Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
Bez euro wszystko pójdzie w górę. W chwili obecnej średnia marża na stacjach to minus 2.5% bo wycena ON dokłada 11 groszy do litra a to paliwo transportu, rolnictwa, ciepłownictwa itp. Ponieważ rynek ma dążyć do centralizacji chęci posezonowej obniżki może nie być. To mocne uproszczenie, wiem.
Opublikowano

sołtys, strasznie mało konkretów a jesli w 2018 maja wprowadzić to już zupełnie nie wiem kiedy. Może uchwala wieczorem, Andrzeja wyciągną z łóżka zeby podpisał i ogłoszą sukces , potem będą swieta i nikt nie będzie myslał co to faktycznie oznacza. Zreszta co by nie było to fanatycy powiedza ze to sukces ale jak widzę że nie będzie dla wszystkich artykułów równo 1 czy 2 % w dół tylko zaczyna się mieszanie stawkami to mam wrażenie że będzie tak jak z kwota wolna od podatku. Kwota wzrosła a większość na tym straciła

Opublikowano
31 minut temu, soltys48 napisał:

i z drugiej strony

Kaczyńskich, Dudów, Piotrowiczów, Kurskich, Macierewiczów, Morawieckich, Ziobrów,Szydłów....

Możesz rozwinąć ten ubogi wpis?

Tak,tak,naiwą Polskę oddać pod protekcję Berlina,wprowadzić Euro i hurtem nachodzców.Oczywiście zlikwidować tvp i do jej polieszczeń wprowadzić TVN, a Gazetę Wyborczą hojnie dotować i prawnie nakazać jej kupiwanie każdemu. Później zaorać te pisowskie groby żołnierzy AK i NSZ i posiać tam trawkę, a pisowskiego otlrła białego można by na dwugłowego czarnego zmienić bo jest bardzoej pistępowy i nie jest rasistowski.Do tego obowiązkowo zlikwidować pisowskie szkoły i wprowadzić tęczowe,by wychować postępowe stada gejów, transwestytów i lesbijek! I mielibyśmy co tydzień wielkie, wspaniałe parady homoseksualne, a organizacje patriotyczne i narodowe nie mogłyby urządzać swoich marszów bo co i rusz by się okazywało, że gdzieś tam czają się faszyści.Myślę że to by wam pasowało?

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, DTaras napisał:

Podwozi od Samsunga też nie będzie? Naddźwiękowych dużo nie musi być bowiem wiele baterii (celów) do zniszczenia nie będą miały...

To do "Kraba". Mnie chodziło o podwozia do Patriota. A "Homar" to system artylerii rakietowej. 

Opublikowano
5 minut temu, Alamo napisał:

Możesz rozwinąć ten ubogi wpis?

Mój ubogi wpis jak zapewne zauważyłeś zaczynał sie od wielokropka i miał być dopełnieniem Twojego

1 godzinę temu, Alamo napisał:

Płacimy gorzką cenę za wymordowanie przez Niemców i Sowietów gigantycznej części warstwy społecznej, która była skarbnicą dziedzictwa kulturowego Polski. Mamy teraz erzats - produkt zastępczy, "czekoladopodobny", w rodzaju Tusków, Nałęczów, Michników, Gronkiewiczów, Rzeplińskich, Krzemińskich i Rabiejo-Lubnauerów no i Szlezwilg-Holsztynów

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Mój ubogi wpis jak zapewne zauważyłeś zaczynał sie od wielokropka i miał być dopełnieniem Twojego

Nie sądziłem że wasza gadzinówka TVN to aż takie zbydlęcenie.
Ale teraz mamy czarno na białym – to zwykli prowokatorzy, jak komuniści posługujący się SB w PRL czy NSDAP w latach 20 tych.
są zdolni są do najohydniejszych świństw,w wcześniej było,opłacenie pijarowca jako reżysera prowokacji.
Ile zapłacono aktorzynie, który tak przemyślnie położył się na jezdni, uprzednio podpalając świecę dymną?
A jak miał wyglądać ciąg dalszy tego scenariusza?
Hitlerowcy podpalili Reichstag - winą obciążyli komunistów; komuniści 15 grudnia 1970 podpalili Komitet Wojewódzki PZPR w Gdańsku - winą obciążyli protestujących stoczniowców.
Pytanie: do jak dalekich kroków są zdolni,co i kiedy podpali opcja lewicowo-liberalna ażeby powrócił okrągłostołowski porządek.

Opublikowano

krakow dofinansowal film"kler" w zamian za udzial w zyskach i zarobil pare "groszy"😃

w II rp jak ktos zrobil mala mature-czyli skonczyl gimnazjum to byl elita 😃😃😃, studia konczylo rocznie w najlepszych lata ok. 5 tys osob-przy podobnej jak dzisiaj liczbie ludnosci, wiec z tymi elitami to bym nie przesadzal-to byly jednostki z tego spora czesc raczej nie polskiego pochodzenia.....w samym krakowie jest obecnie ok.200 tys studentow

pamietajcie pis-oglupki-tvn to od wielu lat stacja amerykanska dla was chyba duzymi literami trzeba A M E R Y K A N S K A..........i to z ju es ej nie san escobar.

