Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hubertuss Ty masz obsesje na punkcie Pisu i propagandy którą sam łykasz myślisz ze według zasady Popapran ców kłamstwo powtarzane 100 razy staje sie prawdą .Ile już faxe news tu wrzuciłeś 

Latkowski pogrąża Donalda Tuska i jego syna przed komisją Amber Gold! „Donald Tusk mówił synowi, że nie będzie komisji śledczej”

opublikowano: 25 października 2017 · aktualizacja: 25 października 2017

autor: fot.PAP

wPolityce.pl

autor: fot.PAP
Podziel się
Poleć
38
Drukuj

Szokujące zeznania Sylwestra Latkowskiego, byłego naczelnego tygodnika „Wprost”, który wspólnie z Michałem Majewskim przygotowywał artykuły na temat Michała Tuska oraz małżeństwa Marcina P. oraz Katarzyny P. w kontekście Amber Gold i OLT Express. Okazuje się, że Donald Tusk „uspokajał” syna, że komisja śledcza nie powstanie. Mało tego! Latkowski ujawnił dowody wskazujące na to, ze ówczesna KPRM wspierała medialnie Michała Tuska w odpieraniu ataków mediów. Jednocześnie zaprzeczył, że był informatorem Marcina P. w sprawie działań Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego przeciwko Amber Gold i OLT Express.

7lDlcDW4ONVIAkPI?format=jpg&name=small

.@LatkowskiS przed komisją ds. #AmberGold: ojciec mu rzucił taki tekst, żeby był spokojny i komisji śledczej w tej sprawie nie będzie

Latkowski zrelacjonował słynną rozmowę z Michałem Tuskiem, do której doszło w sierpniu 2012 roku. Rozmowa, zdaniem Latkowskiego, była szczera. W trakcie jej przeprowadzenia, Michał Tusk, miał przyznać, że kancelaria premiera wyznaczyła pracowników, którzy mieli pomagać synowi ówczesnego premiera w odpieraniu medialnych ataków.

Michał Tusk miał pytania od innych dziennikarzy. Zapytałem, czy ma wsparcie ojca i służb prasowych. Narzekał na to, że tata unika kontaktów, że boi się, iż jest podsłuchiwany. Bolało go to. Powiedział, że wyznaczono mu jakąś osobę z kancelarii premiera, pokazał nam maila osoby, której się radził.

– zeznawał Sylwester Latkowski, którzy przekazał komisji dwa nazwiska osób, współpracujących z Michałem Tuskiem z ramienia KPRM.

On (Michał Tusk - red.) uważał, że jako były dziennikarz, krytykowany jest za były wywiady. Miał przeciwny pogląd niż otoczenie premiera, że tego się nie da ukryć. Był za tym, by mówić o tym, a kancelaria uważała, że powinien milczeć.(…)

– dodał Latkowski.

Opublikowano
Nie do końca bo to zdaje się BFG teraz zasponsoruje. Nauczka z Amberu jest taka. Prokuratory niechaj się teraz wykazują i dalej zobaczymy. Media myślę sprawy przypilnują. Trzeba oczywiście mieć lekki dystans bowiem nadzór obejmie polityk ale zobaczymy.
Opublikowano (edytowane)

No faktycznie, szokujące zeznania Latkowskiego.:D Szokujące jest to ilu nabrało się na oferowany zysk, choć niespotykany w przyrodzie. Jakby zwinęli ich od razu, to byłby wrzask że zaduszono wspaniałego polskiego biznesmena, filantropa , dobroczyńcę itp. A tak nauczka dla społeczeństwa. Choć nie wiadomo na jak długo.
Dla mojej cioci, mądrzejszej od radia , też.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał:

PS jako, że pytałeś o konkrety w tej sprawie, które są powszechnie wiadomo zakładam, że ty jak i wielu np Bogdan czytacie czy słuchacie tylko tego co wam wasza propaganda poda. Dlatego brak u was wiedzy w tej sprawie.  A tu proszę otworzyłeś inną stronę niż wasza propaganda i zostałeś uświadomiony.  Wam się próbuje wmówić, ze to wina po bo jakaś szwagierka jakiegoś mało znanego posła gdzieś tam się dała do tej sprawy przypiąć. A tu proszę. W centrum zamieszania dwaj Morawieccy. No i propagandowe media, które wam piorą mózgi jak się okazuje za kasę z przewału w Get Backu.

