Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podstępne było to że ta propozycja wyszła bodajże od Niemiec albo z Brukseli. Jednak jak wszyscy wiedzą Bruksela robi to co Niemcy każą a oni są podstępni fałszywi i naszymy najgorszymy wrogamy som

Opublikowano
9 minut temu, marks50 napisał:

Po co nam cysterny w Polsce jak mamy w Berlinie :) taką masz koncepcję 

Zawsze musimy prosić US o cysterny. Nie mamy swoich a dla tej ilości F16 kupować takie cuś to istna szajba. 
Używa się ich sporadycznie np podczas przebazowania do kuwejtu.

Opublikowano
10 minut temu, marks50 napisał:

Koncepcja wyszła od Makarona który przemawiał dwa  dni temu w Bundestagu :)

On też jest z nimi w zmowie tak jak pozostali członkowie UE. Do tego oni wszyscy są w zmowie z Putinem.  Biada nam, biada....!

Opublikowano
Mirro - a w przypadku rozcoągniętej wschodniej granicy z udostępnioną (taki przykład) przestrzenią Ukrainy? Może być niegłupi pomysł tym bardziej, że transport także może w powietrzu tankować. Wogóle współpraca wojskowa dumę każe chować do kapownika. W każdym razie kontekst wychodzi, że jest ważniejszy od nagłówka.
Opublikowano

Ano może, śmigłowce też można tankować w powietrzu, jak sie takie ma. Zbudowanie funkcjonującego eurorpusu w oparciu o siły narodowe jest możliwe. Warunek, wszyscy muszą na chwilę przestać drzeć japę że ich się wynaradawia. Korpusy wielonarodowe już funkcjonują, Najważniejsze jest postawić właściwe zadania dla takich tworów i dobrać środki do stawianych zadań. W wojskach lądowych i specjalnych możemy coś tam zaoferować. Ale najważniejsze żeby znowu ktoś do Iraku nie wysłał kosiarek do trawy jako niezbędnego wyposarzenia.😁

• Haha 1
Opublikowano

Poseł CDU wiceprezesem niemieckiego Trybunału Konstytucyjnego. „Upolitycznienie sądownictwa”

Bo widzisz Bogdan w kołchozie UE "wszystkie zwierzęta są równe ale niektóre są równiejsze" :)  "Folwark zwierzęcy" jak żywy , chyba jednak niemiaszki Orwella nigdy nie czytali . Ich hipokryzja sięga szczytów a jeszcze ich chamskie zachowanie jak by się nic nie stało , udają głupich że nie wiedzą o co chodzi .

• Like 3
Opublikowano

PIS przywracajacy Gersdorf na stołek i twierdzący ze nic sie nie stało a musieli tak postapić z szcunku do prawa - to jest dopiero hipokryzja i zaprzaństwo. Akurat  na atm leci odcinek Kiepskich nakrecony po pierwszych rzadów PIS. Taki stary a nadal aktualny

Opublikowano

Obecnie w UE nie ma mowy o żadnym przestrzeganiu demokracji,praworządności,solidarności,prawdy historycznej,nie ma mowy o ochronie swoich obywateli,o dbaniu o ich bezpieczeństwo,dobrobyt,przyszłość,o tym wszystkim nie ma mowy.Liczą się tylko interesy niemiec,a głównym interesem jest stworzenie super IV Rzeszy.Dla urzeczywistnienia tego projektu państwa Europy muszą się poddać,muszą słuchać tej gebelsowskiej narracji o solidarności.Niemcy mają za nic opinie innych.Krytykować Niemcy z tego powodu będzie o wiele trudniej jak Polskę, ponieważ tam u nich nie ma lokalnego knajactwa które skarżyłoby za granicą na własne państwo.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

tutaj wywaliłem bo zaczynam się powtarzać i jeśli mam to robić bo posta nie usunę jako takiego a pustego nie zostawię to...

12 godzin temu, mirro napisał:

Ale najważniejsze żeby znowu ktoś do Iraku nie wysłał kosiarek do trawy jako niezbędnego wyposarzenia.

