Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic mu się nie pomyliło. On tak myśli i tak mówi. Tym bardziej że musi bo Prezes zastosował akt łaski po taśmach. To dalej przekaz propapagandowy. I to jest ta lepsza dla nas wersja. Ta gorsza może być taka że odpływa na całego. A to przy stanowisku Premiera to niebezpieczne dla kraju. 

Opublikowano

Chyba o 5mld mówił. W info coś wspominali, że w ZUS jest tak rewelacyjnie, że nie bierze kasy z państwa, tylko od ilus miesięcy utrzymuje się sam.. 

Ale hitem było, jak dla mnie, jak morawiecki mówił, chyba wczoraj, że za 20 lat bawarie  będzie się porównywać do Podkarpacia.. 

Także koledzy z południa szykujcie się :)

Opublikowano

Chyba Jarosław o Bawarii mówił . Pomników nabudował , to teraz czas na coś innego ?

Opublikowano

Oczywiście ze bandytom zabrał. Przecież zawsze jest tak ze zabieramy im a dajemy wam. Nikt się nie przyzna ze doją wszystkich równo jak się da. Lud wszystko kupi ja mawiał klasyk wiec opowiadają nam takie bzdury  by suweren nie kręciłł nosem przy płaceniu kolejnych podatków bo to jakieś drobne a aferzystom zabierają miliardy

Opublikowano

Zaczyna się coś co PiS najprawdopodobniej zmiecie ze sceny politycznej włącznie z kurzem w dosyć przewidywalnym czasie. INFLACJA z cechami początków wzrostu wykładniczego. Takie symptomy zmuszają do natychmiastowej reakcji przez bank centralny a że udowodniono medycznie, praktycznie, populistycznie i na tysiąc innych sposobów że Polską rządzą durnie od niepamiętnych niemalże czasów to taka reakcja na presję inflacyjną małe ma szanse na sensowność i rozwagę mechanizmów i skutek może być katastrofalny.
Na pewno nie przestaną podwyższać płacy minimalnej
Na pewno nie zmniejszą socjalu a zwłaszcza emerytur
Na pewno nie zdejmą cenotwórczych danin z nośników energii
Na pewno nie zdejmą nadwyżki dodrukowanego pieniądza (bo to z niej finansowane te wszystkie populistyczne prezenty a nie z odbierania bogatym aferzystom z PO-wskimi rzekomo korzeniami bo aż tyle nie nakradli co się podaje bo rzeczywiście i ci to też partacze nawet i w tym fachu)
Na pewno nie zaprzestaną odkupowania gospodarki w duchu "repolonizacji" a przecież czymś trzeba zapłacić.
..... piszcie sobie tę litanię dalej bo jest jeszcze wiele do dopisania.

Jestem ciekaw jakie ruchy wykona rząd kiedy wreszcie Premier znajdzie czas i oderwie się zajęcia do którego nie został powołany ani za które nie powinno być Mu płacone z budżetu chociażby w pensji czy kosztach logistycznych - od kampanii wyborczej swojej partii.
Jest w tej kampanii aktywniejszy niż sam Prezes co można zrozumieć ale czy nie kwalifikuje to do zawieszenia czasowego w funkcji Premiera?

Napisałem to bo chleb podrożał po raz pierwszy od kilku lat i to ponad nigdy nie osiągnięty próg, a przecież jeszcze nie uwidocznił się wpływ drożejących paliw oraz wypływu pustego pieniądza z kolejnych zasiłków i jałmużn. 
Że co? że to nie pusty pieniądz a ściągnięty z gospodarki efektywniejszym fiskalizmem? "Jedzie mi tu czołg"???  Dodruk nie jakieś kilkadziesiąt miliardóqw więcej zdartych z pospólstwa bo nawet i jeśliby uwierzył w propagandę to po przeliczeniu i tak nie wystarczyły by te miliardy na pokrycie zwiększonych wydatków a przecież te wydatki były, skąd? cudowne rozmnożenie? ano cudowne tylko kiedyś trzeba było cudu a dzisiaj drukarnia wystarczy.

Wybory samorządowe i trzeba sobie zadać trud aby wiedzieć na kogo się głosuje i sugerował bym głosować na ludzi, nie partie choćby trzeba było się pofatygować umysłowo aby bliżej poznać kandydatów nie po kolorze partyjnym co rzeczywistej wiedzy kim są personalnie bo ci z list partyjnych to raczej nowa seria przekaźników dwustanowych (czytaj mój poprzedni post).

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Chyba o 5mld mówił. W info coś wspominali, że w ZUS jest tak rewelacyjnie, że nie bierze kasy z państwa, tylko od ilus miesięcy utrzymuje się sam.. 

Ale hitem było, jak dla mnie, jak morawiecki mówił, chyba wczoraj, że za 20 lat bawarie  będzie się porównywać do Podkarpacia.. 

