Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Usługa to usługa jak się coś zepsuje to płaci się z własnej kieszeni czy to robota ciągnikiem czy kombajnem. Więc jak rozwalił oponę na Twoim polu to Ciebie ma to nie interesować, nie uważał to popsuł swój sprzęt i niech sam ładuje. Nawet jak byś tam zostawił brony a on by na nie wjechał to jego nieuwaga że nie zobaczył i tyle. Nie przejmuj się niczym i nie płac mu żadnych pieniędzy. 

Opublikowano

Dokładnie jak kolega mówi nie płac nic usluga to usluga a koszty napraw to juz jego sprawa. Po 2 jak ja jade cos robic to pytam czy zadnych niespodzinek nie ma w granicy przy drogach polnch itd. I mówie serio u jednego na wsi to sa kamienie w granicach na 7-8 cm wystajace i niby nic dziwnego tyle ze ostre jak noze i ułozone do góry.

Opublikowano

Ta opona jest tylko nacięta i nie zeszło z niej powietrze? Nacięcia nie są na bocznych ścianach opony? Jako usługodawca powiem - niech się goni, w cenie usługi ma amortyzację (tzn. powinien mieć), a samych takich nacięć mam pełno na good year'ze i po żadnych żelastwach nie jeżdżę. Zawsze można takiego postraszyć skarbówką :D 

Opublikowano

Nie ma takiej opcji żebyś mu oddawał kasę. W mojej okolicy nie ma takiego czegoś. Płacisz za zrobienie i jego sprzęt cie nie obchodzi. Tylko zależy jaki to usługodawca. U mnie teraz został tylko jeden i swoje robi na końcu jak ma czas. On już dobiera tak cenę ze naprawy są juz wliczone. Nikt inny nie zajmuje się usługami bo jak np wyjedzie i coś nawali to tylko stratny będzie.

Opublikowano

Dokładnie tak ,ja wynająłem goscia do orki i skrzywił lemiesz na kamieniu ,czy to moja wina? nie było mowy o jakiś pieniądzach dodatkowych na zakup lemiesza dałem mu troche więcej za usługę ale to tylko mój dobry gest ,zresztą on niczego nie oczekiwał w sensie kasy na nowy lemiesz

Opublikowano

Kilka, czy kilkanaście lat do tyłu podwieszali lemiesze na kukurydzy ;[ . Ja osobiście przed rozpoczęciem,, informuję o,, niespodziankach'',zależy mi na szybkim i bezproblemowym wykonaniu usługi, usługodawca przynajmniej wie gdzie i czego na bank może się spodziewać.   Przy hydrancie celowo zostawiłem śliwkę,przynajmniej widać w qq,no przy opryskach trochę żle,ale o tam. ;) 

Opublikowano

Kurcze ja też tak chce, mam do wymiany cepy i belki w przenosniku by się przydało. Jadę kosic na usługę łapię pierwszy większy kamień i gospodarz wymienia ;)
Tak na serio pogoń łajze, jak chce zarobić to niech pracuje uczciwie a nie szuka jelenia nic mu nie płać i zażądaj faktury za usługę!

Opublikowano

świadczy ktoś usługę rozsiewania wapna na północnym mazowszu? 

okolice Chorzel, Myszyńca 

Opublikowano

kolego w mojej najbliższej okolicy nikt takiej usługi nie wykonuje, jest tylko jeden co ładuje teleskopem jcb i tylko na godziny 200,- i nie ważne czy stoi czy robi...a ja ładując liczę tylko za pracę i nie raz wychodzi to dużo taniej niż jcb

Opublikowano

Hej ile bierzecie za sadzenie obsypywanie i wykopanie 1 ha ziemniaków

U mnie sadzenie 1raz nawóz rozsiewaczem pryskanie i obsypywanie kopanie Anna i przywóz do domu wlasciciela wychodzi za 1ha 500zł chyba ze pole blisko trochę taniej oczywiście właściciel przygotowuje ziemię do sadzenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v