Opublikowano

jest laweczka 100-lecia-w kronice krakowskiej ja pokazali-znaczy laweczki jeszcze nie ma .ale juz jest przygotowanie na nia miejsce😃.

im sie marza wegry gdzie orban i skorumpowani przez niego biznesmeni przejeli cale mas-media, nie ma tam juz niezaleznej od rzadu i jego pieniedzy prasy,radia i telewizji, u nas juz zholdowali polsat-solorz chce sprzedac panstwu malo rentowne elektrownie p-a-k.

taki paradoks ze zagraniczne koncerny medialne sa gwarancja wolnosci informacji w polsce.

na dlugie zimowe wieczory lub przedluzony weekend. film ktory przedstawia realia malego miasta w zachodniej galicji wlatach 30

to sa wadowice w latach mlodosci jp II-scenariusz powstal na podstawie powiesci mieszkanca pobliskiej wsi napisanej przed wojna-nawet nie wiedzial kto wyjdzie z tej szkoly..........

Opublikowano (edytowane)

On ma korbę na punkcie waszości/ naszości i wszelkiego  wyobcowania , wykluczenia i odrzucenia. Pewnie w szkole takiej traumy od rówieśników doznał. Ja to go nawet lubie bo  pokazuje podejście do PIS jak do prawdy objawionej. Taka sekta która wyzbyła się myślenia na rzecz wiary i jest przekonana o własnej wyższości wyjątkowości i nieomylności. Taka bezmyślna maszynka do głosowania na socjalistyczną prawicę.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Ulman napisał:

On ma korbę na punkcie waszości/ naszości i wszelkiego  wyobcowania , wykluczenia i odrzucenia. Pewnie w szkole takiej traumy od rówieśników doznał. Ja to go nawet lubie bo  pokazuje podejście do PIS jak do prawdy objawionej. Taka sekta która wyzbyła się myślenia na rzecz wiary i jest przekonana o własnej wyższości wyjątkowości i nieomylności. Taka bezmyślna maszynka do głosowania na socjalistyczną prawicę.

Lemingi i ich salony, w swej wyhisteryzowanej zapalczywosci nie przyjmują niczego co pochodzi od "nie naszości" -jakkolwiek to nazwać-cechuje mentalność totalniacka.Oni tacy właśnie są. Gęby pełne demokracji, ale demokracja jest tylko wtedy, gdy rządzą niepodzielnie. Nie wystarczy im nawet mieć przewagę - muszą mieć wszystko. Nie będą z nikim ucierać poglądów, negocjować, zawierać kompromisów - bo faszyście, talibowi, pisiorowi, narodowemu socjaliście czy jak tam cię akurat nazwą,skoro nie jesteś od nich,"nie podaje się ręki".
Epicentrum totalniactwa stanowią tzw. elity III RP. A dziś, gdy przegrały, daje to objawy naprawdę paskudne. Dziś, gdy przegrały i zostały "wysadzone z siodła", usiłują z całą Polską zrobić to, co swego czasu z SDP - stworzyć własną, choćby miała to być tylko malutka enklawa, i otoczyć ją zasiekami oraz rowami, aby nie wdarła się do niej zaraza "nie-naszości"

53 minuty temu, Elektryk napisał:

Masz jakąś obsesję? Myślę, że można to leczyć.

To, co wyrabia dzisiaj agit-prop obozu odwołanego w wyborach, to już nowa jakość. Nie manipulacja, nie propaganda nawet, o które można oskarżać niektóre media sprzyjające władzy. Po stronie „wysadzonych z siodła” elit III RP mamy już coś więcej: to po prostu wojna informacyjna.Nie ma prawdy, bo liczy się tylko propagandowa skuteczność.Co to jest? Nazwałbym to „skaczącą histerią”. 

Edytowane przez Alamo
Opublikowano (edytowane)

A Ty znowu o podawaniu ręki Talibowi. Nie pozostaje mi nic innego niż zyczyć Ci możliwości spełnienia tego marzenia. Nie zapomnij jednak, na wszelki wypadek, być w stanie łaski uswięcającej. Tych obwieszonych trotylem jednak staraj się unikać.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
14 minut temu, Alamo napisał:

Lemingi i ich salony, w swej wyhisteryzowanej zapalczywosci nie przyjmują niczego co pochodzi od "nie naszości" -jakkolwiek to nazwać-cechuje mentalność totalniacka.Oni tacy właśnie są. Gęby pełne demokracji, ale demokracja jest tylko wtedy, gdy rządzą niepodzielnie. Nie wystarczy im nawet mieć przewagę - muszą mieć wszystko. Nie będą z nikim ucierać poglądów, negocjować, zawierać kompromisów - bo faszyście, talibowi, pisiorowi, narodowemu socjaliście czy jak tam cię akurat nazwą,skoro nie jesteś od nich,"nie podaje się ręki".
Epicentrum totalniactwa stanowią tzw. elity III RP. A dziś, gdy przegrały, daje to objawy naprawdę paskudne. Dziś, gdy przegrały i zostały "wysadzone z siodła", usiłują z całą Polską zrobić to, co swego czasu z SDP - stworzyć własną, choćby miała to być tylko malutka enklawa, i otoczyć ją zasiekami oraz rowami, aby nie wdarła się do niej zaraza "nie-naszości"

A nie mówiłem ze to wariat socjopata no i złodziej co wszyscy tu wiedzą. Aaa, i jeszcze pijak! Bo kazdy pijak to złodziej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v