Także koledzy z południa szykujcie się :)

Bawaria czy Podkarpacie, jeden czort. Nie znoszę niemieckiej muzyki volk i nie znoszę góralskiej muzyki. Traktuj to jako łącznik tych dwu regionów, przynajmniej dla mnie. No chyba że fabrykę BMW przeniosą do nas, to może byc więcej wspólnego.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Tak myślałem... Przez chwilę byłem w strachu o to czy mi się gdzieś na dłużej film nie urwał.

Jaki  film ???

Z kowbojami    z Karpacza  ????

Opublikowano
Dysydent - gdzieś był jak pisałem, że lać na taśmy i martwi mnie to, że staram się, więcej zarabiam i coraz mniej kupić mogę? Dalej żeś debatował o dupie Maryni. Wniosek taki, że zarządzanie przez kryzys podziałało i na Ciebie...
Opublikowano (edytowane)

Byłem byłem tylko ja NIKOMU NIE WIERZĘ ale i Twoje zdanie ma duży udział w tym co napisałem. Potrzebne mi było jeszcze potwierdzenie praktyczne lub zaprzeczenie, niestety mam to pierwsze i bodaj byśmy (nie wiem? - zdrowi byli) jeśli mamy mieć taką rację bo nam wszystkim to na dobre nie wyjdzie.
Nie tyle nam co naszym dzieciom bo tak szybko to jeszcze nie zadziała ale fundamenty zdrowej gospodarki zastępowane są jakiejś narodowej tylko nikt jeszcze nie wie precyzyjnie co to znaczy ta narodowa.

A Mirro muzyka takie "diskodojcze" (analog diskopolo) to pod hasłem schlager na playlistach dla co wrażliwszych na szmirę jest najlepszą kampanią antyniemiecką przy której nasza polityka historyczna nie ma szans w skuteczności. Rzeczywiście szwaby to prymitywy jak proste choć niezawodne automaty. Mają swoją specyfikę jak Kraftwerk, z tanecznej Sash no i filar muzyki prymitywnej Modern Talking wcześniej Boney M. Jest kilka postaci jak Scorpions czy faszyzujący Falco lub jedyny w swoim rodzaju Rammstein który niejednokrotnie wywołuje u mnie niepochamowane wybucy śmiechu jak po niemiecku .... dobra. Muzycznie Niemcy do kultury wnieśli głównie muzykę lekką bo i ta klasyczna sprzed wieków raczej uniwersalna i nieskomplikowana.
Ten schlager mi się przypomniał gdy jakiś prymitywny gust nazwał - o niemiecka muzyka, jaka szlachetna.... nie mówcie przy mnie o szlachetności tej nacji zwłaszcza w kontekście muzyki tego typu bo mogę dać w ryj (nie grozi forumowiczom bo technicznie niemożliwe :)
Jednak ku czci pamięci Falco bo muzykiem był przednim pomijając "polityczne błędy" a nie żyje już od kilku lat

Z tą muzyką nie "pojechałem" zbyt nacjonalistycznie? bo jakoś nie wiem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tak ad hoc co mi się kojarzy muzycznie z tą nacją i mistrzostwem w swoim gatunku uznać należy. To tak z czasów gdy profesjonalnie czy półprofesjonalnie traktowałem show-biznes i mimo wszystko Niemcy należą do narodów z którymi można skojarzyć pewien specyficzny typ kultury rozpoznawalny "z daleka"
Ciekawostka - taki zespół którego sama nazwa wieloznaczną grą słów dla nas nieco.... Polkaholix. Co nie?

Opublikowano

Dobra nie brnijmy już, bo zaraz jakiś nawiedzony stwierdzi że jest pożywka do ulżenia swojej frustracji w sprawie znienawidzonych Niemców. Spodziewam sie ataku memów, albo coś z Ziemkiewicza.

Opublikowano (edytowane)

Ten Polkaholix suba dostał ode mnie za oryginalność i luzactwo a z Niemcami i tak wiele nas łączy jeśli powiem że zbyt wiele czasu miał na posty od jutra nie będę bo kończymy kopać ... kartofle. To przynajmniej będzie coś z Ziemkiewicza który tu urósł do rangi klasyka już chyba :)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

43504154_1369984656469632_50651876552521

43301684_1370001229801308_50539606451001

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Czym bliżej wyborów , tym większe idiotyzmy z ust wszystkich padają . Kiedy oni Suwerena za idiotów mieć przestaną ?

Opublikowano

Rammstein słucham często przy pryskaniu i przy siewach😁

53 minuty temu, zetorki12 napisał:

Czym bliżej wyborów , tym większe idiotyzmy z ust wszystkich padają . Kiedy oni Suwerena za idiotów mieć przestaną ?

A może oni mają poprawna diagnozę w stosunku do suwerena. Przynajmniej do znacznej części która zapewnia poparcie.

Tak na szybko to sie zastanawiam że skoro wiecej odzyskali niz z UE wzieli to czemu nadal mamy deficyt  budzetowy?

Opublikowano

Bo sporo wydali na nos "pinokia" . Kiedy ktoś zauważy że ludzie też rozum, maja ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v