Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pierwsza to gadanie że będziemy płacić za pobyt wojsk US w naszym kraju, co chyba trochę zakłopotało samego Trumpa. Druga to próba strzelenia sobie selfie z Trumpem nad podpisywanym kwitem, dorzuć do tego skamlenie o spotkanie i masz obraz oraz cel wizyty. Jednak teraz nie wiem czy był to kwit ważny, czy bez znaczenia bo sami już gubią się w opowieściach a zależy to od tego kto w jaki sposób próbuje rozmyć zdarzenie.

Gość marekfarmer
Opublikowano

A skąd wiesz ze  zakłopotało  to Trampa  Tramp  muwił niejednokrotnie że  powinni  wszyscy płacić  US  za obrone   więc  raczej  zadowolenie Trampa

Jaką wpadkę tu widzisz  

15374321971d3a3fff9e90f37a15a1de260cc0b3

Opublikowano

A wnioskuję z tego że zaraz po deklaracjach Dudy szef departamentu obrony zakomunikował ze nie są brane pod uwagę takie działania jak budowa stałej bazy, A też dlatego że to nie nasi spowalniają budowę w Redzikowie bo łapę na przebiegu prac trzyma US Navy. Wnioskuję więc że z jakiegoś powodu wcale im nie spieszy się do tego co marzy się PAD. A dlaczego? Albowiem lokowanie bazy w tak bliskiej odległości od potencjalnego przeciwnika wcale nie jest dobrym rozwiązaniem. 

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

dron64 i marko kolo a pamiętacie kto zalegalizował cofanie licznika ?? a uboj rytualny ??

no i od teraz możecie pisać  odliczam wasze sraniem z d*py ogniem na 3 

1

2

3

jaki pis dobry ??

Dziękuję za pozwolenie pisania. Aczkolwiek kebsa żadnego ostrego nie jadłem, więc musialbys trochę więcej cyfr wpisać. 

Panieee, cofanie liczników zabronione i żaden Janusz już nie kupi passerratti w turbo  z oryginalnym przebiegiem 200 000km.. A somsiad zdążył kupić..zlodziej jeden. 

A teraz jeszcze wracając do pracy górnika - bez uszczypliwi sci,  po prostu nie zrozumiałem z tego co napisałeś - ile dni w tygodniu pracujesz po te 8 godzin? 

Opublikowano
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

A skąd wiesz ze  zakłopotało  to Trampa  Tramp  muwił niejednokrotnie że  powinni  wszyscy płacić  US  za obrone   więc  raczej  zadowolenie Trampa

Jaką wpadkę tu widzisz  

dokładnie  jeszcze zapowiedział że np niemcy niebd żerować na amerykańskich wojsk 

1 godzinę temu, daron64 napisał:

A teraz jeszcze wracając do pracy górnika - bez uszczypliwi sci,  po prostu nie zrozumiałem z tego co napisałeś - ile dni w tygodniu pracujesz po te 8 godzin? 

ja 5/6  ale wiekszosci 5  

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Panieee, cofanie liczników zabronione i żaden Janusz już nie kupi passerratti w turbo  z oryginalnym przebiegiem 200 000km.. A somsiad zdążył kupić..zlodziej jeden. 

chłopie obudź się 80% aut sprowadzanych ma cofane liczniki 

6 miliardów euro - to wysokość szkód związanych z cofaniem liczników w Niemczech. Nawet co trzecie używane auto u naszych zachodnich sąsiadów ma sfałszowany przebieg. Dane opublikowane przez niemiecką policję obalają mity dotyczące rynku samochodowego za Odrą. Okazuje się, że Niemiec wcale "nie płakał jak sprzedawał".

Raport sporządzono w 12 lat po wprowadzeniu restrykcyjnych przepisów, zgodnie z którymi za przekręcenie licznika grozi surowa kara. Okazuje się, że cofnięcie licznika powoduje wzrost wartości auta średnio o 3 tys. euro (12-13 tys. złotych). Sam proces "korekty" przebiegu trwa zaledwie kilka sekund. Pomimo jego karalności nie ma większych problemów, żeby trafić do warsztatu oferującego taką usługę.

