Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Usługa to usługa jak się coś zepsuje to płaci się z własnej kieszeni czy to robota ciągnikiem czy kombajnem. Więc jak rozwalił oponę na Twoim polu to Ciebie ma to nie interesować, nie uważał to popsuł swój sprzęt i niech sam ładuje. Nawet jak byś tam zostawił brony a on by na nie wjechał to jego nieuwaga że nie zobaczył i tyle. Nie przejmuj się niczym i nie płac mu żadnych pieniędzy. 

Opublikowano

Dokładnie jak kolega mówi nie płac nic usluga to usluga a koszty napraw to juz jego sprawa. Po 2 jak ja jade cos robic to pytam czy zadnych niespodzinek nie ma w granicy przy drogach polnch itd. I mówie serio u jednego na wsi to sa kamienie w granicach na 7-8 cm wystajace i niby nic dziwnego tyle ze ostre jak noze i ułozone do góry.

Opublikowano

Ta opona jest tylko nacięta i nie zeszło z niej powietrze? Nacięcia nie są na bocznych ścianach opony? Jako usługodawca powiem - niech się goni, w cenie usługi ma amortyzację (tzn. powinien mieć), a samych takich nacięć mam pełno na good year'ze i po żadnych żelastwach nie jeżdżę. Zawsze można takiego postraszyć skarbówką :D 

Opublikowano

Nie ma takiej opcji żebyś mu oddawał kasę. W mojej okolicy nie ma takiego czegoś. Płacisz za zrobienie i jego sprzęt cie nie obchodzi. Tylko zależy jaki to usługodawca. U mnie teraz został tylko jeden i swoje robi na końcu jak ma czas. On już dobiera tak cenę ze naprawy są juz wliczone. Nikt inny nie zajmuje się usługami bo jak np wyjedzie i coś nawali to tylko stratny będzie.

Opublikowano

Dokładnie tak ,ja wynająłem goscia do orki i skrzywił lemiesz na kamieniu ,czy to moja wina? nie było mowy o jakiś pieniądzach dodatkowych na zakup lemiesza dałem mu troche więcej za usługę ale to tylko mój dobry gest ,zresztą on niczego nie oczekiwał w sensie kasy na nowy lemiesz

Opublikowano

Kilka, czy kilkanaście lat do tyłu podwieszali lemiesze na kukurydzy ;[ . Ja osobiście przed rozpoczęciem,, informuję o,, niespodziankach'',zależy mi na szybkim i bezproblemowym wykonaniu usługi, usługodawca przynajmniej wie gdzie i czego na bank może się spodziewać.   Przy hydrancie celowo zostawiłem śliwkę,przynajmniej widać w qq,no przy opryskach trochę żle,ale o tam. ;) 

Opublikowano

Kurcze ja też tak chce, mam do wymiany cepy i belki w przenosniku by się przydało. Jadę kosic na usługę łapię pierwszy większy kamień i gospodarz wymienia ;)
Tak na serio pogoń łajze, jak chce zarobić to niech pracuje uczciwie a nie szuka jelenia nic mu nie płać i zażądaj faktury za usługę!

Opublikowano

świadczy ktoś usługę rozsiewania wapna na północnym mazowszu? 

okolice Chorzel, Myszyńca 

Opublikowano

kolego w mojej najbliższej okolicy nikt takiej usługi nie wykonuje, jest tylko jeden co ładuje teleskopem jcb i tylko na godziny 200,- i nie ważne czy stoi czy robi...a ja ładując liczę tylko za pracę i nie raz wychodzi to dużo taniej niż jcb

Opublikowano

Hej ile bierzecie za sadzenie obsypywanie i wykopanie 1 ha ziemniaków

U mnie sadzenie 1raz nawóz rozsiewaczem pryskanie i obsypywanie kopanie Anna i przywóz do domu wlasciciela wychodzi za 1ha 500zł chyba ze pole blisko trochę taniej oczywiście właściciel przygotowuje ziemię do sadzenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Yaokim
      Witam panowie, ile w tym roku bierzecie za koszenie bizonem z056 od hektara? 
    • Przez pio066
      Let her brighten up your night - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] She's not a bot [/url]
    • Przez Piotrpiotrek89
      I Dare You To Call Her. - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] She's real, she's ready, she's yours [/url]
    • Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez Kwiatek12
      Ile bierzecie za prasowanie sianokiszonki prasa łańcuchowa new Holland  i owinięcie folia plus transport ?
  • Dodaj nową pozycję...
v