Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie cały czas ch*jowo, ale stabilnie - 600netto..w ogóle zaraz mija miesiąc od sprzedaży, a SMS z banku nie ma.

Wystawiałem na olx pszenicę jara - nie za sucha, bardzo dużo zielska, delikatnie było ją "czuć" -  wystawiłem po 500zl, to miałem chyba tylko 4 telefony, z czego tylko dwóch takich, co większe ilości chcieli wziąć (jeden z nich ma do zrobienia jeszcze tylko jeden kurs i całość pojdzie)

Pszenżyta miałem resztkę z tamtego roku i resztkę z tego - co się nie zmieściło jak sprzedawałem - dosłownie jednego niecała tona, drugiego troszkę ponad. Stare wystawiłem za 500, świeże za 700 (pierwszy zbior, siany kwalifikat). Stare wziął jeden koleś parę worków, bo pszenica była zarezerwowana, a reszta dla tego, co zabiera pszenicę, bo do pełnego kursu parę worków zbrakło. Poza tymi dwiema osobami NIKT się nie zainteresował pszenzytem - wystawionym, jak pisałem, po 500zl. Za tym tegorocznym to w ogole kompletnie nikt nie zadzwonił. 

Wczoraj rozmawiałem z babka ze skupu, czy mogę przywieźć swoim transportem taka ilość, to powiedziała, żeby po weekendzie się odezwać, ale wezmą. Także będę musiał sobie poworkowac i zrobić chyba dwa kursy przyczepka, żeby się już tego pozbyć.

Opublikowano
1 godzinę temu, Fabian777 napisał(a):

Zyla kto tyle płaci 

Wereszczynski z Niemojek koło Łosic 

1 godzinę temu, Fabian777 napisał(a):

Zyla kto tyle płaci 

Wereszczynski z Niemojek koło Łosic 

Opublikowano

A u nas dalej 600netto.. i jeszcze z tego co mówiła babka na skupie niespecjalnie teraz kupują.

Jeszcze faktura na 30dni. Przed weekendem minął termin, dziś dzwonię, a właściciel, że się odezwie jak będzie w firmie i zobaczy jak z kasą stoi..

Oczywiście nie zadzwonił, SMS z banku też nie bylo

Opublikowano
18 minut temu, daron64 napisał(a):

A u nas dalej 600netto.. i jeszcze z tego co mówiła babka na skupie niespecjalnie teraz kupują.

Jeszcze faktura na 30dni.

Robią Cię jawnie w bambusa, takim się nie sprzedaje.

Opublikowano

Jestem skazany na dwie firmy, bo nie można do mnie swobodnie wjechać tirem. Jedna z nich ma mniejsze auto z przyczepą, a druga jeździ ciągnikiem z przyczepami. Pierwsza jest w ch*j nieslowna jeśli chodzi o termin odbioru. Z drugą nie było nigdy problemów ani z odbiorem ani z płatnościami. A handlujemy z nią ze 20 lat, jeszcze jak truskawki mielismy.

Opublikowano

Agrolok do mnie dzwonił. Dają 770 zł/netto z odbiorem. Zapewne po odebraniu z podwórka i pobraniu próbki coś zawsze znajdą i odetną. Jakoś im nie wierzę, chociaż nigdy nie oddawałem. Lokalnie dostałem propozycję 780 zł/ netto.Cedrob Raciąż także 780 zł/ netto. Nie wiem co robić. Sprzedawać, czy poczekać na więcej. Tylko czy to więcej nastąpi?