Taa ty za to jesteś uświadomiony jaki nikt inny przez GW, ONETY i NESSWEEKI. Sprawa wygląda tak - prezes K pisze list do premiera (jak zauważyłeś każdy może) głównym postulatem było dofinansowanie GB poprzez PFR. Niestety nic takiego się nie stało (ku twojemu zmartwieniu)  w piśmie  którym dotarło do premiera w dniu 13,IV nie ma ani zdania  o tym iż prośba GB miałaby być zadość uczynieniem za pomoc środowiskom PiS-u ( twoje jedynie słuszne media nawciskały ci po raz kolejny kitu) Żeby byłoby ci smutniej -z dniem 19.IV KPRM wysłała kopie pism do właściwych organów państwa tj. do służb specjalnych. prokuratora krajowego i KNF-u. Wiec daruj sobie pompowanie kolejnego balonika, bo pęknie i wyjdziesz na głupka po raz kolejny, tak jak z Ryśkiem supernowoczesnym, czy pierwszym trybunem ludu Kijowskim który to za składki na walkę o demokracje kupował sobie najnowsze smartfony.

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

No faktycznie, szokujące zeznania Latkowskiego.:D Szokujące jest to ilu nabrało się na oferowany zysk, choć niespotykany w przyrodzie. Jakby zwinęli ich od razu, to byłby wrzask że zaduszono wspaniałego polskiego biznesmena, filantropa , dobroczyńcę itp. A tak nauczka dla społeczeństwa. Choć nie wiadomo na jak długo.
Dla mojej cioci, mądrzejszej od radia , też.

Latkowski to człowiek PISu i powie co mu każą. Przecież to on ujawnił afere tasmową będąc we "Wprost". Moim zdaniem inicjatorem podsłuchów był PIS a nie jacyś kelnerzy i pseudo biznesmen Potem  to zawoalowano w niby aferę a skorzystał na tym wyłacznie PIS. Ja w takie przypadki nie wierzę.

Opublikowano

Manipulator,kłamca,zdrajca I hipokryta.Myśli,że wszyscy zapomnieli jakie było ich stanowisko w sprawie migracji,a teraz chcą sobie przypisywać sukcesy obecnego rządu.Pana czas już się kończy,dziękujemy za ten bałagan I zamieszanie.Mam nadzieję że po następnych wyborach nie będziemy musieli już was słuchać,ani oglądać1f620.png?_nc_eui2=AeEMnA1zp_Z-FpdHV_3nH😠1f44e.png?_nc_eui2=AeGDwVBmsDDzCatxVT54a👎

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Bogdan675 napisał:

Hubertuss Ty masz obsesje na punkcie Pisu i propagandy którą sam łykasz myślisz ze według zasady Popapran ców kłamstwo powtarzane 100 razy staje sie prawdą .Ile już faxe news tu wrzuciłeś 

Tak dla ciebie pisanie o wałkach z udziałem pisu lub ludzi, którzy wspierają pisowskie media i gale to obsesja. Bo o tym nie można pisać. Można pisać tylko o wałkach z udziałem po i wtedy to nie obsesja. Popaprańcem to sam jesteś. Nie używaj epitetów kiedy sam posługujesz się bzdurami i chcesz udowodnić to czego nie było. Przyklejanie do sprawy szwagierki posła Myrchy, który jest drugo lub trecio  ligowym posłem po to naprawdę jest żenująca próba odwrócenia uwagi od zamieszania w sprawę Morawieckiego ojca i syna.

6 godzin temu, binek napisał:

Taa ty za to jesteś uświadomiony jaki nikt inny przez GW, ONETY i NESSWEEKI. Sprawa wygląda tak - prezes K pisze list do premiera (jak zauważyłeś każdy może) głównym postulatem było dofinansowanie GB poprzez PFR. Niestety nic takiego się nie stało (ku twojemu zmartwieniu)  w piśmie  którym dotarło do premiera w dniu 13,IV nie ma ani zdania  o tym iż prośba GB miałaby być zadość uczynieniem za pomoc środowiskom PiS-u ( twoje jedynie słuszne media nawciskały ci po raz kolejny kitu) Żeby byłoby ci smutniej -z dniem 19.IV KPRM wysłała kopie pism do właściwych organów państwa tj. do służb specjalnych. prokuratora krajowego i KNF-u. Wiec daruj sobie pompowanie kolejnego balonika, bo pęknie i wyjdziesz na głupka po raz kolejny, tak jak z Ryśkiem supernowoczesnym, czy pierwszym trybunem ludu Kijowskim który to za składki na walkę o demokracje kupował sobie najnowsze smartfony.

