Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mirro jak zobczyłem eszelon z Braniewa przed 5 lat na you tubie ,prawie 30 lat to samo było. Co te ćwoki przez 30 lat robili gdzie ta kasa poszła .PS .eszelon dlatych co nie byli wojsku znaczy transport wojskowy

Opublikowano

A nie, tych pamiętam oni tu już wcześniej byli. A tak to świętują narodziny... znaczy kiedyś w takim filmie córeczka "tradycja" jej było bała pretekstem do chlania, z tymi tu to to samo tylko ta ich to "wiktoria".

Opublikowano
30 minut temu, domat1998 napisał:

Mirro jak zobczyłem eszelon z Braniewa przed 5 lat na you tubie ,prawie 30 lat to samo było. Co te ćwoki przez 30 lat robili gdzie ta kasa poszła .PS .eszelon dlatych co nie byli wojsku znaczy transport wojskowy

Kasy nigdy nie było za dużo. Wyobraź sobie że BWP2, w tym te z Braniewa ,sprzedaliśmy w świat a kasy starczyło na terenowe Mercedesy klasa G. Jazda takim transportem miała swoją romantykę . Szczególnie lubiłem podróż latem na trasie Braniewo -Orzysz przez Mikołajki. Siedziałeś w otwartych drzwiach , pociąg jechał 10km/h piękną trasą między Jeziorami. Piękna też była podróż z Elbląga do Braniewa przez Frombork. Cały czas wzdłuż Zalewu Wiślanego.

• Like 1
Opublikowano

tez sie ucieszylem jak na jesieni zobaczylem 6  wojskowych helikopterow jak lecialy na cwiczenia w gory-a oni granat zgubili ,goral znalazl jak grabil siano:13_upside_down:, czasami jakis helikopter przemknie w drodze z balic do bielska, z rzadka wojskowa casa przeleci -ale oni to krakowski komandosow politycznych z warsiawki woza.......przyjechaly z gliwic dwie amfibie-jedna od razu sie zepsula na poboczu a druga tak sie zakopala ze dopiero miesiac po powodzi ja wyciagli, dobrze ze nasi strazacy mieli przenosne oswietlenie bo inaczej zolnierze by po ciemku worki nosili. mam paru kumpli ktorzy byli w iraku i afganistanie-tam jeszcze to jakos wyglada ale w kraju to nedza,kolesiostwo,ulkady, biurokracja, prowizorka- zal.........

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

"jacus" ten opis kapitalny i ma swój klimat.

Mam wśród znajomych kilku zawodowych i tacy że pilnowania pola kartofli bym im nie powierzył... no może jednemu.

Znamienne że w polskiej Historii regularna armia albo pod Szweda, albo Targowica, albo szans z silniejszymi nie było jak ostatnio, groźni jesteśmy dopiero gdy oddolnie wystarczająco nas kto wkurzy i wtedy i Szwedzi durnieją i Kuczera we własnej guberni w łeb kulą dostaje i sowieckiemu misiowi świnię podkładamy że go na kawałki rozrywa. Czyli Żydom powoli już współczuć by należało bo chyba Polaków wk.... to nic że jeszcze nie wiemy jaka ich plaga spotka kolejna.

Historia ostatnia pokazuje że nawet najlepiej przygotowana armia i wyposażona sukcesu militarnego nie gwarantuje. Adolek H. przeciw reszta świata, USA vs Wietkong, ZSRR kontra Mudżahedini w Afganistanie i długo by jeszcze. a i Tito kontra Stalin (ten drugi nawet nie próbował). Ostatni przypadek przygotowałem sobie na inną okazję jako ciekawy , ten o "kolejach snów" wpis gdzieś daleko już temu. Nieprzypadkowo ale o tym być może później okazja pozwoli.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.02.2018 o 08:21, hubertuss napisał:

