Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Doczytałem teraz Waszą wymianę o emerytach. Mirro przetłumaczył moją myśl, swoją. Dysydent coś tam mam nadzieję złapał. Błąd wszystkich polega na myśleniu jako byśmy sobie na coś zapracowali. Realnie zapracowujemy na obecnych emerytów - na nas będą robić nasze dzieci. Nie dostaniemy tyle ile wydoli gospodarka obeznie a tyle, ile wydoli w przyszłości. Czyli inflacja, stopy, siła nabywcza itp. itd.
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Marek - czyli najpierw musisz mieć swoich sedziów by ich zamknąć? Czyli jak za komuny? Ty jestes  wzorcem PISowskiego patologicznego myślenia.

Bronią Gersdorf a Brudziński broni Jarka i co z tego wynika? Że Jarek to patol?

Nie swoich  a bezstronnych  

A ty jesteś wzorcem  POwskiego patologicznego  myślenia.   To jak z tym przywróceniem normalnego wieku emerytalnego   centrala przysłała wytyczne który  to normalny ?

To z tego wynika  że  Gersdorf  należy do opozycji co udowodniła  udając  się na ich manifestacje   więc  jak ma  sądzić  ,,profesura,, przed trybunałem  stanu  czy  innych  POlityków  jak  to  jej kumple z protestów  ze świeczką 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

Masz rację , nawet Pan Tarczyński tak twierdził jak przegrał

https://echodnia.eu/swietokrzyskie/sad-apelacyjny-posel-dominik-tarczynski-musi-przeprosic-kandydata-na-prezydenta-kielc-europosla-bogdana-wente/ar/13541947

Jak ja lubię tego Pana taki wygadany i w ogóle🤔

Tarczyński to taka męska wersja Pawłowicz. Niejaka wicemarszałek Mazurek czy nasz prezydent ma taka samą logikę. Na pytanie czy będą respektować wyroki UE odpowiadaja że jak takie zostana wydane to się zobaczy. Nawet za komuny takiego zdziczenia nie było

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Marek , a powiedz bardzo proszę , co sądzisz o pani Pawłowicz ? Czy ona jest wyznacznikiem PiS , czy też powinniśmy się wstydzić za takich posłów ?

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

może i coś w tym jest co ten gość mówi.

Ale jaja. gościu twierdzi że PiS odbudował stocznie i zbrojeniówkę. Władował stocznie na plecy PGZ i teraz przez perę lat mogą nic nie robić zanim nie dostaną zamówienia na pospawanie czegoś na kształt motorówki. Właśnie widać to po stratach PGZ w tym roku. Sama PGZ ma już piątego prezesa w ciągu trzech lat. 

Opublikowano
6 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie swoich  a bezstronnych  

A ty jesteś wzorcem  POwskiego patologicznego  myślenia.   To jak z tym przywróceniem normalnego wieku emerytalnego   centrala przysłała wytyczne który  to normalny ?

To z tego wynika  że  Gersdorf  należy do opozycji co udowodniła  udając  się na ich manifestacje   więc  jak ma  sądzić  ,,profesura,, przed trybunałem  stanu  czy  innych  POlityków  jak  to  jej kumple z protestów  ze świeczką 

Marek - czyli obecni sa ich a nasi będą bezstronni? Buuchhhaaaachaaa! Mów do mnie jeszcze😷 

Centrala wytycznych nie przysłała ale przyszedł przelew od Sorosa. Jutro maja zapłacić ci  z UE a w przyszłym tygodniu zydzi i masoni.

Gersdorf na podstwaie konstytucji ma 6 lat kadencji. Twierdzisz że ustawa stoi ponad konstytucją?  Moim zdaniem nie ruszą jej ze stołka bo za drogo by ich to kosztowało. Poza tym bedą mieli wymówke dla takich jak ty ze aferzystów chroni sąd. Stara spiewka dla ciemnoty - wicie -  rozumicie  mysmy chcielismy a le nie dali nam. Pomożecie ? Pomożemy!!!!!

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Ale jaja. gościu twierdzi że PiS odbudował stocznie i zbrojeniówkę. Władował stocznie na plecy PGZ i teraz przez perę lat mogą nic nie robić zanim nie dostaną zamówienia na pospawanie czegoś na kształt motorówki. Właśnie widać to po stratach PGZ w tym roku. Sama PGZ ma już piątego prezesa w ciągu trzech lat. 

kupili sobie wyborców to mogą robić co chcą

Opublikowano

I nazwisko typowo polskie . Koryto kusi

4 minuty temu, Uziu92 napisał:

I to jest patologia demokracji szczególnie gdy społeczeństwo ciemne

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

To dorzucę jeszcze Jelcza pod kreską, Mesko z aferą w postaci wybuchających zaraz po starcie rakietach przeciwlotniczych albo pociskach do Leopardów który użycie skutkowało jednym nieżywym pancerniakiem i dwoma poparzonymi , Bumar na minusie i kupiona słynna fabryka autobusów w Sanoku co to nie ma czasu wyprodukować autobusów dla swojego właściciela.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

I nazwisko typowo polskie . Koryto kusi

I to jest patologia demokracji szczególnie gdy społeczeństwo ciemne

dac socjal ludziom zeby sie robić nie chciało i nie opłacało, na ich miejsce sciągnąć imigrantów z innych kultur i mieć kocioł w kraju ? PO ich chciało, teraz pis ich sciąga, czym te partie się różnią ? Kto ma tak w bani naryte ? Unia tak tym steruje za wszelką cenę ?

Opublikowano

Powiedz to chłopakom co zginęli. A nie wszystkich tu wymieniłem bo spawa została zamieciona pod dywan. Efekt był taki że na europejskich zawodach załóg czołgowych nasi musieli strzelać amunicją bojową, bo nikt nie chciał pozwolić na użycie tej ćwiczebnej wyprodukowanej przez Mesko. Już nie będę pisał jak i z czego. 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Czepiasz się Ważne że coś robią - nie ważne że bez sensu😋

Opublikowano (edytowane)

Ale ja cały czas twierdzę że PIS = PO a socjal rodzi najgłebsze patologie a koledzy socjalisci twierdzą że to nie prawda.

Mirro - nie mam zamiaru żartować z nieszczęścia. Ludzi szkoda ale jest to pokłosie działalności różnych misiewiczy którzy prą do koryta bez jakichkolwiek kwalifikacji a z rozdania partyjnego tak jak za komuny . Wtedy się trochę bali bo urzednik za złodziejstwo mógł poważnie beknąć . A teraz coś komus ze swoich zrobia jak nawet Tuska nie mogą oskarżyć? A zapomniałem. Sady nie są ich i to dlatego

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

oczywiscie że rodzi, o gospodarce nie będe sie wypowiadał bo my jej nie mamy, energetycznie jesteśmy zalezni od innych krajów, największe zloża węgla, a wiegiel jedzie ze wschodu, fabryki, co z tego jak w tych fabrykach jadą na zachodnich komponentacch, np. ursus, silnik, skrzynia, moosty i cała reszta zagraniczna, nawet opony zagraniczne, co z tego że niby polski jak w raz kasa jedzie za granice, jeszcze teraz wziąc imigrantów, dać im socjal, mieszkania, zwolnić z zusu, podatków a głupie polaczki niech na nich robią, bo może jeden z 1000 się nawróci i postanowi u nas pracować i wzbogacić nasz rynek pracy, gdzie on na niczym się nie zna, u siebie do szczurów z procy strzelał.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v