Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, PawelWlkp napisał:

I kolejne 4 lata bedzięcie swoje czarne wizje snuć. 3lata temu pisałem że pis zgarnie drugą kadencje jak wy wieszczyliście przedterminowe wybory,bankructwo hiperinflacje i co tam jeszcze. A kto w gospodarstwie będzie wam pracował za minimalną pensję? Przyjmujecie błędne założenia a potem wam błędne wnioski wychodzą. Ludzi do pracy sezonowej  nie brakuje przez 500 + tylko przez brak bezrobocia.

W okolicy kto miał dzieci w wieku szkolnym chodził na truskawki, maliny, jagody aby uzbierać te pare groszy na książki, plecaki i tym podobne. Teraz jest 500 + i tych osób praktycznie nie ma a do roboty jak nie chodzili tak nie chodzą. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak nic nie drożeje to z czego te wyższe pensje płacą i większe podatki opłacają?

to musisz zmienic pracę albo żyć na kredyt jak nie stać cię na nic z tego co zarabiasz 😂

Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

Ile moich znajomych wyjechało za granice nikt o tym nie mówi 

przy jakiej wysokości pensji wyjechało ? przy jakim poziomie bezrobocia ?

Opublikowano

z dwoch milionow wiekszosc wyjechala w latach 2005-07 wtedy rzadzil pis, choc naprawde wyjechali bo wtedy juz mozna bylo legalnie pracowac w wiekszosci krajow ue..

bezrobocie malalo bo z rynku pracy odchodzil powojenny wyz demograficzny liczacy 600-700 tys ludzi rocznie ,a wchodzilo na rynek pracy pokolenie-300-400 tys. za 4 lata ile jest roznicy ???????

ilu ukraincow pracuje -na pewno mniej niz polakow wyjechalo, podobno juz mieli masowo wracac-jak zapewnial pinokio a tego nie widac , ilu emigrantow w angli zdecydowalo sie wystapic o rezydencje a ilu wrocilo ??

• Like 1
Opublikowano

nie znam nikogo co zwolnił się z 500 albo żyje tylko z 500 ale nie wiem czy ty wiesz na czym niemiecką gospodarkę zbudowano ...

a widziałeś jak Czechy nas przeciągły ? a tam matenka 2 razy więcej niż 500 co ty na to ??

Opublikowano
Przed chwilą, leszek1000 napisał:

Lepiej obniżyć podatki niż rozdawać. Pis upokorzył wielu ludzi który na kolana po 500plus idą. Ja chce polski gdzie stać nas na utrzymanie rodziny a nie stanie w kolejce po 500plus 

Tak, a to dziwne, bo za PO widziałem ludzi żebrzących przy marketach o złotówkę, teraz jakoś tego nie widać.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, leszek1000 napisał:

Lepiej obniżyć podatki niż rozdawać. Pis upokorzył wielu ludzi który na kolana po 500plus idą. Ja chce polski gdzie stać nas na utrzymanie rodziny a nie stanie w kolejce po 500plus 

nie znam nikogo co zwolnił się z 500 albo żyje tylko z 500 ale nie wiem czy ty wiesz na czym niemiecką gospodarkę zbudowano ...

a widziałeś jak Czechy nas przeciągły ? a tam matenka 2 razy więcej niż 500 co ty na to ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Biznesmeny by chcieli po 1000 na miesiąc płacić i dziwić że ludzie za granice jadą. To bardzo mądrą droga wstąpić do unii i mieć pensje na poziomie 20 % sąsiedniego kraju. W ten przemyślany sposób panstwa polskiego za najdalej 30 lat wogóle by nie było

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

to musisz zmienic pracę albo żyć na kredyt jak nie stać cię na nic z tego co zarabiasz 😂

Że madrze odpowiesz to nie licze ale miałem nadzieje że choć na temat ci się uda. Pytanie jest  proste - z czego płacone są wyższe pensje i podatki skoro jak powszechnie mówi propaganda , nic nie drożeje? 

Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

no chłopie ciemnota pod twoją strzechę zawitała i nie chcę wyjść 🤣

nigdzie nie musisz stać czy chodzić, przez neta w pare minut wniosek złożysz.

no chyba że ty z tych ludzi co przez pare dni po przelewie na koncie 500+ nachodzisz GOPS z pytaniami kiedy będzie za następny miesiąc

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Że madrze odpowiesz to nie licze ale miałem nadzieje że choć na temat ci się uda. Pytanie jest  proste - z czego płacone są wyższe pensje i podatki skoro jak powszechnie mówi propaganda , nic nie drożeje? 

na kogo głosowałeś ?

Opublikowano
racyl napisał:

11 minut temu, Ulman napisał:

Na same banery rozwieszane gdzie się da , PIS wydał pewnie kilka milionów z naszych pieniędzy. Psychopatyczne jest popieranie partii która z założenia podniesie podatki

korwin swoją subwencje też z naszych pieniędzy  rozdysponował jeszcze przed wyborami 😁

Nic nie bój korwinowcy wola zgromadzić hais w kieszeniach niż na płotach rozwieżsić także ci nic nie zaśmiecą

Kombinuje jak większość polaków ty byś tak nie robił? Pis też tak robi tylko z grubymi milardami w białych rękawiczkach 😁 ostatnio w sklepach prawie co 2 osoba bierze faktury na artykuły spożywcze i o co tutaj chodzi?

Opublikowano
Przed chwilą, leszek1000 napisał:

Za mało patrzysz 

Nie bój żaby, naoglądałem się obiecanek i rządów więcej niż ci się wydaje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v