Niestety słowa Tuska są prawdziwe. Teraz wielu na przekór będzie pisało o Polskich obozach śmierci. Na zasadzie i co mi zrobicie. Ponad to przy okazji dyskusji przypomniane zostaną faktyczne niecne postępki Polaków. Niestety ta ustawa to konkretny strzał w kolano jaki zafundował sobie i niestety nam jako Polakom pis.

twój dziadek pewnie przewraca się w grobie co za h*j rodzinie się trafił 

Dnia 7.02.2018 o 08:21, hubertuss napisał:

Niestety słowa Tuska są prawdziwe. Teraz wielu na przekór będzie pisało o Polskich obozach śmierci. Na zasadzie i co mi zrobicie. Ponad to przy okazji dyskusji przypomniane zostaną faktyczne niecne postępki Polaków. Niestety ta ustawa to konkretny strzał w kolano jaki zafundował sobie i niestety nam jako Polakom pis.

prawdziwe ?? przecież cała jego rodzina była kolaborantami wiec co ty majaczysz...  Hitler też był dobry ??? a zły polak bo sprowokował..??

15 godzin temu, jacus napisał:

tez sie ucieszylem jak na jesieni zobaczylem 6  wojskowych helikopterow jak lecialy na cwiczenia w gory-a oni granat zgubili ,goral znalazl jak grabil siano:13_upside_down:, czasami jakis helikopter przemknie w drodze z balic do bielska, z rzadka wojskowa casa przeleci -ale oni to krakowski komandosow politycznych z warsiawki woza.......przyjechaly z gliwic dwie amfibie-jedna od razu sie zepsula na poboczu a druga tak sie zakopala ze dopiero miesiac po powodzi ja wyciagli, dobrze ze nasi strazacy mieli przenosne oswietlenie bo inaczej zolnierze by po ciemku worki nosili. mam paru kumpli ktorzy byli w iraku i afganistanie-tam jeszcze to jakos wyglada ale w kraju to nedza,kolesiostwo,ulkady, biurokracja, prowizorka- zal.........

leciały na Nieboczowy na tą zamkniętą wieś , widzę gdy gadka o żydach to jakoś jesteś bardziej aktywny przypadek...O.o

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
12 godzin temu, mirro napisał:

Nie wiem czy zauważyłeś że nie do końca chodzi w tym o Caracale jako takie. Największe szambo w tym że przez dwa lata mamiono wszystkich bliskością rozpoczęcia programów kluczowych dla stanu techniki w armii, a tu w większości programów jesteśmy na poziomie studium. Minister podawał daty i ilości sprzętu jaki ma być dostarczony do użytkowania, kiedy jeszcze do tej pory nie określono parametrów jaki ma spełniać.  Oczywiście wszystko to odbywało się przy zapewnieniach jak to teraz nasza armia wzbogacona sprzętowo jest w stanie każdemu dokopać. Okazało się że to wszystko ściema a cała gadka godna jest oficera politycznego. Dwa lata zostały zmarnowane a winę zrzuca się na poprzedników. Pomijam apel polityków PiS, aby poprzednicy wstrzymali się od finalizowania wszystkich dużych kontraktów, bo oni chcą mieć pole manewru. 
Czy przypadkiem to wszystko nie obraża Twojej inteligencji?
Poza tym wtedy nacisk był na śmigłowce specjalistyczne a teraz zaczyna się problem z pozostałymi. Po prostu przeznaczenie zaczyna nas doganiać.
http://dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,1,10822,aktualnosci-z-polski,w-sejmie-rp-o-modernizacji-technicznej-polskiej-armii

POpierasz  prohibicje  z  POznania ????

Opublikowano

Dziennikarze ujawniają! W 2006 roku Tusk głosował nad bliźniaczo podobnymi zapisami, jak w ustawie o IPN!

ettetetetetete.jpg

Portal onet.pl ujawnił ciekawą sprawę. Tak wiemy, co prawicy myśli na temat tego serwisu, ale jednak to właśnie tam pojawił się materiał na temat głosowania sprzed lat, nad podobną ustawą o IPN. Wtedy głosował Tusk i...popierał przepisy!