Najgorsze, że proceder ten uderza także w polski rynek samochodów używanych. Chociaż wśród wszystkich aut w Niemczech korekty licznika dokonano w 33 proc. aut, to w przypadku samochodów sprowadzanych do Polski aż 90 proc. (!) ma sfałszowany przebieg.

taka ciekawostka https://fakty.interia.pl/polska/news-rodzina-millerow-pozywa-ringier-axel-springer,nId,2633975

idą wybory zeby nasi z Po nie mieli konkurencji 

Buraki cukrowe za niską cenę. Rolnicy skarżą się na niemiecki koncern

https://www.agrofoto.pl/aktualnosci/polska/buraki-cukrowe-za-niska-cene-rolnicy-skarza-sie-na-niemiecki-koncern,5836.html

Szef sejmowej komisji rolnictwa Jarosław Sachajko (Kukiz'15) składa zawiadomienie do ABW i UOKiK ws. sprzedaży w Polsce cukru poniżej kosztów produkcji przez zachodnie cukrownie. Według posła Kukiz'15, to celowe działanie zachodnich koncernów w celu zniszczenia kolejnej branży w Polsce.

https://www.agrofoto.pl/aktualnosci/polska/cukier-tanszy-niz-woda-zawiadomienie-do-abw-i-uokik,5879.html

za po było lepiej bo za grosze dostał brat niemiec 

Sprzedaż Niemcom jednej nowoczesnej cukrowni w Glinojecku to "zdrada stanu"? Czym zatem była cała prywatyzacja?!

nik 

Opublikowano

No a jak licznik cofna w Niemczech to też będzie u nas karalne? Jak  wykryją co było robione zanim auto trafiło do Polski?

Swoją droga to trzeba być debilem by wierzyć że 15 letnie auto ma np 180 tys km. 5 letnie auto może mieć 80 tys km ale równie dobrze 250 tys a co mówić o 15 letnim?

No ale Roman w twoim przypadku jak jeździsz 100tys/rok to już po 3 latach na złom. Jak przy sprzedaży nie cofniesz licznika to nikt nie uwierzy że tyle nakrecone.

Efekt będzie taki że przed wejściem tych regulacji, warsztaty  zmieniajace przebiegi będą pracować 24/7 i ludzie będą cofać na potęgę bo potem nie będzie można.

3 godziny temu, marekfarmer napisał:

Widzisz gdzieś  tam  długopisy  albo jakiś tekst  

Ja widzę jak oglądają sobie biurko  .

Odpowiesz ma pytanie  jaka to wpadka  Prezydenta  Dudy  na czym  ma polegać  ????

Ilu prezydentów innych pąństw w ten sam sposób podpisywało dokumenty z prezydentem USA? 

3 godziny temu, mirro napisał:

A wnioskuję z tego że zaraz po deklaracjach Dudy szef departamentu obrony zakomunikował ze nie są brane pod uwagę takie działania jak budowa stałej bazy, A też dlatego że to nie nasi spowalniają budowę w Redzikowie bo łapę na przebiegu prac trzyma US Navy. Wnioskuję więc że z jakiegoś powodu wcale im nie spieszy się do tego co marzy się PAD. A dlaczego? Albowiem lokowanie bazy w tak bliskiej odległości od potencjalnego przeciwnika wcale nie jest dobrym rozwiązaniem. 

Miały być helikoptery, fregaty dozbrojenie armii i nie ma. Mają być bazy - również ich nie będzie

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

ja 5/6  ale wiekszosci 5  

chłopie obudź się 80% aut sprowadzanych ma cofane liczniki 

I mówiłeś, że 3600 na rękę masz? To za 6dni pracy szału nie ma.. 

A co do liczników 

tenor.gif?itemid=9900289

9 godzin temu, Ulman napisał:

Swoją droga to trzeba być debilem by wierzyć że 15 letnie auto ma np 180 tys km. 5 letnie auto może mieć 80 tys km ale równie dobrze 250 tys a co mówić o 15 letnim?

Znajomy sprzedawał bmw 5ke z 2003, w kelkocie, z przebiegiem niecałe 400tys za bardzo przyzwoite pieniądze. Zero odzewu. Sam mówił,  że chętnie by skręcił na 200 to może by ktoś w końcu zadzwonił. Ludzie lubią być oszukiwani. 

• Like 1
Opublikowano

Zapomniał jednak że reprezentuje majestat Rzeczypospolitej i zrobił to w najmniej odpowiednim momencie. 