Z tego co widać jestem bardziej uświadomiony niż ty. Ja rozumiem, że w mediach sponsorowanych przez Get Back które czytasz prawdy nie napiszą. Szkoda, że pisząc o liście zapominasz wspomnieć o tym jak prezes K prosi o pomoc i wymienia zasługi jakie to zrobił dla pisu i jego propagandowych mediów. Ok dofinansowania GB nie było. Ale pomoc z ukradzionych pieniędzy dla pisowskich mediów jednak była. Nie wiem czy zauważyłeś. Ale żaden z wymienionych tytułów nie wyparł się kategorycznie przyjmowania pieniędzy z GB. Więc nie pisz mi o kicie, który ci wciskają. Bo ja wiem, ze cię tym kitem mamią  Ok KPRM powiadomił w końcu służby ale ile czasu czekano.  Schemat jak z Amber Gold.

Więc póki co na głupka po raz kolejny wychodzisz ty. Bo labo celowo pomijasz niektóre fakty albo mamiony propagandą o nich nie wiesz.  A propo co jak o Kijowskim takiego psiałem, że na głupka wyszedłem? Co o Ryśku takiego pisałem? Zacytuj mi bądź choć raz konkretny. Bo jak na razie to jedynie jakieś bzdety piszesz. Jak połowie po ciągnęli na lotnisku samolot OLT to nie było pompowania balonika. Jak z kradzionych pieniędzy finansowano pisowskie media i gale to już pompowanie balonika. Jak prezes K pisze list do premiera i rozmawia z jego ojcem powołując się na pomoc wspierającym rząd mediom to jest pompowanie balonika. 

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan675 napisał:

Manipulator,kłamca,zdrajca I hipokryta.Myśli,że wszyscy zapomnieli jakie było ich stanowisko w sprawie migracji,a teraz chcą sobie przypisywać sukcesy obecnego rządu.Pana czas już się kończy,dziękujemy za ten bałagan I zamieszanie.Mam nadzieję że po następnych wyborach nie będziemy musieli już was słuchać,ani oglądać1f620.png?_nc_eui2=AeEMnA1zp_Z-FpdHV_3nH😠1f44e.png?_nc_eui2=AeGDwVBmsDDzCatxVT54a👎

PISowi z ustawą o IPN też wyszło tak jak oni chcieli a nie USA i Żydzi. :D

Opublikowano (edytowane)

No to fakt od czasów prl u gdzie pisano w Polsce prawo pod dyktando innego kraju. Minęło sporo czasu. Ale widać pis do tej tradycji wraca i dzisiaj w polskim sejmie pisze się ustawy pod dyktando Izraela i USA.

Tak dla relaksu. 

http://szczecin.wyborcza.pl/szczecin/7,150424,22031559,stepka-na-pochylni-kiedys-budowalismy-socjalizm-teraz-promy.html

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/czarno-na-bialym-absurdalne-mieszkanie-plus,849027.html

Tak wiem to Wyborcza i TVN ale przecież pisowskie media tego cyrku nie pokarzą.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

https://kujawsko-pomorskie.onet.pl/mon-placi-mediom-rydzyka-bo-maja-renome-ale-nie-zdradzi-ile/b9whmrp

https://rzeszow.onet.pl/kolizja-z-udzialem-samochodu-sluzby-ochrony-panstwa/gp1065n program laweta + nadal aktywny.

doszedl nowy program smieci + od 2016 liczba zezwolen na przywoz smieci z zagranicy wydawanych przez ministra"ochrony" srodowiska wzrosla 2 razy......

ta stepka do dzisiaj czeka na plany co z nia robic:).

bareja wiecznie zywy-w alteratywach 4 zagral milicjanta w odcinku o golebiach balcerka.....

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ogrodzono-pomnik-polski-morskiej-dzien-wczesniej-zostal-odsloniety/y27473d

Opublikowano

Ciekawe po co oni te mieszkania w Białej Podlaskiej budują? Tam  nie ma roboty, ludzie spierniczaja a chałup jest dostatek i po niskich cenach. Moze do tych mieszkań zupełne gamonie sie sprowadzą i wytworzą się swoiste getta niekumatych beneficjentów socjalu

Opublikowano

jak to po co? Tych mieszkań nie buduje rząd. To budują samorządy, rząd się tylko podpina, że to jego zasługa. Samorząd w Białej dał ziemię i zbudował. Tak jak kiedyś budowano TBS. A, że w Białej samorząd pewnie piswoski to szybko zareagowali na rządowe mieszkanie plus i zbudowali. Zaprosili Kaczyńskiego na rozpoczęcie budowy. Morawieckiego by wręczył klucze rodzinom od nie swoich mieszkań. Prawda jest taka, że mieszkanie plus to nowa nazwa znanego kiedyś TBS u. Ciężar budowy tych mieszkań ponoszą samorządy.  Wkład państwa to czasami ziemia należąca do państwa znajdująca się w danym mieście. Problem tylko taki, że te ziemie nie zawsze znajdują się w jakichś dogodnych lokalizacjach. 