Jak pisze Andrzej Stankiewicz:

Dziennikarze Onetu odtworzyli sytuację z przełomu 2006 i 2007 r. Wówczas do ustawy lustracyjnej dopisano paragrafy bliźniaczo podobne do dzisiejszych zapisów ustawy o IPN Wtedy — tak jak dziś — rządziło PiS – czytamy.

I dalej:

Choć to już wówczas była rzadkość, to PiS i PO zagłosowały zgodnie, za utrzymaniem zapisów dotyczących "pomawiania narodu" (liderzy Platformy Donald Tusk i Grzegorz Schetyna zagłosowali na tak, a ówczesny premier Jarosław Kaczyński nie wziął udziału w głosowaniu, podobnie jak minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro). Ba, takie rozwiązanie poparli postkomuniści z SLD, a także partie chłopskie — Samoobrona oraz PSL.

I co teraz? Jak się z tego wytłumaczy Donald Tusk? Wtedy było ok, ale teraz z pozycji Brukseli należy atakować rząd PiS?

Źródło i cały tekst na onet.pl
fot: YouTube

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

POpierasz  prohibicje  z  POznania ????

Nie jestem w temacie. A to już tak daleko zaszło? Prohibicja to uderzenie w podstawy kulturowe i społeczne naszego kraju, nawet nie śmiałbym pomyśleć.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Tereny RP w  obecnych granicach administracyjnych. Chyba można doliczyć  do tego statki pod Polską banderą, samoloty przewoźnika narodowego. No i tereny naszych placówek dyplomatycznych. 

Opublikowano

Niemcy w szoku. Ogłoszono właśnie ranking krajów, które najczęściej łamią unijne zasady. Liderem wcale nie jest Polska

Opublikowane 2018/02/08  w Wiadomości ze świata

ZACHĘCAMY DO OBSERWOWANIA STRONY NA TWITTERZE
tw-nzm.png
twitter.png

Niemiecki dziennik Handelsblatt informuje, że państwem, które najczęściej łamie zasady unijne, są … Niemcy. – Żaden inny kraj nie poucza innych tak, jak to robią Niemcy, ale co zawstydzające, to rząd Angeli Merkel najczęściej dopuszcza się łamania europejskich regulacji – pisze na łamach międzynarodowego wydania Martin Greive.

Dziennikarz przypomina połajanki, które musiały znosić mniejsze kraje jak np. Grecja, które Niemcy oskarżały o niewywiązywanie się z unijnych zobowiązań.

– Lekarzu, lecz się sam

– podsumowuje ironicznie, cytując najnowsze dane. Niemieckie ministerstwo gospodarki ujawnia, że rząd Angeli Merkel ma na sumieniu co najmniej 74 sprawy, w których stwierdzono niewłaściwą bądź spóźnioną implementację prawa unijnego.

Już nie jesteśmy prymusami, jesteśmy na szarym końcu

– powiedział polityk Zielonych Markus Tressel. Obecne dane pokazują wzrost o 20 procent w porównaniu z 2012 r. Media zwracają uwagę, że Niemcy szczególnie zaniedbały dwie dziedziny: ochronę środowiska i transport. Naruszenie ustawodawstwa UE obejmuje m.in. zatrucie powietrza, hałas, ochronę przeciwpożarową, jakość wód.