Przepraszam Mirro że za śmieszne oznaczyłem bo reszta Twego posta poważna ale po tym zdaniu kończę sprzątać stół bo akurat piłem kawę a to dopisałem dla testu by sprawdzić czy klawiatura w lapku działa :D

8 godzin temu, Ulman napisał:

PIS przywracajacy Gersdorf na stołek i twierdzący ze nic sie nie stało a musieli tak postapić z szcunku do prawa - to jest dopiero hipokryzja i zaprzaństwo. Akurat  na atm leci odcinek Kiepskich nakrecony po pierwszych rzadów PIS. Taki stary a nadal aktualny

Dnia 17.11.2018 o 13:54, dysydent napisał:

Właśnie - PiS robi wrażenie że sam/o/a (nie wiem rodzaju do "odmianów" językowych) nie wie czego chce.
......propaganda negacyjna przeważa; Kradną, zdradzają, nie dla aborcji, nie dla, (takiej) unii, nie dla rzeczonego lewactwa jakkolwiek by to rozumiał, nie dla złego gospodarowania... a niewiele na tak z receptą jak to zrobić. Prócz pomników to chyba niewiele potrafią ale "pomniki" to byle piesek podnosząc nogę potrafi, tylko jak zobaczy wilka bywa że bardziej "treściwie" teren zaznaczy.... zobaczymy jak ta utarczka o praworządność się skończy? 

właśnie wilk kły pokazał i wystarczyło i w sumie nic się nie stało oprócz tego że PiS się ....
Dawno pisałem że nawet jak na mój zaściankowo chłopsko wschodniopolski rozum to umowa o pracę terminowa jest umowa i pomijając już konstytucyjne niuanse to nie chciał bym państwa w którym politycy polegają na domniemaniu - może się uda olewając elementarne zasady

Dnia 3.07.2018 o 10:33, dysydent napisał:

Polityk wyrzuca sędziego. Trójpodział władzy poszedł w PiS-...u.
Mniej istotne czy ów sędzia kwalifikuje się do wymiany czy nie bo nie tym trybem, opartym tylko na mniemaniu niesłuszności kilku wyroków.
Był  samozwańczy "profesor mniemanologii stosowanej" ale On pracował w profesji zajmującej się odpłatnie "robieniem jaj" z rzeczywistości.

Alamo może cytatami to ja też i nawet mam zgodę autora na co niektóre :P

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Artykuł  7  wdrożą dla Niemiec  czy  nie  ???

Będzie  UE  broniła  Demokracji  w Niemczech  czy   nie  ???

Opublikowano

Rosyjskie media ogłosiły wyjście Polski z EU. 😭  Na razie w dziwnych okolicznościach umiera kolejny szef rosyjskiego wywiadu. Dziwna seria. to już chyba trzeci po kolei. 
Kiedyś pisałem że Skripal to mogła być ustawka. Ale jeśli nie była i sprawy zaszły za daleko? Jeśli tam sprawy zaczynają żyć swoim własnym życiem? Jeśli nikt nie panuje nad hydrą jaką są służby i tylko odstrzał wierchuszki przynosi chwilowe opamiętanie? 

Opublikowano

Jak potrzeba wyjaśnień , to Macierewicza im wysłać . Z miejsca będzie słyszał strzały . :ph34r:

Opublikowano

Ten artykuł to odbicie zasady dziel i rządź. Szykuje się nowy układ sił po Brexicie. Ugranie przez Rosję czegoś w tym burdelu i tak będzie sukcesem, a jest szansa że coś, z chwilowego haosu, może dla nich się pozytywnego wyłonić. Problem tylko w tym abyśmy zagrali mądrze. 

Ale skoro Pani ambasador USA grozi nam palcem i mówi, że jak nie zostawimy wolnych mediów w spokoju to wizy do raju zostaną zniesione jeszce późniejniż póżno, a przecież planowano bardzo późno albo wcale. To co dziwić się Rosji że próbuje rozgrywać nas przy tak wspaniałych okolicznościach przyrody. 
Mnie już kurwica bieże na to towarzystwo.

Opublikowano
Dlaczego - córka ma dwa lata i to u niej normalne. A ja z małej dumny jestem, żona także. Sposób prosty ale prawdę opisuje. Pytam dlatego, że zastanawiam się co ów człowiek chciał osiągnąć. Gdyby mała miała odzwierciedlać polityków i ich plan na przyszłość w stu procentach powinna mówić: "nie i chu..".
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v