Opublikowano

Jak budują też lemingom nie pasuje jak kradną to ok

Patologie warszawskiej reprywatyzacji. Jak zdobyć kamienicę w stolicy - praktyczny poradnik

28.09.2017, 08:42 | Aktualizacja: 28.09.2017, 09:43

8

"DGP" dotarł do dowodów na to, że stołeczny ratusz bez większego zastanowienia wydawał decyzje reprywatyzacyjne na rzecz osób, które od dziesięcioleci nie żyją.

9 grudnia 2011 r. Jakub R., zastępca dyrektora Biura Gospodarki Nieruchomościami, w imieniu prezydent Hanny Gronkiewicz-Waltz wydał decyzję o zwrocie kamienicy przy ul. Łochowskiej 38 na warszawskiej Pradze. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że połowę praw do niej przyznano "nieznanemu z miejsca pobytu" Józefowi Pawlakowi. Mężczyzna urodził się w 1883 r. A zmarł w 1949 r.

Mówiąc wprost, stołeczni urzędnicy zwrócili kamienicę, w której mieszkały 24 rodziny, osobie mającej 128 lat. A właściwie prawnikowi, który uznał, że będzie reprezentował jej interesy.

Śmierć Pawlaka nie przeszkodziła jednemu z reprywatyzacyjnych kombinatorów najpierw pójść do sądu, by powołać kuratora dbającego o interesy majątkowe Pawlaka, a następnie do warszawskiego magistratu – by odzyskać kamienicę, która należała do nieżyjącego od ponad 70 lat mężczyzny.

Urzędnicy kilka lat wcześniej powątpiewali w to, czy należy wydawać decyzje na rzecz osób nieznanych z miejsca pobytu. Przeczuwali przekręt. Wątpliwości rozwiano jednak w wewnętrznie zleconej ekspertyzie. "Decyzja administracyjna wydana w trybie dekretu dla osoby nieobecnej powinna w sentencji wskazywać tę osobę z imienia i nazwiska, zawierać określenie »nieobecna« oraz sformułowanie »w imieniu i na rzecz której działa ustanowiony przez sąd kurator«" – wskazała ówczesna radca prawna ratusza Alina Domańska w opinii sporządzonej 10 sierpnia 2008 r.

Zdaniem Sebastiana Kalety, członka komisji weryfikacyjnej, wł

Opublikowano

Szkoda, że twoje media nie podają, że Jakuba R zatrudnił Kaczyński. I to za jego czasów oddano kamienicę której część należała do rodziny Waltz czy oddano kamienicę w której mieszkała brzeska. Zamordowana przez czyścicieli kamienic. Mogli by tez jeszcze wspomnieć, że pierwszej złodziejskiej reprywatyzacji w Warszawie dokonał Jarosław Kaczyński. Uwłaszczając się na państwowym majątku wraz z kolesiami. Było by po prostu uczciwiej.

Opublikowano

To jest właśnie wstawanie z kolan wg pisu. Doprowadzono do sytuacji gdzie rząd i parlament polski zostały zmuszone do napisania polskiego prawa pod dyktando obcego kraju.  takiej kompromitacji nie było za żadnego dotychczasowego rządu w Polsce. Nie licząc prl gdzie pisano prawo pod dyktando Moskwy.

Opublikowano (edytowane)

Oj tam, oj tam :) I tak powiedzą że odnieśli sukces w polityce zagranicznej i historycznej. Powiedzą że PO "przez 8 lat" nic nie zrobiła a oni aż tyle zdziałali. 

Tak mi sie przypomniało że ok rok temu zaczeli cyrk z reparacjami. Co do tej pory osiagneli w tej materii? Jakies kroki prawne, negocjacje z Niemcami? Kiedy jakieś owoce tego pomysłu będą?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Reparacje to kolejny rozdział otumaniania przeciętnego wyborcy pis. A co do tego, ze po przez 8 lat nie udało się tak wiele zrobić w kwestii upokorzenia Polski na arenie między narodowej to fakt. rzeczywiście nie wiele robili w tym kierunku.