I tak oto marzenia o wielkim holdingu utknęły gdzieś pomiędzy chciejstwem a stertą papierów. A może ktoś ochłonął bo mu wytłumaczono że to nie takie proste?
http://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/narodowy-holding-spozywczy-na-etapie-analiz-i-konsultacji,81117.html
 A ten fragment to już mistrzostwo świata.
"Dodatkowo informuję, że Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w ramach posiadanych kompetencji wspomaga skuteczną realizację polityki rolnej państwa poprzez wzmocnienie potencjału rozwojowego spółek, ich konkurencyjności, między innymi w zakresie nawiązywania współpracy pomiędzy podmiotami, wykorzystywania efektu skali i w ten sposób poszukiwania wspólnych projektów, które przyniosą efekt synergii”.

Opublikowano

Czyli nie zrobią nic ale tez nikt tego nie zrozumie Powie się ludziom ze to sukces i będzie Pan zadowolony😋

Co do liczników Jesli policja będzie spisywać a będzie się mieć kontrole raz do roku podczas którego robi się 50 tys to można spokojnie cofnąć o 30tys. Polak potrafi!

Opublikowano
11 godzin temu, daron64 napisał:

I mówiłeś, że 3600 na rękę masz? To za 6dni pracy szału nie ma.. 

a co ty myślałeś że zarabiam 5?    wyobraż sobie na ppg mają 2,8tyś/ do 3 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Co do liczników Jesli policja będzie spisywać a będzie się mieć kontrole raz do roku podczas którego robi się 50 tys to można spokojnie cofnąć o 30tys. Polak potrafi!

30tyś a 300tyś/500tyś do jest różnica 

Opublikowano

Nic nie myślałem odnośnie Twoich zarobków. Nie jest to temat, który by mi jakoś specjalnie sen z powiek spędzał. Po prostu o godzinach pracy pisałeś,  a coś tu się przewinęło chyba kiedyś z tą kwota 3.6 tys zł. Dlatego spytałem. 

Opublikowano

Unia uwikłała sport w rozgrywki polityczne. Polskie kluby zostały ukarane przez EHF za zakrycie logo Nord Stream II.

https://kresy.pl/wydarzenia/polska/polskie-kluby-ukarane-za-zakrycie-logo-nord-stream-2-w-lidze-mistrzow/

4 godziny temu, daron64 napisał:

Nic nie myślałem odnośnie Twoich zarobków. Nie jest to temat, który by mi jakoś specjalnie sen z powiek spędzał. Po prostu o godzinach pracy pisałeś,  a coś tu się przewinęło chyba kiedyś z tą kwota 3.6 tys zł. Dlatego spytałem. 

ok

Opublikowano
5 godzin temu, Roman176 napisał:

Unia uwikłała sport w rozgrywki polityczne. Polskie kluby zostały ukarane przez EHF za zakrycie logo Nord Stream II.

https://kresy.pl/wydarzenia/polska/polskie-kluby-ukarane-za-zakrycie-logo-nord-stream-2-w-lidze-mistrzow/

ok

Nooo a jakież to sankcje nałozył wujek Trump na państwa uczestniczące w projekcie Nord Stream 2? Bo jakoś niedawno głośno było , że będzie w ten sposób karał niepokornych. Nadzień dzisiejszy sytuacja ma się tak że kar nie ma i nie będzie. No to wsparł nasz sprzeciw że boki zrywać. 

Opublikowano (edytowane)

W czasie działań wojennych sowieci zajęli Austrię, de facto kolebkę faszyzmu europejskiego który rozprzestrzenił się na Niemcy i nie tylko, topiąc w morzu krwi ten kontynent i Amerykanie mimo jawnej pogardy do Hitleryzmu najwięcej po wojnie gospodarczo pomogli właśnie sprawcom tego bestialstwa. Po konszachtach powojennych Austria wróciła do wpływów zachodnich
Jeśli kto sądzi że anglosaski kraj wystąpi przeciw germańskiemu w obronie np. słowiańskiego to nic nie wie o Historii ani nawet o obecnej sytuacji rozkładu poczucia przynależności narodowej i do grup narodów.
Dla niemieckich czy większości amerykańskich obywateli którzy poczuwają się do tzw. nordyckich korzeni , Słowianie to gorsze nacje. Nordstream ma służyć germańskim narodom i myślicie że anglosasi czy nawet skandynawowie wystąpią w obronie interesów Polski blokując ten projekt SKUTECZNIE?

