobierać do du*y to pierwsi na barykady w koszulkach z KONSTYTUCJĄ polecicie. Tylko czekacie

Jaki program? Dyskutujemy o zdrajcach którym PIS niec nie umie zrobić. Wszystko im w tym przeszkadza. Nie budzi to twoich podejżeń że walą cie w rogi aż huczy? 

Jak daron napisał - mineły 3 lata i nawet żadnego formalnego  oskarżenia nie ma za rujnowanie ojczyzny.  Sa teraz suwerenni, niezależni samodzielni a ty taka impotencja? Nie masz żadnych watpliwości co do szczerości ich opowieści dziwnej treści? 

Moim zdaniem i gotów jestem się o to założyć- nie zrobia nic żadnemu z  ministrów z PO-PSL. Tak jak PO oszczędziła Ziobrę tak PIS nie skrzywdzi nikogo z opozycji. To jest jedna swołocz i jak zaczną się brać za bary to wszyscy moga na tym tylko i wyłącznie stracić, a tego by nie chcieli. 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, mirro napisał:

Ktoś kiedyś to uchwalił i nikt tego nie tknie. Nie tknie bo trzeba by zmienić całą filozofię podejścia do służby i do ludzi wstepujących. Będąc częścią systemu po pewnym czasie i tak będziesz tego bronił bo czemu mają Ci to zabrać? Inna sprawa że same warunki służby gdzie" przełożeni nie są wybierani z Castingu" czasami są decydujące podczas podejmowania decyzji o odejściu. Głupizna bywa czasami tak wielka że aż boli. 
Pamiętam jak bodaj w 2003 albo 2004 na jednej z odpraw z kadrą, gen Pietrzyk zapytał kto zgłasza swój akces na wyjazd do Iraku. Zgłosił się prawie cały nasz batalion. Na pytanie czemu tak wszyscy. Padła odpowiedź, bo mamy już dość ciągłych kontroli inspekcji i betonu. W perpektywie 1.5 roku bez kretyństwa i nalotów badaczy pisma woleliśmy juz strefę działań wojennych niż zostać w zdziesiątkowanym pododdziale. Tu na miejscu i tak funkcjonowało hasło "Musztrą i Wu eFem wygramy z eNRFem".
To taka dygresja, może niezbyt mądra.

Odpowiedź powyższa była w kontekście mojej opcji (z cytatu by wynikało że koło kolejny raz wymyśliłem) rozdzielenia pojęć ;wiek emerytalny od przedemerytalnych uposażeń w zawodach/funkcjach gdzie predyspozycje psychofizyczne wskazaniem do wcześniejszego zakończenia funkcji zawodowych i nie tylko to policji wojska ale i np sportowców czy wymienionych hostess by mogło dotyczyć.
Dygresja całkiem w porządku może tylko nieco nie na temat bo dotyka obszaru relacji władzy cywilnej ze specyfiką struktur zorganizowanych wybitnie hierarchicznie i wszelkich patologii z tego wynikających gdzie władza cywilna chce decydować nie tylko czego wojsko lub nawet policja ma bronić ale jeszcze i jak?
Ten problem nadinterpretacji władzy potępiam i ja choćby w wielokrotnych już pogardliwych wypowiedziach nawet na tym forum o niekompetencji urzędników w wielu kwestiach czysto zawodowych jak np. sławetne już unijne głosowanie; stosować neonikotyny w chemizacji czy nie? gdzie siłę głosu jednakową miał rolnik  historyk i każdy inny który akurat miał prawo głosu. 
Jest to niekwestionowana słabość demokracji gdzie byle jaki "Przypadkowski" z wyborczej nagonki ma prawo się wtrącać w strategie działania służb siłowych i nawet czuje się ekspertem chociaż zwykle w szkole czy na podwórku dostawał od kumpli łomot.
O , i ja odjechałem od tematu.
Pomysł rozdzielenia prawa emerytalnego od praw branżowych wcale nie musi wydłużać okresu służby dla tych branżowych nabycia ale ułatwiło by to tworzenie mechanizmów do znajdywania przez decydentów "alternatywnych zastosowań" pracowników - było nie było - ludzi ponadprzeciętnych doświadczeniem a i predyspozycjami do bodaj nadzorczych funkcji czy sam nie wiem jeszcze jakich w branży i to w oparciu o struktury resortów które doskonale znają i mogli by być tym buforem dla cywilnej ignorancji decyzyjnej na przykład.
Zaczynam tonąć w szczegółach a nie o to mi chodziło tak że krótko - rzecz nazwana inaczej się jawi niż bezimienna i takie świadczenia przedemerytalne branżowe wiązały by mentalnie do czasu pełnej demilitaryzacji wieku emerytalnego jednakiego dla wszystkich. a jeszcze źródła finansowania rozdzielić... wcale ci nawet po sześciesiątce z mundurówek nie są tacy nieprzydatni bo niejeden trzydziestolatek przy nich "wysiada" i do wieku emerytalnego jeśliby ich woli pozostawił wybór świadczenia jałmużnopodobnego a kontynuacji zatrudnienia (przydatności zawodowej) z wynagrodzeniem nie pozbawiającym jednocześnie owego świadczenia to nie wiem czy wielu by odmówiło? i szacunek z automatu społeczny przy okazji.
Pisałem kiedyś jak mnie dziadkowie holederscy wybitnie emerytalno wyglądający przetrzepali w ramach kontroli celnej wewnątrzterytorialnej za co wzbudzili mój szacunek choć tylko jeden znał angielski na tyle aby zrozumieć że to nie pepesza a tylko stylizowana butelka z wódką i jak już korek z lufy wyciągnął to akcyzę... a tak ... znów nie na temat.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, marekfarmer napisał:

Po tym jak Tusk ośmieszył komisję pisowskie media podjęły wszelkie działania by go jeszcze bardziej szkalować. Przykładem jakiś człowiek, który w programie Alarm opowiada jakieś głupoty bez dowodów anonimowo bo się niby boi. Faktycznie on się boi procesu o zniesławienie dlatego jest anonimowy.  Tylko bać się nie powinien skoro rządzi opcja, która chciała by Tuska zniszczyć.

4 godziny temu, saszeta napisał:

zaczekajcie aż rudemu skończy się kadencja w Brukseli. Teraz nic mu nie zrobią bo żydokomuna brukselska by nas zjadła

Tak to sobie tłumacz. O to właśnie chodzi pisowi. A słyszałeś/widziałeś jak Tusk pytał Wassermann dlaczego przez trzy tysiące dni nikogo z jego rządu w tym jego w tej sprawie nie osądzono i ukarano? Wassermann tylko głowę spuściła i się nie odezwała. Nawet Marcin P jeszcze wyroku nie dostał. Naprawdę nie wypisuj takich durnot bo już nikt nie wierzy w żadne aresztowania za wyjątkiem was pisowców mamionych dzień w dzień propagandą.

Opublikowano (edytowane)

no dobra. w końcu i ja poszukam jakiego materiału w necie z tego przesłuchania bo nic nie wiem o co Wam chodzi, nawet nie wiem że takowe było.
Zalety błogostanu gdy się serwisów informacyjnych wcale nie ogląda/słucha i najdonioślejszym wydarzeniem jest mgła gdy powracając z pola minąłem drogę wjazdową do domu. Czasaem tęsknię do czasów jednego odbieranego programu w tv i to z góry wiadomo było że kłamią najczęściej a teraz.. głowa boli, kto tu ma rację? 
coraz częściej pytam się - a po co mi to?

szybko znalazłem ten link ma SIEDEM GODZIN  .. poszukam skrótów jakich.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Muszą w to wierzyć bo cała nararcja od Smoleńska się na tym opiera. Za wszystko włącznie z gradobiciem i sraczką odpowiada PO-PSL. Jak tu teraz się przyznać że to  sciema i wygenerowana po to by stworzyć sobie bezpłciowy i bezmyslna ale lojalną głosującą masę. Ktoś kto w takie bzdury uwierzył bedzie w to wierzył do usranej śmierci bo noe ma zdolnosci samodzielnej analizy rzeczywistosci.

Opublikowano

Psychologia tłumu nijak się ma do psychologii jednostki bo jeszcze działa tu obawa przed napiętnowaniem tak że nawet niezgodność poglądów czy w tym przypadku wiary w cokolwiek innej niż reszta i tak zostanie stłumione przez coś co można określić - dać się ponieść ze wszystkimi.
Ja wyznaję zasadę - nie wierzę nikomu dla zasady co w tłumie niczym mnie nie odróżni bo z kolei dostrzegam bezsens wpływania na nastrój tłumu gdyż mechanizmy całkiem inne niż argumentacja przed osobą. Wielu w tłumie zechce obalić najsłuszniejsze argumenty aby zaistnieć, wielu "zatka uszy" i ...
Tłum ludzi i stado owiec niewiele się różnią dopiero osobnicze porównania uwydatniają różnicę.
Mistrzostwo propagandy te prawidłowości wykorzystuje a to że wszyscy wcześniej czy później rozpoznają "ściemę" nie zmieni to losu tych wcześniej stratowanych o co głównie propagandzie chodzi i tu mistrzostwo uznać musowo.
Najczęściej ci którzy tłumem sterują nigdy wśród stratowanych się nie znajdują co najpewniej potwierdzi się i w tym przypadku.

Opublikowano

Takiego co zginął przez samego siebie to nie było nawet dłużej. Jeszcze trochę i jakieś mauzoleum zrobią jak Leninowi . Kult jednostki jak za starych dobrych czasów . 

Opublikowano

Dobry pomysł . Ja bym dodał jeszcze jakieś godziny w szkołach nauczające tylko o życiu tak wielkiego przywódcy i zasłużonego dla wolności Polski .

Gość marekfarmer
Opublikowano

,,brudny szczur  unijny  ,,  znowu  podzielił  Polaków  

Opublikowano

Nooo , a wystarczyłoby żeby przeciwników PiSu nie było i nie było by podziałów . No aż mi się łezka zakręciła jak PZPR był jedyną słuszną partią .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v