Opublikowano

Skoro wytrzymali 5 miesięcy to czemu nie dziesięć albo 3 lata ?  Zdumiało go że na podstawie naszego prawa nie mozna nic zdziałać w Argentynie? Buuuchhaaachaaaa.:D Co za głupek. Skad oni takich biorą i jakim matołem trzeba byc by to kupować. Niewiarygodne:)

Nasuwa mi się analogia reparacji do powyższego przykładu z niemożnością wyegzekwowania naszego prawa poza granicami. Pewnie w jednym i drugim przypadku maja jakąś rację tylko że egzekucja jest nierealna. Więc po co głupka z siebie robić?

Opublikowano

No niestety głupków tam nie brakuje. Tego, że prawo danego kraju nie działa w innym uczą choćby na WOS w ogólniaku. Ale może nie chodził. Może na wagarach był. A może po prostu nie rozumiał co do niego na lekcji nauczycielka mówi. To samo tyczy się niedouka Jakiego, który pcha się na prezydenta stolicy a nawet ustawy napisać nie umie. CO to znaczy, że wytrzymali pięć miesięcy. Pękli pod naciskiem innych krajów. Napisali prawo pod naciskiem innego kraju. Wstyd a nie wstawanie z kolan. Zobaczcie nawet nasze pisiorki pochowały się do norek i już nic nie piszą. 

Opublikowano
Dnia 29.06.2018 o 19:18, hubertuss napisał:

Z tego co widać jestem bardziej uświadomiony niż ty. Ja rozumiem, że w mediach sponsorowanych przez Get Back które czytasz prawdy nie napiszą. Szkoda, że pisząc o liście zapominasz wspomnieć o tym jak prezes K prosi o pomoc i wymienia zasługi jakie to zrobił dla pisu i jego propagandowych mediów. Ok dofinansowania GB nie było. Ale pomoc z ukradzionych pieniędzy dla pisowskich mediów jednak była. Nie wiem czy zauważyłeś. Ale żaden z wymienionych tytułów nie wyparł się kategorycznie przyjmowania pieniędzy z GB. Więc nie pisz mi o kicie, który ci wciskają. Bo ja wiem, ze cię tym kitem mamią  Ok KPRM powiadomił w końcu służby ale ile czasu czekano.  Schemat jak z Amber Gold.

Więc póki co na głupka po raz kolejny wychodzisz ty. Bo labo celowo pomijasz niektóre fakty albo mamiony propagandą o nich nie wiesz.  A propo co jak o Kijowskim takiego psiałem, że na głupka wyszedłem? Co o Ryśku takiego pisałem? Zacytuj mi bądź choć raz konkretny. Bo jak na razie to jedynie jakieś bzdety piszesz. Jak połowie po ciągnęli na lotnisku samolot OLT to nie było pompowania balonika. Jak z kradzionych pieniędzy finansowano pisowskie media i gale to już pompowanie balonika. Jak prezes K pisze list do premiera i rozmawia z jego ojcem powołując się na pomoc wspierającym rząd mediom to jest pompowanie balonika. 

Gdzie wymienia zasługi? całą gówno-burze opierasz na jednym zdaniu  (spółka mocno od długiego czasu wspiera działania obozu wolnościowego) Jeżeli pytasz ile czasu trwało przekazanie  pisma przez KPRM do odpowiednich służb to ci wyjaśnię. Pismo GB do PMM wpłynęło 13,IV zaś KPRM wysłało pisma do odpowiednich organów 19,IV jeżeli to nazywasz opieszałością. To jak nazwać działanie służb za czasów PO gdzie pierwsze zawiadomienia KNF-u w sprawie nieprawidłowości Amber Gold do prokuratury wysyła grudniu 2009. a prokuratura wszczyna śledztwo w kwietniu 2012  czyli prawie 2,5 roku marazmu. Jeżeli już tak mocno doszukujesz się afery na styku polityki i biznesu  to poczytaj jakie kwiatki tu można znaleźć https://wpolityce.pl/polityka/308150-powiazania-miedzy-hgw-afera-reprywatyzacyjna-i-skok-wolomin-dlaczego-tych-nitek-nie-ujawnila-knf

Jeżeli nie wiesz co sam piszesz to musi być z tobą naprawdę źle, mnie nie zmusisz niczym abym przedzierał się przez stek twych wyPOcin aby dotrzeć do jakiegoś kolejnego urojenia aby zacytować. Niemniej jednak czyż nie opisywałeś tu jak cały PIS drży przed Kijowskim no i gdzie jest ten Kijowski? Z Ryśkiem podobnie, już wieszczyłeś ze Rysiek z tym poparciem może być premierem, dwa miesiące po wyborach już grzmiałeś że opozycja ma takie poparcie że może utworzyć rząd, że notowania PIS spadają na łeb i szyje. 

No i co z tego wyszło? - mówiąc słowami klasyka CHDiKK

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v