Polska znajduje się na 7. miejscu i została wyprzedzona przez m.in. Francję i Belgię.

polska.png

źródło: Handelsblatt

DOŁĄCZ, POROZMAWIAJ, WYRAŹ SWOJĄ OPINIĘ. GRUPA SYMPATYKÓW STRONY NIEZLOMNI.COM
fb-nzm.png
  • Like 1
Opublikowano

jak to u nas mowia -poznac glupiego po smiechu jego:26_nerd:. to kolejny przyklad obnizenia prestizu polski za granica- tusk w peru dostal wiekszy i bardziej zloty medal-slonca peru-  a do tego czapke i szalik a adrian tylko szalik- musicie zglosic protest do koreanskiego rzadu[tylko pamietajcie, ze do tej polnocnej] i prosic o czapeczke z ryzowej trawy.........

i wywalili zarzad polskiej grupy zbrojeniowej- a taki piekny byl,sprawny i dawal zarobic swoim i czemu ich zwolnili ???????? no chyba temu ze swoi sie zmienili.

http://www.naszepanstwo.pl/polityka/149-raport-o-kaczynskim

https://wio.waw.pl/forum/bracia-kaczynscy-w-testamencie-braci-swiatkowskich-dziedziczna-wladza-antypolskich-stalinistow-nad-polakami/2509

https://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Woźniakowski

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/tw-wolfgang-oczyszczony-przez-udzialowca-tv-republika/yz252ff

Opublikowano
45 minut temu, jacus napisał:

Na obecnym etapie nie da się wykluczyć, że Jarosław Kaczyński jest rosyjskim agentem wpływu, mającym za zadanie rozbijanie od wewnątrz struktur państwa polskiego. Dzięki pomocy wielu patriotycznie nastawionych blogerów udało się ustalić kilka faktów z historii rodziny Kaczyńskiego, które rzucają nowe światło na jego działalność polityczną. W świetle tych ustaleń można z całą pewnością stwierdzić,  iż Jarosław Kaczyński na 99 % jest rosyjskim agentem wpływu. Nie na 100 %, bo istnieje też bardzo małe prawdopodobieństwo, iż jest jedynie tzw. "pożytecznym idiotą".

takie coś to morze taki idiota napisać i uwierzyć jak ty bo tekst osz.. O.o 

48 minut temu, jacus napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania Stefan Kosiewski

kolejna modrość tępaków brawo ty jacek twoja głupota przeszła epogeum

56 minut temu, jacus napisał:

akcje_10102017_670

który to udziałowiec 1 lub 0,15 

http://ri.telewizjarepublika.pl/relacje-inwestorskie/akcje/akcjonariat.html

apeluje jauś idź do doktora a jeśli nie masz kasy to ci dam na lekarstwa niebd musiał mi zwracać  

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

i wywalili zarzad polskiej grupy zbrojeniowej- a taki piekny byl,sprawny i dawal zarobic swoim i czemu ich zwolnili ???????? no chyba temu ze swoi sie zmienili.

Podaję poniżej jedną z możliwych odpowiedzi. To sprzątanie po Antonim i jego ekipie chyba nabrało tempa. Dobrze że jest zmiana.
https://www.mpolska24.pl/post/15801/tajemnicze-uklady-w-pgz-czyli-historia-jednej-transakcji

Opublikowano (edytowane)

Mam dwa koty. Chyba jeden do PO a drugi do PiS należy bo wiecznie się gryzą i jak to zdjęcie/zestawienie zobaczyłem to właśnie przyszło mi do głowy :)

Tylko ja nie wiem gdzie raby a gdzie bury należy. 

Dla przeciętnego obywatela cała ta Polityka jak moje koty, nie wiem co z nimi zrobić i dlatego nietykalne bo w końcu moje..

Zaczynam myśleć o piesku.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

z kota skóra dobra na korzonki. Ubij dwa, idź na targ.  Te koty powyżej wyjątkowo zgodne skoro pierwszy do do drugiego woła" wujku".

Poniżej szeroko pojęta dekomunizacja i dezubekizacja.  Nie dość ,że nie siedzi , to jeszcze jątrzy i podskakuje. Takie bardzo różowe to coś.

70c47b28e445917f4991ea9739c28e51.jpeg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v