Trump jawnie powiedział że bardzo fajnie pomagać militarnie jeśli jest dobry interes i broniony słono płaci czym na szacunek zasługuje (?) jeszcze pomnik personalny w nazwie bazy ufunduje (no ale obecnie w Polsce eksperci od pomników to i oczywiste).
dodam od siebie - jakiż może być lepszy interes jak bronić kogoś własnym wojskiem na jego koszt nie ryzykując nawet siniaka u żołnierzy bo  w czas pokoju a i to jeszcze antagonizując narody które od biedy bez tłumacza mogą się dogadać.
Nawet o T. Kościuszce jakiś amerykański profesorzyna pisał że musi on mieć (Kościuszko) nordyckie korzenie jak na reprezentowane męstwo i szlachetność a dla ówczesnych N. Tesla to żyd bo jakże by słowianin był ojcem wszelkich standardów sieci energetycznych na świecie?
Projekt nordstream najłatwiej skasować było dogadując się z Rosją i nikim więcej bo inni i tak w końcu ocenią jako projekt czysto biznesowy bo w istocie taki też jest i to wymierzony bardziej przeciwko Białorusi, Ukrainie niż Polsce. Ja też bym nie chciał aby dostawy kluczowych dla mnie surowców przejeżdżały przez podwórze mojego sąsiada.
Kolejne to prośba o przesunięcie baz wojskowych amerykańskich z Niemiec do Polski.
Przecież ich rola pierwotna po przegranej przez Niemcy wojnie była okupacyjna. Że Niemcy na tej "okupacji" najlepiej wyszli ze wszystkich nad nimi europejskich zwycięzców nie rodzi u nikogo pytania - dlaczego? Z całym szacunkiem do Ich pracowitości i gospodarności. Obecnie można odnieść wrażenie że projekt "zgniłego jaja" jakie Amerykanie podrzucili w niemieckiej supremacji w Europie i japońskiej w Azji, w Europie przerósł samych fundatorówe i teraz im gospodarczo zagraża to i jakieś sankcje celne próbują ale mniej te sankcje zachodniej Europie zaszkodzą niż pomoc środkowej tej da siłę.
Projek Trójmorza prędzej skutecznie wesprą Chiny niż USA bo wymierzony on przeciwko dominacji narodów z których głównie USA się wywodzi.

Seria przemyśleń prowadzi do przygnębiających wniosków - nacjonalizm jeszcze długo będzie kształtował Historię a deklaracje o odejściu o niego to łgarstwa jak sojusznicze wsparcie zachodu dla Polski w 1939r.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Interes to będzie kiedy agresor ogłosi iż US bazy i ich żołnierzy traktuje jako neutralnych i nic do nich nie ma. Więc zabezpieczy je izolując, czyli ochraniając przed ewentualną prowokacją ze strony napadniętego. 

Opublikowano (edytowane)

...i nie będzie się pytał za czyją kasę te bazy ufundowane.
Na szczęście nikt nie ma interesu na taką agresję bo Rosji jeszcze jeden kłopot w postaci krnąbrnych Polaków pod nadzorem niepotrzebny a zachodnim państwom sensu też żadnego bo gospodarczo agresja dawno już dokonana. 
Jeszcze niewielu wie co myśleć o tej "repolonizacji" i dopiero czas pokaże komu ona najbardziej zagrozi tak że niekoniecznie te bazy muszą być takie neutralne
Który to zainstalował Krzyżaków? Konrad Mazowiecki? i po co? analogia?
Wtedy też była obrona chrześcijańskich wartości a zakony wyznaniowe po szczycie swej potęgi a przed powolnym upadkiem.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Qooo bardzo fajny wyrok. Po tym wyroku cała ekipa wyjąca na forach o wsadzenie do paki niejakiego Tuska może mu skoczyć na ,,,, cokolwiek. Wszelkie gadanie o zdradzie stanu będzie traktowane jako nawalanka między dwoma osobnikami, bez implikacji karnych. Nie ma to jak samemu przygotować na siebie zasadzkę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v